цлоуд сервере


Од хиљаде веб локација доступних преко интернета, дељени веб хостинг и даље се сматра хостингом који се највише користи. Цлоуд хостинг и Схаред хостинг имају много разлика и јединствени су на различите начине. Морате одабрати било који од њих на основу ваших захтева.

Дељено гостовање је добро колико сте почетник. Дељени хостинг има своје недостатке што не може да испуни ваше захтеве приликом надоградње веб локација. Много је шанси за недостатак ресурса, застоја и црних листа ИП-а итд.

Са друге стране, Цлоуд хостинг је познат по брзини перформанси. Цлоуд хостинг пружа ресурсе као што су меморија, простор за складиштење итд. Са скупа сервера (цлоуд). Једноставним речима, гостовање у облаку је настало као решење недостатака дељеног хостинга.

У овом чланку ћемо говорити о томе да ли је хостинг у облаку заиста бољи од дељеног хостинга или не.

Како функционира дељени веб хостинг?

Шта је заједнички веб хостинг

Дељено веб хостинг је основна врста веб хостинга у коме ће један сервер чувати стотине, а понекад и хиљаде веб локација. То је попут дељења собе са пријатељима у којој ћете делити неколико ресурса попут воде, струје и хране итд.

Верује се да је дељени хостинг најјефтинија платформа за хостинг. Добављачи хостинг услуга нуде дељени хостинг по различитим ценама у зависности од количине ресурса као што су простор, пропусни опсег, МиСКЛ базе података, налози е-поште и неколицина других.

Најбољи 10 заједничких планова за веб хостинг

Предности заједничког хостинга

Исплативо

Заједнички хостинг доступан је по најјефтинијим ценама у зависности од планова и понуда. Пошто се ресурси деле између корисника, цена целог сервера се дели међу њима.

Пријатељски за почетнике

Заједнички хостинг сматра се најбољим за оне који желе ући у хостинг окружење. Веома је пожељан за блогере и мала предузећа.
Једноставно управљање веб локацијама

Платформа за дељење хостинга пружа корисничке контролне табле као што су цПанел или Плеск итд., Које су корисне за управљање вашим веб локацијама.
Нема потребе за техничким знањем

Као заједнички корисник хостинга, потребно је да се фокусирате на своју веб локацију. Сервером управља, одржава и ажурира техничко особље пружатеља услуга хостинга.

Недостаци заједничког хостинга

Перформансе

Ако на дељеном серверу постоји популарна веб локација са релативно високим брзинама саобраћаја и почне да користи више ресурса, перформансе ваше веб локације дефинитивно ће се успорити.

Пријетња са црне листе

Будући да веб локације на дељеном серверу користе јединствени ИП, присуство лоших суседских веб локација ће наштетити угледу ваше веб локације коришћењем црне листе ИП адреса.
Нема контрола сервера

Сервером управља особље провајдера хостинга. Било који проблем на серверу довешће вас до тога да нисте у средини. Ово може проузроковати сукоб између пружатеља услуга хостинга и власника веб локација. Повезано: Основе дељеног веб хостинга за почетнике

Како функционира Цлоуд хостинг?

Скуп сервера је групиран да делује као један систем који се назива облак. Облак ће угостити скуп веб локација и може да поднесе високи саобраћај и промене. Ово прати технологију Цлоуд Цомпутинг-а.

Цлоуд хостинг је високо доступан по моделу цене плаћања по употреби на тржишту веб хостинга. Ова врста хостинга има могућност превазилажења проблема са којима се суочавају заједнички хостинг и друге врсте хостинга.

Најбољи планови за хостинг у облаку

Зашто је хостинг у облаку стекао већу популарност у недавној прошлости?

Као власник веб странице, желели бисте да буде у току и из дана у дан. Из неколико разлога постоје шансе да се сервер сруши или дође до квара хардвера на заједничком хостинг серверу. Али облак хостинг је изузетак. Скуп сервера делује заједно да би побољшао перформансе ваше веб локације и пошто у облаку има више сервера, неуспех једног сервера не утиче на то да ваш вебсајт ради добро..

Предности Цлоуд хостинга

Високих перформанси

Ниједна друга хостинг компанија не може да одговара перформансама у облаку. То је зато што скуп сервера или облак раде заједно и дјелују као један виртуелни сервер.

Толеранција на грешке

Ако се догоди да сервер који држи вашу веб локацију у хостингу у облаку има било какве грешке, онда други сервер у облаку ради као замена и обавља посао хостинга за вашу веб локацију. Дакле, врло је поуздан.

Поштене цене

Цлоуд хостинг користи модел плаћања по употреби. Морате платити за оно што тачно користите. Можете чак и добити додатна средства према својим захтевима.

Преостали облаци хостинга

Техничко знање је обавезно

Цлоуд хостинг је прилично различит од осталих врста. Морате знати како тачно функционише када се бавите облаком. Због тога се не преферира за почетнике

Релативно скупље

Иако је Цлоуд хостинг доступан по цени по цени употребе, он је скупљи од друге врсте хостинга. Стога није приступачно за стартапе. Односно: Шта је Цлоуд Хостинг? Како то заиста функционише?

Закључак:

Избор дељеног хостинга и хостинга у облаку зависи од мноштва фактора попут вашег буџета, врсте веб локација и многих других.

Ако сте почетник или имате веб локацију за мало предузеће, онда је увек боље имати заједнички хостинг за своју веб локацију. Како ваше предузеће расте, ваша веб локација мора бити у стању да поднесе високи промет и велике клице. Дакле, пређите на цлоуд хостинг када почнете да зарађујете пристојан новац.

То је све што имамо за овај чланак. Надамо се да морате научити нешто ново и то вам је помогло!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me