5 måter å øke trafikken til ditt WordPress-nettsted med kraften fra Pinterest

Pinterest er den nest største henviseren til sosiale medier etter Facebook, og kjører langt flere henvisninger enn Twitter, StumbleUpon og Reddit til sammen. Hvis du ikke allerede har investert tid i å utvikle Pinterest-strategien din, er sjansen stor for at du går glipp av en enorm trafikkilde.


Heldigvis trenger det ikke å være vanskelig å bygge en tilstedeværelse på Pinterest. Det er mange enkle taktikker du kan sette inn som hjelper deg med å utnytte plattformens kraft og øke trafikken på nettstedet ditt. Ved å gjøre innholdet ditt Pinterest-vennlig og bruke litt tid på å “feste”, kan du introdusere nettstedet ditt for et stort nytt publikum.

Denne artikkelen vil først forklare hvordan Pinterest fungerer, og hvorfor du bør vurdere å utvikle en passende strategi for nettstedet ditt. Deretter tilbyr vi deg fem måter du kan få mer trafikk fra Pinterest.

La oss bli sprekker!

En introduksjon til Pinterest

Pinterest er et nettsted for sosiale medier som viser lenker i form av ‘pins’ i et murstilsnett. Pinterest-startsiden din viser en strøm av bilder (hver er koblet til en webside) basert på innstillingene og tidligere aktivitet. Når du klikker på en pinne, utvides den for å vise et større bilde og ytterligere detaljer. Når du klikker igjen, blir du tatt til kilden til bildet – det være seg et blogginnlegg, en nyhetsartikkel eller en annen type webside.

Bortsett fra å se pinner i strømmen, kan du også lagre pinner til dine egne offentlige eller private styrer, eller til gruppebrett som du er medlem av. Pinterest har også en innebygd visuell søkemotor, slik at du kan legge inn nøkkelord eller uttrykk for å se relaterte pinner.

Et eksempel på et Pinterest-søkeresultat

Et eksempel på et Pinterest-søkeresultat.

I 2015 overgikk Pinterest det 100 millioner aktive brukermerket og fortsetter å vokse. Med 75 milliarder pinner og 2 milliarder månedlige søk, er denne plattformen ikke å overse som en potensiell trafikkilde. Hvis du ikke allerede har registrert deg på Pinterest, kan du prøve det nå og få feste!

5 måter å øke trafikken på nettstedet med kraften fra Pinterest

Som med all annen markedsføring på sosiale medier, er det viktig å implementere en gjennomtenkt Pinterest-strategi for å maksimere henvisninger. Lar deg fordype deg i fem taktikker du kan bruke for å hjelpe Pinterest-trafikk til nettstedet ditt.

1. Legg Pinterest-delingsknapper på nettstedet ditt

Før Pinterest kan fungere som et henvisningsverktøy, må innholdet ditt faktisk vises på plattformen. Du kan feste ditt eget innhold, men du vil også sørge for at andre enkelt kan feste det også. Dette kan gjøres ved å aktivere sosiale delingsknapper – spesielt Pinterest-knapper – på nettstedet ditt hvis du ikke allerede har gjort det. Det er mange måter å innlemme Pinterest-delingsknapper på nettstedet ditt. Her er noen av dem:

  1. Hvis du har jetpack, du kan aktiver enkle sosiale aksjeknapper – inkludert Pinterest-knappen.
  2. Du kan også bruke en dedikert Pinterest plugin å legge til Fest den knappen til bildene, sidene og innleggene dine.
  3. Hvis du vil ha flere tilpasningsalternativer, kan du vurdere en plugin for sosiale medier som MashShare eller Easy Social Share-knapper for WordPress.

2. Bruk Pinterest-spesifikk grafikk på nettstedet ditt

Når du deler innholdet ditt til Pinterest via de dedikerte knappene, vil nettstedet automatisk hente bilder fra siden din eller andre steder på siden din. Det vil typisk gi deg flere pin-layoutalternativer å velge mellom:

Tre pinnealternativer trukket fra et blogginnlegg

Pinterest tilbyr mange pin-oppsett for innhold.

Visse typer grafikk har vist seg å prestere bedre på Pinterest, og få flere repins og klikk. Det kan være lurt å tenke på å ta med dedikert Pinterest-grafikk i innleggene eller sidene dine for å maksimere suksessen til pinnene dine.

Her er noen tips for å lage disse bildene:

  1. Bruk passende dimensjoner: Den typiske pin grafiske størrelsen er 736px x 1104px, men nylig har det vært en trend for lengre pinner med høyder opp til 2061 px.
  2. Legg til tekstoverlegg: Å ha en tittel eller beskrivelse på bildet ditt vil informere leseren og oppfordre dem til å klikke.
  3. Bruk en jevn utforming: Vurder å lage en mal med et designverktøy som Canva. En jevn layout for alle Pinterest-bildene dine vil bidra til å skape et sammenhengende merkevarebilde. Det vil også minimere designarbeid på sikt.
  4. Skjul bildene i innlegget ditt: På grunn av deres dimensjoner kan du oppleve at Pinterest-spesifikk grafikk ganske enkelt ikke ser bra ut i innleggene eller sidene dine. Hvis dette er tilfelle, kan du forhindre at bildene vises i fronten av nettstedet ditt ved å pakke dem inn med et enkelt stykke kode.

Pinterest har også utgitt en praktisk guide hvis du vil lære mer om å lage perfekte pinner.

3. Aktiver Rich Pins

Sidens overskrift på Rich Pins.

Rike pins er spesielt for bedrifter å legge til ekstra informasjon og funksjoner i pinnene sine. Det er seks typer Rich Pins tilgjengelig, og tilleggsfunksjonene avhenger av typen du bruker. For eksempel en App Pin vil ha en Installere knapp, og Plasser Pins ta med kart og kontaktinformasjon:

Et eksempel og kort beskrivelse av artikkelpinnene

Å aktivere Rich Pins er enkelt, og full veiledning finner du på Pinterest nettsted.

4. Bruk SNAP for å automatisere pinner

SNAP WordPress-plugin

Hvis du lurer på hvor ofte du bør knipe, har studier vist at folk som pin 15 til 30 ganger om dagen, får de beste resultatene. Imidlertid ville det være ganske upraktisk for folk flest å gjøre det manuelt, og det er her SNAP (the Social Networks Auto-Poster-plugin) Kommer inn. Dette verktøyet er en nett- og mobilapplikasjon som lar deg planlegge pinnene dine (og tweets, delinger osv.) På forhånd. Ikke bare fungerer det som en plattform du kan feste, men det gir deg også muligheten til å “snurre” meldinger, velge bilder og mer.

5. Bli med i gruppestyre på Pinterest

Til slutt, mens de fleste brukere lager flere personlige brett på Pinterest, kan du også delta gruppebrett. De kan ha hundretusener av følgere, noe som betyr at mange flere kan se og feste innholdet ditt på nytt. Det er mange ressurser tilgjengelig for å finne ut om noen gode strategier for festing av gruppestyre, og mange mennesker som har utviklet sine egne strategier for å dra nytte av dem.

Du kan også opprette ditt eget gruppestyre, og strebe etter å bli en Pinterest-autoritet innen ditt felt. Ved å invitere bidragsytere, og se etter å bygge opp en følge av mennesker som vil se og dele pinnene dine, kan du eksplodere innholdet ditt relativt passivt.


Pinterest gir deg muligheten til å drive enorme mengder trafikk til nettstedet ditt. Selv om du kanskje er usikker på hvordan du kan bruke denne plattformen som en effektiv markedsføringsmetode, er det ikke så vanskelig.

Ved å bruke de fem tipsene vi har skissert i denne artikkelen, kan du være på god vei til å utnytte kraften til Pinterest og øke trafikken på nettstedet ditt.

Hvilke Pinterest-sentriske strategier vil du implementere for å få trafikk for nettstedet ditt? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me