Најбољи бесплатни и плаћени форумски софтверАко тражите најбољи софтвер на форуму или најбољи бесплатно софтверског форума за стварање интернет заједнице, велика количина опција може бити неодољива.


Али, постоји неколико њих који се истичу као најбољи форумски софтвер – најбољи јер су поуздани и препуни функција које су вам потребне у форумском програму.

У овом водичу упознаћемо вас са 10 најбољих програмских програма на форуму који би вам требали олакшати живот у потрази за правим софтвером за изградњу ваше интернет заједнице.

Заронимо унутра.

Најбољи форумски софтвер

Одабир правог софтвера на форуму своди се на оно што најбоље одговара вашим потребама.

Не можете погријешити ни у једном од ниже наведених програма. Дакле, такође можете испробати неколико опција пре слетања на најбољи форум софтвер за вас.

Можда је важно имати на уму да су цене премијских опција на листи тачне у тренутку објаве, али могу се касније променити.

1 – вБуллетин (Плаћено)

Веб страница вБуллетин. То је један од најбољих софтверских софтвера.

ВБуллетин је премиум форумски софтвер, али је на врху листе, јер је брзо подешавање, има софистициране могућности и има могућност да сами угостите софтвер форума или путем приступачног и поузданог хостинга у облаку.

Овај програм на форуму може да се постави за 15 минута и изграђен је са СЕО и безбедносним функцијама, тако да не морате бринути да сами то сортирате.

Такође поседује функцију ангажовања корисника на АИ који помаже вашој заједници да органски расте.

Поред тога, ово је један од најбољих софтвера на форуму, јер је спреман за мобилне уређаје ван оквира. Мобилно искуство је чак и аутоматски оптимизовано. Дакле, ваша ће онлине заједница бити добро приказана на свим уређајима и радним површинама.

Опције администрације су такође једноставне, тако да није проблем сами управљати форумом.

Можете самостално угостити вБуллетин за једнократну цијену од 249 УСД или можете одабрати да софтвер софтвера буде домаћин на њиховим цлоуд серверима, почевши од 15 УСД мјесечно. Ако одлучите да угостите вБуллетин, укључују се и брину се о надоградњи софтвера на форуму.

То је софтвер који је најприкладнији за свакога коме је потребан једноставан форумски програм.

2 – Дискурс (Плаћено)

Веб страница Дискурса. То је један од најбољих програма бесплатног форума.

Дискурс је сигурно један од најбољих програма бесплатног форума. Популарна је опција јер је опен-соурце и има пуно корисних функција и интеграција.

Најприкладније је за све којима су потребне интеграције да поједноставе своје токове рада.

Постоји систем рангирања који се користи не само за разликовање нових чланова од искусних корисника, већ и за аутоматско пружање већих могућности модерирања корисницима који су довољно допринели да то зараде.

На тај начин, заједница може да се модерира и нови корисници неће моћи никоме да пошаљу или приватно пошаљу било шта што није примерено.

Такође се може користити са ВордПресс-ом за претварање ваше веб странице у форум. Сваки блог постаје пост на форуму. Такође ради са додатком Акисмет ВордПресс за умерену нежељену пошту.

Дискурс нуди многе друге корисне интеграције као што су Слацк, ИФТТТ, Запиер, Зендеск, Патреон, ГитХуб, Гоогле Аналитицс, Гоогле Адсенсе, Амазон и још много тога. Такође су заступљене интеграције друштвених медија као што су Фацебоок, Инстаграм, Твиттер и друге.

Ако више волите решење за управљани хостинг уместо да гостујете софтверу на форуму, постоји опција за то и креће се од 100 УСД месечно.

3 – пхпББ (Бесплатно)

Веб локација програма пхпББ форума.

ПхпББ је једна од најстаријих опција бесплатног форума. То је опен-соурце као и софтвер са властитим хостом на форуму.

Има све основне функције које су вам потребне у форумском софтверу, укључујући модерацију корисника, приватну размену порука, обавештења, могућност подешавања корисничких дозвола итд..

И не само то, већ има и уграђене могућности заштите, спречавања нежељене поште и кеширања.

Такође имате могућност употребе додатака за додавање могућности које не долазе изван оквира.

ПхпББ има модеран дизајн. Дакле, не морате бринути да ли ваши чланови желе приступити вашој заједници на својим мобилним уређајима.

Иако се његове основне карактеристике не могу чинити нимало посебним јер би требало бити стандардно са било којим форумом софтвера, специфичне могућности су прилично робусне.

На пример, систем приватних порука је једнако добар као и слање е-поште са било којим провајдером који користите. Можете да додајете прилоге, креирате адресар, креирате скице, додајете прилоге, прегледавате поруке у режиму разговора и још много тога.

То је солидна опција, због чега је цементиран као један од најбољих бесплатних форумских софтвера.

Међутим, имајте на уму да је пхпББ бесплатан, али то је опција хостовања, тако да ће вам требати хостинг провајдер.

4 – СМФ (Бесплатно)

Веб локација СИмпле Мацхинес Форум: Софтвер форума је најприкладнији за оне са буџетом.

Симпле Мацхинес Форум (СМФ) је програм отвореног кода и има све функције које бисте очекивали у софтверу форума. Најбоље је намењен свима у буџету који и даље треба професионални форумски софтвер.

Кориснички интерфејс (УИ) је чист и једноставан, због чега изгледа прилично професионално.

Такође поседује напредни менаџер пакета тако да можете извршити измене у неколико кликова који брзо примењују промене чак и у великим заједницама. Дакле, можете заборавити дане када су трајали сати да се примене више промена на великој бази чланова форума.

СМФ такође подржава више језика истовремено. На тај начин нико не треба да се осећа изостављеним, што је одлично.

Дизајниран је за оптималне перформансе и скалабилност, као и побољшани СЕО и кеширање. Дакле, направљен је за велике заједнице. Због тога су његова напредна подешавања дозволе и управљања корисником посебно добродошла.

5 – кенФоро (Плаћено)

Веб локација кенФоро.

КсенФоро је премиум форум премиум софтвера који је домаћин највише погодан за предузећа. Користи гамификацију за повећање ангажмана корисника и интегрира се с Фацебооком тако да се корисници могу регистрирати путем друштвених медија. Олакшава и дељење на Фацебооку.

КсенФоро има недавне феед активности, тако да чланови могу брзо да се ажурирају. Постоје и обавештења која ће још јасније сарађивати са заједницом.

Има елегантан, елегантан и професионални интерфејс и уграђену СЕО оптимизацију за повећање функционалности форума.

Постоји преко 2000 додатака који се крећу у распону од разних функција гамификације до администрације и побољшаних додатака за претрагу као што су популарни и моћни ЕластицСеарцх софтвер.

Вероватно је да ћете пронаћи све потребне додатке, али у случају да их не будете могли да вам помогну да развијете један свој сопствени оквир.

КсенФоро ће вам вратити 160 долара, а ту су и додаци попут сервиса за инсталирање, уклањања бренда и других опција. Такође ћете морати да је сами угостите као што је раније поменуто.

6 – Ванилла Форумс (Плаћено)

Веб локација Ванилла Форумс.

Ванилла Форумс је управљани форум софтвер који је најприкладнији за већа предузећа којима је потребан форумски програм који ће убити озбиљан ударац када је у питању ангажовање корисника..

Пружају шири спектар улога и могућности корисничких дозвола. Ово омогућава корисницима више подстицаја да сарађују са заједницом.

Поред ангажмана корисника, постоји и фокус на ефикасности. Дакле, ако сте власник предузећа који жели да користи овај програм на форуму као систем улазница за подршку, то можете. Грађен је са корисничким искуством на уму, тако да можете да смањите време потрошено на подршку.

Такође помаже да Ванилла Форумс има укључен систем базе знања, тако да предузећа могу да смање могућности подршке путем карата за самопослуживање.

Можете потпуно брендирати Форум Ванилла, а такође у потпуности одговара на свим мобилним уређајима. Постоји напредно извештавање тако да без напора можете пратити метрике перформанси како бисте били сигурни да ваш тим остаје на мети.

Планови се крећу од 689 до 10 000 долара, а ту је и прилагођена опција која прелази овај распон цена у случају да сте предузеће са растућим потребама.

7 – МиББ (Бесплатно)

Веб локација МиББ.

МиББ је форум са софтвером са отвореним извором, који најбоље одговара предузећима којима је потребан елегантан, али исплатив форумски програм.

Када креирате форум са МиББ-ом, он је невероватно елегантан, привлачан и професионалног изгледа. Такође, постоји сјајно корисничко искуство са својим неспретним изгледом и дизајном.

Његов интерфејс је једноставан и то укључује и странице за администрацију.

МиББ има све основне функције форума које су вам можда потребне, али постоје стотине бесплатних додатака и тема ако желите да проширите могућности или у случају да желите променити дизајн и изглед.

Долази са многим додацима и темама, тако да је вероватно да ћете моћи да пронађете оно што вам је потребно. На пример, кеширање, минификација, ЦДН, гамификација, безбедност, против нежељене поште и административни додаци, и још много тога.

Постоји и снажна, дугогодишња заједница која стоји иза МиББ-а која је превела на преко 30 језика, а постоје и опције за повећање ангажмана корисника гамификацијом.

Све наведено чини га једним од најбољих бесплатних форумских софтвера за компаније и појединце.

8 – Фларум (Бесплатно)

Веб локација Фларум. То је новији, бесплатни софтвер на форуму.

Фларум је нови кандидат на тржишту софтверског форума. Иако је овај софтвер отвореног кода тренутно на бета тестирању, то је још увек професионално и елегантно решење са великим фокусом на корисничком искуству.

Фларум је потпуно прилагодљив и супер прилагођен мобилним уређајима. Има веће тастере, бесконачно скроловање, глатке анимације и композитор порука који лебди на екрану. Дакле, можете да се крећете по страници без напуштања оквира за поруке и изгубите оно што сте унели.

Његове карактеристике подсећају на место друштвених медија, на пример са Пусхер додатком корисници могу да разговарају уживо. Постоје и обавештења која се организују дискусијама тако да их је лакше конзумирати.

Када се бавите чињеницом да можете постављати коментаре другим корисницима слично као и Твиттер, Фларум прелази из обичног форума у ​​један од најбољих бесплатних форумских софтвера. Чак може ривалити најбољим софтверским програмима на форуму који имају премиум опције.

ВордПресс интеграција тренутно ради заједно са многим другим функцијама као што су анти-спам, статистика, пречице на тастатури, приватне поруке, опције гамификације и још много тога.

То је елегантан форумски софтвер који је најприкладнији за појединце као и предузећа.

9 – Инвисион Повер Боард (Плаћено)

Веб локација Инвисион Повер Боард.

Инвисион Повер Боард је програм премиум форума који је најприкладнији за предузећа. Мада, још увек може бити сјајно за појединце који су јавне личности или оне који желе да буду утицајни на друштвене медије.

Не само да можете да га користите као форум, већ га можете користити и као систем улазница за подршку, еЦоммерце платформу, ЦМС, систем за дељење датотека, блог и још много тога.

Има богат уређивач текста за одлично корисничко искуство и лако је управљати као администратор. Реактиван је и зато ће добро радити на мобилним уређајима.

Инвисион Повер Боард је такође невероватно флексибилан, што значи да чак можете прилагодити феед активности по кориснику.

Будући да је реч о форумском програму, корисници могу такође да помажу једни другима да ублаже оптерећење пословног тима за подршку.

Инвисион Повер Боард је управљано решење са плановима од 45 до 130 долара месечно.

10 – НодеББ (Плаћено)

Веб локација НодеББ.

НодеББ је један од најбољих софтверских софтвера због модерног дизајна и флексибилности.

Његова администраторска табла је интуитивна, упечатљива и омогућава вам контролу апсолутно свега о вашем форуму. Сам форум такође има привлачан, природан дизајн и изглед.

Стварно чини сјајно корисничко искуство за све људе.

НодеББ је премиум опција којом се управља, тако да не морате бринути да ли хостете одвојено. Користи хостинг у облаку како би се осигурало да се форум брзо учитава.

Постоје и многе интеграције, укључујући ВордПресс, Слацк, МаилЦхимп, Фацебоок, Гоогле Адсенсе, Твиттер, Амазон С3, Твилио и још много тога..

НодеББ се ту не зауставља. Такође постоји библиотека додатака за проширење функција вашег форума. Постоји све, од практичних додатака за сигурност као и оних за ефикасност, гамификацију и ангажовање корисника.

На пример, можете да инсталирате додатак тако да корисницима омогућите да спомињу остале чланове на другим платформама друштвених медија, као на Твиттеру.

Има дизајн за мобилне уређаје, оптимизован је за СЕО, има контролну таблу за аналитику и корисници могу да разговарају у реалном времену.

НодеББ је софтвер са отвореним кодом форума који почиње од 250 долара месечно. Аутоматске дневне сигурносне копије и неограничено особље и чланови заједнице такође долазе са свим плановима.

Окончање

Ето вам: Не само да су ови најбољи софтвер на форуму, већ су и неки од њих најбољи бесплатно опције софтверског форума такође.

Надамо се да сте пронашли најприкладнији софтвер који одговара вашим потребама.

Следећи кораци за изградњу ваше интернет заједнице били би:

  • Постављање одабраног форума софтвера на хостинг плану.
  • Бирање имена домена и повезивање са вашим форумским програмом.

Можете да проверите како да изаберете име домена, да се пријавите помоћу Блуехоста и инсталирате ВордПресс и колико кошта веб локација за више детаља..

Да ли сте могли да изаберете софтвер форума који је најприкладнији за ваше потребе? Шта тражите у форуму софтвер? Шта сматрате најбољим софтвером форума или најбољим бесплатно форум софтвер? Поделите своје мисли у коментарима испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me