Statistikat e WordPress


Kureshtare të dini pse WordPress ka qenë prej kohësh sistemi më i popullarizuar i menaxhimit të përmbajtjes? Pastaj, duhet të shikoni vetëm numrat.

Ka shumë arsye pse WordPress ka qëndruar në provën e kohës. Dhe kur i shihni këto 35 statistika të hapjes së syve nga viti 2020, do të kuptoni shpejt se çfarë është ajo që e bën këtë sistem të menaxhimit të përmbajtjes kaq të fuqishëm.

Nëse akoma nuk ju bën përshtypje se sa i fuqishëm është me të vërtetë WordPress, atëherë këto statistika do ta ndryshojnë atë.

Në postimin më poshtë, do të mësoni për:

 • Fakte të përgjithshme të WordPress
 • Komuniteti i WordPress
 • Përdorimi i WordPress
 • Përdorimi i WooCommerce
 • Temat e WordPress
 • Shtojcat e WordPress
 • Siguria e WordPress

Contents

Statistikat e përgjithshme të WordPress

1) Sa e vjetër është WordPress?

Bashkëthemeluesit Matt Mullenweg dhe Mike Little filloi WordPress në 2003 nga sistemi i blogerave b2 / kafene. Ndërsa e shkruar këtë, WordPress është 17 vjeç.

(Burimi: WordPress.org)

2) ’farë përfshihet në projektligjin e të drejtave të WordPress?

WordPress mban një licencë të përgjithshme publike nga GNU, e cila përshkruan se si mund të përdoret dhe adaptohet programi me burim të hapur nga të tjerët.

Kjo licencë është baza për Faturën e të Drejtave të WordPress. Përmban 4 liri:

 1. Për të qenë në gjendje të përdorni WordPress për çdo qëllim.
 2. Për të qenë në gjendje ta ndryshoni atë për t’iu përshtatur nevojave tuaja.
 3. Për të qenë në gjendje të paketojnë dhe rishitin programin tek të tjerët.
 4. Për të qenë në gjendje të ndani sistemin tuaj të modifikuar të menaxhimit të përmbajtjes dhe integrimet (p.sh. shtojcat, temat, panelet e personalizuara të administratorit, etj.) Me të tjerët.

(Burimi: WordPress.org)

3) Sa është vlerë WordPress?

Nuk ka informacion në dispozicion për sa vlerë WordPress.org. (WordPress.com i pritur është një çështje tjetër, por nuk është programi që keni ardhur këtu për të mësuar.)

WordPress mbështetet nga fondacioni WordPress dhe një filial i ri i quajtur WordPress Community Support. Pra, çdo para e vënë në bashkësinë e WordPress (jo në vetë produktin) vjen prej tyre.

Sipas financave më të fundit nga viti 2018:

Fondacioni WordPress gjeneruar 13,296 dollarë, me 11,178 dollarë të ardhura nga dhurimet. Shpenzimet e saj (42.938 dollarë) tejkaluan të ardhurat e saj.

Mbështetja e komunitetit WordPress gjeneruar 4,631,214 dollarë nga shitjet e biletave të WordCamp dhe sponsorizimet. Megjithatë, kostot për atë periudhë të njëjtë kohore arritën në 4,486,658 dollarë.

Pra, programet mbështetëse për komunitetet e WordPress nuk gjenerojnë një ton të ardhurash.

(Burimi: Fondacioni WordPress)

4) Sa kushton WordPress?

Edhe sot e kësaj dite, WordPress.org akoma kushton 0 dollarë për të shkarkuar dhe përdorur. Ka kosto të tjera që lidhen me ndërtimin e një faqe në internet WordPress, por sistemi i menaxhimit të përmbajtjes në vetvete nuk është një prej tyre.

(Burimi: WordPress.org)

5) Sa versione të WordPress kanë qenë?

Sa versione të WordPress kanë qenë?
Ka pasur gjithsej 419 versione të WordPress deri më sot. Nga të cilat, 37 kanë qenë lëshime të mëdha.

Lëshime të mëdha dilni çdo 4 deri në 5 muaj dhe sillni me vete veçori të reja të përdoruesit dhe funksionalitetin e zhvilluesit.

Lëshimet e vogla dalin sa herë që duhen. Zakonisht, ata rregullojnë gabime, dobësi patch, ose bëjnë përmirësime të tjera të vogla në platformë.

(Burimi: Wordxress Codex)

6) Sa përdorues aktualisht kanë Versionin e fundit të WordPress?

Versioni i fundit i madh për të dalë ishte 5.3 më 12 nëntor 2019.

Hasshtë shkarkuar mbi 35.6 milion herë.

(Burimi: WordPress.org)

7) Sa shumë linja kodesh janë shkruar për Bërthamën e WordPress?

Sa shumë linja kodesh janë shkruar për bazën e WordPress?

Ka pasur mbi 346,000 rreshta kodesh shkruar për thelbin WordPress që nga krijimi i saj.

(Burimi: Fondacioni WordPress)

8) Sa gjuhë është në dispozicion WordPress në?

WordPress mund të përkthehet në 196 gjuhë ne kete kohe.

(Burimi: Bëni WordPress)

Statistikat e komunitetit të WordPress

9) Sa punonjës ka WordPress?

WordPress është një projekt me burim të hapur. Si e tillë, shumica e kodit të shkruar për të është kontribuar (d.m.th. falas) nga mijëra zhvillues.

Nëse WordPress ka ndonjë punonjës, të dhënat nuk janë të disponueshme. Sidoqoftë, ka një ekip masiv i Lidhur me Komunitetin që mbikëqyrë në mënyrë objektive gjithçka. Ky ekip përbëhet nga:

 • Bashkëthemelues Matt Mullenweg
 • 5 zhvilluesit kryesorë
 • Zhvilluesit kryesorë dhe kryerësit
 • Moderatorë të mbështetjes së forumit
 • Ekipi i dokumentacionit
 • Shqyrtuesit e temave
 • Shqyrtuesit e prizave

(Burimi: Bëni WordPress)

10) Sa kontribues të WordPress janë atje?

Përsëri, nuk ka të dhëna të sakta se sa kontribues ka në WordPress. Duke marrë parasysh se ekziston gjithmonë një thirrje për kontribues të rinj, numri ka shumë të ngjarë në mijëra.

Projekti Pesë për Ardhmërinë u krijua në 2014 për të inkurajuar më shumë organizata huazoni 5% të forcave të tyre të punës te kodimi për WordPress.

me agjensi dhe korporata të mëdha si kodet kontribuese të New York Times, 10up, Automattic, Human Made dhe Conde Nast, numri në të vërtetë mund të jetë në dhjetëra mijëra sot.

(Burimi: Bëni WordPress)

11) Sa zhvillues të WordPress janë të disponueshëm për t’u marrë me qira?

Sa zhvillues të WordPress janë të disponueshëm për t'u marrë me qira?

Nuk ka asnjë mënyrë të thjeshtë për të thënë se sa zhvillues të WordPress ka si disa zhvillues të pavarur, disa vetë biznesin e tyre dhe të tjerë punojnë për agjensi.

Sidoqoftë, numri i kompanive që punësojnë zhvilluesit e WordPress na tregon shumë se sa ka. Një kërkim global për “zhvillues të fjalëve” zbulon se ekzistojnë:

 • 8,434 punë në Glassdoor
 • 1.969 vende pune Në të vërtetë
 • 3,695 punë në LinkedIn
 • 19.228 punë në ZipRecruiter

Edhe pse ka ndoshta pak mbivendosje në numrin e punëve të paraqitura, është me siguri e sigurt të marrësh një mesatare të numrave të mësipërm dhe të themi ka afro 8,300 zhvillues të WordPress për t’u marrë me qira.

(burime: Derë qelqi, Me të vërtetë, LinkedIn, ZipRecruiter

12) Sa e bën zhvilluesi mesatar i WordPress-it?

Sa e bën zhvilluesi mesatar i WordPress?

Të ardhurat mesatare të zhvilluesve të WordPress ndryshojnë në bazë të kujt ju kërkoni. Për shembull:

 • Glassdoor raporton pagën mesatare si 76,526 dollarë në vit.
 • Në të vërtetë raporton pagën mesatare si 59,330 dollarë në vit.
 • PayScale raporton pagën mesatare si 51,000 dollarë në vit.

Në fund të fundit varet nga lloji i zhvilluesve të WordPress-it, sa përvojë shumë vjeçare dhe çfarë lloj projektesh ata punojnë. Sipas të dhënave nga këto burime, duket se pagat mund të shkojnë kudo tjetër 15,000 deri në 140,000 dollarë në vit.

(burime: Derë qelqi, Me të vërtetë, PayScale)

13) Kur ishte Fjala e Parë e Fjalës?

Komuniteti i WordPress shtrihet përtej atyre që kontribuojnë në kod. Zhvilluesit, projektuesit, pronarët e bizneseve dhe entuziastët e WordPress janë gjithashtu pjesë e këtij komuniteti.

Një nga vendet ku ata shkojnë për të mësuar më shumë rreth WordPress, për të përmbushur njerëz me mendje të njëjtë dhe për t’u lidhur me kompanitë e WordPress është në WordCamps. E para prej të cilave ishte priti në 2006 në San Francisko.

(Burimi: WordCamp)

14) Sa shumë WordCamps kanë qenë?

WordCamp ka kohë që është rritur përtej ngjarjes së vetme në San Francisko. Sa i përket shkrimit të kësaj, ka pasur:

 • 1080 ngjarje të WordCamp
 • Në 76 qytete
 • Në 65 shtete
 • Dhe në 6 kontinente

(Burimi: WordCamp)

15) Sa grupe të takimeve me WordPress ekzistojnë?

Një mënyrë tjetër që bashkësia WordPress lidhet është përmes Meetup.com.

Zyrtarisht, ka 1.660 grupe dhe 782,141 anëtarë që marrin pjesë në këto kapituj lokalë të WordPress.

(Burimi: Takimi me WordPress)

Statistikat e përdorimit të WordPress

16) Sa pjesë e tregut CMS zotëron WordPress?

Sa pjesë e tregut CMS zotëron WordPress?

Ndërsa ka shumë konkurrencë atje, WordPress mbetet sistemi kryesor i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) nëpër Internet.

aktualisht, 62.4% e të gjithë faqeve të internetit të ndërtuara me CMS përdorni WordPress. Për sa i përket të gjithë Internetit (faqet e internetit të ndërtuara me ose pa një CMS), 35.6% e tyre janë uebfaqe të WordPress.

(Burimi: W3Techs)

17) Sa nga faqet kryesore të përdorimit të WordPress?

Shumë nga faqet e internetit më të njohura, me trafik të lartë dhe me fitim të lartë janë ndërtuar me WordPress. Për shembull:

 • Rolling Stone
 • modë
 • Shtepia e Bardhe
 • BBC Amerikë
 • Kompania Walt Disney

Nga 1 milion faqet e internetit më të mira të ndërtuara duke përdorur një CMS, 48% e tyre janë ndërtuar duke përdorur WordPress.

Nga 1 milion kryesorët e ndërtuar me teknologji me burim të hapur (ato që mund të modifikohen dhe rishpërndahen siç mundet WordPress), 74% janë ndërtuar me WordPress.

(Burimi: Ndërtuar Me)

18) Sa blog janë ndërtuar duke përdorur WordPress?

Sa bloge janë ndërtuar duke përdorur WordPress?

Sot ekzistojnë 27.616.323 blogje. dhe 98% e atyre blogeve janë krijuar me WordPress.

(Burimi: BuiltWith)

Statistikat e përdorimit të WooCommerce

19) Kur u themelua WooCommerce?

WooCommerce, shtojca më e lartë eCommerce dhe mjetet për WordPress u themeluan në vitin 2008 nga tre entuziastë të WordPress.

(Burimi: WooCommerce)

20) Sa njerëz kanë shkarkuar WooCommerce?

Edhe pse WooCommerce nuk është një nga platformat më të lehta për t’u përdorur në tregti, ajo është teknologjia kryesore eCommerce për WordPress sepse ofron përvojën më të mirë për përdoruesit fundorë.

Deri më tani, shtojca ka qenë shkarkuar mbi 83,000,000 herë dhe fuqi mbi 28% të të gjithë dyqaneve në internet.

(Burimi: WooCommerce)

21) Sa dyqane në internet janë ndërtuar me WooCommerce?

Sa dyqane online janë ndërtuar me WooCommerce?

Atje jane 3,876,748 faqe në internet të tregtisë që përdorin plugin WooCommerce.

(Burimi: BuiltWith)

22) Sa shumë faqe në WordPress përdorin WooCommerce?

WooCommerce nuk është një platformë e vetë-mjaftueshme eCommerce si konkurrenca e saj, e cila e bën atë më të gjithanshëm në mënyrën se si mund të përdoret. Për shembull, një biznes mund të përdorë WooCommerce për të shitur shërbime dhe produkte në faqen e tij të rregullt, kështu që përdoruesit e WooCommerce nuk janë gjithmonë për dyqane online të plotë.

Pra, për sa i përket sa faqeve të internetit të WordPress kanë aktivizuar WooCommerce, 16.4% prej tyre bëjnë.

(Burimi: W3Techs)

Statistikat e Temave të WordPress

23) Sa tema të lira janë të disponueshme për WordPress?

Depoja e WordPress me tema falas përmban aktualisht mbi 7.400 prej tyre. Sidoqoftë, kjo nuk përbën qindra tema të WordPress që janë në dispozicion përmes faqeve të internetit të zhvilluesve të palëve të treta.

(Burimi: WordPress.org)

24) Sa tema të paguara janë të disponueshme për WordPress?

Ka një numër vendesh ku përdoruesit mund të blejnë një temë premium për WordPress. Vetëm tregu i ThemeForest mbi 12,000.

Ashtu si me temat e lira, megjithatë, ky numër nuk përshkruan me saktësi se sa janë në të vërtetë në dispozicion online, pasi zhvilluesit dhe botuesit shpesh i shesin përmes faqeve të tyre të internetit. Ka të ngjarë që qindra (nëse jo, mijëra) tema më shumë.

(Burimi: ThemeForest)

25) Cila është tema më e instaluar e WordPress?

Një temë WordPress është një mjet i dobishëm kur bëhet fjalë për ndërtimin dhe hartimin e një faqe në internet. Megjithëse jo çdo pronar ose zhvillues i faqes në internet zgjedh të përdorë një temë, WordPress kërkon që të gjithë përdoruesit të kenë të paktën një temë të instaluar në serverin e tyre.

Kjo mund të jetë arsyeja pse tema më e instaluar e WordPress është një nga vetë WordPress temat e paracaktuara “Njëzet” (tema e fillimit që lëshon çdo vit për përdoruesit).

(Burimi: WordPress.org)

Statistikat e prizave të WordPress

26) Sa shumë programe falas janë në dispozicion për WordPress?

Depoja e pluginave të WordPress përmban aktualisht 55.463 shtojca falas. Përdoruesit e WordPress mund të gjejnë shtojca falas jashtë WordPress, megjithëse shumica e shtojcave në faqet e zhvilluesve paguhen.

(Burimi: WordPress.org)

27) Sa shumë programe të paguara janë të disponueshme për WordPress?

Ngjashëm me pyetjen në lidhje me temat e paguara, është e vështirë të tregosh saktësisht sa shtesa të paguara të WordPress ka.

Tregu i CodeCanyon ka mbi 7,200 plugins WordPress. Sidoqoftë, shumë zhvillues shesin azhurnime në shtojcat e tyre falas në faqet e tyre të internetit, kështu që ky numër është vetëm maja e ajsbergut.

(Burimi: CodeCanyon)

28) Cila është plugina më e instaluar e WordPress?

Cila është plugin më i instaluar i WordPress?

Pa shtojcat e WordPress, përdoruesit do të duhet të kodojnë funksionalitetin dhe veçoritë e përparuara në faqet e tyre të internetit më vete. Kjo është arsyeja pse ata janë një mënyrë kaq popullore për të zgjeruar fuqinë e një faqe në internet.

Sidoqoftë, nuk ka një fitues kur bëhet fjalë për “më të instaluarat” pasi depoja e WordPress ndalon të numërojë numrin e instalimeve në 5 milion.

Kjo tha, ka 6 shtojcat më me mbi 5 milion instalime:

 1. Akismet Anti-spam
 2. Redaktori klasik
 3. Formulari i kontaktit 7
 4. Jetpack
 5. WooCommerce
 6. SEO e shpejtë

(Burimi: WordPress.org)

29) Sa ndërtues të faqeve janë të disponueshëm për WordPress?

Si parazgjedhje, përdoruesve të WordPress u jepet redaktori i bllokut Gutenberg për të ndërtuar dhe dizajnuar faqet e tyre të internetit me.

Sidoqoftë, shumë përdorues preferojnë të përdorin diçka tjetër, siç dëshmohet nga lista e shtojcave të njohura më lart (shtojca “Classic Editor” i merr përdoruesit përsëri në redaktorin origjinal WYSIWYG).

Dëshmi e mëtutjeshme e dëshirës së përdoruesve të WordPress për të krijuar faqe interneti me mjete të tjera është popullariteti në rritje i shtojcave të krijuesve të faqeve.

Shtojcat e krijuesit të faqeve janë pjesë-plugin dhe pjesë-temë, duke u dhënë mundësi përdoruesve të WordPress që të ndërtojnë shpejt faqet e tyre të internetit dhe të shtojnë funksionalitetin e tyre duke përdorur një redaktues intuitiv të stilit tërheqës dhe rënie.

Atje jane mbi një duzinë plugins ndërtues faqesh në dispozicion, por vetëm rreth 5 ose më shumë prej tyre janë rishikuar dhe renditur më lartë.

(Burimi: WordPress.org)

Statistikat e sigurisë së WordPress

30) Ku gjenden cenimet në WordPress që gjenden më shpesh?

Ku gjenden më së shpeshti cenimet në WordPress?

Ndërsa ekipi i WordPress punon shumë për ta mbajtur platformën e tij të sigurt, nuk është vetëm kodi thelbësor që mund të hap derën për hakerat të futen brenda faqeve të internetit të përdoruesve.

Kohët e fundit, ka pasur Janë gjetur 18.203 cenueshmëri. Këtu është ndarja se nga vijnë:

 • 14,278 nga thelbi
 • 3.525 nga shtojcat
 • 400 nga temat

(Burimi: Baza e të dhënave të prekshmërisë së WordPress)

31) Sa faqe të WordPress-ave hackohen çdo vit?

Sa faqe të WordPress behen hacked çdo vit?

Sucuri lëshoi ​​e tyre raport i kërcënuar i faqes në internet bazuar në kampionin e përbërë nga 60.299 faqe të pastruara, më shumë se 98 milion skanime SiteCheck dhe analiza të 170,827,313 përpjekje sulmi.

Nga infeksionet totale, 94% ishin në faqet e internetit të WordPress. Megjithatë, një arsye tjetër pse është e rëndësishme të vendosni përparësi në sigurinë e WordPress.

(Burimi: Raporti i Kërkimit të Kërcënimeve në Sucuri 2019)

32) Cili është lloji më i zakonshëm i sulmit të sigurisë në faqet e WordPress?

Ndërsa ka shumë mënyra se si një haker mund të sulmojë një faqe në internet WordPress, prekshmëria më e zakonshme është sulmet e skriptimit ndër-faqesh.

Një infeksion ndër-scripting (ose XSS) nënkupton që një haker ka fituar hyrje në një faqe në internet dhe ka injektuar kod me qëllim të keq në një faqe të internetit të ligjshme. Qëllimi është të infektoni shfletuesit e vizitorëve me infeksionin.

Nga llojet e përgjithshme të dobësive që gjenden në faqet e internetit të WordPress, ka pasur 1,585 XSS – më shumë se çdo tjetër.

(Burimi: Baza e të dhënave të prekshmërisë së WordPress)

33) Pfarë përqindje e instalimeve të WordPress janë aktualizuar?

Sa i përket shkrimit të kësaj, vetëm 34.9% e faqeve të WordPress janë azhurnuar në versionin 5.3. Të gjithë pjesa tjetër po përdorin versionet më të vjetra të WordPress që nuk mbështeten më dhe janë të prirur ndaj cenueshmërisë.

(Burimi: WordPress.org)

34) Sa sulme WordPress janë për shkak të një CMS të vjetëruar?

Edhe pse thelbi i WordPress është më së shpeshti aty ku gjenden dobësitë, ajo që i referohet të dhënave në të vërtetë janë të gjitha versionet e WordPress.

Ndërsa ekipi i WordPress punon me zell për të lëshuar versione të reja të softverit të tij – me karakteristika të zgjeruara dhe arna sigurie – jo çdo përdorues merr kohën për të përmirësuar në versionin e fundit. Dhe kjo është arsyeja pse të gjitha këto dobësi thelbësore janë një problem kaq i madh.

Me kaq shumë përdorues që përdorin programin e vjetëruar të WordPress, ata po vënë në rrezik faqet e internetit dhe vizitorët e tyre. Në vitin 2019, 49% e faqeve të hackuara të WordPress ndodhi si rezultat i teknologjisë së vjetëruar CMS.

(Burimi: Raporti i Kërkimit të Kërcënimeve në Sucuri 2019)

35) Sa shumë programe nuk janë azhurnuar së fundmi?

Sa shumë priza nuk janë azhurnuar kohët e fundit?

Kjo është ajo që WordPress i referohet si “shtojca të amortizuara”. Kur një zhvillues nuk arrin të azhurnojë programin e tyre të plugin-it dhe ta mbështesë atë aktivisht, një paralajmërim u shfaqet përdoruesve në depo.

Shtë e vështirë të gjurmosh sa ka. Sidoqoftë, përsëri në vitin 2017, Wordfence bëri disa analiza në depon e WordPress të 37.300 shtojcave (në atë kohë) dhe gjeti si më poshtë:

 • 17,383 nuk ishte përditësuar për 2 vjet.
 • 13,655 nuk ishin përditësuar për 3 vjet.
 • 3,990 nuk ishin përditësuar për 7 vjet.

Kjo ishte vetëm disa vjet më parë, që do të thotë se ka gjasa ende dhjetëra mijëra shtojca që nuk mbështeten dhe ndoshta rrezikojnë përdoruesit e WordPress-it.

Nuk ka asnjë studim aktual mbi këtë kur bëhet fjalë për temat.

(Burimi: Wordfence)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me