Ако желите да своју веб локацију са ИнМотион-ом пребаците на другог добављача веб хостинга, али сумњате да ли је трансфер могућ, одговор на ваше питање је да. Да, дефинитивно можете да пренесете вашу веб локацију која је тренутно смештена у ИнМотион-у другом веб домаћину.
Међутим, иако је трансфер врло могућ, требало би бити јасно да ли је то трансфер који желите или једноставно откажите претплату са ИнМотион хостингом. Иако ниједан провајдер хостинга не би волео идеју да се њихови клијенти пребаце на другог хостинг провајдера, скоро сви пружаоци услуга хостинга ће вам дати слободу да се пребаците из њихове хостинг услуге и чак вам помогну где могу. Што се тиче питања да ли можете отказати своју садашњу и активну претплату, важно је напоменути да сваки клијент који жели отказати своју претплату може то учинити кад год жели, само обавестивши о томе корисничку службу. У ствари, компаније за хостинг чак и надокнађују своје клијенте на основу њиховог потписаног уговора и према дужини времена на коме се веб локација налази.
Важно је такође схватити да регистрација / управљање доменом није исто и да је одвојено од услуге хостинга и пренос права на управљање доменом ни на који начин неће утицати на ваш хостинг налог који ће остати активан. Једини начин деактивације хостинг рачуна биће путем отказивања.


Шта да радим како бих своју веб локацију пренео са ИнМотион хостинга?

Да бисте покренули поступак отказивања или започели процес пребацивања вашег домена од ИнМотион хостинга, правила компаније захтевају да поднесете захтев за пуштање вашег домена. Захтев треба да буде у облику е-поште и треба да га пошаље на суппорт@инмотионхостинг.цом. Исти захтев треба да буде достављен и са верификацијом вашег налога као и са е-поштом вашег администратора. Захтев за писмо ће убрзати поступак регистрације домена, јер их компанија треба да откључа ваш домен. Међутим, пре било чега другог, важно је да из домене уклоните приватност домена како бисте утицали на процес откључавања.

Чим домен буде пуштен и већ сте добили ауторизацијски код који ћете добити путем адресе е-поште администратора, можете прећи на свој нови регистратор домена и покренути поступак преноса домена..
Обично ће требати између 7-10 дана да се пренос заврши, мада време извршења варира, овисно о матичару. Важно је и да знате да кад год се изврше промене ДНС-а или пребацивање домена, посматра се период ДНС-а за ширење у трајању од око 7-24 сата, док се мењач појави.

Које кораке морам да пратим пре и током процеса преноса?

Проналажење новог хостова за вашу веб локацију и прелазак на новог веб хостинга може бити или добар помак за вашу веб локацију или огроман корак уназад. Да бисте осигурали да вам неће бити жао и не жалите због управо учињеног потеза, морате бити сигурни да је оно што ћете ускоро учинити оно што треба вашој веб локацији. Ево неколико основних препорука које клијенти морају да ураде пре и током процеса преноса. Су:

 •  Прво и пре било чега другог, требате одабрати најприкладнијег веб провајдера тако што ћете их упоредити са тренутним провајдером. Разматрања треба да укључују:
 •  Коришћени оперативни систем; да ли је компатибилна са захтевима ваше веб странице;
 •  Захтеви за простор на диску; и
 •  Бандвидтх;
 •  Требало би да направите резервну копију свих датотека ваше постојеће веб локације преузимањем свих старих датотека налога. Можете користити ФТП Аццесс или га извозити помоћу пхпМиАдмин, у зависности од тога који ради. По правилу него изузећу, потражите домаћина који нуди ФТП приступ.
 •  Обавезно примите е-пошту исправним провером да ли е-поруке још увек раде и јесу ли активне.
 •  Топло се препоручује да осигурате да се веб локација и рачуни е-поште за домену покрену током процеса преноса тако што ћете свој постојећи веб налог за веб хостинг сачувати отворен до завршетка процеса.
 •  Када све буде завршено, не заборавите да откажете свој рачун путем ИнМотион хостинга.

Који су уобичајени разлози зашто се људи одмичу од своје хостинг компаније?

Постоји толико разлога колико постоји много појединаца или компанија због којих се желе макнути од своје садашње веб хостинг компаније. То варира од врло једноставних до најкомплекснијих разлога. Међу тим разлозима су следећи:

 •  Клијент може бити разочаран и незадовољан услугом.
 •  Компанији ће можда требати више ресурса, као што су простор за складиштење и пропусни опсег, као и потреба за више апликација, нешто што њихов претходни домаћин може да обезбеди.
 •  Клијенту је можда било тешко издржати износ месечних рачуна и негде је могао да нађе бољи пакет по повољнијој цени.
 •  Клијент може бити незадовољан услугом за кориснике.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me