Колико кошта веб страница

Колико кошта веб страница? Да ли постоји таква ствар као нацрт веб локације?


Ово су вероватно нека од првих питања за свакога ко размисли о успостављању сопствене интернет презентације.

Много људи отвара своје сајтове. Тренутно постоје постоји више од 1,7 милијарди веб локација а број свакодневно расте.

укупан број веб страница на мрежи

Будући да је посједовање властите веб странице постало врло уобичајена ствар, помислили бисте да би било лако одговорити на питање колико кошта веб страница. Испада да је тачне бројеве тешко доћи.

Цена сваке веб странице је индивидуална. Зависи од много фактора. Да бисмо вам боље разумели шта можете очекивати, покушаћемо да вам помогнемо да направите нацрт цене веб локације за себе.

У овом делу ћемо:

 • Одреди колико би веб страница коштала и дати грубе обрисе за уобичајене опције.
 • Разговарајте трошкови различитих компоненти веб локације детаљно. На тај начин можете одабрати и одабрати опције у складу са сопственим захтевима и буџетом.
 • Покушајте да вам дам јасну идеју какву цену да оцекујем за веб локацију коју имате на уму.

Хајде да кренемо!

Шта се састоји од цене веб странице?

Фактори трошкова на веб локацијиКао први корак, погледајмо све што кошта новац приликом креирања сопствене веб странице и како се то у коначним трошковима претвара у различитим сценаријима.

Фактори трошкова веб сајта

Иако је цена веб странице врло индивидуална, неке су ствари универзалне у сваком процесу креирања веб страница и одређују цену веб странице:

 • Врста веб странице – Веб странице се не праве подједнако. Цена јако зависи од врсте локације коју градите. Једноставнији блог је једноставније поставити него интернет продавница или веб локација малог предузећа.
 • Домена и хостинг – Сваком веб приступу потребна је кућа и адреса до које можете доћи. У погледу веб локација, то је сервер и веб домена. Можете их набавити сами или их набавити као део услуге веб локација.
 • Основна технологија – Све веб странице покрећу неки софтвер у позадини. То могу бити чисти ХТМЛ или ПХП фајлови, систем за управљање садржајем попут ВордПресс-а или нешто треће. У зависности од вашег избора, трошкови ће се разликовати.хтмл код
 • Компоненте – Основна технологија није све. У зависности од функционалности која вам је потребна, можда ће вам бити потребни додатни додаци, апликације или услуге треће стране, од којих ће многи коштати новца.
 • Подешавање / Дизајн / Развој – Израда веб странице не односи се само на набавку делова, већ их је потребно и саставити. То можете учинити сами или унајмити неког другог да то уради. Ако то урадите, за то ћете морати платити.
 • Одржавање – Поред тога, није довољно само да направите веб локацију, већ је требате и наставити да ради. Непрекидно одржавање (укључујући маркетинг) је такође део плана веб странице који кошта.

Као што можете да замислите, за многе горе наведене факторе можете или уложити новац нека неко уради то за тебе или време за научите да се сами бринете о њима. У зависности од ваших могућности, то ће такође променити коначну цену веб странице. Ево неколико сценарија и коначних цена веб странице.

Опција 1: Учините све сами – око 60 долара годишње

Најјефтинији начин је да сами направите веб страницу.

“Али не могу да кодирам”, мислите.

Нема проблема!

Тамо има довољно технологије која вам омогућава креирати веб локацију без кодирања, најистакнутији системи за управљање садржајем отвореног кода попут ВордПресс и Јоомла. Ако сте вољни да уложите време да научите систем по вашем избору, можете да имате сопствену веб страницу за трошкове само хостинга и домена.

цмс платформе вордпресс јоомлаУ случају Блуехоста то би било 4,95 УСД месечно, укључујући домен. Помножено са 12 износи око 60 долара или цена једног пића Старбуцкс месечно. Ако се одлучите за дужи уговор, можете чак и да смањите трошкове хостинга на око 36 УСД годишње. Научите како да одмах подесите свој налог помоћу Блуехоста.

Ова верзија баребоне долази са врло мало звона и звиждука. То ће уједно бити и највише времена за себе. Апсолутно је могуће направити сајт високог квалитета на овај начин, а многи су то већ радили раније.

Опција 2: Унајмите фрееланцера – 1.000 до 3.000 долара по веб локацији

Наравно, ако имате буџет или не желите да уложите време сами, можете и да ангажујете фрееланцера који ће обавити сав посао за вас. Постоји пуно веб локација на којима то можете учинити, укључујући УпворкФрееланцер.цом, и ПеоплеПерХоур.

ПеоплеПерХоур-почетна страница

Просечна плата по сату покрива широк распон, од испод 10 до 100 долара +. Дакле, цена веб странице веома зависи од тога с ким радите и колико времена ваш пројекат треба да се заврши. Стандардна веб страница за ВордПресс траје од 15 до 30 сати. Стога гледате на трошкове од 150 до 3000 долара+.фрееланцер сховцасе

Ако радите са градитељем веб локација, такође можете ангажовати некога да направи прилагођени образац за вас. Многи добављачи имају посебна тржишта за то. Имајте на уму да ће и то коштати новца осим коришћења алата за прављење веб локација, а више од тога у наставку.

Дакле, ево договора:

Ако желите квалитет, приликом запошљавања веб програмера најмање 1.000 – 3.000 долара је добар број бодова који бисте могли очекивати од једноставне веб локације. Што је локација сложенија, то су већи трошкови.

Опција 3: Рад са агенцијом – 10.000 до 50.000 УСД по веб локацији

Рад са агенцијом је сасвим друга прича.

Ви ћете комуницирати с више дионика који су одговорни за различите области (дизајн, брендирање, развој, СЕО итд.) Што процес чини много дужим и резултирало радним временом.

рад са агенцијом

Без сумње добијате квалитет – али цена се енормно повећава.

Колико онда?

У агенцијама сатнице могу бити од 100 до 500 долара +. Према томе, веб страница кошта од 10.000 до 50.000 УСД реално. Такође је могуће да добијете сајт испод 10.000 долара. Највероватније је да ће потрајати неко време како би се пронашла таква агенција.

То није да се руше ове компаније. Има пуно добрих људи који одлично раде. Ако имате компанију која има буџет за рад са агенцијом, крајњи резултат може бити фантастичан и инвестиција итекако вредна. То само кошта трошкове и морате бити свесни тога.

Из тог разлога, многи се одлучују да сами израђују веб странице. Друга опција је да они праве комбинацију мешања и подударања, како сами раде неке делове, а друге дају оутсоурцингу.

Да бисмо вам помогли да одлучите прави поступак за вас, у следећем одељку нацрта коштања наше веб странице сецират ће се различити фактори трошкова и показати вам шта да очекујете.

Домена и хостинг

Домена и хостинг су међу основним потребама веб странице. Из тог разлога, они су уједно и први аспект који ћемо узети у обзир. Иако постоје многе врсте хостинга када је у питању изградња сопствене веб странице, имате два главна избора: домаћин и домаћин.

Опције за самостално гостовање

Самопослуживање једноставно значи да сте сами набавили простор за хостинг. Ово може бити у облику састављања или куповине и покретања сопственог сервера код куће. Ако вам се не деси сисадмин, вероватно нећете покренути свој сервер, тако да у овом тренутку нећемо покрити трошкове за то..

Најчешће се људи обраћају пружатељу услуге хостинга. То значи да компанија која покреће веб сервере и изнајмљује простор на њима другим људима.

Постоје две главне опције за то:

 • Потпуно сам домаћин – У већини случајева једноставно плаћате месечну накнаду да бисте користили простор на нечијем серверу. Они пружају основно подешавање и могућности које су вам потребне. Остатак вашег веб сајта у највећем делу зависи од вас. Добар пример за то је Блуехост. Трошкови су у просеку око 2 до 5 долара месечно.Почетна страница Блуехост
 • Управљани хостинг – Посебно за ВордПресс, постоји и такозвани управљани хостинг. То значи да вам добављачи не пружају само веб простор, већ и активно учествују у управљању вашом веб страницом. То значи аутоматизовану безбедност, исправке, кеширање и тако даље. Наравно, додатна услуга чини ову врсту хостинга скупљом. На пример, управљани ВордПресс хостинг покреће око 15 до 50 УСД месечно за једну веб локацију.

Ако желите још мање рада на рукама, следећа опција може бити добра идеја.

Опције хостовања

Веб локација са хостом значи да се неко други брине за све техничке који су укључени у покретање веб локације. Само се требате бринути о дизајну, садржају и маркетингу веб странице.

Типични примери за то су градитељи веб локација Вик, стални контакт, квадратни простор и Веебли (сазнајте више на овој листи). Још једна пример је хост верзије ВордПресс-а (прочитајте нашу поређење ВордПресс.цом и ВордПресс.орг).

вордпресс.орг хостинг планови

Једина мана ове врсте аранжмана је та што сте често закључани у листи карактеристика вашег одабраног плана. Ако желите додатне опције, морате да надоградите свој налог. Исте функције које добијате на веб локацији са хостом често су скупље на алтернативама са хостом.

Месечни трошкови за хостована решења веб локација крећу се од око 4 до 40 УСД.

Трошкови домена

Сервер није све што вам треба. Ваш сајт такође мора бити доступан. Због тога вам је потребно име домена.

Многа решења која се налазе тамо нуде вам бесплатан поддомена хттп://иоурсите.маиндомаин.цом. Ово је у реду за развојне сврхе или за хоби блогове. У било које професионалне сврхе, вероватно ћете желети сопствено прилагођено име домена, које можете добити од регистрара домена. Коштаће око 10 долара годишње за домен који завршава .цом.нето.орг или друге стандардне домене. Навијачки завршеци попут .продавница.ио или .глобално су скупље, у распону од 30 долара годишње и више.

различита проширења домена

Бирање правог имена домена често је важније од краја. Неке компаније и услуге хостинга нуде бесплатан домен када се пријавите. Ако је то случај, накнаду за домену можете одбити од плана веб странице.

Софтвер / Платформа (+ додаци)

Веб локацији није потребна само кућа и адреса, већ треба и основа – технологија која га води. Пре неколико година то је био једноставно ХТМЛ или ПХП. Ако желите веб локацију, датотеке морате сами да креирате и ставите на сервер.

Пошто су вам потребне програмске вештине за то, вероватније је да ћете некоме платити да то уради. Због тога је развој некада највише допринео трошковима веб локација. Ових дана имамо и друге начине покретања веб локација, наиме системе за управљање садржајем (ЦМС) и програмере веб локација.

Системи за управљање садржајем

На страни ЦМС-а најчешћи су ВордПресс, Вик и Прогресс Ситефинити, а ВордПресс је до сада најпопуларнији (50% тржишног удела, трчање више од 30% свих веб локација на Интернету).

Граф дистрибуције употребе Интернет ЦМС-а

Сви они имају нешто заједничко: Они су софтверски пакети отвореног кода и због тога су потпуно бесплатни за употребу.

Добре вести, зар не?

Имајте на уму да још увек постоје неки трошкови повезани са њима.

За једну, зависно од тога која вам локација треба, вероватно ће вам требати неки плаћени додаци, нпр. професионални предлошци страница или додаци за додатну функционалност. Имају широк распон цијена, а о њима ћемо говорити у наредном одељку.

Уз то, сва три захтева различит ниво техничког знања. Посебно за Друпал заиста морате имати програмске коцкице. Стога, ако нисте сами програмер за веб, много је вероватније да ће вам требати стручна помоћ. Очигледно, то ће додати додатне трошкове буџету ваше веб странице.

Више о томе у наставку.

Веб сајтови

Још једна популарна опција за прављење сопствене веб локације је коришћење алата за прављење веб локација. Ово су хост рјешења која људима без техничког знања омогућују да дизајнирају веб странице без кодирања. Помоћу интерфејса за превлачење и повлачење можете направити веб локацију коју желите. Већ смо поменули најпопуларније примере.

Градитељи веб локација обично наплаћују месечно и нуде различите планове са више или мање функција. У просеку коштају 4 до 40 долара месечно.

планови за изградњу веб локација

Као што је споменуто, они долазе и са хостингом, тако да то можете одузети од свог укупног износа. Имајте на уму да ћете вероватно морати да купите сопствени прилагођени домен.

Иако готово сви произвођачи веб локација нуде бесплатне планове или барем бесплатна испитивања, да бисте добили исту количину функција као код ЦМС-а са хостом, обично морате плаћати више месечно.

У исто време, градитељи веб страница долазе са свим погодностима комерцијалног производа. То значи да имате некога коме се обратити у случају проблема и све долази са једног места. Због тога је мање вјероватно да ћете наићи на техничке проблеме.

Прилагођено решење

Наравно, такође је могуће ангажовати некога да састави прилагођено решење уместо да крене за нечим спремним. Ваши трошкови развоја биће већи јер траје дуже и подразумијева више посла. У том случају бисте највероватније радили са агенцијом и плаћали цене поменуте у почетку.

Трошкови за дизајн и развој

Након што се посложите по којем систему да покренете веб локацију и где је хостирати, време је да све то саставите. За дизајн и развој трошкови углавном зависе од тога колико посла можете сами да радите у односу на то колико плаћате другим људима да то ураде. У зависности од платформе коју сте изабрали, оне ће се значајно разликовати.

Системи за управљање садржајемсистеми за управљање садржајем

Ако идете путем ЦМС-а, имплементација дизајна ваше веб странице може једноставно значити проналажење правог предлошка. Постоји пуно најбољих флексибилних ВордПресс тема, посебно у ВордПресс директоријум. Исто важи и за остала два система за управљање садржајем Јоомла! и Друпал.Друпал вс Јоомла! вс ВордПресс

Ако вам треба нешто мало софистицираније, мораћете да платите премију.

Цене су следеће:

Имајте на уму да је ВордПресс далеко највећи екосистем. Из тог разлога је већа вероватноћа да ћете пронаћи бесплатни предложак који одговара вашим потребама. Такође је лакше пронаћи професионалну помоћ у случају да су вам потребна нека прилагођавања. У исто време је мања вероватноћа да ће вам требати јер је ВордПресс најмање технички од три ЦМС-а.

Исто важи и за функционалност. Међу ВордПресс-ом 50.000+ додатака, вероватно ћете наћи оно што вам треба. То ће вас спречити да не запослите некога да израђује прилагођено решење за вас. Постоје и плаћени додаци који пружају широк спектар функционалности.

Приближне цене за проширења за различите ЦМС за једну локацију:

 • ВордПресс: 29 долара – 59 долара
 • Јоомла: 29 долара – 59 долара
 • Друпал: 16 УСД – 29 УСД

Имајте на уму да посебно са Друпал-ом дефинитивно требате програмер да имплементира било какве промене. Чак је и постављање новог шаблона или његово инсталирање много сложеније са том платформом. Због тога, просечни корисници обично нису у могућности да га спроведу или им треба много времена да смисле ствари.

Веб сајтови

Добра вест је да су веб сајтови направљени да вам омогуће да сами радите посао. Из тог разлога, мање ћете вероватно морати да платите некоме да преузме посао. Уз то, обично долазе с низом готових предложака које можете користити одмах, понекад и на стотине.Предлошци за прављење веб локација

Иако можете да прилагодите шаблоне тако да одговарају вашим потребама до одређене мере, то такође често значи да сте заглављени у својим изборима. У неким је случајевима могуће купити додатне предлошке. То је често пуно скупља опција од коришћења подразумеваних предложака за ЦМС.Веебли вс Скуареспаце вс Вик

 • Квадратни простор: 199 УСД – 299 УСД
 • Веебли: 22 – 49 УС $

Такође можете унајмити некога да исиса нешто за вас по мери. Ни то није јефтино.

Када је у питању функционалност, произвођачи веб локација нуде и додатке и апликације за побољшање ваше веб локације. Многи од њих су бесплатни, али постоје и врхунска решења за функције као што је изградња онлине продавнице. То се надовезује на основне трошкове. Ево неколико примера цена различитих произвођача веб сајтова:

 • Вик: 3 УСД – 20 УСД месечно
 • Веебли: 2 УСД – 79 УСД месечно

Коначно, ако имате нешто што не можете сами да решите, такође је могуће ангажовати стручњака. Цене које смо пронашли су између 4 и 250 УСД на сат.

Разни трошкови

Веб страница је више од електронског скелета. Да би веб локација била успешна, требате још неколико ствари. Најважнији су садржај и маркетинг. Зависно од ваших способности (или спремности да их стекнете) долази са додатним трошковима:

 • Ауторска права – Нисте рођени писац? Па, нико није! Да би ваша веб страница постала атрактивнија и информативнија, помаже у томе да више пута можете сложити кохерентне реченице. Ако се осећате неспособним за то или немате некога у свом тиму, можете га послати ван. У зависности од нивоа искуства, цопивритер наплаћује од 50 до 200 долара на сат.
 • Визуални – Садржај је више од писања. Висококвалитетни визуални прикази помажу вам да нагласите вашу становиште и учините вашу веб локацију пријатнијом за гледање. Срећом, има их пуно бесплатне фотографије тамо. У супротном, морате платити 1 до 100 долара по слици.бесплатне фотографије
 • ССЛ / ХТТПС – Важно је да ваша веб локација буде безбедна. Шифрирање је једна од основних мера за то. Потребан вам је посебно ако планирате да покренете сајт за е-трговину. ССЛ захтева сертификат и постоји неколико бесплатних опција. Плаћени сертификати почињу од 15 УСД годишње, али могу достићи и неколико хиљада. За ВордПресс, имамо детаљан водич за премештање ваше веб странице са ХТТП-а на ХТТПС.
 • СЕО – Важна је оптимизација претраживача. Гоогле и Цо. су један од најважнијих извора саобраћаја за било коју веб локацију. Ваше основно подешавање требало би да се брине о техничким аспектима. Можда ће вам требати помоћ при оптимизацији на страници. ВордПресс има сјајне додатке за то. За све остало, можда ћете требати некога да запослите. Очекујте сатнице од 100 до 200 долара+.сео

Трошкови одржавања

трошкови одржавањаЈедном када је ваша веб локација спремна и на мрежи, морат ћете се бавити одржавањем.

Као што је споменуто у уводу, веб локације захтевају одређено одржавање. Иако то обично нема ни близу трошкова првог постављања, ипак је потребно узети у обзир.

Редовни трошкови одржавања

 • Хостинг и домен – Ово се односи на сваку опцију. Тачан износ зависи од тога шта изаберете. Уз хостовану опцију, накнада без обзира на план на коме се налазите зависи од вашег даватеља услуга, а код веб локације која је домаћин. Не заборавите годишње накнаде за обнављање за било које прилагођене домене!
 • Ажурирања – Софтвер се увек развија са новим функцијама, побољшањима кода, итд. О хост решењима, овај део се брине за вас. С друге стране, веб локације са властитим хостингом захтеваће да сами имплементирате нове верзије. Ако ваш изабрани систем ово чини веома компликованим (гледам вас Друпал!), Можда ћете морати да запослите некога за то.
 • Премиум обнављања – Много тема и додатака сада користи модел лиценци. То значи да нуде ажурирања и подршку само ограничено време. Након тога морате обновити лиценцу, тако да то могу бити део трошкова одржавања.
 • Сигурност – Једном када је веб локација на мрежи, морате је сачувати. То значи резервне копије и друге мере безбедности. На системима са хостом то је обично део плана. Барем у ВордПрессу, већина тога је доступна у облику бесплатних додатака. Ако користите премиум решења, требало би да буџет за то направите.
 • ССЛ сертификат – Ако користите комерцијални ССЛ сертификат, то добијате са накнадама обнављања, тако да то имате у виду.

Маркетинг

Наведено је уграђено у сваки план веб локација и тамо нема много изненађења. Маркетинг је често потцјењивачки фактор.

Када је ваша веб локација на мрежи, осим ако је не користите само као брошуру – тада почиње прави посао! Морате да извучете реч и изгледе како би ваша веб локација могла да почне да зарађује. То доноси додатне задатке и / или додатне трошкове:

 • Садржај маркетинга – Разговарали смо о копирању у згради и дизајнирању дела. Ако желите да пласирате своју веб локацију, изградња блога је један од најбољих начина да се то постигне. ВордПресс је одлична опција за то. Чланке можете креирати сами или унајмити блогера. Ако одаберете други, очекујте трошкове од 100 до 300 долара по чланку са 1000 речи.
 • СЕО – Оптимизација претраживача није потребна само за почетну веб страницу. Ако се ваша веб локација пуно мења (на пример, због недељних објављених блогова), то је такође у току. Постоји много бесплатних алата за истраживање кључних речи, али ако се одлучите за плаћени, вратит ће вам око 30 до 99 долара за стандардне планове. Алтернативно, запослите некога за СЕО по горе поменутим ценама.

  подаци о веб локацијама на веб локацијама у Гооглеовој аналитици
  Подаци о веб локацији на веб локацији у Гоогле аналитици
 • Друштвени медији – Друштвени медији су важно средство за изградњу саобраћаја. Требаће времена, посебно ако то урадите ручно. Корисни алати попут Хоотсуите и Буффер могу значајно смањити време и коштати 15 до 20 УСД за рачун једног корисника. Или можете ангажовати некога и у том случају можете очекивати да платите 15 до 100 долара + у зависности од искуства слободњака.тампон

Колико кошта веб страница?

Прави одговор на питање колико кошта веб страница … то зависи од многих фактора! Одлуке су у складу са вашим жељама, потребама и буџетом колико посла сте спремни уложити сами и шта пренијети другој особи.

колико кошта веб локацију нацрт

Након што сте прошли кроз горе, сада бисте требали бити ближи свој лични нацрт.

Лично, осим ако не покренете компанију којој је потребно скупо прилагођено решење, увек бих саветовао да одете на веб локацију ВордПресс са властитим домаћинима или којом управљате..

Да, крива учења је мало стрмија него код произвођача веб локација или хостиране веб локације. То не значи много – ВордПресс платформа је веома прилагођена почетницима. Буквално милиони људи који нису имали знање о веб дизајну или развоју пре њиховог првог сајта користе га свакодневно.

Ако они то могу, можете и ви!

Поред тога, ВордПресс има далеко највећи екосистем свих опција. Сходно томе, постоје решења за готово све што можете смислити, многи бесплатно. ВордПресс је такође невероватно флексибилан и не постоји ништа што не можеш учинити с тим.

Оно што је најважније, све што градите са ВордПресс-ом потпуно је ваше. Имате потпуну контролу над оним што се дешава на вашој веб локацији и поседујете сав садржај. Са својом веб страницом можете учинити све што желите, укључујући да је преместите у другу хостинг компанију. Ако у основи изнајмљујете веб локацију на серверу неке друге особе, вероватно нећете моћи задржати веб локацију ако одлучите да се преселите.

Имате ли шта да додате веб локацији са нацртом плана? Коментари или питања? Јавите нам у одељку коментара!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map