Jeg har alltid vært tilhenger av de fantastiske tingene WordPress kan gjøre. I nesten hver online satsning jeg påta meg, hadde jeg blindt brukt WordPress som min nummer én løsning. Så la oss se på bare noen få av de mange tingene WordPress kan gjøre for deg (og kundene dine).


1. Bygg en nettbutikk med WordPress

online-kjøpesenter

En gang en klient spurte – “Hei, jeg trenger ikke WordPress, hvorfor bruker jeg ikke en egen e-handelsprogramvare?” Klienten min (en skeptisk herre) var ikke helt klar over WordPress. Da jeg utnyttet denne situasjonen, åpnet jeg raskt WooCommerce og spurte: “Hva med dette, tror du at dette vil fungere?”

“Det er perfekt! Hvor mye koster denne?” Så jeg svarte ham, “Ingenting!”(Vel, eksklusivt vertshonorarene selvfølgelig!)

WooCommerce er en av de største aktørene i WordPress e-handelsbransje. Deres hovedplugin er gratis og kommer med de grunnleggende funksjonene som er nødvendige for å opprettholde en nettbutikk på inngangsnivå. Du vil ta feil å tro at som de fleste “gratis” WordPress-plugins, holder WooCommerce de nødvendige funksjonene låst bak et “premium” skap.

woocommerce jobbrett

Det er faktisk ingen premiumversjon av plugin-modulen. De har et alvorlig imponerende utvalg av tillegg som de genererer inntekter gjennom. De støtter også tillegg til WooCommerce. Du kan til og med ansette en utvikler for å bygge et forretningsspesifikt WooCommerce-tillegg.

Andre fantastiske e-handel plugins inkluderer iThemes Exchange, MarketPress og Easy Digital Downloads. For en uttømmende liste, sjekk Freddys innlegg om beste WordPress-plugins for e-handel.

2. Opprett et jobbtavle

wpjobboard

En av de mest minneverdige talene fra college gikk noe slikt – “Du må strebe etter å være arbeidsgivere og ikke søkere.” Det vakte gründer som raste inni oss.

Kom og tenk på det, folk som oss – frilansere, bloggere, designere, tekstforfattere osv. Er alle individuelle gründere. Har du noen gang ønsket å lage et faktisk jobbtavle i bloggen din? Som den fra ProBlogger. Her er en liste over WordPress-jobbrett-temaer som hjelper deg opp og løpe om noen timer:

 1. Jobify ($ 55)
 2. Job Board ($ 79)
 3. JobRoller ($ 99)
 4. Templatic’s Job Board ($ 65)
 5. JobEngine ($ 89)
 6. Leiebi ($ 99)

Hvis du leter etter en plugin-basert tilnærming, Sjekk ut WP Job Manager. Det er mange gode tillegg for enda flere valg av jobbtavler, for eksempel WooCommerce-integrasjon for betalte oppføringer, en CV-leder for enkel cv-opplasting, daglige eller ukentlige nye jobbvarsler og mer.

Generelle tips:

 • Forsikre deg om at du har bygget et betydelig publikum i sjangeren din før du lanserer jobbrettet. ProBlogger er en av de mest populære “blogging” bloggene på planeten. Hvis du tror du kan få et par tusen besøkende i måneden og begynne med jobbrettet ditt, vil du bli skuffet.
 • På baksiden kan disse pluginene for jobbtavlene komme godt med når du legger ut jobber for din egen blogg (som betalte redaktører, tekstforfattere, designere osv.)
 • Mange selskaper foretrekker å holde porteføljer og stillinger hver for seg. De legger ut en lenke på bunnteksten eller på toppen et sted og kunngjør at de har en åpning.
 • Den faktiske jobbsiden er enten outsourcet til noe jobbkortprogramvare som Resumator, eller er satt opp som et “eget” jobbtavle i en annen URL, eller underdomener. Noe som jobs.company.com.
 • For denne tilnærmingen fungerer et WordPress-jobbrettbasert tema best – men de er litt dyre på grunn av alle de kompliserte innleggstypene og alle.
 • Hvis du ikke ønsker en egen installasjon, kan du imidlertid gå etter en plugin-basert løsning.

3. WordPress Multisite

nettverk med flere nettverk

WordPress Multisite er en av de beste (hvis ikke de best) WordPress-funksjoner, noensinne. Enkelt sagt lar den deg opprette et nettverk av WordPress-nettsteder fra en enkelt master WordPress-installasjon. Ideen stammer fra konseptet nettblogger. Her er et raskt eksempel:

Si at du vil starte en blogg som dekker tre hovedkategorier – Bøker, tegneserier og dikt. Men teamet ditt har veldig forskjellige ideer for strukturen, designen og utformingen av hvert av disse nettstedene. Imidlertid er de andre aspektene som sikkerhetstiltak og generell policy på hele siden vanlige. I et slikt tilfelle vil den beste løsningen din være å opprette tre forskjellige nettsteder – dvs. tre forskjellige WordPress-installasjoner, plassert under et enkelt WordPress-nettsted. Det gir deg administrativ kontroll over nettstedet ditt, samtidig som du opprettholder skjønn.

Du kan aktivere WordPress multisite ved å legge til følgende linje til din wp-config.php fil:

/ * Multisite * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', true);

Herfra og ut, følg vår WordPress flersidingsoppsettveiledning, eller codex instruksjoner å ordne opp.

4. Opprett et forum

bbPress

Med bbPress WordPress-plugin som lager et fullt utstyrt og integrert WordPress-forum er en enkel oppgave. Plugin er utviklet og vedlikeholdt av Automattic – selskapet bak WordPress. Så når det gjelder pålitelighet og sikkerhet – er du ganske trygg. Her er et raskt blikk på bbPress-funksjonene:

Funksjoner:

 • Lag flere forumkategorier
 • Svar på enkeltemner
 • Støtte for bbPress-spesifikke snarveier og widgeter
 • Øk brukerengasjementet med utvidelser som bbPress Varsle som sender e-postvarsler til brukere når nye emner og / eller svar legges ut; og
 • GD bbPress Verktøy som legger til støtte for BBCode, signaturer fra brukerne, sitater som svarer og noen få andre funksjoner – akkurat som en fullverdig forumprogramvare.

Åh, og det er kompatibelt med det kraftige Total WordPress-temaet – slik at du kan lage tilpassede sider for ditt fantastiske forum. Andre plugins som hjelper deg med å opprette et forum ved hjelp av WordPress inkluderer CM-svar og AnsPress.

5. Opprett et sosialt nettverk

Buddypress

Hvis du ønsker å opprette neste Facebook ved hjelp av WordPress som plattform, bør du sannsynligvis oppsøke lege. Bare tuller. Men alvorlig, jeg beundrer dine ambisjoner, men din innsats vil være mye mer effektive hvis du vurderer et alternativt rammeverk for å bygge neste Facebook.

For andre som ønsker å opprette et “internt” sosialt nettverk for collegegrupper, lag eller firma – Buddypress er svaret ditt. Hva mer er – det er til og med en dedikert Themeforest-seksjon for BuddyPress-temaer.

6. Lag DIY-landingssider

destinasjonsside

Landingssider er, som du kanskje vet, viktig for forretningsveksten – spesielt online virksomheter. Godt utformede destinasjonssider kan forvandle en tilfeldig besøkende til en betalende kunde. Men det er ikke så enkelt som det høres ut. Å bygge en destinasjonsside er en kontinuerlig utvikling prosess. Du må ta vare på flere funksjoner og spore hvordan den besøkende reagerer på dem.

Siden de fleste blogger på Internett bruker WordPress, har det aldri vært enklere å designe vakre destinasjonssider med plugins som OptimizePress, Parallax Gravity og Thrive Content Builder. Med en god WordPress-landing page plugin, kan du bygge og spore flere destinasjonssider for nettstedet ditt.

7. Bygg et flerspråklig nettsted

Flerspråklig-web-grensesnitt

WordPress hjelper deg med å opprette og administrere flerspråklige versjoner av innholdet på nettstedet ditt. Dette er spesielt nyttig for globale virksomheter som har valgt WordPress som sin CMS-plattform. Det er to forskjellige måter du kan oversette WordPress og bygge et flerspråklig nettsted.

7.1 Ansett en oversetter

Dette er den dyrere metoden, men garanterer nesten alltid bedre kvalitet sammenlignet med maskinoversettelse. For dette kan du bruke følgende plugins:

Jeg vil anbefale Polylang WordPress-plugin når den administrerer flerspråklige versjoner av innlegg og sider og andre elementer, inkludert regionale dato-klokkeslettformater, kategorier, koder og tilpassede taksonomier..

7.2 Maskinoversettelse

Denne metoden er raskere og koster ikke en krone. Imidlertid er ulempen kvaliteten på den oversatte teksten dårligere enn hva du ville fått når du ansetter en oversetter. Dette kan imidlertid endre seg i løpet av det neste tiåret takket være Googles skremmende forskning innen Natural Language Processing (NLP).

plugins:

Disse programtilleggene kobles til Google / Bings språkoversetter API for å konvertere nettstedets artikler. Hvis du kjører et multisite-oppsett av WordPress og du trenger for hvert nettsted, er WPML plugin-modulen for deg. Det er en obust-plugin som støtter grunnleggende oversettelsesfunksjoner, oversettelse av e-handel og administrerer forskjellige filvedlegg for hvert språk.

8. Topp beskyttelse

sikkerhet

Jeg har alltid hatt en regel med sikkerhet – forebygging er bedre enn kur. For de av dere som er for sent, må du bruke et betydelig beløp for å komme deg fra et hacket nettsted. Jeg vil anbefale deg å ikke ta dette som et DIY-prosjekt og få profesjonell hjelp – siden det er utallige måter å gå galt på.

 • WordPress er en ivrig tilhenger av den første regelen. Derfor implementerer det forskjellige sikkerhetstiltak og slipper viktige og kritiske sikkerhetsoppdateringer nå og da. Som er grunnen til regel nr. 1 er å alltid oppdatere til den nyeste versjonen av WordPress.
 • De fleste WordPress-nettsteder (inkludert administrerte) oppdateres automatisk til den nyeste versjonen takket være funksjonen “auto-update”. Resten skal oppdateres manuelt av administratoren.
 • Når du er i et delt vertsmiljø, er du omgitt av forskjellige ukjente sikkerhetsfeil. Som et mottiltak bør du installere en sikkerhetsplugin som iThemes Security eller Sucuri.
 • Til slutt, hvis du vil være fri fra hosting og sikkerhetshodepine, bør du vurdere Managed WordPress hosting som WPEngine.

9. Avansert e-postmarkedsføring

vokse-din-e-liste

E-postmarkedsføring som vi vet er en av de eviggrønne måtene å generere trafikk på. Det er som en trafikkilde på forespørsel som spesifikt er innstilt på nettstedet ditt – ivrig etter å høre fra deg. For at e-postmarkedsføring skal fungere, må du imidlertid samle inn e-post først. Det er der WordPress kommer godt med.

Med plugins som OptinMonster og Bloom kan du skyrocket abonnentbasen. OptinMonster viser en popup-boks for et abonnement på nyhetsbrev på skjermen til besøkende, akkurat som de:

 • Gå inn på nettstedet ditt
 • Forlat nettstedet ditt – dette kalles “exit-intention” -teknologien

Du kan også plassere e-postabonnementsbokser på forskjellige steder på nettstedet ditt – inkludert sidefeltet, etter hvert innlegg eller vanlig popup. Hvis du vil vite mer om OptinMonster, og hvordan det utviklet seg gjennom årene, må du huske å sjekke ut OptinMonster-anmeldelsen vår. WordPress.com lar deg også samle e-postadresser fra brukerne dine. Når du har publisert et nytt innlegg, vil det bli sendt en e-post til alle abonnentene dine.

10. Fleksibilitet på nettdesign

total wordpress tema wpexplorer

Langt denne egenskapen til WordPress er min favoritt. Du kan virkelig lage noe med WordPress. Uansett hva du trenger, er det en plugin eller et tema som hjelper deg i gang. Vil du lage en omfattende katalogoppføring for byen din? Sjekk ut det passende navngitte katalogtemaet. Trenger du å legge til oppskrifter på bloggen din? Enkelt – Oppskriftsbyggeren tilberedt er bare plugin-en for deg.

Og hvis du ikke vet hva du vil, er det temaer for det også! Bare ta deg tak i det vi synes er det beste WordPress-temaet noensinne – Total, eller noen av de andre populære flerbruks-temaene som følger med en kraftig sidebygger. Med disse kan du lage unikt designet nettsteder – alt fra ett tema.

Konklusjon

Jeg håper du likte denne listen over de 10 (fantastiske) tingene du kan gjøre med WordPress. Hva har du brukt WordPress til? Hvis du har noe du mener bør inkluderes i denne listen – gi oss beskjed!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me