Детаљан ОпенЦарт Туториал Овај ОпенЦарт водич ће вас упознати са још једним алатом за креирање онлине продавнице. Иако је продаја ствари на мрежи некада била тешка и техничка, ових дана, ако желите отворити интернетску трговину, имате пуно могућности.


Већ смо написали водиче о одличним изборима као што су ВооЦоммерце, Схопифи, Престасхоп и Магенто. Са ОпенЦартом имате још једну опцију.

Испод ћете сазнати шта је ОпенЦарт и како га употребити за креирање интернета од почетка.

Спремни да кренете? Онда хајде да то урадимо.

Contents

Шта је ОпенЦарт?

Пре него што разговарамо о томе како да га употребимо, прво истражимо о чему причамо.

Бесплатна платформа е-трговине

Као и друга решења за е-трговину која се помињу на овој страници, ОпенЦарт је платформа отвореног кода са сопственим хостом.

Први део значи да га инсталирате на свој сопствени сервер и да о томе у потпуности водите рачуна сами: хостинг, одржавање, управљање, безбедност. Ово је супротно СааС (Софтваре ас а Сервице) решењима попут Схопифи која пружају добар део тога као део своје услуге, али нуде и мању флексибилност и контролу.

С друге стране, опен-соурце значи да је платформа дело заједнице људи који донирају своје време за изградњу и унапређење, уместо производа који припада једној компанији.

Пријатна нуспојава производа отвореног кода је та што су обично потпуно бесплатни за употребу. Један од најпознатијих примера је ВордПресс, најуспешнији систем за управљање садржајем на свету.

На исти начин, свако може да користи ОпенЦарт за изградњу Интернет продавнице без плаћања коцкице за то.

Функције ОпенЦарт-а

На предњој страни функције, ОпенЦарт нуди следеће:

 • Способност стварања и управљања неограниченим производима, физичким и виртуелним, из интерфејса који је једноставан за употребу
 • Мноштво могућности плаћања и отпреме
 • Велика проширивост путем бесплатних и плаћених додатака
 • Начин за управљање неколико продавница из истог бенда
 • Опције у више валута и на више језика
 • Детаљне СЕО опције и одзивност ван кутије
 • Широк спектар маркетиншких алата

Није лоше за бесплатни комад софтвера, зар не?

Како инсталирати ОпенЦарт

У реду, сада када је то решено, пређимо на главни део овог ОпенЦарт туториал: како користити програм, почевши од његове инсталације. Као што је већ поменуто, ово је решење за хостовање, па ће вам требати веб домаћин и домен коме можете приступити. Алтернативно, можете га такође инсталирати локално како бисте тестирали драјв ОпенЦарт.

1. Преузмите ОпенЦарт и припремите инсталацију

Прво што требате учинити је попити на страницу за преузимање ОпенЦарт-а и погодио великог Преузми сада дугме.

преузми опенцарт за почетак туторијала

Након што завршите, требало би да пронађете зип датотеку на свом чврстом диску коју би требало одмах да распакујете. У њему ћете пронаћи одређени број датотека као и директоријум који се зове отпремити. Ово ће бити најважнији део, зато га држите при руци.

Сада је вријеме да се повежете са својим пружатељем услуга хостинга путем ФТП-а. За то вам је потребан ФТП клијент ФилеЗилла. ФТП клијент је веома важан алат за веб дизајнере који вам омогућава даљинско повезивање са сервером.

Све што вам треба је име домаћина, ФТП корисничко име и лозинка. Обично их добијате са управљачке плоче вашег пружатеља услуга хостинга. Ако је не можете пронаћи, обратите се подршци.

Када сте повезани на сервер, идите до директорија на који ваш домен указује. Овде је потребно да пренесете све датотеке из отпремити директоријум о којем смо разговарали раније.

То можете учинити тако да дођите до њихове локације унутар вашег ФТП клијента, обележите их и одаберете отпремити или отварање програма за истраживање датотека и превлачење и стављање датотека у ФТП клијент.

уплоад опенцарт датотека преко фтп

2. Креирајте базу података

Док се преношење догађа, време је да се побрините за други део веб локације за е-трговину: МиСКЛ базу података.

Ево где ће ОпенЦарт сачувати сав ваш садржај, његов међусобни однос, корисничка имена, лозинке и друге информације. У основи је срце ваше интернетске продавнице, а ОпенЦарт је алат који јој приступа и приказује.

Како креирате базу података заиста зависи од вашег провајдера. Многи од њих вам то омогућавају путем пхпМиАдмин-а, за који можете проверити упутства. Ако сте на цПанелу, користите ови кораци. Многи провајдери такође једноставно имају мени који се зове МиСКЛ базе података или слично где можете управљати овим подешавањима.

можете да користите пхпМиАдмин да направите базу података за опенцарт

Оно што требате да завршите је:

 • Адреса хостинга ваше базе података
 • Име базе података
 • Корисничко име са потпуним приступом њему
 • Лозинка тог корисника

Разумем? Онда идемо даље.

3. Покрените инсталацију

Сада имате све што је потребно за почетак инсталације ОпенЦарт-а. Да бисте то учинили, једноставно идите на УРЛ који показује на директоријум у који сте учитали датотеке. Ако сте све исправно конфигурисали, то би требало да вас прикаже на овом екрану:

инсталација опенцарт-а

Ово је почетак чаробњака за инсталацију који ће вас водити кроз постављање. Прва страница је једноставно лиценчни уговор за ОпенЦарт који можете прихватити кликом Настави.

У следећем кораку ОпенЦарт покреће проверу да ли је ваше окружење компатибилно да би могло да делује.

корак 2 инсталације опенцарт-а

Једна ствар код које ћете овде сигурно наићи је упозорење испод четврте тачке које се односи на две позване датотеке цонфиг.пхп.

опенцарт цонфиг пхп конфигурација

То можете лако решити преименовањем датотека које се зову цонфиг-дист.пхп унутар своје инсталационе коренске мапе и админ фолдер то цонфиг.пхп.

Поново учитајте инсталацијску страницу и она би требала бити светле. Хит Настави опет.

Сада је време за унос података за вашу базу података које сте раније направили.

корак 3 инсталација опенцарт-а

Унесите име домаћина, корисничко име, лозинку, име базе података у одговарајућа поља. Из безбедносних разлога такође има смисла променити префикс базе података на нешто друго него на стандардни оц_, на пример, случајни низ попут киз555п_.

На крају додајте корисничко име, лозинку и адресу е-поште за администратора корисника ваше продавнице. Ипак, избегавајте стандард админ наме, то ће хакерима само врло лако погодити вашу пријаву.

Када завршите, још једном кликните плаво дугме. И то је то, ако видите екран испод, успешно сте инсталирали ОпенЦарт, честитам!

инсталација опенцарт је завршена

Још само једна ствар: Као што линија на врху предлаже, да бисте сачували своју продавницу, вратите се на сервер и уклоните инсталациони директориј. То једноставно значи да још једном користите ФТП клијент да пронађете фасциклу која се зове инсталирај и обришите га. То је то.

ОпенЦарт – Први кораци

На последњој страници подешавања можете видети два дугмета која вас воде до ваше Интернет продавнице и омогућавају вам да се пријавите у административну област.

Ако кликнете на први, укрцаћете се на прочеље своје продавнице употпуњено неким шашавим садржајем како бисте стекли утисак о томе шта ОпенЦарт може да уради.

опенцарт предњи крај са луткастим садржајем

Тхе Пријавите се у своју администрацију дугме вас води до ове странице за пријаву на којој је потребно унијети податке администратора које сте створили током поступка подешавања.

опенцарт админ пријава

Такође има смисла обележити ову страницу да бисте је касније касније поново пронашли.

Када се пријавите, слетићете на главну контролну таблу ОпенЦарт-а, можда помоћу скочног прозора који од вас захтева да преместите складиште директоријум изван вашег јавно доступног веб простора.

померити директориј складиштења

Обично то можете аутоматски решити тако што ћете у доњем левом углу одабрати стазу тамо где желите да иде (ОпенЦарт ће вам рећи који су путеви добра идеја) и притиснути Потез.

Ако то не успије, одаберите Ручно премјести из падајућег менија да бисте добили упутства о томе како да ручно поставите директоријум.

ОпенЦарт Бацкенд Преглед

Након тога коначно први пут видите главну командну таблу.

опенцарт главна контролна табла

То је прилично лако разумети. На левој страни имате главну навигацију која вам омогућава приступ свим главним деловима ваше интернет продавнице:

 • Командна табла – Враћа вас на главну командну таблу коју тренутно видите.
 • Каталог – Овде радите све што је везано за производе, на пример, креирање их, сврставање у категорије и додавање додатних информација.
 • Ектенсионс – Место за инсталирање додатака који додају више функционалности вашој радњи.
 • Дизајн – Овде промените изглед странице, овде уредите тему, језике, банере и СЕО УРЛ адресе.
 • Продаја – Управљајте продајом, повратима, поклон боновима и још много тога.
 • Купци – Ево где водите рачуна о свему везаном за купце, укључујући њихово груписање.
 • Маркетинг – На овом месту пронађите маркетиншке алате као што су праћење кампање, купони и маркетинг е-поште.
 • Систем – Поставке продавница, управљање корисницима, опције локализације и одржавање.
 • Извештаји – Детаљни извештаји о томе како ваша продавница напредује и шта се тренутно на њој дешава.

О свим тим детаљима детаљније ћемо у наставку.

Упознавање са контролном таблом

У горњем десном углу можете да конфигуришете свој профил тако што ћете кликнути на привремено име, а затим Ваш профил. Падајући мени такође садржи неке корисне везе до почетне странице, документације и форума за подршку ОпенЦарт-а.

опције менија на отвореном профилу

Најважнији дио је, међутим, мртви центар за прегледе трговина. Једном када активно продајете, ево где ћете видети ваше поруџбине, продају, купце и тренутне посетиоце. Клик на Погледај још… води вас до детаљнијег извештаја за сваки од њих.

Постоји и мапа света која показује одакле долазе наруџбе, аналитика продаје (промените временски оквир преко иконе календара), недавне активности купаца у вашој радњи и последње поруџбине.

Укратко, ова страница вас информише о статусу ваше ОпенЦарт продавнице у једном тренутку кад год се пријавите.

Прављење производа помоћу ОпенЦарт-а

Наравно, за он-лине продавницу је централна функција креирање производа. Због тога ћемо то гледати у нашем туториалу ОпенЦарт.

1. Креирајте нови производ

Наћи ћете све производе на својој веб локацији испод Каталог> Производи. Када сада одете тамо, можете видети да продавница већ има неке примере производа на списку.

листа производа

Употријебите опције филтра с десне стране да бисте пронашли одређену (или неколико). Да бисте их уклонили, једноставно потврдите малени оквир на левој страни и кликните на црвено дугме са иконом канте за смеће у горњем десном углу. Овде такође можемо дуплирати постојеће производе.

Међутим, у овом случају желимо да створимо нови производ, што можемо да учинимо кликом на плаво дугме са симболом плус. Ово нас поставља на доњи екран:

створите нови производ у опенцарту

Ако сте икада раније радили са ЦМС-ом, све би ово требало изгледати прилично познато. Започните уносом имена производа и описом производа. Можете користити опције форматирања за последње и чак уносити мултимедију попут слика и видео записа.

Испод су подешавања за СЕО. Овде можете поставити засебан наслов који ће се појавити у претраживачима као и мета опис који ће се приказати испод њега.

Пример странице СЕРПс.

Можете заборавити на мета кључне речи, оне се више не користе.

Надаље, ознаке производа су кључне речи које, када их купци унесу у траку за претрагу у продавници, приказују производе. Због тога је корисно укључити их ради лакшег проналажења производа.

2. Конфигуришите податке о производу

Након тога, време је да сами кликнете преко других картица. У Подаци Одељак, конфигуришете све информације које ће купци видети на страници производа.

подешавања података о производу

Ево шта све то значи:

 • Модел – Уметните број модела производа. Мора бити састављен од слова и бројева и обавезан је.
 • СКУ, УПЦ, ЕАН, ЈАН, ИСБН, МПН – Ово су различити бројеви за праћење производа који можда имате или не морате или требате.
 • Локација – Где се налази ваш производ (у случају да имате неколико локација продавнице).
 • Пореска класа – Конфигурише пореску класу производа.
 • Количина, минимална количина, одузета залиха, стање на складишту – Овде постављате колико ових производа имате на располагању, колико купац мора да купи најмање, да ли ОпенЦарт треба да одброји њихов број и коју поруку треба приказати за робу ван залиха.
 • поштарина – Да ли је овом производу потребна испорука као и његове димензије и тежина за израчунавање трошкова отпреме.
 • Датум доступности – Када ће производ бити доступан.
 • Статус – Омогућите и онемогућите приказивање производа на прочељу продавнице.
 • Поредај Ред – Приоритет производа када се приказује на листи.

3. Постављање линкова

линкови производа

Све овде одређује где ће се у вашој радњи појавити овај производ и такође пружа посетиоцима начине да филтрирају оно што продајете:

 • Произвођач – Ако продајете производе одређених произвођача (рецимо Аппле или Самсунг), укључивање њих овде омогућава купцима да их потраже по бренду.
 • Категорије – Додавањем категорија чине производе филтрирајућим и лакшим за сортирање и проналажење.
 • Филтери – Филтри могу бити ствари попут боја или величина које корисницима омогућавају, на пример, тражење само црвених производа.
 • Продавнице – Ако имате неколико продавница, овде можете одредити на којој локацији је производ доступан.
 • Преузимања – Ако се ради о производу за преузимање, ево где додате датотеку коју ће купци добити након куповине.
 • Сродни производи – Овде додајте сродне производе тако да се појаве на страници производа.

4. Додајте атрибуте

атрибути производа

Овај мени је подразумевано празан, али вам омогућава да креирате атрибуте производа. То може бити нешто попут величине екрана, типа процесора или оперативног система. Међутим, не ствари попут величине или боје одеће. За то, проверите следећу тачку.

Кликните икону плус да бисте је додали. То можете да контролишете и под Каталог> Атрибути. Више информација овде.

5. Направите више опција

опције производа

Ево где сте додајте опције производа попут различитих величина или боја. Можете их поставити и испод Каталог> Опције а затим их доделите овде.

6. Конфигуришите текућа плаћања

понављајући профили производа

Ако производ долази са текућим плаћањем (као што је претплата), ево где сте га поставили. Кликните икону плус, а затим изаберите постојећи понављајући профил и групу корисника из падајућег менија. Више информација о подешавању понављајућих профила на Ова страница.

7. Омогућите попусте и акције

попусти

У следећим менијима можете подесити снижење цена за купце. Ово може бити у облику попуста (на пример, за групу као што су претплатници на билтене) или специјалних понуда (као што је празнична распродаја). Можете да дефинишете на коју групу корисника треба да се односи, за колико производа, датум почетка и завршетка и још много тога.

8. Не заборавите на слике

Слика је важно подешавање јер овде дефинишете визуелне детаље који ће купци видети на производу.

слике производа

На врху видите главну слику која ће се појавити у радњи. Тренутно је то само резервирано место. Кликните на њу и одаберите симбол оловке за уређивање. Тада можете изабрати из своје библиотеке слика или отпремити нову.

имаге манагер

На дну можете додати више слика које ће се даље приказати на страници производа. Када их укључите, подесите бројеве за Поредај Ред да би одредили редослед у којем се појављују.

9. Размотрите бодове за награђивање

Наградни поени

ОпенЦарт има функцију која омогућава додељивање бодова лојалности купцима. Ако то желите користити, ево где дефинишете колико бодова добија купац за куповину овог одређеног производа.

10. Бавите се СЕО и дизајном

Испод СЕО, можете пронаћи само једну опцију која се зове Кључна реч.

продуцт сео

Међутим, она је важна јер ако активирате СЕО УРЛ адресе у подешавањима, оно што унесете овде биће крај УРЛ-а производа.

Дакле, ако унесете нешто слично аппле-ипхоне-11, веза до производа ће бити твојхоп.цом/аппле-ипхоне-11. Наравно, ово је много боље за претраживаче него стални линк који се завршава наизглед насумичним бројевима и параметрима.

Коначно, у зависности од ваше теме, можда ћете имати на располагању и друге изглед својих страница. Ако је то случај, можете надјачати изглед производа испод Дизајн.

подешавања дизајна производа

11. Спремите и објавите

Када завршите са конфигурацијом, користите симбол за снимање у горњем десном углу да бисте сачували производ. Ако сте у статусу поставили омогућен његов статус Подаци одељка, затим можете отићи до фронте своје продавнице и тамо пронаћи производ.

готов опенцарт производ

Да бисте је уредили, вратите се на листу производа и кликните плави гумб на десној страни. Такође га можете онемогућити променом статуса и уштедом. Браво, управо сте креирали свој први производ!

Остале могућности каталога

Ево осталих ставки менија испод Каталог и шта они садрже:

 • Категорије – Наручите производе у категорије ради бољих опција филтра. Ово такође утиче на ставке менија. Више о томе у наставку.
 • Понављајући се профили – Као што је већ поменуто, овде конфигуришете понављајућа плаћања попут претплате.
 • Филтери – Креирај прилагођени филтри Ваши клијенти могу да користе прецизирање претраге.
 • Атрибути – Управљање атрибутима производа на вашој веб локацији.
 • Опције – Исто, али за опције.
 • Произвођачи – Исто, али за произвођаче.
 • Преузимања – Управљајте производима и датотекама које можете преузети на својој веб локацији.
 • Коментара – ОпенЦарт омогућава прикупљање и приказивање купаца коментара. Све опције за то можете пронаћи овде.
 • Информације – Конфигуришите шта се приказује испод Информације у подножју трговине.

Промена дизајна ваше ОпенЦарт продавнице

Након производа, дизајн је вероватно следећи најважнији део било које веб трговине. Дакле, хајде да разговарамо о томе.

1. Преузмите нове теме

Као и многи други системи за управљање садржајем, ОпенЦарт контролише дизајн ваше продавнице са темама. Додатне можете пронаћи у тржиште ОпенЦарт-а.

опенцарт продавница проширења

Садржи све врсте проширења за ОпенЦарт о којима ћемо касније говорити у овом туториалу. Такође има велики број бесплатних тема које можете пронаћи одабиром Теме као категорију и онда бесплатно на врху.

Употријебите друге опције филтрирања како бисте додатно сузили изборе. Кликните на било коју тему да бисте сазнали више о њој, погледали демонстрације уживо и проверили компатибилност са својом верзијом ОпенЦарт-а. Након што се одлучите за једно, преузмите га на рачунар зеленим дугметом (за то је потребно да отворите налог).

довлоад опенцарт тема

Ово ће вам оставити зип датотеку на чврстом диску коју можете одмах распаковати.

2а. Инсталирајте теме аутоматски

Нажалост, инсталирање тема у ОпенЦарту мало је компликовано, јер постоји неколико различитих начина да се то постигне у зависности од теме.

Најлакше је ако вам обезбеди инсталацијску датотеку. Препознаћете да ли је то случај ако се заврши _тхеме.оцмод.зип. У том случају све што требате учинити је отићи на то Проширења> Инсталатер и користите Отпремити дугме за отпремање датотеке у вашу ОпенЦарт веб продавницу.

програм за инсталацију отворених картица за теме

То је то, сада вам преостаје само да активирате тему како је доље описано.

2б. Инсталирајте теме ручно

Ако немате инсталацијску датотеку, тему морате да инсталирате ручно. За то се пријавите на сервер путем ФТП-а и идите до директоријума у ​​који сте инсталирали софтвер за вашу мрежну трговину.

Затим у неотпакованој датотеци тема треба да пронађете оно што требате да пошаљете. То су обично два директорија која се називају админ и / или каталог али може бити више овисно о вашој теми па провјерите његову документацију.

датотеке тема тема опенцарт

Ако ваш предложак садржи датотеке за различите верзије ОпенЦарт-а, водите рачуна да одаберете исправну. Затим пренесите датотеке и директоријуме у вашу ОпенЦарт инсталацију, преписујући постојеће фасцикле. То је то за инсталацију, сада о активацији.

3. Активирајте своју ОпенЦарт тему

Идите на позицију ОпенЦарт Проширења> Проширења. У падајућем менију на врху изаберите Теме. На листи која се појављује погледајте да ли сте пронашли тему коју сте управо поставили. Ако је тако, кликните зелено дугме да бисте га инсталирали.

инсталирајте тему опенцарт са листе проширења

Након што се то десило, кликните плаву Уредити дугме. У опцијама теме које се приказују подесите Статус до Омогућено и сачувајте у горњем десном углу.

омогућите тему у опцијама тема

Ако се ваша тема не појави на листи, можда ћете морати да кликнете на дугме за уређивање Ваша продавница. На следећој страници, испод Именик тема, изаберите назив новоинсталиране теме, а затим је сачувајте.

уреди тему опенцарт дефаулт трговине

Ако сте учинили све како треба, сада пређите на предњу страну своје продавнице (на пример, путем слике профила и Ваша продавница), нову тему можете видети у акцији.

измењена тема опенцарт-а на предњем крају

5. Промените свој изглед

Други важан дизајнерски елемент у ОпенЦарту су такозвани изгледи. Они се користе за додељивање различитих модула садржаја страницама веб локације е-трговине. Доступне опције можете пронаћи под Дизајн> Изглед.

мени за отворене картице

Рецимо, желели смо да променимо дизајн почетне странице. За то бисте кликнули плаво дугме у колони која каже Кућа. На следећем екрану ћете наћи могућност додељивања модула позицијама на дну.

модула у изгледима

Када кликнете на падајуће меније, то можете видети Садржај Врх тренутно му је додељен презентација, представљени производи и вртиљак. Једна ствар коју овдје можете учинити је промјена редослиједа модула додјељивањем различитих на постојеће положаје.

Такође можете доделити додатне модуле употребом празног падајућег менија, одабиром модула који желите да употребите, а затим кликом на плави тастер плус доделите га.

додајте додатни модул

Спремите своје измене да бисте их видели преведене на почетну страницу.

нови модул на предњем крају

То можете учинити и са другим страницама, као што су благајна, контакт, итд.

6. Промените мени

Једна централна ствар са било којом веб страницом / еЦоммерце продавницом је промена навигационог менија. ОпенЦарт је подразумевано приказује најбоље категорије ваше продавнице у њој. Прелазимо пример, тако да разумете о чему причамо.

Ево тренутног менија у демо трговини:

тренутни навигациони мени трговине

Рецимо да смо желели да се променимо Телефони и ПДА уређаји до Смартпхоне (јер ко више користи ПДА уређаје?), померите се Камере напред и уклоните МП3 плејери у потпуности. Све ове ствари се дешавају испод Каталог> Категорије.

листа категорија

Овде ћете пронаћи листу категорија производа у својој радњи. Прво нађите Телефони и ПДА уређаји и кликните плаво дугме за уређивање десно. Ево, испод Генерал, промените оба име категорије и Наслов мета тага само Смартпхоне, затим сачувајте.

промените име категорије

Следеће горе уредите Камере идите на категорију Подаци> Редослед сортирања, промените у 1 или 0, а затим сачувајте и ово.

категорија редослед сортирања

На крају, уредите МП3 плејери идите на категорију Подаци> Врх, поништите потврдни оквир, а затим га сачувајте.

изузети категорију из топ категорија

Ако сте сигурни да више никада нећете продати ову врсту производа, можете је проверити и на листи категорија (плус њени потомци), а затим је обрисати црвеним дугметом у горњем десном углу.

Било како било, након свих ових корака, када поново учитавате фронту продавнице, видећете измењен главни мени.

измењени мени продавнице

Нажалост, за компликованије промене, попут прилагођених веза или веза до страница, морате да уредите датотеку теме или користите екстензију.

Рад са екстензијама

У реду, време је за разговор о проширењима. Проширења, као што и име каже, омогућавају вам да проширите карактеристике своје ОпенЦарт продавнице. То може бити било шта, од повезивања са Гоогле аналитиком преко додавања резервних елемената добављачима плаћања и отпреме. Да видимо како нам то помаже.

Измена модула

Прво о чему ћемо разговарати су горе споменути модули. ОпенЦарт долази са већим бројем цоре модуле.

Да бисте им приступили на својој веб локацији, идите на Проширења> Проширења и изабери Модули из падајућег менија.

списак опенцарт модула

Овде ћете пронаћи све доступне опције у вашој радњи, као и да ли су омогућене или онемогућене.

Такође их можете модификовати овде. На пример, ако идете Истакнуто> Почетна страница и кликнете дугме за уређивање, стижете до овог екрана.

уреди истакнути модул

Овде лако можете видети да сте у могућности да промените садржај модула из изгледа почетне странице. Додајте још производа, промените број приказаних производа или ширину и висину модула. Сачувајте било какве промене и оне ће се превести на почетну страницу.

Није тако тешко разумети, зар не? Исто важи и за све остале модуле, било да су то презентације, најновији производи, тастери за наплату итд.

Инсталирање / деинсталирање екстензија

Ако погледате око менија проширења, видећете да на вашој веб локацији већ постоје многа проширења. Међутим, нису сви активни или доступни ако их не инсталирате.

То је врло лако. На пример, ако користите падајући мени у Проширења> Проширења да оде у Аналитика, ћете пронаћи проширење за Гоогле аналитику, али није укључено.

инсталирај Гоогле аналитичко проширење

Ништа лакше од тога, једноставно кликните зелено Инсталирај дугме. После тога је доступна, али још увек није активна. Да бисте то променили, кликните на Уредити дугме као и пре.

опенцарт гоогле аналитички модул

На следећем екрану тада можете не само додати аналитички код да бисте га заиста користили, већ и променити његов статус у Омогућено. Спремите и готови сте.

Ако више не желите да користите Гоогле Аналитицс, увек можете да кликнете на црвено Деинсталирај дугме за повратак на почетак.

Додавање екстензија са ОпенЦарт Маркетплаце-а

Имате могућност да проширите број додатака на вашој веб локацији инсталирањем више са тржишта. Ово прилично делује на исти начин као и инсталирање тема које можете користити као инсталатер.

Пронађите проширење на тржишту, преузмите га, идите на Проширења> Инсталатер, отпремите, а ви сте готови и можете да користите нови додатак.

Међутим, то постаје још лакше с интеграцијом на тржиште управо унутар вашег ОпенЦарт бенда (испод Проширења> Маркетплаце).

опенцарт проширење тржиште у задњем крају

Употребите дугме за филтрирање и додатака са плаћеним додацима, падајући мени на врху да бисте филтрирали по категорији или укуцали име.

Да бисте преузели екстензије, прво што морате да урадите је да региструјете своју продавницу. То можете учинити на почетној страници ОпенЦарт-а Рачун> Ваше продавнице.

региструјте продавницу на опенцарту

Ево, кликните Додај продавницу, унесите УРЛ адресу и пошаљите. То вам омогућава приступ информацијама о АПИ-ју преко иконе ока са десне стране.

информације о опенцарт апи

Када се отвори у прегледачу, вратите се на тржиште у позадини и кликните на икону у горњем десном углу да бисте отворили овај мени:

убаците апи информације о опенцарту

Унесите своје корисничко име за АПИ и тајни кључ и сачувајте. Када то учините, можете отворити било коју екстензију на позадини тржишта, идите на Преузимање на дну картице и кликните Инсталирај да га једноставно пронађете на својој веб локацији.

инсталирајте опенцарт екстензију у стражњи крај

Затим га користите као и пре.

Коришћење ОпенЦарт извештаја

Да бисте знали како ваша радња функционише, ОпенЦарт нуди пуно извештаја. Прву налазите испод Продаја> Наруџбе.

опенцарт мени налога

Овде можете видети све наруџбе направљене на вашој веб локацији, укључујући име клијента, статус и још много тога. Такође можете филтрирати продају по праву да пронађете појединачне поруџбине, оне са одређеним статусом, или направљене током одређеног времена.

Поред тога, ви сте у могућности да модификујете или ручно ажурирајте налоге ако је потребно променити уплату, отпрему и друго. Тхе исто за редовно наплаћене производе испод Понављајући се налози.

Право извештавање, међутим, догађа се испод Извештаји> Извештаји.

опенцарт извештаји

Овде имате приступ мноштву информација путем падајућег менија. Од трансакција, поруџбина, пореза до отпреме, поврата и производа прегледаних или купљених – о вашој радњи овде не можете сазнати врло мало..

Поред тога, проверите статистику уживо ко тренутно посећује вашу веб локацију Извештаји> Ко је на мрежи.

Тхе Купци Мени

Информације о својим купцима можете пронаћи под истоименом ставком менија.

мени за клијенте

Овде можете видети информације свих који су икада наручили из ваше продавнице. Листа се може претраживати у случају да требате пронаћи некога одређеног. Такође можете да видите њихову историју трансакција, дате поене за награђивање, управљате трансакцијама и више.

Испод Купци> Групе купаца такође можете да наручите своје клијенте у групама. Ово је корисно у маркетиншке сврхе, као што је слање попуста или снижења на одређене под-одељке ваше клијентске базе. Прочитајте више о томе у документацију.

ОпенЦарт Маркетинг опције

ОпенЦарт долази са гомилом опција за продају ваше продавнице и привлачење купаца. Хајдемо сада да пређемо преко њих.

Пратите маркетиншке кампање

Једно од најзанимљивијих маркетиншких алата у ОпенЦарту налази се под Маркетинг> Маркетинг.

Овде можете да креирате кодове за праћење за маркетиншке кампање. На пример, можете да их приложите на везе до банера како бисте знали колико кликова долази из које од ваших кампања.

Једноставно кликните икону плус у горњем десном углу и испуните образац.

мени за праћење маркетинга у опенцарту

Код за праћење креира се аутоматски, али можете га и променити у нешто друго.

Купони

Наравно, као решење за е-трговину, ОпенЦарт вам омогућава да креирате купоне како бисте купцима давали попусте. Као што је и природно, налазите их испод Маркетинг> Купони.

мени купона

Овде ћете наћи списак свих купона присутних на вашој веб локацији као и попуст који они нуде, важење и да ли су тренутно активни. Ако креирате нову или кликните на Уредити дугме постојећег купона, стижете до ове странице.

креирајте купон у опенцарту

Све је прилично саморазумљиво. Додајте име купона и код који купци морају да унесу да би га користили, одаберите фиксни или процентни попуст и колико скида цену.

Затим утврдите колико купац мора да купи да би га користио, да ли треба да се пријави или може да користи попуст као гост. Подешавање Бесплатна достава до да купцима омогућава бесплатну доставу за коришћење купона.

Додајте производе за које се односи, датум почетка и завршетка, колико је дозвољено укупно коришћење купона и колико по једном купцу.

Кад је све по вашој жељи, поставите то Омогућено и уштедите. Лаганица. Више информација овде.

Поред купона, можете да креирате и једнократну употребу Поклон ваучери испод Продаја> Поклон бонови и пошаљите их право у вашу продавницу. Чак долазе са подесивим темама!

Емејл Маркетинг

Поред наведеног, ОпенЦарт поседује и уграђени маркетинг путем е-поште, који се налази испод Маркетинг> Маил.

опенцарт опције маркетинга е-поште

Групе прималаца можете дефинисати под горе наведеним менијем група купаца. У доњем уређивачу изаберите коме требате послати поруку, додајте линију теме и садржај. Обавезно искористите опције форматирања и мултимедију!

Када буде спремно, пошаљите га плавим дугметом у горњем десном углу.

Конфигурација система

Као последњи део овог ОпенЦарт водича, погледаћемо подешавања. Платформа еЦоммерце нуди мноштво опција за конфигурацију ваше продавнице.

Подешавања

Испод Систем> Подешавања можете да конфигуришете основне информације о својој продавници. Да бисте је променили, морате да кликнете дугме за уређивање иза имена ваше продавнице на листи.

Овај додатни корак је неопходан јер, као што је споменуто, ОпенЦарт може покренути неколико продавница из једне инсталације. Када кликнете на њега, стижете овде:

подешавања опенцарт-а

Ево шта различите картице садрже:

 • Генерал – Поставите мета наслов и опис (пресудно за изглед претраживача), кључне речи (заборавите на ово), промените предложак и изаберите свој подразумевани изглед.
 • Сторе – Подесите име продавнице и његовог власника као и адресу, адресу е-поште, број телефона и факса, слику, време отварања и коментаре купца. Све ово се показује на Контактирајте нас странице и користи се као пошиљалац за поруке е-поште послате из продавнице.
 • Локално – Овде конфигуришете све што се тиче локалитета ваше продавнице, попут земље пребивалишта, језика продавнице и администрације, валуте и мерења.
 • Опција – Много опција за приказ овде за производе, прегледе, ваучере, порезе, рачуне, наплату и још много тога. Не прескачите ово!
 • Слика – Подесите логотип продавнице и фавицон.
 • Пошта – Конфигуришите начин на који се рукује е-поштом у вашој продавници, као и обавештења путем е-поште која желите да примите.
 • Сервер – Овде можете подесити вашу продавницу у режим одржавања, конфигурисати прилично пермалинкс, дозволе за веб претраживач, користити Гзип компресију, безбедносна подешавања (ССЛ, лозинке, итд.), Дозволити формате и величину отпреме, као и руковање грешкама. То је такође веома важно!

Корисници

Као што можете да замислите, овде конфигуришете све што треба учинити са корисницима на вашој веб локацији. Можете да креирате нове, као и да подесите корисничке групе и дозволе.

мени корисника

На тај начин сте у могућности да контролишете ко на вашој веб локацији може шта да ради, тако да не морате да бринете о томе да се људи бркају са подешавањима која не би смели. Такође садржи опције за подешавање Приступ АПИ-ју до ваше продавнице.

Локализација

Овај део говори о додатним продавницама, језику, валутама и другим питањима пружања ваше продавнице купцима из целог света.

 • Сторе Лоцатионс – Ако имате физичке локације заједно са својом мрежном продавницом, ево где можете да контролишете све што је са њима.
 • Језици – Додајте нове језике на своју веб локацију (укључујући предњу страну). То је олакшано језичка паковања. Нове опције ће се појавити у врху екрана продавнице.
 • Валуте – Можете да понудите производе у више валута. Конфигуришите их овде. Они ће се такође појавити у горњој траци продавнице.
 • Стање стања – Конфигуришите статусе које ће купци видети за производе који немају на складишту.
 • Наредите статусе – Исто, али за статусе наруџби приказане купцима.
 • Враћа се – Исто као горе, али за статус повратка, акције враћања и разлоге због којих купци могу одабрати за слање повратне робе.
 • Земље – Конфигуришите земље доступне за отпрему, формат адресе и још много тога.
 • Зоне – Конфигуришите зоне унутар земаља за потребе слања и пореза.
 • Гео зоне – Исто, али за геолошке зоне које могу садржати неколико земаља или подручја (нпр. Западна обала САД-а).
 • Порези – Конфигуришите пореске разреде и пореске стопе за своје производе.
 • Класе дужине – Доступна мерења дужине у вашој радњи.
 • Тежина класе – Исто, али за тежину.

Одржавање

Коначно, имате Одржавање мени:

 • Израда сигурносне копије / враћање – Направите сигурносну копију и вратите базу података у продавници.
 • Отпреме – Датотеке учитане у ОпенЦарт (слике, ПДФ, итд.), Претражујте и филтрирајте према потреби.
 • Дневници грешака – Све грешке у вашој радњи биће овде документоване.

ОпенЦарт: Сложено, али моћно решење е-трговине

ОпенЦарт је опција богата функцијама за креирање онлине продавница. Има широк спектар подешавања конфигурације и нуди све што је потребно за изградњу продавнице. Такође је бесплатна за употребу и са широким проширивањем.

Што се тиче корисничке групе, вероватно је најбоље за средње кориснике са неким техничким вештинама као што су ХТМЛ и ПХП. Употреба није супер једноставна и на многим местима може бити лакша. Такође, вероватно ћете наићи на потребу да унесете измене у датотеке и код, што је изван вештина апсолутних почетника.

Документација би такође могла бити боља. Понекад је непотпуно или нетачно, што значи да требате повремено да користите форуме.

Међутим, поред тога, ОпенЦарт је добро решење за брзо покретање и коришћење ваше Интернет продавнице. Користите овај водич ако то желите.

Да ли сте раније користили ОпенЦарт? Какав је твој утисак? Било какве предности и недостатке? Јавите нам у одељку коментара!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me