Како убрзати ВордПресс за 300% или више бесплатно


Постоји много савета о брзини веб локације на веб локацији и како се врши брзински тест Гоогле сајта како би се утврдило како да урадите ВордПресс оптимизацију и убрзате ВордПресс. Али, то је лакше рећи него учинити.

Неке стратегије за оптимизацију ВордПресс-а добро делују на неким веб локацијама, али на другима.

Поврх свега, испуњавање Гооглеовог испитивања брзине веб локације је једноставно, али направити друго са тачним резултатима је друга ствар.

Битно је убрзати ВордПресс јер Гоогле препоручује да ваша веб локација оптерећује најмање 90% свог визуелног садржаја за 100 км. У супротном, страница се неће рангирати добро и саобраћај ће опадати.

Дакле, ево практичног детаљног водича за убрзање ВордПресс-а обављањем прецизног теста брзине Гоогле сајта, затим обављањем неке ВордПресс оптимизације која ће вашу веб страницу утростручити ако не и више.

Ако желите да скочите унапред ка одговарајућим одељцима, слободно то учините:

  1. Бенцхмаркинг брзина веб странице помоћу Гоогле Сите Тест теста
  2. Основне стратегије за убрзање ВордПресс-а
  3. ВордПресс оптимизација за убрзавање ВордПресс-а
  4. Како убрзати ВордПресс три или више пута
  5. Да ли је ВордПресс оптимизација убрзала ВордПресс за 300%?

Contents

1. корак: Бенцхмаркинг брзина веб странице помоћу Гоогле Сите Тест теста


Пре него што можете да убрзате ВордПресс путем стратегија за оптимизацију ВордПресс-а, морате да одредите веб локацију на веб локацији. То значи да схватите како се тренутно учитава ваша веб локација. На тај начин можете упоредити своју веб локацију пре и после примене ВордПресс стратегија за оптимизацију.

То можете да урадите помоћу Гоогле пробе брзине веб локације и других алата да бисте креирали проверу брзине веб локације.

Бенцхмаркинг тест веб локација са примерком веб локације

У сврху приказивања процеса успоређивања брзине веб локације за вашу ВордПресс веб локацију, у наставку су наведени детаљи примера спецификација веб локације. Можете да пратите заједно са својом веб локацију или да креирате сајт са истим акредитивима да бисте тестирали овај поступак.

Имајте на уму да ако одлучите да поново креирате ову тестну веб локацију и будете у могућности да убрзате ВордПресс каснијим стратегијама за оптимизацију ВордПресс-а, то не мора нужно значити да било шта није у реду са било којим од додатака, тема и слика које су коришћене.

Разлог за то је једноставно што више што додате на неку веб локацију, више ресурса користите на свом серверу. Ово није лоше, али може се побољшати и ВордПресс оптимизацијом како би се убрзао ВордПресс.

На крају дана, ако имате прилику да убрзате ВордПресс, као што је следећи корак, зашто не бисте наставили са тим?

Спецификације Веб локације примера

Пример локације има:

На тестном мјесту су сви наведени додаци активирани, али нису у потпуности постављени.

За овај пример веб странице је такође креиран блог блог за проверу брзине Гоогле веб локације као и тест брзине веб локације са осталим алаткама.

Чланак садржи следеће:

Поред тога, створена је страница и такође је дуплирана 25 пута са следећим:

Основно вођење домаћинства

Једном када је ваша веб локација спремна за вредновање, направите сигурносну копију цијеле веб локације. Ово ће осигурати да ако нешто пође по злу током процеса оптимизације ВордПресс-а, нећете изгубити своју веб локацију.

Касније, придруживање и одлагање ЈаваСцрипт-а покривени су стратегијама за оптимизацију ВордПресс-а како би се убрзао ВордПресс. Понекад то може проузроковати квар ваше веб локације.

Када имате резервну копију, можете да вратите веб локацију и покушате поново да убрзате ВордПресс.

Само пазите да претходно тестирате резервне копије и да осигурате да имате радну резервну копију која не садржи грешке.

Ако не желите да користите додатак Дуплицатор који је коришћен на примерима тестног места, будите сигурни да користите алтернативни додатни резервни додатак.

За детаље погледајте како резервно копирати и обновити ВордПресс.

Како да направите тест брзине Гоогле локације

Можете да покренете Гоогле брзински тест брзине користећи бесплатан Увид у Гоогле Пагеспеед алат за испитивање брзине веб локације.

Прво копирајте УРЛ веб локације са адресне траке након посете вашој веб локацији. Кликните на УРЛ да бисте је истакли. Затим кликните десним тастером миша на њу и на падајућој листи која се појави одаберите Копирај.

Пример места за тестирање за брзину веб локације
Копирајте адресу веб локације како бисте могли да покренете тест брзине Гоогле веб локације.

Идите на алат Гоогле Пагеспеед Инсигхтс и у поље УРЛ залепите адресу веб локације. Затим кликните на дугме Анализирај да бисте започели одређивање брзине веб локације.

Гоогле тест брзине веб локације за одређивање брзине веб локације
Унесите УРЛ веб локације да бисте покренули тест брзине Гоогле веб локације.

Причекајте неколико тренутака за обраду података и погледајте своје резултате.

Почетни резултат који видите је за мобилну верзију ваше веб локације. Нема их сто. Што је већа, већа је брзина вашег веб локације.

Када кликнете на картицу Десктоп, видећете резултат за верзију радне површине веб локације.

Такође су испод информативног детаља информативни детаљи, као што је време потребно да се садржај учита.

Пример Гоогле тест брзине веб локације за одређивање брзине веб локације
Резултат теста за брзу брзину мобилног Гоогле сајта и резултат на радној површини са десне стране.

Пробно место оценило је 74/100 за мобилне и 95/100 за радне површине. То нису најлошији резултати, али сигурно се могу побољшати.

Зашто требате да извршите одређивање помоћу више алата за тестирање брзине локације

Уместо да само покренете тест брзине Гоогле-а са Пагеспеед Инсигхтс-ом, можете диверзификовати тест брзине веб локације. Ово постиже прецизније резултате јер вам омогућава шири увид у брзину веб локације.

Највећи разлози за то су ако видите било коју од ових порука након што добијете резултате теста брзине вашег сајта на Гоогле-у:

  • Подаци о пољу – Извештај о корисничком искуству за Цхроме нема довољних података о брзини у реалном свету за ову страницу. “
  • Резиме порекла – Извештај о корисничком искуству за Цхроме нема довољно података о брзини у реалном свету за ово порекло. “

Порука „теренских података“ односи се на чињеницу да тест брзине Гоогле странице оцењује вашу веб локацију само на основу тога како ће скромни уређаји приступити вашој веб локацији. То значи да ће неки корисници брзину ваше веб странице доживети као нижу или бољу од оне коју показује резултат.

Порука „сажетак порекла“ односи се на чињеницу да ће Гоогле тест брзине веб локације покушати да провери брзину ваше веб локације у односу на стварне кориснике и податке. Али понекад се испразни и не може саставити извештај са тим детаљима.

Без обзира да ли видите ове поруке или не, добра је идеја тестирати брзину веб локације помоћу више алата за тестирање брзине сајта. Али, посебно је важно ако у резултатима теста брзине вашег веб сајта на Гоогле-у видите било коју од ових порука.

Покрените тестирање брзине странице неколико пута

Једна од тачака тестова брзине веб локације која се често занемарује, осим употребе више алата, јесте да требате више пута да анализирате веб локацију, а затим да упоредите резултате..

То се односи без обзира да ли се одлучите покренути Гоогле брзи тест брзине веб локације или ако покренете тест брзине веб локације са другим алаткама.

Покретање теста једном није довољно јер перформансе ваше веб локације могу да варирају из минута у минут и из секунде у секунду.

На пример, ако изненада добијете прилив саобраћаја, резултати испитивања брзине на вашој веб страници знатно ће се разликовати.

Зато је од кључног значаја не користити само вишеструке или робусне алате за тестирање брзине сајта, већ је такође кључно да тестирате веб локацију најмање 10 пута, ако не и више. Затим проверите просечне резултате да бисте добили тачнију слику перформанси брзине на веб локацији.

Ако алат за тестирање брзине веб локације који користите такође има могућност тестирања брзине ваше веб локације са више локација сервера, поновите тестове више пута са сваког доступног сервера.

Ово вам помаже да видите како ваша веб локација функционише широм света, а не само где се ваш сервер налази. Брзина веб локације ће готово увек бити бржа када се тестирате ближе вашем серверу. Зато је кључно и тестирање са више локација ако можете.

Дакле, одвојите време за покретање још неколико тестова брзине Гоогле локације и процијените их прије него што наставите.

На пример тест локација има просечну брзину брзине веб локације 78,21 за мобилне уређаје и 96,17 за радне површине.

Бенцхмаркинг брзина веб локације помоћу више алата за тестирање брзине локације

На располагању је много врхунских алата за креирање дубинског теста брзине локације. Али, такође можете да користите алате за тестирање брзине бесплатних веб локација за Пингдом и ГТметрик.

Оба бесплатна алата имају своја ограничења, али зато коришћење оба ова алата за проверу брзине веб локације поред Гооглеовог теста брзине веб локације може бити изузетно корисно.

Ако имате приступ врхунском, робусном алату за испитивање брзине локације, наставите и уместо тога. У супротном можете наставити са коришћењем ових бесплатних опција.

Усклађивање брзине веб странице са Пингдом

Копирајте УРЛ веб локације ВордПресс као што је раније описано и идите на Алат за испитивање брзине странице Пингдом.

Да бисте започели испитивање брзине веб локације, залепите адресу веб локације у УРЛ адреса поље, изаберите локацију сервера са које бисте могли да тестирате и кликните Старт Тест.

Алат за тестирање брзине странице Пингдом за одређивање брзине веб локације пре примене ВордПресс стратегија за оптимизацију
Унесите свој УРЛ и започните тест брзине веб локације.

Сачекајте кратко да се резултати учитају. Забележите резултат, а затим покрените још један тест. Једном када тестирате своју веб локацију са различитих локација сервера најмање 10 пута сваке, просечите брзине са сваке локације.

У резултатима испитивања брзине веб локације видећете општи резултат од 100% заједно са одговарајућом оценом слова.

Након тога следи укупна величина странице која се учитава, време учитавања и број захтева који су упућени.

Ту су и детаљнији детаљи наведени испод резиме резултата теста за брзи тест на веб локацији.

Примјери резултата испитивања брзине странице за вредновање брзине странице
Упоредите резултате испитивања брзине на Пингдом локацији за оцењивање брзине веб локације.

Брзина примера тест локације пре оптимизације ВордПресс-а кретала се у распону од 1,5 с од локалног сервера до 3,3 с за сервере с друге стране глобуса.

Бенцхмаркинг брзина веб странице са ГТметрик-ом

Сада када сте упоредили резултате испитивања брзине сајта Пингдом, можете прећи на испитивање брзине веб локације са ГТметрик. То је још једна бесплатна опција.

Идите на страницу за тест брзине странице ГТметрик и унесите свој УРЛ у одговарајуће поље. Затим кликните на Тестирајте своју страницу дугме.

Веб локација ГТметрик за одређивање брзине веб локације пре примене стратегије за оптимизацију ВордПресс-а
Налепите адресу своје веб локације у поље УРЛ-а и започните тест брзине веб локације.

Након неколико тренутака биће приказани резултати за брзину веб локације на веб локацији. Видећете две оцене слова упарене са процентима, време потребно да се страница потпуно учита, укупна величина странице и број захтева који су позвани.

Када се помичете према доље, ови детаљи се даље руше. Можете да користите ове податке за даље решавање одређених подручја фокуса како бисте убрзали ВордПресс помоћу тактике за оптимизацију ВордПресс-а.

Пример алатке за тестирање брзине странице ГТметрик резултат је пре ВордПресс оптимизације
Једном када се појаве резултати испитивања брзине вашег веб локације, можете видети додатне детаље.

Не заборавите да више пута покренете тест брзине овог сајта и затим одредите брзину за тачнији резултат.

Пример места је просечио брзину странице од 2,6 секунди током његовог потпуно учитаног времена.

Корак 2: Основне стратегије за убрзање ВордПресс-а


Сада када сте одредили брзину веб локације, можете да следите доле наведене кораке да бисте убрзали ВордПресс помоћу ВордПресс стратегија за оптимизацију..

Важно је имати на уму да у зависности од вашег домаћина тестови веб локације са референтним вредностима могу изгледати другачије од резултата приказаних на брзини веб локације..

Када говоримо о хостингу, постоји много основних фактора који утичу на време учитавања ваше ВордПресс веб локације. Испод су други основни фактори брзине локације.

1) Поуздан хостинг

Хостинг је место на коме постоји ваша веб локација. Намештај ваше куће је попут ваше веб локације, а кућа као ваш план хостинга. Ако ваша кућа није изграђена на чврстом темељу са поузданим материјалима, ваш намештај може пасти право кроз под. Иста идеја се односи и на хостинг.

Добивање поузданог хостинга један је од основних фактора који може одредити брзину ваше веб локације.

Ниједна два домаћина нису слична. Неки су бољи од других када су у питању перформансе.

2) Доступни хостинг ресурси

Када пронађете поузданог хостинг провајдера, будите сигурни да сте одабрали и довољан план који укључује довољно ресурса за вашу веб локацију.

Ако је ваша веб локација превелика за ваш план, имаће повремених кварова. То такође може довести до драматичног смањења брзине вашег веб локације.

Као опште правило, ако ваша веб локација стално користи око 90% ресурса вашег сервера, време је да надоградите хостинг план.

Или урадите неко решавање проблема или пронађите поузданијег домаћина ако ваша веб локација није довољно велика да би гарантовала тако мале брзине. Разлог је тај што је ово показатељ лошег рада сервера.

3) Број коришћених додатака

Што је више додатака инсталирано на вашој ВордПресс веб локацији, то више доводи до тога да ваша страница постане надувана. То је зато што се више ресурса вашег хостинг плана користи за покретање веб локације када преоптерећујете веб страницу додацима.

Мање је више, поуздани хостинг провајдер може значајно побољшати перформансе до те мере да бисте могли удобно да инсталирате више од 10 додатака.

У исто време, ако користите дељени хостинг, 10 додатака је дефинитивно превише додатака. С друге стране, ако имате поуздан облак, ВПС или наменски хостинг, 10 додатака нису ни приближно штетни..

Ако имате више од десет додатака, покушајте да их уклоните. Ако имате инсталиране додатке или теме које нису активиране и не планирате да их користите, деинсталирајте их.

Или пронађите алтернативе које могу да се баве додатним задатком тамо где сте првобитно користили други додатак. Само будите сигурни да су ти додаци чисто кодирани.

4) Деинсталирајте набрекле теме и додатке

Када говоримо о чистом коду, кључно је да додаци и теме које користите буду јасно кодирани. Ако нису, онда ће то довести до надуване веб локације и смањења брзине веб локације.

Ако нисте упознати са кодом и не бисте знали како да кажете да ли је додатак или тема исправно кодирана, погледајте рецензије и повратне информације. Они понекад могу бити од помоћи.

Такође можете да потражите препоруке из поузданих блогова који се едукују о темама ВордПресс-а.

Ако установите да користите тему или додатке који су надувани, деинсталирајте их.

5) Оптимизација базе података

У истом духу требали бисте очистити и своју базу података од старих ревизија поста и нежељених коментара који вам више нису потребни. Да ли сте икада требали нежељену пошту?

Сјајне бесплатне опције за оптимизацију ваше базе података укључују: Оптимизирајте базу података, ВП-Оптимизе, и Напредно чишћење базе података.

6) Уклоните лош и неефикасан код или скрипте

По истим линијама уклоните их ако сте инсталирали неке скрипте или додали неефикасан или прекривен код. Ако су вам потребни, потражите боље алтернативе.

Да бисте проверили да ли је шифра чиста, први корак је валидација. Можете бесплатно да потврдите свој код користећи бесплатан Сервис за проверу маркирања В3Ц.

7) Број АПИ позива

Ако користите пуно додатака за упућивање АПИ-ја треће стране, они могу да оборе вашу веб локацију и користе превише ресурса. То доводи до смањења брзине локације.

Ове врсте додатака изгледају попут оних које приказују на пример ваше феедове друштвених медија.

Можете деинсталирати све додатке и скрипте који упућују пуно АПИ позива. Алтернативно, можете да користите ВордПресс Трансиентс АПИ кеширање АПИ-ја ако се не бојите додиривања кода. У већини случајева, ова врста кеширања може се извести на сигурно.

8) Оптимизирајте слике и кеширање

Када отпремате слике на своју ВордПресс локацију, будите сигурни да користите исправну величину коју ваша тема користи за њихово приказивање. Ако су ваше слике веће од потребних димензија, потребно је промијенити величину слике приликом учитавања странице.

Ово користи више ресурса вашег сервера и успорава брзину веб локације. Додавање кеширања страница и мреже за испоруку садржаја (ЦДН) на вашу веб локацију значајно ће умањити штету. Али, коришћење исправних величина слике које су вам потребне је још боље.

Док сте у томе, будите сигурни да су ваше слике правилно компримоване. Можете користити додатак за оптимизацију слике. Али ако правилно сачувате датотеке са сликама, све више можете утицати на брзину веб локације.

Као опште правило, сачувајте своје слике у .ЈПГ формату за фотографије и .ПНГ формату за илустрације и снимке заслона веб локација. Видећете смањење величине датотеке. То значи да је мање потребно да се ваша веб локација учита или кешира што може помоћи у брзини ваше веб локације.

Циљ је смањити величину датотеке слике. Тако, на пример, ако снимање снимка екрана као .ЈПГ даје, на пример, боље резултате, онда то уместо тога.

За детаље погледајте како убрзати ВордПресс.

9) Ажурирање и безбедност ВордПресс-а

ДСоС и напади грубе силе оба хакера шаљу на вашу веб локацију нежељени промет. Они троше пропусност вашег плана хостинга. Заузврат, то негативно утиче на брзину ваше веб локације и може чак и да уништи вашу веб локацију и сервер ван мреже.

Стално ажурирање додатака, тема, скрипти и језгре ВордПресс-а помаже у борби против ових и других безбедносних претњи које подривају брзину веб локације. Да не спомињемо, укупну сигурност вашег сајта.

Поред тога, побрините се да имате инсталиран чврсти сигурносни додатак који додатно помаже да се смањи оптерећење на вашој веб локацији и да се осигура.

Погледајте детаље како да обезбедите ВордПресс (2020).

10) Не користите функцију претраге ВордПресс-а

Чест аспект брзине сајта који често прође неопажено је уграђена функција за ВордПресс претрагу. То није ефикасно и може озбиљно да оптерети вашу веб локацију.

Ако је претрага важан део ваше веб локације, ВордПресс можете знатно убрзати коришћењем наменског индекса претраживања. ЕластицСеарцх или Претраживање Солр-а за ВордПресс обе су одличне опције.

Остале важне препоруке

Постоји безброј других основних стратегија за убрзање ВордПресс-а и за ВордПресс оптимизацију.

Неке од њих укључују надоградњу на ХТТП / 2, омогућавање Гзип компресије и онемогућавање хотлинкинга.

Корак 3: ВордПресс оптимизација за убрзавање ВордПресс-а


Такође је вредно споменути да неке стратегије можда не помажу колико друге, у зависности од величине веб локације.

На пример, ако на вашој веб локацији нема пуно слика или садржаја, кеширање страница и оптимизација слике можда неће толико утицати на вашу веб локацију. То не значи да неће учинити ништа, баш ни приближно онолико колико би то требало да уради на сајту који је тежак садржајем.

Слично томе, ако не примате пуно саобраћаја и веб локација је прилично основна, ЦДН неће превише утицати на брзину ваше веб локације..

Дакле, испробајте стратегије за оптимизацију ВордПресс-а за које мислите да ће вам помоћи да убрзате ВордПресс највише за вашу специфичну ситуацију.

Инсталација и конфигурација В3 Тотал Цацхе-а

Неке од најбољих метода оптимизације ВордПресс-а за убрзање ВордПресс-а укључују комбиновање и комбиновање датотека као и одлагање учитавања ЈаваСцрипт и ЦСС датотека и примену неколико врста кеширања..

На располагању је много додатака који могу да изврше ове задатке ако не желите да додирнете код. Једна од најбољих опција је коришћење бесплатног Додатак В3 Тотал Цацхе.

Инсталирање В3 Тотал Цацхе-а за ВордПресс оптимизацију

Да бисте га инсталирали, пријавите се на своју веб локацију ВордПресс са само хостом. Затим, идите на Додаци> Додај ново у менију са леве стране.

На траци за претрагу према горњем десном углу унесите „В3 Тотал Цацхе“. Сачекајте тренутак да се додатак појави у резултатима.

Затим кликните на Инсталирај дугме поред имена додатка.

Страница додатака
Инсталирајте додатак В3 Тотал Цацхе.

Након што се инсталира, дугме ће се променити у приказ Активирати или Активирање мреже ако вам је омогућен Мултисите Кликни на то.

Страница додатака
Активирајте додатак да покренете процес оптимизације ВордПресс-а.

Основна конфигурација за В3 Тотал Цацхе

Једном када је В3 Тотал Цацхе инсталиран и активиран, време је да га покренете тако да је спреман да примените ВордПресс стратегије за оптимизацију доле како бисте убрзали ВордПресс.

Идите на мени на контролној табли вашег администратора Перформансе> Опште поставке.

Кликните услове коришћења и политику приватности линк у административној поруци и прочитајте је. Ако вам није све у реду, кликните на Прихвати дугме.

Затим кликните на Омогући дугме поред Режим прегледа под Генерал одељак. То је привремена мера за сигурно тестирање поставки. Иако бисте требали тестирати ово на сценском окружењу прије вашег веб мјеста уживо.

Страница са подешавањима пре него што је започела оптимизација за ВордПресс
Прихватите услове и омогућите режим прегледа.

Када то учините, изаберите Омогући кутија поред Паге Цацхе. Затим кликните на Сачувај сва подешавања дугме.

Прегледајте и тестирајте своје измене

Сада треба да проверите да ли ваша веб локација и даље ради како сте очекивали. Да бисте то учинили, кликните на Преглед дугме у Генерал одељак.

Ако све изгледа добро, можете наставити. У супротном, онемогућите опцију уклањањем ознаке Омогући кутији, а затим поново сачувајте све промене.

Страница са опћим подешавањима
Прегледајте своје промене пре него што наставите.

4. корак: Како убрзати ВордПресс за три или више пута


Ево приједлога који су врхње обрезивања када је у питању ВордПресс оптимизација за убрзање ВордПресс-а користећи В3 Тотал Цацхе.

Да не кажем да не би требало да примењујете горе наведене савете, али ово су брзе победе које ће вероватно највише утицати на разноврстан распон величина и типова веб локација.

Ове стратегије саме могу повећати брзину ваше веб локације троструко, ако не и више.

Молим обратите пажњу: Ако ваш хостинг провајдер већ примењује неке од ових стратегија за ВордПресс оптимизацију за убрзање ВордПресс-а, онда прескочите одговарајуће кораке у наставку.

Можда је важно имати на уму и да ове поставке можете измијенити према потреби за вашу специфичну ситуацију. Само их обавезно темељито тестирајте пре него што их разместите на локацији уживо.

1) Смањите и обједините своје датотеке

Сажимањем и спајањем (комбиновањем) датотека може се убрзати учитавање ВордПресс странице.

То значи да уклоните непотребне размаке и знакове из датотеке да бисте их умањили. Будући да уклањате структуре које су корисне за организовање кода, тако да је некоме лакше читати, рачунарима није потребно да га разумеју и процесуирају.

Дакле, уклањање ових знакова и размака значи да ће се мање морати учитати када се страница посети.

Спајање значи комбиновање компатибилних датотека које се позивају на страници. Ово смањује број па се мора учитати само једна или неколико датотека уместо веће количине датотека које су првобитно позване.

Применом ове обе ВордПресс стратегије за оптимизацију користи се мање ресурса за учитавање странице. То значи да можете да убрзате ВордПресс.

Да бисте то урадили, идите на Перформансе> Опште поставке на контролној табли вашег администратора.

Страница са опћим подешавањима
Омогући минирање у општим подешавањима.

Појавиће се порука која вас пита да ли пристајете да омогућите минификацију јер сте свесни да може покварити вашу веб локацију. Пошто је омогућен режим прегледа, датотеке се могу тестирати пре него што примените било какве промене. Само напред и кликни Разумем ризике.

Затим кликните на Сачувај сва подешавања. Кликните Преглед дугме као што је горе поменуто за тестирање промена.

Ако нешто пође по злу, поништите потврдни оквир и сачувајте подешавања. Ако све функционише, идите на Перформансе> Минифи.

Смањите страницу поставки
Означите поље да бисте омогућили минификацију ХТМЛ-а.

Иди на ХТМЛ и КСМЛ одељак и проверите Омогући кутију, а затим на Сачувај сва подешавања дугме.

Прегледајте измене да бисте осигурали да све функционише. Онемогућите ову опцију ако постоји проблем. У супротном, наставите кликом на Омогући кутија за ЦСС минифи подешавања опција.

Смањи страницу
Омогућите опцију за минивање ЦСС-а.

Сачувајте, а затим прегледајте измене да бисте били сигурни да све и даље ради.

2) Одложите Учитавање ЈаваСцрипт-а

Када сте покренули Гооглеов тест брзине веб локације или тест брзине веб локације са осталим алаткама, можда сте видели уобичајени предлог после почетних резултата.

Предлози попут:

  • Уклоните ЈаваСцрипт за блокирање приказивања
  • Одложите анализу ЈаваСцрипта
  • Уклоните ресурсе који блокирају приказивање

Ово има везе са потребом одлагања анализе (или учитавања) ЈаваСцрипт-а.

Парсинг узима код који је читљив од људи и преводи га на језик који сервер може да прочита и разуме. У овом случају говоримо о рашчлањивању ЈаваСцрипта.

ЈаваСцрипт датотеке се најчешће постављају на почетак процеса када корисник посети страницу. Неке датотеке су кључне да се прво учитају јер садрже или усмеравају критичне елементе странице.

Остале ЈаваСцрипт датотеке нису толико битне и могу се учитати касније без одузимања главног садржаја и функционалности странице.

Ове мање важне датотеке покушавају се учитати до почетка процеса и на крају стварају застој у записнику који успорава брзину странице. Али, ако их подесите да се касније учитају, можете убрзати ВордПресс.

Укратко, то значи одложити учитавање или рашчлањивање ЈаваСцрипта.

Да бисте то урадили, идите на Перформансе> Минифи на контролној табли вашег администратора.

Под ЈС одељак, проверите Омогући кутија поред ЈС минифи подешавања. Ово ће умањити ЈаваСцрипт датотеке.

Да бисте их одложили, кликните на пре него што падајућа кутија. Изаберите Неблокирање употребом „асинц“ опција.

Ово ће датотеке учитати асинкроно. Обје ЈаваСцрипт датотеке ће се учитати и извршавати истовремено са остатком странице.

Затим изаберите Неблокирање помоћу “дефер” у падајућем пољу за После опција.

Смањи страницу
Можете одложити ЈаваСцрипт датотеке док их умањујете.

Сачувајте, прегледајте и тестирајте измене пре него што наставите.

3) Додавање додатних врста кеширања

Постоје и друге врсте предмеморирања које можете примијенити на своју веб локацију помоћу В3 Тотал Цацхе: објекта и кеширања базе података. Оне нису омогућене подразумевано.

Предметање објеката

Кеширање објеката настаје када се позиви базе података позивају и резултати се учитавају на страници када је посјетила. Резултати се чувају у меморији меморије.

С обзиром на то да ВордПресс има пуно динамичног садржаја који се ослања на мноштво упита базе података за учитавање, добивање пуно промета може брзо искористити пуно ресурса сервера. Ако их претражујете, можете значајно да убрзате ВордПресс за ситуације са великим прометом.

Да бисте омогућили кеширање објеката помоћу В3 Тотал Цацхе, идите на Перформансе> Опште поставке и помичите се до Предметање објеката одељак.

Проверите Омогући кутија за Објецт Цацхе, затим сачувајте своје измене, а затим их прегледајте и тестирајте.

Страница са опћим подешавањима
В3 Тотал Цацхе укључује опције за кеширање објеката.

Такође може бити важно имати на уму да такође можете инсталирати Мемцацхед на вашем серверу и конфигуришите га у В3 Тотал Цацхе.

Мемцацхед је врста предмеморирања објеката и можете је одабрати у Објецт Цацхе Метход падајући оквир након инсталирања. Мада, то превазилази опсег овог чланка.

Кеширање базе података

Такође можете да укључите кеширање базе података. Ово је сјајна опција ако кеширање објеката неће радити за вашу специфичну ситуацију. Такође је погодно ако је ваша веб локација већа јер вам драматично може помоћи да постигнете циљ да троструко или више убрзате ВордПресс.

Предмеморирање базе података спрема резултате базе података у меморију (предмеморију) тако да ће се сљедећи пут када се страница учита и ти су резултати потребни. Ово је много ефикасније и може вам уштедјети пуно ресурса сервера.

Као резултат, ВордПресс може значајно убрзати.

Да бисте га омогућили, идите на Перформансе> Опште поставке на контролној табли вашег администратора.

Испод Кеш базе података, проверите Омогући кутија за Кеш базе података опција.

Општа подешавања
Омогућавање предмеморирања базе података у опћим поставкама В3 Тотал Цацхе.

Обавезно сачувајте своје промене, а затим их прегледајте и тестирајте.

4) Онемогућавање режима прегледа и распоређивање промена

Када додате све стратегије за оптимизацију ВордПресс-а које желите да вам помогну да убрзате ВордПресс, можете да онемогућите режим прегледа и званично примените измене које сте унели.

Иди на Перформансе> Опште поставке и испод Генерал, кликните Онемогући дугме.

Страница са опћим подешавањима
Онемогућите режим прегледа.

Затим кликните на Сачувај све промене дугме.

Када то учините, мораћете поново да унесете исте поставке. Затим кликните на Спремите поставке и очистите предмеморије дугме са друге стране Сачувај све промене дугме.

Да ли је ВордПресс оптимизација убрзала ВордПресс за 300%?

Након примене ових стратегија за ВордПресс оптимизацију за убрзање ВордПресс-а, покрените још један тест брзине Гоогле веб локације, а такође и тест брзине веб локације са осталим поменутим алаткама.

Извршите тестове неколико пута и проследите их.

Коначни просечни резултат за тест веб локацију обећао је са просеком 98% за мобилне уређаје и 99,5% за веб локације са тестирањем брзине Гоогле веб локације.

Нови тест брзине Гоогле локације након примене стратегије оптимизације за ВордПресс
Један од резултата тестирања брзине Гоогле странице након оптимизације ВордПресс-а.

За остале алате за тестирање брзине странице у просеку је урачунато укупно време трајања странице од 900 мс.

Примјер новог алата за тестирање брзине странице ГТметрик након примјене стратегије оптимизације за ВордПресс
Један од резултата ГТметрик-а након примене стратегије за убрзање ВордПресс-а.

Све у свему, тест место је имало просечну брзину од три пута већу, а понекад и већу.

Закључак

Дакле, ту га имате. Можете да убрзате своју веб страницу барем три пута помоћу ових испробаних и истинитих савета. Ово је посебно битно јер брзина сајта представља фактор рангирања у резултатима претраживача.

Све започиње одређивањем својства брзине на веб локацији пре примене стратегије за брзину странице.

Да ли вам је успела брзина веб локације са успешном вредновањем? Да ли сте успешно успели да убрзате своју веб страницу? Колико? Остајете ли са неким питањима? Јавите нам у одељку за коментаре испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me