Који контролни панел користи ИнМотион?

ИнМотион користи моћни, значајни, али истовремено и пријазан цПанел као контролни панел за све своје хостинг налоге. ЦПанел је Линук хостинг панел заснован на Линуку и дизајниран је да пружи графичко сучеље и алате за аутоматизацију у сврху поједностављења процеса хостинга на веб локацији. Као такав, с цПанелом можете учинити много ствари које имају везе са вашом веб страницом, као што су креирање адреса е-поште, измена ДНС записа, учитавање датотека и још много тога, осим свега што има везе са процесом наплате. Задаци управљања налогом као што су управљање базама података, уређивање датотека, прављење резервних копија рачуна, преглед статистика ваше веб локације и додавање домена са додацима олакшавају се и поједностављују са цПанелом.
Важно је напоменути да је цПанел другачији и одвојен од ваше плоче за управљање налозима. Док се цПанел користи за задатак управљања вашим рачуном, АМП управља административним функцијама вашег налога као што су подаци за наплату, промена података о кредитној картици и наручивање нових домена и апликација.


Како се могу пријавити на свој цПанел?

У основи, постоје два начина пријаве на свој цПанел. Један је путем адресне траке прегледача, а други кроз АМП. Хајде да разговарамо о сваком појединачно.

 •  Приступ цПанелу из плоче за управљање рачунима (АМП)
 •  Прво се морате пријавити у АМП;
 •  Затим под именом свог налога потражите дугме цПанел и кликните га.
 •  Кликом на дугме аутоматски ћете бити преусмерени и пријављени у свој цПанел. Међутим, ако нисте аутоматски преусмерени на свој цПанел, биће вам приказана страница за пријаву на којој је ваше корисничко име већ аутоматски попуњено. Морате да унесете лозинку да бисте се пријавили. Али ако сте заборавили лозинку, можете је ажурирати кликом на дугме Поништи лозинку..
 •  Приступите свом цПанелу путем адресне траке прегледача
 •  Прво морате да посетите веб страницу тако што ћете посетити следећу УРЛ адресу, „ИоурДомаин.цом/цпанел“, „ИоурДомаин.цом“ као ваше стварно име домена. Тако, као пример, ваше име домена је „снаалумни.цом“, посећујете веб локацију са УРЛ-ом „снаалумни.цом/цпанел“.
 •  На сајту ће се тражити да наведете своје цПанел корисничко име и лозинку. Ови детаљи се могу наћи у техничким детаљима вашег АМП-а.

Шта ако заборавим лозинку, могу ли и даље приступити свом цПанелу?

Не морате се бринути чак и ако случајно заборавите лозинку јер и даље можете приступити свом цПанелу. Све што требате је да је ресетујете преко панела за управљање налогом. Међутим, кључно је запамтити да се путем АМП-а могу мењати само лозинке за заједнички хостинг цПанел рачунара. Намерно хостинг и дељено хостовање лозинке за цПанел налог може се ресетовати само уз помоћ тима за подршку ИнМотион-а.
Ево шта треба да урадите за ресетовање лозинке помоћу АМП-а:

 •  Прво се пријавите у АМП;
 •  Затим кликните на дугме цПанел.
 •  Обично ћете бити аутоматски пријављени у цПанел ако је ваша лозинка цПанел иста као и ваша АМП лозинка. Међутим, то није случај и ако случајно заборавите лозинку за свој цПанел, можете је ресетовати кликом на везу Ресет Пассворд..
 •  Чим се страница за ресетовање лозинке учита, од вас ће се тражити да двапут испуните нову лозинку.
 •  Кликните на дугме „Пошаљи“. Чим буде прихваћена, требало би да видите поруку у којој пише “Ваша лозинка је ресетована.”

Шта могу да нађем у свом цПанелу?

У свом цПанелу можете пронаћи све што вам је потребно за задатке управљања веб страницама. Можда сте испрва мало преплављени бројем икона и осталих информација које можете пронаћи посебно ако се ради о првом пријављивању и првом покушају рада са цПанелом. Прво и најважније, поделите плочу на две, леву и десну.
На левој страни панела наћи ћете сву статистику веб локације. Ово би требало да прикаже опште информације као што су ваш простор на диску, на којем се серверу налазите, колико налога е-поште имате, колико база података имате, која је ваша ИП адреса и још много тога. Ове информације ће се променити у складу са модификацијама које извршите на свом налогу.
На десној страни панела налазе се функције над којима имате контролу. Категоризира се према одјељцима са сваким заглављем одјељка. Одељци се најчешће користе одељци поште, датотеке и базе података.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me