Унајмите-за-Веб-програмера или Учините то-уради-сам-водич


Ако желите да покренете нову веб страницу – било да је то у пословне сврхе или лични пројекат – постоје два главна пута:

 • А: Унајмите веб програмера и натерајте их да задатак за вас
 • Б: Креирајте веб локацију сами (страшно, знамо!).

Када ангажујете веб програмера, у основи можете да ископчате све своје идеје / планове на њих и платите их 200 до 3000 долара и само сачекајте крајњи резултат.

Предности и недостаци запошљавања веб програмера у односу на изградњу (ВордПресс) веб локације.

У случају да вам се жури, ево (скоро) свега што требате да знате не улазећи у детаље:

Ангажовање веб програмера у односу на изградњу (ВордПресс) веб локација
Ангажовање Веб програмераУради сам
Потребан буџет: 500 до 500 долара за основни сајт + 70 долара годишње за домен и хостинг.Потребан буџет: 70 УСД годишње за домен и хостинг + (опционо) 40 УСД за премиум ВордПресс тему.
Није потребно ВордПресс искуство.Потребно је основно разумевање како функционише ВордПресс.
Веб локација може да се изгради на потпуно прилагођеном дизајну.Веб страница је направљена на готовој ВордПресс теми.
Додатна функционалност може бити израђена по мери.Додатну функционалност пружају ВордПресс додаци.
Програмер можете да региструјете име домена и купите хостинг за вас.Морате да региструјете име домена и сами купујете веб хостинг.
Можете да направите било коју врсту веб локација.Обично је добар за израду основних веб локација.
То захтева мање времена са ваше стране.То захтева много времена са ваше стране.

Ако вам то не успије, ево детаљнијег расцјепа теме:

(Следеће је корак по корак водич – тј. Водич за сваки корак, покушаћемо да вам помогнемо да донесете ову одлуку на основу ваших захтева и нивоа искуства са веб локацијама уопште.)

1. Да ли имате буџет?

Проблем број 1 код веб програмера је тај што су они обично скупи.

Иако су тржишни просеци веома широки, са сигурношћу можемо проценити да запошљавање програмера може да вам врати било шта од 500 до чак 5000 долара за основни веб сајт.

Овако тржиште функционише. Говоримо о људима који то професионално раде … стога они морају да зарађују за живот, стога имају децу да се хране, стога имају рачуне за плаћање итд.

Прво питање које треба да поставите јесте, имате ли најмање 500 до 1000 долара или више да потрошите на својој веб локацији?

Ако је то случај, можете размислити о томе да запослите веб програмера. Ако не … па, имате свој одговор – сами градите ствар. У том случају, не брините – имамо заиста сјајан водич који ће вас провести кроз корак, корак по корак.

2. Да ли знате ВордПресс?

Не говоримо о неким напредним, добијене током година знање овде.

Све што вам је у овом тренутку потребно је основно разумевање како радити са ВордПрессом – објављивати постове, странице, инсталирати додатке, инсталирати теме.

Ако је то или „да“ одмах или сте вољни да учите док идете даље, сами би требало да изградите ВордПресс веб локацију. (Ево нашег упознавања са ВордПрессом да бисте кренули у правом смеру.)

Ако не можете да вас мучи или једноставно немате времена да улажете у стицање таквог знања, онда извините! Иако је ВордПресс релативно лако је савладати, није ходање-без-припреме лако. Требаће вам помоћ програмера.

3. Желите ли користити ВордПресс тему или добити потпуно прилагођени дизајн?

У службеном именику има више од 4.500 најбољих флексибилних тема и вероватно 2-5к оних на премиум тржишту.

Уз све то обиље, проналажење теме која је 99% савршена за ваше потребе није тешко … дуготрајно – да, али тешко – не!

Очито вам неће требати програмер који ће вам помоћи да потражите теме. То можете и сами. Нека уобичајена места за проверу, на пример:

Међутим, ако вам треба нешто сасвим прилагођено, онда је сами направити такву ствар заиста тешко. Оно о чему ми овде говоримо у основи је изградња потпуно нове теме / дизајна ВордПресса испочетка. Ако то желите, потребна вам је стручна помоћ.

Укратко – ако сте пронашли тему која вам се свиђа и желите да је користите на свом вебсајту, ствари можете сами да поставите. Није потребан програмер.

4. Да ли су вам потребне прилагођене функционалности које не можете да пронађете у додатку за ВордПресс?

Теме ВордПресс-а су једна страна спектра, а ВордПресс додатци друга. Тржиште додатака је можда чак 10 пута веће.

И ово је добро! Са више од 45.000 додатака доступних у службеном директорију, проналазак једног који пружа функцију која вам је потребна је готово извесно. Слично као што ствари функционишу за Аппле производе – „постоји апликација за то!“ – постоји ВордПресс додатак за готово сваку функцију који се може замислити. Овде можете потражити додатке:

Укратко, ако можете пронаћи све потребне функције било у самом ВордПресс-у или преко додатака, вероватно вам неће требати програмер да инсталира додатке за вас.

У ретком, 1 од 1000 случајева, можда ће вам требати функција која није доступна путем додатка. Можда тражите нешто потпуно оригинално што је кључно за ваше пословање. Или нешто што једноставно има разликујући фактор у односу на конкуренцију на њиховим веб локацијама итд. Ако је то ваша ситуација, потребан вам је програмер који ће ту значајку изградити за вас.

5. Да ли вам је угодно око имена домена и хостинга?

И на крају, разговарајмо о најтехничнијим аспектима приликом прављења нове веб странице – потребно вам је име домена и налог за хостинг да би све функционисало.

Искрено, добити једно или друго није тако тешко као што би неки људи волели да верујете.

Али прво, само да бисмо били сигурни да смо на истој страници:

 • Назив домена је адреса ваше веб локације на Интернету. Име домена ове веб локације је вебситесетуп.орг. Да бисте добили име домене, све што требате учинити је отићи до регистрара домена и купити га.
 • Налог за хостинг – или веб сервер – је место на коме се чува ваша веб локација (то укључује све датотеке и податке ваше веб локације). Више о теми овде.

Као што је речено, иако то може звучати застрашујуће, добијање имена домена и хостинг није тешко. На пример, ако одлучите да сарађујете са компанијом попут СитеГроунд (једне од наших компанија са прегледом), можете добити и домен и све на једном месту.

СитеГроунд ће вас ручно провести кроз поступак пријаве. На крају ћете изаћи са регистрованим именом домена, подешеним хостинг рачуном, па чак и чистом инстанцом ВордПресса инсталираним на том хостинг налогу. Препоручује!

(Ако желите ручно инсталирати ВордПресс, следите овај водич.)

Ако све што овде кажемо не звучи нарочито примамљиво за вас, можда бисте желели да ангажујете програмера који ће решити све оне задатке повезане са хостингом и доменом за вас..

Коначна пресуда: Унајмити веб програмера или самостално изградити веб локацију?

Узимајући у обзир све горе наведено, можемо сумирати ово:

Који од ових вас боље описује?

(А)(Б)
 • Све што ми треба је „основна веб локација“.
 • Ја сам упознат са ВордПрессом или ћу научити.
 • Пронашла сам (или ћу наћи) ВордПресс тему за своју веб локацију.
 • Користићу постојеће додатке за додатну функционалност.
 • Могу се носити (или сам вољан да пробам) постављањем имена домена и хостирањем себе.
 • Имам времена потребно да то завршим.
 • Имам најмање 500 до 1000 долара да потрошим на сајту.
 • Треба ми прилагођена функционалност. (У том случају ће цена још мало порасти …)
 • Треба ми прилагођени дизајн. (У том случају додајте још 500 УСД +.)
 • Не занима ме регистрација домена или хостинг.
 • Имам мало времена за рад на својој веб локацији.
 • Ако сте (А) тип особе коју онда можете само напред и изгради ствар. Ево нашег водича за почетак.
 • Ако сте више слични (Б), запослити веб програмера.

То је у суштини. Не постоји универзално бољи пут међу ово двоје. На основу ваших потреба, једно ће увек бити боље од другог. Ствар је у томе да схватите која су ваша очекивања и колико времена и новца можете да уложите.

Ако желите сами да направите веб локацију, прочитајте овај корак по корак водич.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me