Шта је Греен Хостинг?

Међу највећим потрошачима енергије у данашње вријеме је индустрија веб хостинга. Једноставно треба замислити енергију потребну за напајање великих сервера који су потребни да би се веб локације одржавале и радиле свакодневно. Ово разматрање није ни узело у обзир енергију потребну за напајање рачунара које користе крајњи корисници. Узимајући ово на светском нивоу, може се замислити количина горива која је потребна да би се обезбедила енергија која је потребна само индустрији хостинга. Са порастом количине сагореног горива дневно, пропорционално се повећава и количина гасова и других облика нуспроизвода и загађивача. Ово поставља питање колико штетан може бити утицај индустрије хостинга на животну средину.


Са забринутошћу за заштиту животне средине у свету, као и очувањем несталног снабдевања нашим фосилним горивима и другим изворима енергије, мислиоци су тешко притиснути да пронађу могућа решења проблема. Међу решењима која су умањила утицај је и Греен Хостинг. Греен хостинг је у основи дефинисан као хостинг на начине који се сматрају еколошким. Постоје два начина зеленог хостинга. Један од њих је хостинг компанија да користи обновљиве изворе енергије како би напајала своје сервере. Међу најчешће коришћеном технологијом су употреба соларних панела који користе снагу сунца за производњу енергије, употреба ветротурбина која се ослања на снагу ветра за производњу енергије и употреба геотермалне енергије за производњу потребне снаге да одржавају своје сервере у функцији и да обезбеде остале помоћне потребе компаније. Други начин Греен Хостинг-а је да компанија која хостира купи енергетске изводе из обновљивих извора. Купња једног значи да компанија улаже новац у производњу еколошки прихватљиве енергије било путем соларне или ветроенергије. Иако можда нису сами произвели обновљиву енергију, они заправо помажу у производњи зелене, обновљиве енергије куповином сертификата..

Да ли је ВебХостингХуб зелена компанија?

То не мора нужно да значи да је компанија једном већ купила енергетски цертификат о обновљивој енергији да је заиста Греен Хостинг Цомпани. Греен Хостинг не ради се о сертификатима, већ о основним вредностима компаније. ВебХостингХуб је међу онима који су издали потврду о зеленом хостингу за своје напоре да помогне у смањењу угљен трага њихове компаније. Иако можда нису произвели обновљиву енергију, компанија улаже озбиљне концентрисане напоре да умањи трагове угљеника у својим центрима података. Један од главних корака који су предузели је партнерство са Треес Фор тхе Футуре где компанија сади дрвеће да надокнади снагу коју су користили за покретање својих сервера. Такође су спровели политику смањења свог отпада, истовремено промовишући рециклирање својих половних производа. Компанија је такође примењивала политику да се папирни производи не користе кад год је то могуће и да рециклирају употребу таквих када год је то могуће.

Кроз ове акције, хостинг компанија ВебХостингХуб издаје Греен Хостинг цертификат.

Зашто бих изабрао Греен Хостинг?

С обзиром да је данашња забринутост због утицаја глобалног загревања, вероватно узрокованог коришћењем загађивача и других гасова, човечанство је веома важно да веб странице изаберу компаније за зелени хостинг. Ако одаберете компанију Греен Хостинг, добијате прилику да:

  •  Помозите у смањењу емисије угљеника које индустрија индустрије производи.
  •  Докажите да сте одговорна компанија и да намеравате да сачувате околину.
  •  Служите као пример људима који воде посао или индустрију нису само новац и профит; и то
  •  Помаже вам да изградите лојалност клијената за акције које сте предузели за околиш.

Које су предности избора компаније Греен Хостинг?

Одабиром компаније Греен Хостинг доноси се низ предности. Међу њима су следећи:

  •  Учинит ћете свој дио у томе што ћете спасити околиш од даљње деградације и помоћи у спречавању или смањењу глобалног загријавања. То је зато што помажете у смањењу емисије штетних гасова и других облика загађивача у околиш.
  •  С обзиром да је јавност свесна вашег напора да помогнете очувању животне средине, привлачићете пуно више купаца који су свесни очувања животне средине. То је зато што им не пружате само квалитетну услугу, већ истовремено промовишу бригу и заштиту животне средине. То помаже да се изгради репутација ваше компаније као компаније која брине више о окружењу, а не само о некој добити.
  •   Моћи ћете да уштедите новац од оперативних трошкова као резултат уштеде коју добијате од мањег плаћања за енергију.То би се на крају могло претворити у мање месечне трошкове од пружатеља услуга хостинга због снаге коју сами стварају. Иако би почетни износ могао бити мало висок, уштеда коју добијете дугорочно могла би увелике надмашити високу цијену авансног рачуна..
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me