De fleste justeringer som vi utfører på WordPress er rettet mot å gjøre nettstedet funksjonelt og iøynefallende for en besøkende. Vi legger mye vekt på brukeropplevelse for leserne. Men vet du at det er noen kjekke verktøy som bloggere og nettstedseiere kan bruke for å gjøre WordPress-oppgaver lettere for seg selv? Disse verktøyene finnes ikke i temaer eller plugins. Snarere er dette apper og utvidelser som du kan legge til Chrome-nettleseren din.


Noen av disse appene og utvidelsene for Chrome vil hjelpe deg med å utføre rutinemessige WordPress-oppgaver uten å måtte logge deg på. Du kan gjøre raske endringer i nettleseren din og lagre dem på WordPress. Noen få utvidelser trenger du for å gjøre en engangsregistrering av innloggingsinformasjon på WordPress hos Google. Etterfølgende endringer kan gjøres ved å klikke på utvidelsene, jobbe i nettleseren og lagre til WordPress.

Disse appene og utvidelsene kan gjøre det hyggelig å jobbe med WordPress. De kan brukes mens du skriver eller blogger. De er lette og enkle å installere – bare legg dem til Chrome-nettleseren din. Og hvis du ikke lenger trenger dem, kan du fjerne dem fra nettleseren din.

Noen av disse verktøyene er ikke utelukkende til bruk på WordPress alene, og kan brukes generelt mens du jobber på nettet. Er de nødvendige for WordPress? Nei, men de gjør blogging til en mer behagelig opplevelse. La oss se nærmere på noen av dem.

WordPress Admin Bar Control

Du bruker kanskje WordPress for å gjøre en rekke ting – og ofte elsker du ganske enkelt at administrasjonsfeltet gjør det enklere. Men det vil også være tider hvor du føler at det bare er i veien. Det tar plass på skjermen og får siden til å se litt rotete ut.

For å få denne linjen ut av skjermen, kan du legge til WordPress Admin Bar Control til Chrome. WordPress-ikonet vises på Chrome-linjen. Klikk på den, og administrasjonsfeltet forsvinner fra WordPress-siden din. Klikk igjen, og linjen vises igjen. Så du kan beholde eller avskjedige baren som du ønsker.

WordPress Admin Bar Control for Chrome

Denne linjen skal bare legges til Chrome, hvis du vil skjule administrasjonsfeltet. Det vil ikke få baren til å gå helt bort.

WPSNIFFER

WPSNIFFER er en fin utvidelse for Chrome. Hvis du noen gang har lurt på hvilket tema et WordPress-nettsted bruker, vil denne utvidelsen hjelpe deg. Bare klikk på utvidelsen i nettleseren din, og WordPress-temaet som brukes på den siden, vises i en boks.

WP Sniffer

Utvidelsen vil deretter omdirigere deg til wpsniffer.com, hvor du kan finne mye statistisk informasjon om temaet. Du kan se på nettstedet som vises ovenfor, temaet som er oppdaget av WPSNIFFER er WPExplorer sitt flaggskip WordPress-tema, Total.

WordPress Style Editor

WordPress Style Editor vil hjelpe deg med å style WordPress-temaet ditt. Normalt kan du ved hjelp av utviklerverktøyene i Chrome få tilgang til temasidearket ditt og gjøre endringer du liker. Men disse endringene vil gå tapt når du oppdaterer siden.

WP_Style_Editor

Denne utvidelsen vil lagre endringene direkte på temasidearket, uten behov for noen FTP. Disse endringene skjer i sanntid, så pass ekstra godt når du jobber med CSS.

I tillegg kan den bare endre stilmaterialene som ligger i rotens mappe for temaet. Denne utvidelsen er flott for å gjøre små endringer i temaet uten å måtte logge inn.

BuiltWith Technology Profiler

BuiltWith er et nyttig verktøy for utviklere og designere. Legg denne utvidelsen til Chrome-nettleseren din, og klikk på den for å se hvilke verktøy som brukes til å bygge nettsiden du ser på. Teknologiprofilen til websiden vises på en rullegardinmode fra ikonet i nettleseren.

BuiltWith_Technology_Profiler

Utviklere kan bruke dette til å se verktøyene i handling på websidene og bestemme om de vil implementere det i prosjektene sine. BuiltWith kan oppdage innholdsstyringssystemer, analyseverktøy, rammer, widgets, hosting-programvare og innholdsleveringsnettverk.

ExpressCurate

Skrivesperre? Kan du ikke komme med et emne for den neste artikkelen din? Henvende seg til ExpressCurate, et verktøy for å lage innhold av høy kvalitet. Det hjelper deg med forestillinger, oppretting, søkemotoroptimalisering og publisering av innlegget ditt, alt fra Chrome-nettleseren.

Express kurat

Basert på nøkkelordene du mater i og sidene du blar gjennom, vil emner bli foreslått. Når du kommer over en interessant webside, klikker du på Curate-knappen på verktøylinjen, velger bilder og tekst. De vil bli lagt til et sitert kommentarfelt i et popup-vindu.

Du kan legge til, redigere og kommentere og deretter klikke på Curate Now. Et utkast til innlegg vil bli generert i WordPress. Du kan logge deg på WordPress, gjøre endringer som du vil og deretter publisere artikkelen. En fin utvidelse for å gi din kreativitet.

Shareaholic for Google Chrome

Sharehaholic for Google Chrome er ikke bare for WordPress nettsteder. Det er en kul utvidelse som lar brukere dele umiddelbart til mange sosiale plattformer som Facebook, Twitter, Pinterest og rundt 250 tilleggstjenester. Du kan også bokmerke nettsidene.

Shareaholic for Google Chrome ™

Utvidelsen bremser ikke nettleseren din, og i arkivene kan du se alle lenkene du har delt, og også koblingene til venner du følger på Shareaholic.

Eye Dropper

Eye Dropper er et flott hjelpemiddel for utviklere. Legg utvidelsen til nettleseren din, og når du kommer over en hvilken som helst farge som fanger blikket ditt, klikker du bare på fargen. Utvidelsen vil gi deg den nøyaktige koden for fargen som er brukt. Du kan lagre så mange farger du vil i historikken og deretter få tilgang til den når du jobber på et nettsted.

Eye Dropper

Hvis du er nysgjerrig på skyggen av blått som brukes på WpExplorer, kan du lese den i rullegardinboksen der jeg har valgt fargen ved hjelp av Eye Dropper. Legg den til i historikken, og husk den når du vil.

WP Skriv

Jobbet du med noe og hadde et glimt av snillhet om ditt neste blogginnlegg? Hvis du vil legge ordene på blogginnlegget ditt uten å logge deg på WordPress, kan du gjøre det rett fra nettleseren din med WP Writing Extension.

WriteWP

Når du har lagt til utvidelsen til nettleseren din, klikker du på den og begynner å skrive i fanen som åpnes i nettleseren. Du kan publisere direkte fra Chrome også, uten å måtte besøke WordPress. Arbeid i et kjent WordPress-miljø uten å måtte logge inn !

WordPress Site Manager

Denne utvidelsen trenger at du oppgir innloggingsdetaljene til alle WordPress-nettstedene du vil administrere. WordPress Site Manager lagrer informasjonen og lar deg få tilgang til nettstedets hovedsider fra nettleseren din.

Site Manager

Du kan bytte mellom nettsteder, legge til og redigere nettsteder og utføre raske redigeringer av temaet ditt ved å gå til temaredigereren via denne utvidelsen.

Grammarly

Grammarly er en Chrome-utvidelse som ingen blogger bør hoppe over. Når den er lagt til nettleseren din, vil den skure gjennom innlegget ditt og velge ut alle språkfeilene du gjør – stavemåter, tegnsetting, kontekstuelle feil og plassere feilopptellingen nederst. Det er som å ha en redaktør på datamaskinen din !

Feilene blir fremhevet, og når musen svir over den, vises alle mulige alternativer. Når du klikker på riktig valg, erstatter det automatisk det uthevede ordet.

Grammarly

Denne utvidelsen kan brukes av alle nesten overalt hvor de skriver på nettet. Du kan være mer trygg på skrivingen din. En førsteklasses versjon sørger for at skrivingen din er feilfri, tilbyr forslag til forbedring av ordforråd, sjekker for plagiering og foreslår skrivestiler.

Multi

Hvis du skal lage innlegg ved å søke på internett, vil du finne Multi veldig praktisk. Denne utvidelsen hjelper deg å dele lenker hvor som helst og lage nye innlegg med letthet.

Før du bruker denne utvidelsen, må du installere Trykk på dette bokmerke (tilgjengelig fra WordPress-oversikten) i bokmerkelinjen. Gå til Verktøy i dashbordet ditt og deretter Tilgjengelige verktøy. Du finner et verktøy som heter Press This. Dra bokmerkeikonet til bokmerkefeltet. Du må gjøre dette for hver nye blogg du vil opprette.

Multi

Når du er logget på WordPress, hvis du finner noen tekstutdrag på nettet du vil kopiere, bare markere tekstutdraget og trykk på Press This bookmarklet i nettleseren din. Bilder kan legges til ved hjelp av knappen Legg til medier. En attribusjon legges til automatisk på slutten.

Når MultiPress-utvidelsen legges til i nettleseren din, kan du legge til flere blogger samtidig. Det kan hjelpe deg å jobbe med 5 innlegg om gangen. Det er et bedre alternativ å ha flere bokmerker i bokmerkefeltet.

Og endelig

Det er listen over utvidelser som jeg synes er nyttige for WordPress. Har du prøvd noe? Vet du om Chrome-utvidelser som kan gjøre det enklere for bloggere? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me