Схопифи вс ВордПресс


“Желим да изградим продавницу за е-трговину … али да ли треба да користим Схопифи или ВордПресс?”

То је заправо прилично уобичајено питање које постављамо овде на вебсајтусетуп.орг. У ствари, добијамо их више од 2-3 пута дневно.

Разлог? Сваког дана, све више и више људи се одлучује за покретање сопствених продавница е-трговине, али скоро одмах се сусрећу са више питања него одговора:

Коју платформу да користим?

Да ли ћу морати да платим било какву накнаду?

Могу ли продавати е-књиге и преузимања или само физичке производе?

Могу ли да дам „брод“?

Које су предности и недостаци Схопифи у односу на ВордПресс?

итд …

Као и код већине ствари у животу, кратки одговор на то да ли треба да идете са Схопифи или ВордПресс је следећи: Зависи …

Знамо да тај одговор мрзите колико и ми, али издржајте – са кратким одговором у супротном, сада се можемо фокусирати на користан. Да уђемо у тему и видећемо када је боље користити Схопифи преко ВордПресс-а, за кога ће то бити боље решење, и зашто бисте уопште узели у обзир Схопифи (или ВордПресс).

Да ли је ВордПресс за све, укључујући сајт за електроничку трговину?

Увек смо били ентузијастни обожавалац ВордПресс-а и наш савет да идемо увек када је било коме потребан веб локација у било коју сврху – било коју сврху! – било је: “Хеј, зашто не и ВордПресс?”

Прегледавајући шта је могуће са Схопифиом и колико је све лако, чак смо и почели размишљати.

Мислимо, ВордПресс је сигурно феноменална као платформа веб страница. Лако се може носити са свиме што бацате и учинити вашу страницу доступном и доступном целом свету.

У исто време, продавница е-трговине је веома специфична врста животиње и то је Веома веома разликује се од стандардног блога или вести.

ВордПресс је изграђен око садржаја – садржаја који би требало да се конзумира бесплатно, мање или више. Можете објављивати постове на блоговима, видео снимке, слике и сл., Али главни принцип је тај да је све доступно ономе ко се случајно спотакне на УРЛ.

Реалност продавница е-трговине је другачија.

Оно што нуде је иза платна зида. Цела веб локација мора бити опрезна када рукујете кључним подацима корисника (попут кредитних картица, личних података). То мора бити сигурно. Да све то надјачате, такође мора бити у могућности да обрађује долазне поруџбине, обрађује их и пазите да ништа не пропадне кроз пукотине на путу.

Другим речима, постоји много ствари које се разликују у продавницама е-трговине у поређењу са стандардним издавачким платформама.

У том тренутку, чак и ми морамо бити спремни да прихватимо чињеницу да ВордПресс није савршен за све. Понекад вам је потребна само платформа која је изграђена за руковање продавницом е-трговине.

Главна разлика између Схопифи и ВордПресс-а

У реченици, главна разлика између Схопифи и ВордПресс-а је у томе Схопифи је мрежни алат / услуга, док је ВордПресс самосталан софтвер да треба да се инсталирате.

Да бисте користили Схопифи, све што требате је да одете на Схопифи.цом и пријавите се да бисте отворили налог. Након што завршите, требате само да прођете кроз брза подешавања, и ваша продавница е-трговине је покренута.

За употребу ВордПресс-а као платформе за е-трговину, с друге стране, потребно је много више корака:

 1. Прво, морате да купите домен и налог за веб хостинг где можете да инсталирате подразумевану верзију ВордПресс-а.
 2. Морате одабрати тему (дизајн) за своју веб страницу, плус неколико додатака да бисте се бринули о СЕО, интеграцији друштвених медија и сл..
 3. Након тога вам је потребан додатак попут ВооЦоммерце да бисте добили све функције е-трговине (оне нису уграђене у ВордПресс).
 4. Коначно, морате проћи кроз поступак конфигурације ваше трговине е-трговине (детаљи продавнице, интеграције гатеваиа плаћања, производи итд.). И њима може бити потребно мало времена.

На крају, али не најмање битно, уз Схопифи добијате и подршку, што значи да ако икада наиђете на било какав проблем са платформом, можете једноставно контактирати тим за подршку и они ће (вероватно) то решити.

С ВордПресс-ом, сама по себи нема подршке.

Размислите овако, Схопифи је као одлазак у ИКЕА, куповина стола са полица и тек онда састављање код куће. ВордПресс је попут одласка у продавницу хардвера, куповине дасака, ексера, лепила, алата, а затим долазите кући и сами креирате сто..

Потпуно обелодањивање: ВебситеСетуп зарађује провизију ако завршите куповину схопифи или блуехост + вооцоммерце путем референтних веза у овом поређењу. Хвала на подршци!

Схопифи – шта је то?схопифи

Ево чињеница:

 • Свеобухватна е-трговина раствор / алат. Омогућава вам да изградите функционалну трговину за е-трговину испочетка, без помоћи дизајнера или програмера.
 • За употребу Схопифи-а нису потребне вештине кодирања.
 • То је плаћени алат – од 29 до 299 УСД месечно.
 • Омогућава вам да продате све што желите (робу, услуге, производе, дигиталне и физичке, као и летелица).
 • Користите га ван мреже и на мрежи (можете га користити као своју интернетску трговину, али можете користити и нешто звано Место продаје са Схопифи-ом, који је њихов систем за малопродајне продавнице који вам омогућава да интегришете своју локалну продавницу са вашим подешавањем у Схопифи).
 • Више од 100 дизајна онлине продавница које можете бирати (неки од њих су плаћени).
 • Свака нова веб локација добија прилагођени поддомена бесплатно – на пример, ИОУРСТОРЕ.схопифи.цом.
 • Постоји 24/7 подршка.

ВордПресс (ВооЦоммерце) – шта је то?ВордПресс

Прво, ВордПресс је много ствари, али у сврху овог ресурса фокусирамо се углавном на спектар е-трговине и изостављамо велики део функција и способности ВордПресс-а..

 • Све веб локација софтвер. Омогућује вам израду било које врсте веб локација, под условом да можете да поднесете мало техничко подешавање – укључујући инсталирање самог софтвера, инсталирање додатака, инсталирање теме, а затим инсталирање додатка за е-трговину за руковање радњама трговине.
 • Потребне су неке вештине веб локације. У зависности од прилагођавања која желите да извршите, можда ће вам требати и вештине кодирања или дизајнирања.
 • Софтвер за ВордПресс је бесплатан. Да бисте га користили, морате да се пријавите за веб хост и купите име домена. Када се све сабере, можете почети са ВордПресс-ом за око 5 УСД месечно.
 • Сјајне функције управљања садржајем.
 • Хиљаде тема / дизајна за избор, како бесплатних, тако и плаћених.
 • Изузетне могућности проширења помоћу додатака.
 • Нема директне подршке, али врло корисна заједница подршке.

Када користите Схопифи преко ВордПресс-а?

Схопифи се истиче као прилагођено решење за е-трговину за све. При чему сви, мислимо на људе који можда немају вештине вежбања веб локације или кодирање, а ипак желе да сами могу да направе сјајну интернет продавницу.

Главна предност рада са Схопифи-ом је та што можете почети за неколико минута и готово одмах почети опслуживати своје прве купце.

Чак и ако поништите вештине кодирања и веб презентације – које вам нису потребне – такође не морате бити у потпуности упознати са различитим стварностима самог пословања путем е-трговине. Схопифи вам помаже да подесите ствари попут инвентара, пореза, поставки испоруке и тако даље. Другим речима – он решава сваки последњи досадан аспект пословања.

Друго, Схопифи је такође заиста приступачно решење. За почетак вам треба само 9 долара мјесечно. За ту цену добијате приступ више него довољно дизајна веб локација и опција прилагођавања.

Јан-а-нутсхелл одговор на “када користити Схопифи?”:

 • Опција а): Користите га ако немате било какву веб локацију, а желите да брзо покренете квалитетну продавницу е-трговине.
 • Опција б): Користите га ако немате вештине дизајнирања, кодирања или веб локације и не желите никога да ангажујете да подеси продавницу е-трговине за вас.
 • Опција ц): Користите га ако желите да интегришете своју интернетску продавницу у вашу мрежну продавницу на мрежи.
 • Опција д): Користите га ако вам је потребна сјајна платформа за е-трговину са приступом корисничкој подршци … за сваки случај.

Ако вас било шта од наведеног опише, потражите Схопифи.

Такође није важно да ли желите да продајете физичке производе, дигитална преузимања, услуге или чак радите дробилски брод. Схопифи може поднијети било шта. Број производа које нудите није ни фактор (било да је 1 или 1000).

Када користити ВордПресс Овер Схопифи?

ВордПресс је електрана. То је скоро савршена платформа веб локација, способна за покретање свих врста веб локација.

Али постоји улов. Или, неколико улова, радије.

 • ВордПресс је део софтвера = можете га добити бесплатно, али тада га морате сами инсталирати на веб домаћин, конфигурисати га и на крају покренути веб локацију са њим.
 • ВордПресс је ван оквира углавном платформа за блогање. Она уопште не нуди функције е-трговине. Они које можете добити помоћу додатака. Као што је популарна ВооЦоммерце.
 • Осим додатка за е-трговину, потребна вам је гомила других додатака за руковање неким стандардним опцијама као што су СЕО и друштвени медији. Такође вам треба леп изглед брандабле тема (дизајн) – како би ваша продавница е-трговине изгледала јединствено и оригинално.

Све то значи да је ВордПресс можда решење за мало паметнијег корисника. Требате ручно уређивати ПХП датотеке, повезивати се с сервером преко ФТП-а и проводити поподне на неким панелима подешавања.

То је речено, горе поменуто ВооЦоммерце је одличан додатак за е-трговину. Даје вам све функције које бисте могли тражити, нпр. колица за куповину, каталоге производа, онлине плаћања, купони и тако даље. Оно што је најважније, додатак је бесплатан!

Можете наћи овде алтернативне ВордПресс колица.

вооцоммерце

Јан-а-нутсхелл одговор на питање „када користити ВордПресс за е-трговину?“:

 • Опција а): Користите га ако већ имате веб локацију ВордПресс и познајете интерфејс. На пример, ВооЦоммерце користи исту организацију администраторског панела за ваше производе и поруџбине, тако да не постоји додатна крива учења.
 • Опција б): Користите га ако већ имате ВордПресс страницу и желите да умањите трошкове тако што нећете морати више да улажете у нову платформу за е-трговину..
 • Опција ц): Употријебите га ако вам је повремено експериментирати с изворним кодом.
 • Опција д): Употријебите га ако можете ријешити без брзе реакције корисника.

У вези са последњим делом: Управо сада, можда ћете осећати да корисничка подршка није тако велика ствар. Али имајте на уму да овде говоримо о вашем послу. На пример, ако се нешто догоди због чега се ваша веб локација поквари, немајући на мрежи цео дан, то ће значити и озбиљно ће погодити вашу пословну зараду. Такође, пуно стреса док смо на томе.

То су они случајеви када ценимо корисничку подршку која делује 24/7!

ВордПресс или Схопифи? Још краћи одговор.

Ако горе наведене опције не задовољавају ваш укус, за вас имамо још краћи одговор.

Само имајте на уму да је то а огроман прекомерно поједностављивање. У многим сценаријима је боље да следите једну од горњих опција. Али ако желите одговор на кратко, онда је то следеће:

 • Ако већ имате веб локацију ВордПресс, само инсталирајте ВооЦоммерце и покрените трговину е-трговине као елемент те постојеће веб локације.
 • Ако још немате веб локацију, покрените трговину за е-трговину са Схопифи.

Моји мотиви за то су двоструки: штедим и време и новац.

Једноставно – ако већ имате ВордПресс веб локацију, тада ће увијек бити брже и јефтиније додати на ту веб страницу компоненту е-трговине, умјесто да изградите нешто ново. С друге стране, ако још немате веб локацију, онда је брже и лакше кренути другом рутом и покренути продавницу за е-трговину са специјализованом платформом попут Схопифи. То је све!

Додатна литература:

 1. Како инсталирати и користити Схопифи
 2. Како инсталирати и користити ВордПресс / ВооЦоммерце
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me