Трошкови одржавања веб локација

Трошкови одржавања веб локацијаКада је ријеч о веб страницама, превенција је увијек боља од лијечења. Неисправан веб сајт неће коштати само више новца за поправак, већ може оштетити имиџ и добру вољу вашег предузећа. Због тога морате улагати у одржавање веб локација.


То је рекло:

Морат ћете знати какво одржавање је потребно вашем веб мјесту. Различите веб странице захтијевају различит ступањ и врсту одржавања. Али, како тачно то схватите?

Не брини.

Испод ћете пронаћи различите трошкове одржавања по категорији веб локације, квар и грубу процену за сваку, као и узорак поделе за мало предузеће ресторана.

Дакле, започнимо.

Трошкови по категорији веб локација

Нису све веб странице потребне исте врсте и степена одржавања. Вашој малој веб локацији неће бити потребна иста графика на професионалном нивоу и маркетинг путем е-поште као и озбиљна пословна веб локација. Ево шта треба свака категорија веб локација и процењени месечни трошкови.

 • Хоби– Домена и хостинг су једини трошкови који ће вам требати за хоби веб локацију јер углавном све радите сами. Ови трошкови се процењују на 3 до 25 долара месечно.
 • Лични– Слично као веб локација, домен и хостинг су једини трошкови који ће вам требати за ове веб локације. Ови трошкови се процењују на 3 до 25 долара месечно.
 • Посао – У зависности од величине вашег предузећа, можете очекивати да плаћате 225 УСД (домен, хостинг, графика, маркетинг е-поште) до 2750 УСД (домен, хостинг, графика, маркетинг е-поште, ажурирање веб локација и одржавање) месечно.
 • е-трговина – У зависности од величине ваше интернетске продавнице, можете очекивати да ћете платити од 450 УСД (домен, хостинг, општа ажурирања, графика, маркетинг путем е-поште) до 6000 УСД месечно (домен, хостинг, сервер е-поште, графика, маркетинг путем е-поште, техничка подршка, ажурирања веб локација и одржавање, сигурност, праћење и аналитика).
 • Корпоративни – Ове веб странице су највеће и распрострањене. Захтеваће највише за одржавање у односу на остале категорије веб локација. Можете очекивати да плаћате 5150 до 9740 УСД + месечно за корпоративни вебсајт.

10 уобичајених подјела трошкова веб страница

Наведени трошкови одржавања су најнижи минимум који се захтева за сваку категорију веб локација. Ево рашчламбе сваког трошка како би вам помогли да схватите њихову сврху и зашто ће они бити потребни.

1. Регистрација домена

Колико плаћате регистру домена годишње за ваше име домена. Ова цена зависи од регистрара вашег домена.
 • 10 до 20 долара годишње

2. Хостинг

Колико плаћате за Хостинг план (сервер). Различити хостинг планови нуде различите функције за вашу веб страницу. Категорија и величина веб локације такође одређују ниво хостовања који ће вам требати.
 • Мали до средњи блог – 2 до 20 долара месечно
 • Средњи до велики блог – 25 до 100 долара месечно
 • Мала до средња е-трговина – 25 до 100 долара месечно
 • Средња до велика е-трговина – од 100 до 500 долара месечно

3. Садржај

трошкови писања садржаја

Ниједан веб сајт није комплетан без садржаја. Већина пута то привлачи посетиоце на вашој веб локацији.
 • Добри писци обично почињу од .15 долара по речи.

4. Сервер е-поште

Добијање веб локације прилагођеном услугом е-поште додаје професионалну слику вашег вебсајта. Међутим, неки хостинг провајдери не укључују бесплатну пошту. Дакле, можда ће вам требати да набавите своје од трећег добављача.
 • 0 УСД до 5 УСД по кориснику месечно

5. Опште исправке

Колико плаћате за алате за одржавање или професионалне услуге да бисте веб локацију ажурирали. Ово укључује ажурирање додатака, тема и вашег ЦМС-а уопште.
На пример, ангажовани професионалац ће бити одговоран за аутоматско ажурирање додатака ваше веб локације ВордПресс, осигуравајући да функционише са најновијом верзијом ВордПресс-а. Професионални је такође одговоран за измене чланака, форматирање блога, додавање / уређивање производа.
 • 0 до 190 долара месечно

6. Дизајн ажурирања

Ажурирања дизајна одржавају вашу веб страницу свежом модерним дизајном и графиком. Или се претплатите на план графичког софтвера да бисте извршили промене дизајна – креирањем саме графике – или унајмите стручњака који ће то урадити за вас.
 • 0 УСД до 1600 УСД месечно

7. Техничка подршка

Колико трошите на техничку подршку. Добра подршка је важна када ваша веб локација поседује проблеме попут нарушеног обрасца за контакт, корпу за куповину, грешке на серверу, управљање резервним копијама итд.
 • $ 0 до 3000 УСД месечно или $ 60 пер хоур на сајту као што је Цодеабле

8. Безбедност

Колико потрошите за додатни слој сигурности као што су превенција нежељене поште, аутоматско прављење сигурносних копија и уопште заштита веб странице од напада. Зависно од ваше веб локације, неке земље ће требати да имате одређене безбедносне и приватне функције.
 • 0 до 100 УСД месечно

9. Праћење и аналитика

Колико кошта добијање аналитичког извештаја и праћења за вашу веб локацију. Аналитика вам помаже да оптимизујете веб локацију да бисте максимално искористили новац.
 • $ 0 до 300 УСД месечно

10. Маркетинг

Да бисмо вам помогли да пласирате своју веб локацију. Ово може да укључује маркетинг путем е-поште, оглашавање, Фацебоок огласе, Гоогле огласе итд.
 • $ 0 до 10000 $

Пример трошкова за одржавање веб сајта за мала предузећа:

Сада:

Можда мислите да су “горе наведене информације добре и добре, али како да то применим на својој веб локацији?”

Нема проблема. Ево примера који сам сачинио за мали ресторан ресторана (потрудио сам се да то учиним што је могуће јефтиније). Иако ће друге врсте веб локација можда требати различите трошкове одржавања, овај примјер вам може барем помоћи да процијените трошкове одржавања.

Веб локација за мала предузећа може очекивати да плаћа до 1.167 УСД месечно за свој домен. То износи 14 УСД годишње и укључује приватност Домена. Плаћање за веб хостинг додаје 2,75 долара месечно тим трошковима. Желећете да потражите услугу веб хостинга која нуди бесплатан сервер е-поште.

Будући да ваша веб локација неће бити превелика, требали бисте бити у могућности да сами обрађујете општа ажурирања. Међутим, можда ћете морати да плаћате до 67 УСД месечно (50 до 75 УСД на сат током 4 сата свака 3 месеца) ако желите да ажурирате дизајн и графику веб локације.

Техничка подршка неће коштати толико за малу веб локацију. Очекујте да плаћате 10 УСД месечно (60 УСД на сат сваких 6 месеци, јер је то једноставан вебсајт за пословне или брошуре). Нећете морати да плаћате ажурирања веб локација и трошкове одржавања ако их можете сами да урадите.

Сигурност веб локација неће вас коштати јер ћете требати само да заштитите коментаре и обрасце за веб локацију од нежељене поште (укључене у већину планова за хостинг). Исто тако, можете се држати Гоогле Аналитицс-а за бесплатно праћење и аналитику. И на крају, с обзиром да веб локација малог ресторана ретко досеже 2000 контаката, можете добити бесплатан билтен путем е-поште од МаилЦхимп-а.

Све у свему, тражите само 81 УСД месечно за одржавање веб странице малог ресторана. Међутим, ако желите да пласирате своју веб локацију путем е-поште, оглашавања, Фацебоок огласа и / или Гоогле огласа, можда ћете морати да додате до 1000 УСД месечно у укупне трошкове.

Ево поделе:

 • Домен: 1.167 УСД месечно (14 УСД годишње + приватност домена)
 • Хостинг: 2,75 УСД месечно
 • Емаил Сервер: БЕСПЛАТНО (од хостинга)
 • Генерал Ажурирања: БЕСПЛАТНО (уради сам)
 • Ажурирања дизајна за нову графику ресторана: 67 УСД месечно (50 до 75 УСД на сат током 4 сата свака 3 месеца)
 • Техничка подршка: 10 УСД месечно (60 УСД на сат сваких 6 месеци, јер је то једноставан веб сајт за посао / брошуру)
 • Ажурирања и одржавање веб локација: БЕСПЛАТНО (уради сам)
 • Сигурност: БЕСПЛАТНО (само заштита од нежељене поште, јер обрађује само коментаре и контакт форме)
 • Праћење и аналитика: БЕСПЛАТНО (Гоогле Аналитицс)
 • Емаил билтен: БЕСПЛАТНО (Маилцхимп, пошто веб локација малог ресторана ретко достигне 2000 контаката. Ако премаши 2000 контаката, 10 УСД месечно за 50.000 контаката)
 • Укупно (без маркетинга): 81 УСД месечно

Шта се догађа када не одржавате веб локацију?

Неки праве грешку игноришући одржавање веб локација како би смањили трошкове.

Лоша идеја.

Иако вам у почетку може уштедети новац, неодржавање веб странице може довести до неколико (скупљих) проблема.

Застарели дизајн веб страница значи слабије корисничко искуство. То на крају доводи до тога да се ваша веб локација врати у резултате претраживача. Исти резултати се дешавају када је ваша веб локација застарела.

Најгоре што ће се догодити је проналазак веб странице, на којој сте толико напорно радили, сломљен због неког застарелог кода.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map