Când construiți un site WordPress pentru prima dată, majoritatea dintre noi ar alege o gazdă WordPress recomandată, în timp ce unii ar putea lua în considerare un gazdă WordPress gratuită. Până la urmă, WordPress.com oferă un plan gratuit, așa că de ce nu ar trebui WordPress.org?


Dreapta? Nu atat de mult.

Să lămurim un lucru. Astăzi, există câteva gazdele WordPress gratuite acea de fapt funcționează. Însă risc asociat cu o gazdă gratuită nu valorează în totalitate eticheta de preț zero. Acest articol vă spune de ce. Voi discuta despre capcanele comune ale utilizării unei gazde WordPress gratuite și recomand unele alternative fără costuri.

Suna bine? Să începem.

În această secțiune, am explicat fiecare factor de risc cu exemple din practici de afaceri standard și euristică. Rețineți că nu toate gazdele gratuite vor avea toate a acestor probleme, dar cel mai dintre ei este foarte probabil să aibă cel puțin câteva Probleme.

1. Vulnerabilități de securitate într-o gazdă WordPress gratuită

Gazdele WordPress gratuite nu au resurse pentru a angaja ingineri de rețea și experți în securitate internă. Cu un firewall slab și contramăsuri de securitate inadecvate, o gazdă gratuită este vulnerabilă la externe atacuri de rețea, devenind un teren de practică pentru hackerii începători.

În al doilea rând, întrucât bariera de intrare pentru o gazdă WordPress gratuită este aproape zero (nu este nevoie nici măcar de o carte de credit pentru a vă înscrie), utilizatorii sau roboții cu intenție rău intenționată s-ar putea înscrie cu ușurință pentru un cont gratuit de găzduire. Întrucât instalarea dvs. WordPress se află în același server, sunteți vulnerabil atacuri interne.

Cele mai grave tipuri de atacuri sunt cele tăcute – cei a căror existență nu este cunoscută până la momentul în care se dezvăluie. Permiteți-mi să vă dau un exemplu:

 • Imaginați-vă un malware sofisticat care se află nedetectat pe site-ul dvs. și, de asemenea, este susținut în procesul de backup WordPress programat.
 • Când este momentul potrivit, malware-ul lovește. Acest lucru se poate întâmpla atunci când ați acumulat un număr mare de abonați la newsletter sau dacă Doamne interzice atunci când plătiți clienți în magazinul dvs. online.
 • Programul malware fură datele clienților (inclusiv informațiile de conectare) și le folosește în nenumărate scopuri rău intenționate.
 • Dacă un client folosește aceeași parolă pe alte site-uri web, impactul este mai grav.

Acestea fiind spuse, este foarte puțin probabil ca cineva să lanseze un magazin WooCommerce pe o gazdă WordPress gratuită. Ideea a fost să vă fac o idee despre lucrurile care ar putea merge greșit și să vă facă să investiți în securitatea WordPress, chiar dacă utilizați un gazdă plătit.

2. Probleme de performanță

Știm că gazdele WordPress partajate au probleme de performanță, mai ales atunci când există un vârf de trafic sau când cineva utilizează greșit resursele serverului partajat.

Acum imaginați-vă cazul cu gazdele gratuite, unde absolut oricine poate obține un cont fără a cheltui vreun ban. Există șanse mari să aibă site-ul dvs. WordPress timp de întrerupere intermitent și performanță generală foarte slabă.

3. Resurse limitate pentru server

Gazdele partajate au bani să cumpere servere puternice și să ofere chiriașilor săi (persoane din același server de găzduire partajat) spațiu de disc nelimitat, cota mare de operații de I / O și lățime de bandă nelimitată (supusă unei politici de utilizare corectă).

Gazdele gratuite pur și simplu nu au bugetul respectiv! Drept urmare, sunteți blocat spațiu mic pe disc (uneori abia suficient pentru a instala pluginurile WordPress), lățime de bandă limitată, și un (foarte) dimensiune maximă de încărcare a fișierului max.

Drept urmare, este posibil să nu puteți încărca imagini mari sau un fișier media important (să zicem un PDF de 5 MB) pe site-ul dvs., făcând eforturile inutile. Si ghici ce? Chiar nu te poți plânge.

Gazdele gratuite au, de asemenea, un model de afaceri interesant percepeți sume de bani nerealiste pentru upgrade-uri simple cum ar fi accesul FTP sau spațiul pe disc crescut. Acest lucru se numește amețitor, despre care vom discuta mai târziu în acest articol.

4. Backup-urile automate WordPress sunt predispuse la eșec

Am subliniat întotdeauna importanța copiilor de rezervă WordPress și modul în care acestea pot fi salvatoare de viață uneori. Cele mai recomandate gazdele partajate, cum ar fi BlueHost și SiteGround oferă copii de rezervă automatizate ale contului de găzduire R1Soft. Gazdele gratuite nu.

Într-o gazdă WordPress gratuită, chiar dacă configurați o copie de rezervă automată folosind, de exemplu, UpdraftPlus, există o șansă bună ca cron jobul (planificatorul) să eșueze. Chiar dacă trece programatorul, există șansa ca lucrarea de încărcare la distanță să eșueze din cauza erorilor de rețea sau a termenelor de timp de execuție maximă PHP. Veți avea întotdeauna sarcina de a verifica dacă backup-ul WordPress a avut succes.

5. Asistență clienți puțin sau deloc

Să fim adevărați aici – gazdele gratuite nu vă datorează nicio formă de asistență pentru clienți. Dacă nu răspund, nu puteți face nimic despre asta (în afară de a vă deplasa la o gazdă plătită!)

6. Încetarea serviciului inevitabil și ireversibil

De-a lungul anilor au fost multe gazde WordPress gratuite. CodeInWP a făcut un studiu unde a testat dacă gazdele WordPress gratuite au funcționat efectiv. Spre surprinderea lor, unii dintre ei au făcut-o. Cu toate acestea, înaintează cu câțiva ani până în 2019, două din aceste patru gazde (50%) au ieșit din activitate.

Gazde WordPress gratuite care nu mai sunt funcționale în 2019, este studiat de CodeInWP

Gazde WordPress gratuite care nu mai sunt operaționale în 2019. Sursa imaginii: CodeInWP

Si ghici ce? Nu sunt surprins!

În cel mai rău caz – există șansa ca gazda dvs. WordPress gratuită să dispară peste noapte, fără niciun avertisment sau comunicare. Nu știi cand sau chiar dacă ei se întorc Și dacă aveți noroc – veți avea o copie de rezervă completă WordPress stocată într-o locație de la distanță, folosind care vă puteți restaura site-ul.

7. E-mailurile și formularele de contact WordPress nu vor funcționa

O problemă majoră cu gazdele gratuite este livrare e-mail slabă. Mai exact, incapacitatea de a trimite e-mailuri de pe serverul de găzduire. Deoarece gazdele gratuite permit oricui să se înscrie pentru un cont, roboții rău intenționat folosesc aceste servere pentru a trimite o mulțime de spam. Drept urmare, IP-urile gazdelor gratuite sunt listate negru de către furnizorii majori de e-mail, ceea ce face ca toate e-mailurile provenite de la aceste IP să fie trimise automat la spam.

Acesta este motivul pentru care majoritatea gazdelor gratuite fie dezactivează posibilitatea de a trimite e-mail de pe serverele lor, fie, dacă este activat, șansele ca e-mailurile să ajungă la inbox sunt destul de slabe..

 1. Acest lucru este deosebit de problematic atunci când e-mailurile sistemului WordPress, precum e-mailurile de resetare a parolei și răspunsurile formularelor de contact, nu sunt livrate în curierul de ieșire. Urmează două soluții:
 2. Puteți accesa răspunsurile formularului de contact prin setările pluginului din tabloul de bord WordPress.
 3. Puteți, de asemenea, să remediați problema de livrare a e-mailului, utilizând un plugin SMTP dedicat, cum ar fi WP Mail SMTP, care livrează e-mailuri de sistem WordPress prin intermediul unui Serviciu SMTP cum ar fi SendGrid sau Mailgun.

8. Subdomenii, Anunțuri și SEO

Majoritatea furnizorilor gratuite de găzduire WordPress vă vor permite să utilizați doar un sub-domeniu, în încercarea de a-și păstra efortul de branding. Dacă doriți să conectați un domeniu personalizat, va fi o actualizare plătită.

Aceeași este și natura cu reclamele. Gazdele gratuite își vor afișa anunțurile pe site-ul dvs. WordPress (de ce nu ar trebui?) Și nu vă vor permite să difuzați propriile dvs. anunțuri. Chiar dacă o fac, nu veți primi niciodată aprobarea unei rețele de anunțuri majore (cum ar fi Google AdSense) folosind un site web al cărui URL este un sub-domeniu.

În cele din urmă, când vine vorba de WordPress SEO, iată câteva moduri în care o gazdă WordPress gratuită vă dăunează SEO:

 1. Site-ul dvs. este găzduit într-un sub-domeniu cu un DA slab. Vizibilitatea motorului de căutare este deja pierdută aici.
 2. Serverele supraîncărcate duc la perioade mai mari de încărcare a paginii, ceea ce împiedică scorul dvs. SEO.
 3. Există posibilitatea unui ferma de legături, unde domeniul tău principal are sute, dacă nu chiar mii de link-uri de ieșire către alte domenii umbrite / nereputate. Rezultatul – un impact extrem de negativ asupra SEO.
 4. (Acesta ia tortul) Dacă Google detectează malware cunoscut pe site-ul dvs., acesta va lista neagră automat. Odată înscrisă în listă neagră, acesta este unghia finală în sicriul SEO. Poți să-ți ia rămas bun de la site! Singura dvs. opțiune ar fi să începeți din nou cu un nou domeniu și (sperăm) cu o gazdă WordPress plătită.

9. Upsells excesiv și migrație dificilă

 • Una dintre primele (și legitime) moduri în care gazdele gratuite câștigă bani este via upsells. În esență, ele percep sume prea scumpe pentru upgrade-uri minore, cum ar fi spațiul pe disc crescut sau lățimea de bandă de transfer.
  • Mai puțin legitim de a câștiga bani include vânzarea datelor clienților, cum ar fi listele de e-mail către spameri cunoscuți sau „lista cumpărătorilor”..
 • În sfârșit, dacă sau când decideți să migrați site-ul dvs. web departe de gazda gratuită, acestea ar putea complica inutil procesul de migrare.

Alternative mai bune la o gazdă WordPress gratuită

La începutul acestui articol, am menționat că voi împărtăși alternative mai bune la găzduirea gratuită WordPress, care sunt, de asemenea, gratuite. Iată câteva:

WordPress.com (gratuit)

pagina de destinație gratuită wordpress.com

Credeți sau nu, un site gratuit WordPress.com este un alegere mult mai bună decât să folosești o gazdă WordPress gratuită. Cele două limitări sunt:

 1. Suport numai pentru subdomenii pentru un cont WordPress.com gratuit.
 2. Anunțurile sunt afișate ocazional pe site-ul dvs..

O veste bună este că obțineți un site web, fiabilitate și performanță extrem de fiabile, acces la zeci de teme gratuite gratuite, și cel mai bun dintre toate – sunteți deja în ecosistemul WordPress! Tot ce trebuie să faceți pentru a converti site-ul dvs. într-unul profesional (și a elimina toate limitările) este fie prin:

 1. Modernizarea la un plan plătit, începând de la 5 USD / lună sau
 2. Migrarea către un site WordPress self-hosting, care începe de la aproximativ 2,95 USD / lună

Recomandat pentru: WordPress.com gratuit este excelent pentru site-uri de portofoliu mic, bloggeri casual, pasionați și pentru partajarea actualizărilor generale pentru prieteni și familie.

Gazduire WordPress partajată – BlueHost (2,95 USD / lună)

BlueHost este unul dintre cei mai populari furnizori de hosting WordPress, recomandat de WordPress.org. Alimentează peste 2 milioane de site-uri WordPress și oferă unul dintre cele mai accesibile servicii de găzduire partajată de pe piață.

Recomandat pentru: Oamenii dispuși să investească puțin în proiectul lor și să construiască un nou site WordPress în modul recomandat. Fapt amuzant – dacă plătiți bani, aveți mai multe șanse să vă dedicați proiectului!

Gazduire VPS – DigitalOcean (5 USD / lună)

Dacă doriți să jucați cu WordPress sau aveți nevoie de puteri suplimentare, un VPS DigitalOcean (cunoscut și sub numele de picături) este o gazdă excelentă.

Recomandat pentru: Oameni care caută putere suplimentară de găzduire cu un buget redus (o singură ceașcă de cafea).

Cloudways – Gazduire cloud gestionată (10 USD / lună)

Găzduirea site-ului dvs. WordPress pe site-uri de calcul cloud precum AWS sau Google Cloud ar putea fi un pic dificilă pentru unii. Acolo intervine Cloudways. Acesta vă administrează serverul cloud, asigurându-vă că site-ul dvs. WordPress este în stare de top.

Recomandat pentru: Oameni care caută hosting de înaltă performanță WordPress, cu posibilitatea de a alege un furnizor de hosting de cloud la alegere.

Alternative non-WordPress

Astăzi există sute de alternative gratuite și plătite la WordPress. Cele mai multe dintre ele oferă gazduire freemium acceptată de anunțuri similare cu WordPress.com, în timp ce altele sunt un CMS, similar cu WordPress.org.

Fiecare dintre aceste alternative gratuite oferă suport diferit pentru funcții, cum ar fi suportul de domeniu personalizat și posibilitatea de a afișa reclame. Am folosit câteva dintre aceste platforme și recomandăm Blogger, Tumblr, Dribbble, Adobe Portfolio (gratuit dacă aveți un abonament Adobe Creative Cloud activ), Wix și Weebly.


V-ați întrebat vreodată de ce unii aleg o gazdă WordPress gratuită? Iată două motive pentru care mă pot gândi:

 1. Mulți oameni au în vedere alegerea unei gazde gratuite, deoarece încearcă un hobby și nu sunt siguri de longevitatea proiectului. În consecință, nu vor să se angajeze într-un plan plătit. În astfel de cazuri, este întotdeauna mai bine pentru a alege o alternativă recomandată, un astfel de site WordPress.com gratuit.
 2. Unii oameni pot dori pur și simplu să încerce un site WordPress self-hosting, fără a cumpăra de fapt un plan de găzduire. Gazdele Cloud precum DigitalOcean și AWS oferă o perioadă de încercare generoasă, perfectă pentru astfel de aplicații.

Reducerea

Pe scurt, banii pe care considerați că îi veți economisi cu o gazdă WordPress gratuită sunt în realitate o farsă. Cantitatea de timp pe care o veți petrece pentru remedierea problemelor legate de securitatea site-ului, performanța și fiabilitatea generală, va fi în cele din urmă te costă mult mai mult. Nu există un prânz gratuit și acest lucru este întotdeauna cazul cu găzduirea gratuită WordPress.

Dacă sunteți serioși cu privire la site-ul dvs. WordPress și doriți să vă angajați, este întotdeauna mai bine pentru a începe cu o gazdă WordPress recomandată. Încep cu aproximativ 3 USD / lună, ceea ce este mai mic decât prețul unei singure cani de cafea.

Ați folosit în trecut o gazdă WordPress gratuită? Care a fost experiența ta? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me