Како запослити веб програмера


Зашто би вам требао водич за запошљавање веб програмера? Зашто бисте прво морали да ангажујете веб програмера?

Није веб локацијасетуп.орг изграђена на претпоставци да свако може да креира веб локацију?

Истина је. Иако сте у прошлости морали сами да будете веб програмер или да унајмите веб програмера ако желите веб локацију, данас то више није случај.

Системи за управљање садржајем као што су ВордПресс, Јоомла и Друпал омогућили су многим људима да сами израде веб странице. Поред тога, градитељи веб локација попут Вик-а омогућавају вам да креирате веб локације помоћу једноставног превлачења и испуштања.

Међутим, још увек постоје два врло добра разлога за ангажовање веб програмера:

 1. Било би штеде време.
 2. Могао би могли бисте треба вам помоћ за неке техничке битове.

У оба случаја је важно знати како пронаћи, запослити и радити са веб програмером како би ваш пројекат несметано текао. Из тог разлога, наш водич о томе како запослити веб програмера прећи ће све неопходне кораке за то.

Хајде да почнемо!

П.С. Једноставно вам је потребна листа веб локација на којима можете да запослите програмере веба? Кликните овде (линк за скок).

Водич за запошљавање веб програмера – Дефинисање вашег пројекта

Да бисте запослили веб програмера, прво морате јасно да кажете шта тачно желите да постигнете. Ако то не знате, нећете знати кога да тражите и шта да им кажете.дефинисање вашег пројекта

За промене на веб локацији најчешће задаци долазе из две различите области:

 1. Дизајн – То може бити било шта, од редизајнирања вашег логотипа или слике заглавља до ремонта целог изгледа странице или додавања ефеката дизајна.
 2. Функционалност / кодирање – На пример, додавање корпе за куповину, прилагођени клизач слике или измене на управљачкој плочи веб локације.

У зависности од тога на које подручје се фокусира ваш пројекат, требате запослити различите људе (више о томе у наставку). Ако планирате да направите читаву веб страницу, требаће вам људи за обоје.

Ево најважнијег дела:

Морате бити потпуно јасни шта вам треба и то детаљно записати. На тај начин ће вам помоћи да:

 • Елиминишите погрешне кандидате – Ако је опис посла јасан, већ можете отклонити људе који нису квалификовани. Ако га држите нејасним и широким, пуно више кандидата ће се пријавити на вашу објаву за разлику од ако наведете детаље.
 • Уштедите време унапред – Ако сте јасни у својим очекивањима, ваш веб програмер може потрошити мање времена у процесу откривања. Уместо тога, они могу скочити право у реализацију вашег пројекта.
 • Примање бољих процена – Познавање обима посла омогућиће кандидатима да унапред процене време и трошкове. Такође ће то учинити скупе промене мање вероватним.
 • Постигните јасност за себе – Писање ствари је такође добра вежба за себе. Помаже вам да заиста размислите о ономе што покушавате да остварите и чини ваше идеје мање мутним. То је важан корак ка њиховом остварењу.

Каква ми је врста програмера потребна?

Сада када вам је јасно која врста веб локације желите или промене које су вам потребне на постојећој веб локацији, време је да размислите о томе какав веб програмер морате да запослите. Израз “веб програмер” у стварности покрива различите вјештине и описе послова.

Девелопер вс Дизајнер

Најпре:

Постоји разлика између програмера и дизајнера. Дизајнер је особа која смисли изглед веб странице и креира средства попут слика, икона итд. Њихова стручност је Пхотосхоп и остали програми графичког дизајна.

Чисти графички дизајнер заправо не имплементира веб локацију. Уместо тога, припремају представу о томе како ће то изгледати на крају. Неко други ће на основу њега направити стварну веб страницу.

Пикграпхи Пхотограпхи Тхеме

Данас све више и више дизајнера такође ради на имплементацији. Они се обично називају веб дизајнери а њихова експертиза укључује означне језике као што су ХТМЛ, ЦСС и све више ЈаваСцрипт.

То значи:

Програмер је особа која пише код. Значи, они могу ући на вашу веб локацију и уређивати датотеке како би извршили промене или створили читаву веб локацију испочетка. Такође раде са уређивачима кода и другим алатима везаним за развој.

Фронт-енд вс Бацк-енд програмери

Програмери такође имају подгрупе. Најзначајнији су фронт-енд и бацк-енд развој.

У случају да не знате:

Предњи део је део веб странице који ће посетиоци видети у свом прегледачу. Све је иза тога. То је место на коме управљате веб страницом, као и начин на који веб локација комуницира са сервером или базом података.форнт-енд девелопер вс бацк-енд девелопер

Фронт-енд програмери и веб дизајнери су често исти. Користе исте језике и оба воде рачуна о изгледу и осећају ваше веб странице. Фронт-енд програмери такође могу означити особу која имплементира дизајн, али уопште га не смисли. На овим просторима се доста преклапају.

Бацк-енд програмери усмерени су на то како ваша веб локација функционише. Баве се функционалношћу, а баве се и брзином веб странице и другим техничким питањима. Њихов низ вештина укључује ПХП (посебно када радите са ВордПрессом), Јава, Руби он Раилс, Питхон и друге програмске језике.

Фулл-стацк Девелопер

Фронт-енд и бацк-енд програмери су специјалисти. То значи да су обично прилично добри у свом домену, али нису упућени у дисциплину друге особе.

Другим речима:

Зависно од ваших потреба, можда ћете морати да запослите двоје или три особе (графички дизајнер, фронт-енд програмер, бацк-енд девелопер) да бисте имплементирали веб локацију или потребне промене. Очигледно да то резултира са више радног времена и већим трошковима.

код

Други избор за ангажовање веб програмера је ангажовање генералисте који може све, тзв фулл-стацк девелопер. Ово су дизалице свих обрта које су у стању да изграде комплетне веб локације од почетка, укључујући дизајн, имплементацију и кодирање. Иако њихово знање није увек тако дубоко у свакој области као знање стручњака, они су и даље у могућности да произведу резултате које желите.

Иако фулл-стацк програмери могу бити скупљи, они захтијевају мању координацију. Самим тим, то може убрзати процес и уштедети новац.

Фрееланце вс Фулл-Тиме

Коначно, када тражите веб програмера, питање је да ли радити са фрееланцер-ом или запослити некога на пуно радно време. То зависи од детаља вашег пројекта.

Ако имате само једнократни посао, рад са фрееланцер-ом је често довољно добар. Договарате се о временском оквиру, цени и испоруци, они креирају веб локацију и ви преузимате од тамо. Осим тога, можете их поново запослити ако вам требају измене.

Ово је уобичајени аранжман са углавном статичким веб локацијама или веб локацијама за које није потребно велико одржавање. Такође је идеалан начин ако планирате сами да свакодневно користите веб локацију.

Међутим…

Ако ти треба неко стално водите рачуна о вашој веб локацији, можда ће вам бити боље да запослите програмера веба са пуним радним временом. Ово има смисла, на пример, ако правите сложене вести на којима је потребно много практичног рада, често се мењају и имају пуно различитог садржаја. Трајно такође може значити ограничен временски оквир или „засновано на пројекту“, као што је то службени језик ових дана.

Имате ли идеју какав вам је веб програмер тренутно потребан?

Добро, онда разговарајмо о томе где да их нађемо.

Где да запослите Веб програмера

запошљавање веб програмера

Захваљујући технологији, сада је лакше него икад наћи и запослити веб програмера. У прошлости сте морали да прегледате локалне огласе да бисте некога запослили. Данас имате веб локације пуне професионалаца широм света, који ће сарађивати са вама у кратком року.

Места на којима можете унајмити веб програмере:

 • Кодибилни – Оутсоурцинг услуга посебно за ВордПресс. Нацртајте шта вам треба и брзо се ускладите с правим веб програмерима. Од малих задатака до развоја читавог стака – можете их имати све.
 • Упворк – Најпопуларније место за запошљавање фрееланцера. Једноставан је за употребу и долази са пуно алата као што су праћење времена и аутоматско плаћање за постигнуте прекретнице.
 • Фрееланцер.цом – Слично као и Упворк са милионима доступних удаљених радника. Долази са цхатом у реалном времену, системом плаћања и још много тога.
 • Гуру – Трећа опција. Више од три милиона фрееланцера који чекају да раде с вама. Значајке укључују различите опције плаћања (по прекретници, по задатку, по сату) и сигурне начине плаћања.
 • Топтал – Веб локација која је ангажована на слободној основи са веома високим стандардима. Прихватају само три процента кандидата тако да знате да радите са врхунским талентом (одатле и име). Нема јавних информација о ценама, али вероватно јефтиније од осталих опција.
 • Оутсоурцели – запослите директно удаљене раднике и директно их плаћајте. Фокусира се на стабилан, дугорочан рад. Идеално ако желите добити сталног веб програмера.
 • 99десигнс – Првобитно цровдфуцинг услуга за графичке дизајнере, сада вам омогућава да пронађете веб дизајнере и програмере. Објавите шта вам треба и професионалци из целог света ће вам послати своје идеје. Можете видети резултате, понудити повратне информације и одабрати победника. Плаћајте само кад сте задовољни.
 • Дрибббле – Нисам баш место где можете запослити људе. Међутим, фрееланцери представљају свој рад на Дрибббле-у и можете да ступите у контакт са њима путем платформе ако вам се свиђа што раде.
 • Цраигслист – Бесплатни веб сајт. Добро јер вам омогућава проналажење локалних људи. Имајте на уму да је судити о квалитету веб програмера тамо много теже.

Постоји још неколико опција Стацк Оверфлов Јобсдаљински ОК, и Аутентични послови. Такође можете да користите ЛинкедИн да бисте тражили веб програмере. Уз то, многе апликације за изградњу веб локација имају своје тржиште где можете да нађете фрееланцере:

Буџет за развој веба – Шта очекивати

израчунавање буџета веб страницеПроцена колико ће коштати пројекат веб страница један је од најтежих корака. Цена зависи од многих фактора – нивоа вештине и искуства програмера, величине пројекта, где се програмер налази, врсте портала посла који сте користили да бисте их пронашли и још много тога.

Како креирате буџет?

Ево неколико савета.

Плата по сату у односу на фиксну накнаду

програмер који гледа сатПрво питање је да ли ћете платити свог веб програмера сатом или фиксном накнадом. Обе имају предности и мане. Шта је тачно, зависи од вашег пројекта и са ким сарађујете. Ево једног начина како да одлучите:

 • Мали пројекат (до недеље) + искусни веб програмер = ХОУРЛИ ПАИ
 • Мали пројекат + неискусни програмер = ФИКСНА ЦЕНА
 • Велики пројекат (неколико недеља или месеци) = ФИКСНА ЦЕНА

Аргумент је једноставан:

Искусни програмери су бржи и чине мање грешака. Стога ће им требати мање напред и назад, што штеди време. Из тог разлога, плата на сату често излази јефтиније.

Неискусним радницима ће вероватно требати већа ревизија и исправке. То значи више радног времена, па је боље да се од почетка договорите о фиксној накнади.

Велики пројекти имају још више потенцијалних грешака, неисправних процена, измена дизајна, ревизија и исправки. Ако се плаћа сатно, то може створити пуно трошкова на крају репа. Из тог разлога је боље да програмер процени укупни напор (укључујући потенцијалне корекције) и договори се о фиксној цени.

То такође значи да морате бити пажљиви у свом предлогу пројекта и комуникацији. Што сте прецизнији у обиму пројекта, мања је вероватноћа да ће му требати додатни рад.

Грубе процене за цене

Шта значи бројеви? Колико треба да очекујете?

Као што је већ поменуто, то зависи од пуно фактора, најмање места од особе са којом радите. Да бисмо вам дали идеју, ево неколико референтних тачака за сатнице и стопе пројеката које можете очекивати:

 • Графички дизајнер: $ 25 – $ 120 / х
 • Фронт-енд програмер: $ 15 – $ 150 + / х
 • Бацк-енд програмер: $ 35 – $ 150 + / х
 • Фулл-стацк програмер: $ 75 – $ 150 + / х
 • Цела веб локација
  • ВордПресс: 3.000 – 15.000 долара
  • Јоомла: 1.500 – 7.000 долара
  • Градитељ веб страница: 600 долара – 2500 долара
  • Е-трговина: 3.000 – 20.000 долара+
 • Решавање проблема са додатком или кодом: 40 УСД – 600 УСД
 • Прилагођени додаци и функције: 100 УСД – 1000 УСД

Објављивање вашег пројекта

Сада је време да креирате стварну понуду за посао. Као што је споменуто, морате бити кристално јасни у ономе што желите. Тек тада то можете ефикасно пренети другој особи.веб програмер је желео оглас

Важни детаљи које треба укључити

Ево шта дефинитивно треба да буде у вашем објављивању посла:

 • Основне информације – Представите себе, своју компанију и бренд. Наведите своје пословне циљеве као и циљну групу у коју се бавите. Ово ће веб програмерима дати представу о подручју пројекта.
 • Резиме пројекта – Шта је птичји поглед на пројекат? Комплетан дизајн веб странице, имплементација веб странице, промјене? Будите прецизни.
 • Испоручиви производи – Шта желите завршити? Датотека Пхотосхоп? ВордПресс тема? Комплетна веб локација? Обавестите фрееланцере шта треба да испоруче на крају и у којем формату.
 • Постојећа имовина – Наведите све што ћете пружити са своје стране. То могу бити смернице за дизајн, постојећа средства, шеме боја, копирање веб локације, логотипи, жичане сличице или било шта друго што већ имате на залихи.
 • Идеалан кандидат  – Наведите и ниво стручности који тражите, као и друге карактеристике које су вам важне.
 • Временски оквир – Када требате да ваш пројекат буде спреман? Имајте на уму да ће углавном бити кашњења, па је добра идеја да објавите тежи рок него што то заправо имате. На тај начин имате неки тампон за случај да нешто пође по злу.

Додатни бодови

Поред горе наведеног, ево још додатних информација како би објављивање посла било ефикасније:

 • Модели – Креирајте визуелне приказе како бисте приказали како замишљате своју веб локацију или нову функцију. Скица на папиру може бити довољна, али постоје и алати попут Балсамик или уреднике слика попут Пхотосхопа.балсамик
 • Примери – Ако знате веб локације које личе на оно што желите, укључите их. Исто за било коју другу имовину коју волите. То ће дати вашем веб програмеру почетну тачку. Такође можете да наведете примере ствари које не волите и желите да избегавате.
 • Укључите мини задатак – Многи људи играју игру с бројевима и слијепо шаљу конзервиране е-поруке на било које радно мјесто које нађу. Да бисте их уклонили, у објављивање посла укључите мини задатак попут коришћења одређене линије или одговарања на брзо питање. На тај начин знате ко је правилно прочитао.

Књижење буџета вс тражење понуда

знак долараОво само поставља питање, да ли треба да укључите свој буџет пројекта или сачекате да подносиоци захтева наводе ваше цене?

Обично имате могућност и за једно и за свакога има својих предности и недостатака.

Ако немате флексибилност у свом буџету, укључите га у свој предлог. На тај начин привлачите само кандидате који су спремни да раде за то. Наравно, то ће неке људе престрашити, али ионако им то не би успјело.

Ако имате мало слободе, питајте за понуде. На тај начин не дисквалификујете потенцијално сјајне кандидате само зато што подцењујете буџетске захтеве.

Има смисла? Хладан.

Како оценити квалитет веб програмера

Једном када је ваш пројекат на мрежи, надамо се да ће се апликације увести. Сада је велико питање: како одлучити са киме ћете радити? Испод је неколико смјерница за побољшање шанси да одаберете правог кандидата.

 1. Технички захтеви – Надаље смо говорили о вештинама које су потребне различитим врстама програмера. Прва ствар коју треба да урадите јесте да провјерите да ли ваши кандидати провјере ове оквире.
 2. Време одзива – Важно је контактирати свог фрееланцера. Ако морате да промените нешто о пројекту, не желите да чекате неколико дана да их чујете. Пишите неколико пута уназад и назад и погледајте колико вам треба да се вратите пре него што запослите веб програмера.
 3. Комуникационе вештине – У исто време проверите њихову комуникацију. Да ли разговарају јасно? Одговорити на сва ваша питања? Изгледају ли као људи са којима бисте волели да сарађујете? Пуно ћете разговарати с њима, па се побрините да искуство буде продуктивно и пријатно.
 4. Претходни пројекти – Затражите и проверите досадашњи рад ваших веб програмера. На тај начин ћете боље разумети њихова искуства, снаге и слабости. Ово може бити и на њиховој сопственој веб локацији у облику снимака екрана или чак исечака кода.
 5. Оцјена клијента – Многи горе наведени портали за посао нуде повратне информације о купцима. Не гледајте само укупну оцену, већ и прочитајте коментаре претходних клијената пре него што запослите веб програмера. Ово је добар начин да сазнате више о радној етици особе, времену преласка и другим особинама.
 6. Искуство – Искусни програмери праве мање грешака, имају краћа времена преокрета, али коштају више. Почетници коштају мање, али могу потрајати дуже и стварати више проблема. На вама је да одлучите шта вам најбоље одговара и најчешће зависи од временског оквира пројекта.
 7. Плаћени тестови – Када сте скинули листу са само неколико кандидата, добра је идеја тражити од њих да положе плаћени тест. Дајте им мали задатак да одраде и видеће како то иде. Обратите пажњу и на рад и на њихову комуникацију током. То је добро предвиђање за будуће понашање.

Почетак пројекта од почетка до краја

Једном када се смјестите на веб програмера са којим желите да сарађујете, вријеме је да нападнете пројекат стварно. Ево корака које ћете предузети од почетка до краја:

 1. Уговоримо састанак – Разговарајте са кандидатом, по могућности путем видео позива. Прођите кроз пројекат од почетка до краја, адресирајте на питања или потенцијалне проблеме, затражите њихов допринос.
 2. Направите прекретнице – Посебно за веће пројекте је добра идеја да се смисле мањи догађаји. На тај начин можете прегледати шта се догађа док се догађа уместо да видите крајњи производ (и потенцијалне проблеме) на крају рока.
 3. Договорите се о распореду плаћања – Направите распоред за плаћање који функционише за вас обоје.
 4. Уплатите депозит – Ово је знак за обе стране да су посвећене пројекту. Веб програмер би требало да почне са радом у том тренутку.вршење уплате преко гоогле паи
 5. Наставите са прекретницама – Прегледајте сваки договорени корак. Ослобађање плаћања кад год сте задовољни оним што видите, а не раније.
 6. Урадите завршни преглед – Када је посао завршен, урадите завршну ревизију. Остатак накнаде платите када будете задовољни. Такође има смисла договорити се о гарантном року у коме ће програмер наставити да поправља ствари које сте можда превидјели.

Ваш водич за запошљавање веб програмера у матици

Иако данас свако може направити веб страницу, још увек постоји много добрих разлога за ангажовање веб програмера. Професионалац може радити ствари које нисте у могућности и посао ће обавити брже од вас. Пренос овог задатка на некога другог такође вам даје прилику да се концентришете на важније ствари.

У нашем водичу за запошљавање веб програмера нашли сте савете како да уклоните сваки корак процеса. У почетку може бити нервозан, али с искуством ће бити лакше.

Поред тога, једном када имате радне односе са добрим кандидатима, често можете да наставите са њима. На тај начин не морате сваки пут да предузмете све кораке.

Имате ли искуства са запошљавањем веб програмера и желите да поделите своје искуство? Да ли сте и сами веб програмер и имате шта да додате? Ако је тако, молимо да то урадите у одељку за коментаре испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me