10 største WordPress-myter du må begrave

I dag får vi ned hammeren som Thor på 10 av de mest utbredte mytene om vår favoritt CMS, god ol WordPress. Etter å ha opplevd dette velvillige stykke programvare fra første hånd, kan jeg garantere at du kan oppnå det umulige med WordPress. Er du i tvil? Bare sjekk ut disse 20 store merkene som bøyer WordPress for å gjøre sitt bud.


Det er grunnen til at det irriterer meg til helvete og tilbake når jeg finner folk kaste rundt feiloppfattede “morsomme fakta” a.k.a løgner om min elskede WordPress. Hookay, Jeg vil gå litt tilbake. jeg mente våre elskede WordPress.

Her i dag ødelegger vi 10 største WordPress-myter, hvorav noen kan ha hindret deg i å dykke inn og oppleve en plattform som ingen andre, bare slik at du kan se WordPress i sin ytterste og rene prakt. Ok, da, la oss sette denne babyen i femte gir allerede.

WordPress er (bare) en bloggplattform

WordPress er mer enn en bloggplattform

Jeg vil ikke tilbakevise det faktum at WordPress ble født som en bloggplattform. Imidlertid har det utviklet seg og vokst til et superkraftig innholdsstyringssystem (CMS) i løpet av årene, og styrker nå hele 25% av Internett.

Sikkert, disse nettstedene kan ikke alle være personlige dagbøker / blogger. Vi må definitivt ha forskjellige WordPress-baserte nettsteder der ute, spesielt med alle de søte funksjonene CMS er populær for.

Med egendefinerte innleggstyper, sider, widgets, addons og plugins blant andre funksjoner, kan du utvide WordPress-installasjonen til å gi strøm til noen av de største internett-hits som ViralNova, Time, CNN, TechCrunch, Harvard Law School, Mozilla Firefox, eBay, SONY og Microsoft blant andre. Driver disse karene bare personlige blogger? Jeg vedder ikke; noen av disse navnene eier nettsteder på topp sokkel som trekker mye trafikk, som slags fører oss til neste myte.

WordPress er ikke skalerbar

WordPress er en skalerbar plattform

Vi vet ikke om det er fordi WordPress er “gratis” eller bare “et samfunnsprosjekt” som kom ut av blues, men du vil ofte se kommentarer som setter spørsmålstegn ved skalerbarheten til plattformen. Hvordan fungerer nettstedet mitt når trafikken vokser? Hvilke funksjoner vil lide i tilfelle trafikkøkning? Kommer WordPress til å krasje når du blir populær?

Kanskje er det ideen om at WordPress en gang var en bloggplattform utviklet i et CMS, men oftere enn ikke, vil du finne en klient som er bekymret for at WordPress vil smuldre under økt belastning. Ikke sant. Fra småskala bloggere helt til store multinasjonale selskaper, alle leter etter et stykke WordPress-kaken.

Hvis nettstedet ditt går ned på grunn av trafikkstigger, har det alt å gjøre med webhotellet ditt, ikke WordPress. Forutsatt at du har tilstrekkelige serverressurser, for eksempel stablene WPEngine tilbyr, vil WordPress støtte nettstedet ditt uavhengig av størrelse eller mengde trafikk du genererer.

WordPress er usikker

WordPress Security

Men igjen, hvilken programvare er 100% idiotsikker? Hackere vil prøve å utnytte de minste sårbarhetene i all programvare, ikke bare WordPress. Nå er WordPress ganske populær plattform, og som sådan tiltrekker den seg angrep etter angrep bare på grunn av ren volum, ikke fordi den er utsatt for sikkerhetsbrudd.

Hvis det ikke var for kjernen og sikkerhetsoppdateringene plattformen mottar med jevne mellomrom, ville Internett være en bedlam akkurat nå. Folk mister nettstedene sine venstre, høyre og sentrum annenhver dag. Tapene ville være enorme, nettet ville knekke og WordPress ville gå veien for dodoen.

Men det har gått mer enn ti år siden WordPress traff nettet, og det blir større, bedre og sikrere for hver daggry. Bidrag fra det enorme WordPress-samfunnet styrker vår elskede CMS én oppdatering om gangen.

Hver oppdatering gir bedre funksjoner og tøffere sikkerhetstiltak, for eksempel den forbedrede passordsikkerhetsfunksjonen som ble introdusert i WordPress 4.3 “Billie”. I tillegg kan du styrke sikkerheten til ditt WordPress-nettsted ved hjelp av plugins som iThemes Security blant andre.

Når alt er sagt og gjort, begynner sikkerheten på WordPress-nettstedet ditt (og mer for det verdifulle innholdet) med deg. Du må holde WordPress installasjon, temaer og plugins oppdatert til enhver tid. Få dessuten en vane å lage vanlige og fullstendige sikkerhetskopier på nettstedet, hvis hackerne streiker.

Hemmeligheten bak å holde WordPress trygg til enhver tid for å implementere grunnleggende sikkerhetspraksis og deretter holde plattformen lappet når oppdateringer blir utgitt. Visst, sikkerhetshull oppdages nå og da, men åpen kildekode til WordPress betyr at hullene også blir forseglet raskt. – Mike Wallagher, HostingFacts.com

WordPress er GRATIS (Dermed ikke tilpasset til kommersiell bruk)

WordPress er gratis men kraftig

For gutta som elsker gratis ting, og dette betyr hver eneste en av oss, er WordPress å være et gratis produkt virkelig gode nyheter. Men hva betyr gratis nøyaktig hva WordPress er opptatt av?

For det første er WordPress gratis når det gjelder frihet (les bruksrettigheter). Hva det betyr er at du kan ta WordPress, rive det ned, endre det, lage kopier og / eller lage din egen unike versjon uten å søke tillatelse fra noen myndighet.

Det er åpen kildekode; programvare bygget av et fellesskap av bidragsytere, noe som betyr at den ikke tilhører noe bestemt selskap eller person. For det andre betaler du ikke for å bruke WordPress, CMS – du trenger bare å laste ned skriptet fra WordPress.org, installere det hvor som helst, og du er god til å gå.

En tjeneste som WordPress.com lar deg bruke WordPress på plattformen deres gratis. De gir deg et gratis underdomen, f.eks. yourname.wordpress.com og gratis hosting. Andre lignende tjenester, kjent som administrerte WordPress-verter, lar deg i utgangspunktet bruke WordPress på plattformene deres mot betaling (i motsetning til standard webhotell, der du kan velge mellom forskjellige alternativer som er enkle å installere).

Forskjellen? Den gratis smaken av WordPress som serveres på WordPress.com er sterkt begrenset med tanke på funksjoner og fleksibilitet. Du vil også betale en stiv premiumpris for å ha personlig tilpasset hosting komplett med ditt eget domenenavn. Kostnadene kan raskt rack opp til så mye som $ 3000 per måned.

Administrerte WordPress-verter derimot, lar deg oppleve WordPress i sin fulle prakt til en brøkdel av prisen. I tillegg vil tradisjonelle webverter som Dreamhost og Bluehost også la deg glede av WordPress i sin fulle prakt, selv om du får mindre krefter enn om du skulle gå med en administrert WordPress-vert.

Ved å gå videre, vil de fleste forretningsforetak avvise den gratis, åpen kildekoden og løsningen utenfor hyllen til fordel for en skreddersydd CMS skreddersydd for deres spesifikke behov.

Kanskje er det byråkratiet, store budsjetter eller noen som prøver å kutte hjørner, men noen må fortelle disse gutta (og deres grå dresser) at de tydeligvis går glipp av en mulighet til å spare penger og få en plattform som er ekstremt allsidig, eller “som formløs som vann ”som eksen min pleide å beskrive seg selv. TMI? Kom over det, WordPress er gratis og helt riktig for kommersielle nettsteder.

WordPress kommer ikke med støtte

WordPress-støtte

Nå som du nettopp sa WordPress er en gratis plattform som er muliggjort gjennom de verdsatte bidragene fra samfunnet, hvor vil jeg henvende meg til skulle jeg få problemer? Godt spørsmål.

Et typisk programvareselskap fungerer som følger. Du har et behov. Du oppsøker et anerkjent selskap som igjen tilbyr deg programvare som du betaler for. Hvis du opplever problemer med å bruke programvaren deres, kontakter du supportteamet deres og du er sortert ut.

Når det gjelder WordPress, er det ingen selskaper eller personer som eier plattformen, ingen betaler for å bruke den og når du sitter fast … vel … du sitter fast. Feil.

WordPress har et stort fellesskap av utviklere, designere, oversettere, bloggere, supportrepresentanter osv. Som har gått veldig langt for å bygge WordPress Codex; en avansert dokumentasjon som du aldri har sett. Det er ikke alt, WordPress kan skryte av en veldig aktiv støtteforum besøkes av samfunnet.

Med disse ressursene og en rekke uavhengige tjenestefirmaer, leverandører av WordPress-vedlikeholdstjenester, og mange klare og tilgjengelige frilansere, vil du bli sjokkert over hvor raskt det er å få svar på dine problemer.

WordPress er utilstrekkelig for netthandel

WordPress for e-handel

Må jeg fortsette å slippe “CMS” overalt for å få oppmerksomheten til allsidigheten til WordPress? I de første dagene av WordPress var det vanskelig å forestille seg at du kunne bruke WordPress til å bygge en netthandel.

Ikke nå lenger; WordPress-samfunnet har sett tilstrømningen av utallige rammer og WordPress e-handel-plugins som gjør det enkelt å bygge en e-butikk som kake. I dag kan du opprette et fullt funksjonelt WordPress-basert e-handelssted ved hjelp av plugins som Woocommerce, WP e-handel og Easy Digital Downloads blant andre..

Den morsomme delen er WordPress er enkel å installere og bruke som nettbutikk. Faktisk kan de fleste skreddersydde CMS som er bygget spesielt for netthandel ikke konkurrere med WordPress slik det er. WordPress byggherre for netthandel? Hvem ville ha gjettet?

WordPress-nettsteder er sakte

WordPress nettstedhastighet

Borte er de dagene nettsteder bare var en serie med HTML-sider, grafikk og CSS strengt sammen. Med fødselen av nye teknologier har nettsteder vokst i størrelse og funksjonalitet. Ideen om å installere programvare for å begynne å bygge nettsteder kan tvinge deg til å tro WordPress kan bremse serveren din. Falsk.

WordPress bruker de beste nettstandardene og semantisk XHTML for å sikre at det er uberettelig å installere og bruke. Den beste kodingspraksisen sikrer også at WordPress er SEO-vennlig fra ordet av.

Treg sidehastighet er vanligvis forbundet med billige hostingleverandører og / eller dårlig kodede plugins. Tilbyder av billige hostinghoteller vil vanligvis være vertskap for nettstedet ditt og en million og en annen side på samme server, noe som bare innbyr til dårlig ytelse blant andre problemer.

Dårlig kodede plugins legger til “søppelkode” i viktige filer som header.php, og reduserer hastighetene dine når unødvendige gjenstander lastes før innholdet ditt. Buggy-plugins vil også utgjøre en trussel mot sikkerheten til ditt WordPress-nettsted.

Velg bare de beste WordPress-hosting og anerkjente plugins, så er du god til å rocke festen.

WordPress-plugins er dodgy

WordPress-plugins

Og det er du også hvis du installerer skyggefulle plugins hvor som helst og så gråter stygt når dritt treffer viften. Uansett hvor mye tro du har på menneskeheten, kan du ganske enkelt ikke anta at alle plugins – gratis eller premium – er feilfrie. Det ville være en bjørnetjeneste for deg selv, det ville det ikke være?

Det er nettopp derfor du bør unngå plugins fra leverandører du ikke kan stole på. For å unngå plugins som leveres med feil, utdatert og ineffektiv kode, sikkerhetsproblemer og dårlig støtte, må du alltid gå for et høyt antall nedlastinger, gode rangeringer og anmeldelser samt utmerket støtte.

Som en merknad utvider plugins funksjonaliteten til ditt WordPress-nettsted på måter som ikke kan tenkes, slik at du kan benytte deg av så mye potensiale, noe som ville være veldig vanskelig eller dyrt å oppnå uten nevnte plugins.

Bare ikke legg til plugins blindt, for det er slik du dommer om problemer med tanke på dårlig ytelse og økt sikkerhetsrisiko. Gjør din aktsomhet min venn. Due diligence.

Det er vanskelig å administrere WordPress-nettsteder

Administrere WordPress-nettsteder

Å administrere omtrent ethvert nettsted, ikke bare WordPress-nettsteder, kan høres skremmende ut for nybegynneren. Det er en ting å installere WordPress-nettstedet ditt (e), administrere nettstedet (e) er noe annet.

Du må holde øye med så mange ting, inkludert godkjenning av kommentarer, overvåking av sikkerhet, sporing av trafikk, og oppdatering av temaer, plugins samt WordPress-kjernen. Når du har et par WordPress-nettsteder overalt, kan det bli ganske rotete raskt.

Men det vil bare skje hvis du ikke planlegger på forhånd, noe som for eksempel vil gi deg beskjed om at det er en fin plugin kjent som ManageWP som hjelper deg å holde rede på alle WordPress-installasjonene dine fra et sentralt dashbord..

Med ManageWP på plass reduseres vedlikeholdspliktene for nettstedet til å klikke på noen få knapper, og arbeidet ditt er ferdig. Ønsker du å lære mer om administrasjon av WordPress-nettsteder? Vi har ryggen tildekket.

WordPress svarer ikke (eller til og med Future Proof)

WordPress Responsivitet

Bekymret at WordPress-installasjonen din ikke vil spille bra med avansert nettfunksjonalitet? Fremtidige teknologier? Vel, gjett hva, du trenger ikke bekymre deg en gang hvis WordPress er fremtidssikkert fordi… vel… det er det! Med jevnlige oppdateringer og de beste nettstandardene, er WordPress alltid grunnlagt for fremtiden.

Hva med lydhørhet? Hvordan vil WordPress-nettstedet ditt passe i forskjellige skjermbredder? Forutsatt at WordPress-temaet ditt er responsivt, reagerer nettstedet ditt automatisk. Det er så enkelt å finne responsive WordPress-temaer på WordPress.org og temabutikker / markedsplasser som Themeforest, Elegante temaer, temaner og My Theme Shop for bare å nevne noen. For å spare deg for tid, kan du vurdere å sjekke ut vårt eget totalt responsive flerbruks-tema.

Hvis WordPress-temaet ditt ikke reagerer av grunner som bare er kjent for deg, kan du alltid bruke WordPress mobile plugins eller opprette en mobilvennlig versjon av nettstedet ditt.

WordPress tar på seg teknologi etter teknologi når de kommer, noe som betyr at du har et kraftig CMS som vil drive nettstedet ditt i dager, måneder og år fremover. Du kan ha det moro med slike som jQuery, backbone.js, Flash, CSS3, forskjellige API-er og andre teknologier, slik at du kan vri WordPress-nettstedet, uansett hva du måtte ønske deg.

Pakk inn

Enkelt sagt, WordPress er akkurat det CMS du har sett etter. Men hvis du trenger mer overtalelse, la oss få vite hvilke myter du har kommet over. Vi vil gjerne debunk dem! Hva elsker du mest med WordPress? Ganske maktspørsmål for å holde deg grublet til neste gang. Imens kan du imidlertid dele tankene dine i kommentarfeltet nedenfor. Adios!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me