Idetë për krijimin e faqeve në internetArdhja me krijimin e shkëlqyeshëm të faqes në internet mund të jetë e vështirë.


Kur nuk mund të merrni lëngjet krijuese që rrjedhin nga kërkesa, është e lehtë të ndjeheni të mbërthyer dhe të irritohen.

Nëse kështu do të ndiheni tani (ose nganjëherë), ky postim është këtu për t’ju ndihmuar.

Në vazhdim, ne ju ofrojmë mënyra veprimi për të kapërcyer ato të projektuesit bllok kur idetë thjesht nuk rrjedhin.

Ready? Le të fillojmë…

9 Këshilla për Dizajnin e Uebit kur ndiheni të mbërthyer

Në mënyrë që t’ju ndihmojmë të krijoni ide të mira, ne fillojmë me këshilla për krijimin e faqeve në internet që mund t’i përdorni menjëherë për të përmirësuar atë që po punoni.

1. Përdorni bordet e disponimit të Pinterest

Pinterest është një mjet i shkëlqyeshëm për tu krijuar bordet e humorit. Ju mund të mblidhni një material vizual që mendoni se do të ishte i dobishëm në projektin tuaj ose do të sigurojë një drejtim. Këto mund të jenë imazhe, skema të ngjyrave, paraqitjet, faqet e internetit ekzistuese dhe më shumë.

Bordet e disponimit të Pinterest

Bordi i humorit do të veprojë si një qendër qendrore për frymëzimin tuaj të projektimit. Ju jeni gjithashtu në gjendje ta ndani atë me klientë ose bashkëpunëtorë në mënyrë që ata të kontribuojnë në materialin e tyre.

2. Krijoni një plan hap pas hapi

Bërja e një planiJu e dini se çfarë thonë ata: dështimi i planifikimit planifikon të dështojë. Kjo është gjithashtu e vërtetë në hartimin e uebit. Nëse idetë e dizajnit të faqes në internet nuk arrijnë të vijnë, ndoshta është sepse nuk keni trajtuar ende bazat. Vetëm kur bazat janë në vend, do të keni mundësi të vendosni prekje krijuese në majë. Ja se si mund të duket planifikimi:

 1. Përcaktoni qëllimin e faqes së internetit – Ju duhet të dini se çfarë faqja në të vërtetë është menduar të arrijë. Nëse nuk e bëni, çfarë dreqin po krijoni? Synimet e mira janë SMART: Specific, Measurable, Attainable, Relementë, dhe Timely. Më shumë për këtë këtu.
 2. Skiconi udhëtimin e blerësit – Përveç qëllimit të përgjithshëm, duhet të kuptoni se çfarë rrugë dëshironi të vizitoni. Nga kur ata goditën faqen tuaj deri në çfardo objektivi që keni në mendje. Në atë mënyrë, ju mund të krijoni një strukturë për t’i udhëhequr ata gjatë rrugës. Hubspot ka një artikull i shkëlqyeshëm në këtë.
 3. Ejani me një udhëzues stili – Krijimi i një udhëzuesi të stilit do t’ju ndihmojë të qëndroni të qëndrueshëm në hartimin tuaj. Ai përcakton shkronjat, ngjyrat dhe elementët e tjerë të projektimit. Përdorimi i një promovon uniformitetin, veçanërisht kur punoni me të tjerët. Google është një shembull i mirë.
 4. Planifikoni SEO tuaj – Planifikimi është gjithashtu i rëndësishëm për SEO. Krijoni një hartë në internet për të kuptuar se si të strukturoni informacionin tuaj si për vizitorët ashtu edhe për motorët e kërkimit.

3. Përqendrohuni në strukturën e parë

Ashtu si bërja e një plani, përqëndrimi në strukturën e faqes suaj të internetit së pari ju ndihmon të largoheni nga procesi dhe të merrni më shumë pamjen e një zogu.

Mund të ndihmojë për të punuar me një medium të ndryshëm sesa kompjuteri juaj. Për shembull, duke bërë skica në letër me një stilolaps të vetëm, për momentin mund të harroni ngjyrat dhe detajet e tjera. Nëse jeni duke përdorur flipcharts ose një tabelë të bardhë, madje mund ta bëni tërë punën bashkëpunuese.

Një ushtrim i shkëlqyeshëm mund të jetë edhe vizatimi i uebfaqes në një shënim të post-it. Kjo do t’ju detyrojë të përmbaheni thelbësore. Një variant i kësaj është të krijoni modelin tuaj në hije për gri së pari dhe vetëm të shtoni ngjyrën më vonë. Në këtë mënyrë, ju jeni të detyruar të krijoni një hierarki vizuale pa u mbështetur në ngjyra.

Filloni me shkallën gri
Laura Elizabeth / Revista Smashing

Nëse jeni të prirur për të përdorur kompjuterin tuaj për të dizajnuar, mund të përdorni “provën e syrit”. Kjo do të thotë të largohesh nga ekrani dhe të prish sytë. Imazhi i paqartë do t’ju tregojë se çfarë është më e dukshme në faqen tuaj dhe atë që vizitorët për herë të parë me shumë mundësi do të vërejnë së pari.

4. Rrinë me standardet e uebit

Theshtë në natyrën e projektuesve të duan të jenë krijues. Kjo është përgjithësisht një gjë e mirë. Mbani në mend se është e nevojshme të vendosni disa kufij brenda të cilave të jeni krijues.

Për shembull, në hartimin e uebit, ekzistojnë një numër standardesh të përcaktuara. Vizitorët janë mësuar në disa trofe të projektimit dhe elementë të faqes në internet. Kur i shkelni shumë këto rregulla, mund t’i ngatërrojë ata dhe t’i fikë ato.

Ndër ato standarde të përcaktuara janë:

 • Konsistencë në markë dhe dizajn në të gjitha faqet
 • Logoja e faqes në internet në këndin e sipërm të majtë
 • Informacioni i kontaktit në pjesën e djathtë ose në qendër
 • Lundrimi kryesor në pjesën e sipërme të ekranit
 • Titulli kryesor / propozimi i vlerës dhe thirrja për veprim të ngritura në faqen kryesore
 • Tipari i kërkimit në kokë
 • Ikonat e mediave sociale në futbollin në faqen e internetit

Ne jemi të sigurt si një përdorues i zjarrtë i Internetit, ju jeni tashmë të vetëdijshëm për më shumë standarde që u përmbahen faqeve të internetit. Nëse jo, mund të gjeni më shumë prej tyre këtu.

5. Përqendrohuni te butonat e Minimalizmit dhe CTA

Kur ju e dini objektivin e faqes tuaj dhe faqeve, kjo gjithashtu ju lejon të heqni qafe gjithçka që nuk i shërben këtij qëllimi. Kjo drejton modelin tuaj dhe e bën më të këndshëm shikimin.

Përsëri, ka studime për ta mbështetur këtë. Në të njëjtin studim të përmendur më lart, Google ka zbuluar se kompleksiteti vizual është i lidhur negativisht me apelin në internet. Me pak fjalë – njerëzit nuk duan të mërziten! Thjeshtësimi i dizajnit tuaj është i mirë për karakteristika të tjera, p.sh. shpejtësia e faqes në internet.

Këtu janë disa gjëra që mund të eliminoni në mënyrë të sigurt:

 • Artikujt e menusë – Sigurisht, ju dëshironi që të tjerët të eksplorojnë më shumë sitin tuaj. Sidoqoftë, një menu e mbingarkuar mund të jetë super konfuze dhe të ketë efekte negative. Përsëri – ngjitni me gjërat thelbësore!
 • sidebars – Gjithnjë e më shumë faqe në internet po heqin shiritin anësor. Farë keni në shiritin tuaj anësor? A është vërtet e rëndësishme?
 • Zhargon me baltë – E njëjta gjë që vlen për fotot e aksioneve ka të bëjë edhe me gjuhën. Frazat e tepruara, klishet dhe fjalët e urryera i bëjnë njerëzit të mendojnë. Ndaloni t’i përdorni ato, injektoni një personalitet në shkrimin tuaj, mësoni disa fjalët e fuqisë dhe mësoni të kopjoni.

6. Filloni me celular

Pajisjet celulare e kanë marrë botën nga stuhia. Tani, më shumë njerëz shfletojnë në internet përmes telefonave dhe tabletëve sesa në kompjuterat desktop.

Përveç kësaj, Google njoftoi se ata janë duke nxjerrë indeksin e tyre të ri mobil të parë. Kjo do të thotë, kur të jetë plotësisht në fuqi, motori i kërkimit do të gjykojë së pari çdo faqe në internet për praninë e tyre celular. Nëse nuk po e bën punën e saj si duhet, do të merrni një hit në renditjen e kërkimit.

Për këtë arsye, kur krijoni një faqe në internet, do të ishte mirë të filloni së pari me prezencën e lëvizshme. Tani e tutje, përdoruesit e celularit do të jenë klientët tuaj kryesorë. Prandaj, ju më mirë sigurohuni që ata të ndjehen të dashur.

Në të njëjtën kohë, është praktikë e mirë për të paraqitur ide për krijimin e faqes në internet. Përsëri, duke filluar me celular ju detyron të përqendroheni në gjërat thelbësore dhe të mendoni përmes qëllimit të dizajnit tuaj. Pastaj mund të shpaloseni më tej dhe të shtoni elemente pasi madhësia e ekranit rritet më e madhe.

7. Kushtojini vëmendje formësimit të përmbajtjes

Formatimi i përmbajtjes është një mjet i nënvlerësuar për projektuesit e uebit. Përmbajtja është elementi më i rëndësishëm i faqes tuaj, qoftë në formën e postimeve në blog ose një kopje shitjeje. Në fund të fundit, kjo është ajo që dëshironi që vizitorët ta konsumojnë. Qëllimi i dizajnit tuaj është ta paraqisni atë në një mënyrë që ata bëjnë.

Fatkeqësisht, deri tani njerëzit janë aq të ngopur saqë pak prej tyre lexojnë gjithçka në faqen tuaj. Në vend të kësaj, shumica e vizitorëve skanojnë. Për më tepër, ata priren të veproni kështu në një model në formë F.

Do të thotë që ju duhet ta bëni përmbajtjen tuaj të përshtatet me zakonet e tyre të konsumit për ta bërë atë më me ndikim.

Ja se si ta bëni atë:

 • Përfshini tituj – Titujt janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të përhapur përmbajtjen. Shumë lexues i përdorin gjithashtu ato si pikat e ankorimit për skanimin dhe leximin e vetëm atyre pjesëve nën titujt që duken interesante për ta. Prandaj, sigurohuni që të përdorni titujt dhe t’i bëni ato përshkruese.
 • Përdorni paragrafë dhe lista – Askush nuk dëshiron të lexojë një pjesë të madhe të tekstit. Paragrafët ndajnë përmbajtjen në copëza të vogla. Hapni një të re sa herë që hapni një pikë të re. Listat kanë një funksion të ngjashëm dhe i bëjnë informacionet më të arritshme. Përdorni ato gjithashtu.
 • Mos u kujdesni për media dhe pamjet – Informacioni vizual është shumë më i arritshëm për trurin e njeriut sesa teksti. Për këtë arsye, është mirë të përdorni imazhe dhe media të tjera për të nënvizuar pikat e bëra në kopjen tuaj. Alsoshtë gjithashtu, një mënyrë e shkëlqyeshme për të thyer copa më të gjata të tekstit.
 • Optimizoni shkronjat tuaja – Përdorimi juaj i shkronjave gjithashtu ndikon shumë në lexueshmërinë. Mjetet më të rëndësishme që keni këtu janë madhësia dhe lartësia e linjës. Shkojne per të paktën 16px dhe sigurohuni që të shtoni më shumë lartësi të linjës, sa më i vogël është fonti që përdorni.

Nëse e hetoni këtë artikull, mund t’i shihni të gjitha sa më sipër në fuqi.

8. Provoni një faqe me një faqe

Kohë pas ditës, dizajni i faqes në internet ishte gjithçka palosja. Do gjë e rëndësishme duhej të ishte mbi kufirin nga i cili përdoruesit do të fillojnë të lëvizin. Ende ka diçka për të thënë në lidhje me të pasi që është akoma ku përdoruesit e kalojnë pjesën më të madhe të kohës.

Koha e shikimit të vizitorëve - dele

Kjo nuk do të thotë që delja është e gjitha dhe në fund të gjithë faqja juaj. Njerëzit me të vërtetë do të lëvizin. Në fakt, ata do të lëvizin poshtë gjithë faqen tuaj nëse u jepni atyre një arsye për të.

Crazy Egg provuar këtë kur ata zëvendësuan faqen e tyre origjinale të shitjeve me një 20 herë më të gjatë.

Dizajni me një faqe

Rezultati: shkalla e konvertimit u rrit me 30 përqind! Nëse rrugëtimi i blerësit tuaj aktual kalon nëpër disa faqe, mendoni se i konsolidoni të gjitha në një vend në vend. Kjo mund të jetë një nga ato idetë e dizajnit të faqes në internet që i bën të gjitha ndryshimet.

Mos e varrosni përmbajtjen në shfaqje rrëshqitëse / karuselë ose skedarë / fizarmonikë, ato nuk punojnë!

9. Punoni Testimin A / B

Ndonjëherë kur vlerësoni ide të ndryshme për krijimin e faqeve të internetit, mund të jetë e vështirë të vendosni se cila është mënyra e duhur për të shkuar. Ju mendoni mbrapa dhe me radhë, bëni shkulje, por qëndroni të pasigurt për vendimin tuaj. Në një moment, të menduarit nuk do ta shkurtojë më atë. Ju do të duhet t’i lejoni përdoruesit të vendosin.

Testimi A / B mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të parë se çfarë e bën faqen tuaj më të mirë. Do të thotë të shërbejë versione të ndryshme të dizajnit tuaj deri tek vizitorët në mënyrë të rastësishme, pastaj kontrolloni se si po reagojnë. Ju mund të merrni vendime bazuar në rezultatet.

Ju mund të provoni goxha gjithçka. Nga faqja e tërë e modeleve mbi ndryshimet e ngjyrave, thirrjet për veprim tek imazhet, titujt e artikujve dhe shkronjat. Të gjitha këto mund të bëjnë një ndryshim të madh në performancën e një faqe. Megjithatë, nëse nuk e provoni atë, nuk do ta dini kurrë!

Këto mjete dhe plugins do t’ju ndihmojë të bëni testet.

6 Uebfaqe frymëzuese për të gjeneruar ide të reja për krijimin e faqeve të internetit

Nëse në këtë pikë akoma ndjeheni të mbërthyer, në këtë pjesë përfundimtare do të kalojmë në një numër faqesh në internet duke u mbushur me frymëzim të dizajnit në internet.

1. Awwward.com

Awwwards

Kjo faqe në internet jep çmime për projektuesit e internetit, zhvilluesit dhe agjensitë në të gjithë botën. Ata kanë një arkiv të madh dhe të kërkueshëm të shembujve të projektimit në internet. Për më tepër, ekziston një blog ku ata prezantojnë modele në detaje dhe një seksion ku mundeni votoni në faqen e kandidatëve të muajit. Allshtë e gjitha me cilësi të lartë dhe me të vërtetë frymëzuese!

2. WebDesign-Inspasion.com

Inspektimi i Projektimit në Uebfaqe

Sshtë një galeri me projekte të përfunduara të projektimit në internet. Ju mund ta filtroni atë në shumë mënyra të ndryshme për të gjetur atë që ju kërkoni – p.sh. nga industria, lloji, paletat e ngjyrave ose stilet. Arkivi i tyre është aq i madh, sa shpesh është faqja e vetme që ju duhet për të dalë me idetë tuaja për krijimin e faqes në internet.

3. SiteInspire.com

siteInspire

Kjo faqe në internet tregon si dizajnin në internet ashtu edhe atë interaktiv. Ashtu si shembulli i mëparshëm, ju jeni në gjendje të filtroni shënimet në mënyra të ndryshme duke përfshirë stilin, llojin, lëndën, madje dhe platformën. Nëse krijoni një llogari, mund të krijoni koleksione të modeleve tuaja të preferuara.

4. OnePageLove.com

Një faqe Dashuri

Ky shembull është një sit i frymëzimit të dizajnit në internet i bërë posaçërisht për hartime me një faqe. Ne e përmendëm idenë më herët në artikull. Ju mund të shfletoni galerinë ose të kërkoni posaçërisht për gjërat që ju kërkoni. Sigurohuni që të lëkundeni kur ndërtoni sitin tuaj me një faqe.

5. Dribbble.com

dribloj për frymëzimin e ideve për krijimin e faqeve në internet

Në Dribbble projektuesit tregojnë punën e tyre. Kjo mund të jetë gjithçka nga aplikacionet tek ikonat, ilustrimet dhe shembujt e tjerë. Ju mund ta përdorni atë për frymëzim të përgjithshëm ose përdorni tags për të gjetur atë që ju intereson më shumë, të tilla si hartimin e uebit.

6. Behance.net

Behance

Kjo faqe e internetit është shumë e ngjashme me Dribbble. Shtë gjithashtu një vend për projektuesit që të lidhin dhe të shfaqin portofolin e tyre. Ju keni mjaft shembuj të projektimit në internet dhe mund të përdorni funksionin e kërkimit për t’i kërkuar ato.

Duke përfunduar

Idetë për krijimin e faqes në internet nuk rriten në pemë. Ndonjëherë keni nevojë për një ndihmë të vogël për të dalë me diçka të mirë. Fatmirësisht ka postime si këto për t’ju ndihmuar të riktheheni në rrugën e duhur!

Shpresojmë, këshilla, mjetet dhe burimet e dizajnit në internet, të përmendura në postimin e mësipërm, ju kanë shtyrë përsëri në tokën e krijimtarisë. Natyrisht, ka shumë gjëra më të dobishme atje, kjo është arsyeja pse ne duam të dëgjojmë nga ju!

A dini këshilla, mjete apo frymëzim shtesë për të gjeneruar ide të dizajnit në internet? Nëse po, ju lutemi ndani atë në seksionin e komenteve më poshtë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me