Имена домена су важна јер без тога посетиоци сајта неће моћи да приступе вашој веб локацији. Ово је можда једноставно, али постоји поступак који се дешава када посетилац унесе ваше име домена у веб прегледач.


Кад год посетилац упише ваше име домена у веб претраживач, изабрано име домена служи као ваша ИП адреса и сервер шаље датотеке веб локација вашим посетиоцима. С тим речима, важно је да имате на уму следеће компоненте потпуно функционалне веб странице:

 • Име домена
 • Датотеке веб локација
 • Веб хостинг сервер

Неки власници веб локација такође могу желети да на свом налогу имају више имена домена. Добављачи веб хостинг рачуна наплаћују одговарајућу накнаду када власници налога желе да додају додатне домене на свој налог. На пример, помоћу БлуеХост-а можете да платите чак 10 УСД годишње за додатне домене.

Предности постојања додатних домена за вашу веб локацију

Ево неколико разлога због којих би требало да региструјете више имена домена:

 • Одлично је за развијање имена вашег предузећа на мрежи.
 • То вам може помоћи да име вашег бренда и интернетски идентитет остану нетакнути.
 • То вам помаже да створите динамичан лик у дигиталном свету.
 • Може вам помоћи у оглашавању ваших производа и / или услуга.
 • То повећава промет на вашој веб локацији.
 • То спречава вашу конкуренцију да користи исто име домена.
 • Олакшава вам претрагу на претраживачима као што су Гоогле, Иахоо !, и Бинг.

Зашто су ми потребни додатни домени за моју веб локацију?

Постоји пуно разлога зашто је додатни домен за вашу веб локацију неопходан. Узмимо их један по један.

Развијање вредности бренда

Посједовање најрелевантнијих ријечи / израза које би купци обично уносили у претраживаче била би вам велика предност. Јединствено, персонализовано име домена биће корисно ако покушате да продате производ или услугу потенцијалним клијентима на мрежи.

Више онлине изложености

Регистровање више домена значи да ваше производе / услуге и ваше предузеће углавном буду изложеније. Купци и потенцијални купци удаљени су само један клик од вас и производа / услуга које нудите.

Обавезно купите имена домена која користе кључне речи које су релевантне за вашу одабрану нишу. На овај начин се повећавају шансе да вас циљано тржиште претражи, па на тај начин дугорочно можете донети више профита.

Набавите веома свој тржишни простор

Што се тиче маркетинга, важно је да имате свој тржишни простор. Ваши производи / услуге морају оставити траг на уму купца. Сасвим је једноставно: Ако вас се не сећају, велике су шансе да вас неће купити.

Имајте виши ранг

Тражилице обично садрже ваше име домена са оним што корисници траже. На пример, ако продајете торбе и штикле, а људи ће те термине унети у претраживач, ваша веб локација ће се рангирати више ако ваш домен у себи садржи реч „торбице“ или „стилеттос“ (или оба) (нпр.. ввв.хандбагсандстилеттоссторе.цом).

Како купити више домена на БлуеХост-у

Ако желите да додате додатни домен на своју веб локацију, једноставно морате да урадите следеће:

 1. Са управљачке плоче идите на Домене , а затим идите на Регистровати Одавде потражите име домена које желите да региструјете и кликните Проверавати.

Такође можете да кликнете на Булк Регистер Домаинс дугме ако желите да претражите и региструјете више домена одједном.

 1. Једном када потражите име домена, видећете опсежну и добро организовану листу резултата претраживања. Домен који тражите, укључујући различите ТЛД предлози се налазе на врху резултата претраживања.
 2. Кликните на зелену икону кошарице поред домена који желите да региструјете да бисте га поставили у корпу за куповину. Појавиће се на десној страни испод Ваша Корпа тако да све можете видети на први поглед док настављате претрагу.

Након што сте додали домене у корпу за куповину и спремни сте за регистрацију, кликните на Следећи и следите кораке за обраду ваше регистрације.

Савет:

Обавезно употријебите превентивне мјере против хакера и нежељене поште због крађе вашег бранда или маркетиншке репутације. Потражите кључне речи које најбоље описују ваш производ или услугу и користите те кључне речи као име вашег домена. Ускоро ћете добити више промета што ће онда довести до више пословних трансакција.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me