Како створити квалитетне резултате за ваше пословање користећи ВордПресс

Постоје само три начина за раст вашег пословања:


 • Пронађите нове купце
 • Набавите тренутне купце да троше више
 • Повећајте цену

Без обзира да ли управљате продаваоницама цигле и малтера продајом хране, водите сопствену ветеринарску праксу или водите продавницу за е-трговину, како бисте остварили већи приход, требаће да предузмете било шта или све горе наведено.

Повећавање цене је мало висеће воће, јер не треба напор, али долази са два проблема:

 • Можете зауставити нове купце да користе вашу услугу и одгурнути тренутне купце
 • То није скалабилно или одрживо решење за континуирани раст

Дакле, то вас оставља са # 1 и # 2.

У наредних шест минута показаћу вам детаљни водич о томе како да генерише потенцијалне понуде путем ВордПресс-а које сваки власник предузећа или трговац на тржишту може следити.

На крају шест минута научићете:

 • Које додатке и алате за е-пошту да користите за ВордПресс (потребна су вам само два)
 • Како створити прави садржај за генерисање потенцијалних клијената
 • Како возити води до ваше веб странице
 • Како цео процес генерације олова ставити на ауто-пилот
 • Како осигурати да ваши нови купци стално троше новац за ваше пословање
 • Четири највеће грешке које власници малих предузећа чине код производње олова

Алатке које су вам потребне да бисте започели

За почетак су вам потребна само два алата; за постављање им је потребно свега неколико минута, а ја сам објаснио цео процес подешавања на свом блогу, Како подесити стални контакт и ОптинМонстер за ВордПресс.

Алат 1 – ОптинМонстер

Први алат који вам је потребан је нека врста форме која омогућава посетиоцима веб страница да вам дају своје детаље (адреса е-поште).

Водич по дефиницији је следећи:

„У маркетингу, генерирање олова је покретање интересовања потрошача или истраживање производа или услуга предузећа. Водичи се могу креирати у сврхе као што су израда листа, набавка листе е-билтена или у сврху продаје. ” – Википедиа

Требали бисте увек тражити име и водство адреса Е-поште највише. Можда размишљате:

“Блех, зар њихов телефонски број није бољи?”

Наравно, то може бити ако продајете предмете са високим улазницама, али не можете аутоматизовати процес генерирања потенцијалних купаца добијањем мобилних бројева. Такође, њихов телефонски број можете затражити и касније путем е-поште када сте мало више загрејали предност.

Као власник предузећа, знам да не желите да свакодневно проводите сате радећи на генерисању потенцијалних клијената и зато је е-пошта најбоља опција.

И ту долази ОптинМонстер.

То исправно ради са ВордПресс-ом, не захтева искуство кодирања и има веома једноставан за употребу интерфејс за подешавање образаца.

ОптинМонстер ће посетиоцима ваше веб странице показати образац који им омогућава да унесу своје детаље, и они се спремају на вашу листу. Такође ради са десетак сервиса за е-пошту који вам могу послати аутоматску е-пошту са потенцијалним клијентима, а да не морате ништа учинити (објашњено је даље у овом чланку).

ОптинМонстер не шаље ваше е-поруке о потенцијалним клијентима – то је само алат за прикупљање потенцијалних клијената.

Алат 2 – Стални контакт

ОптинМонстер је приказан на предњој страни веб странице ВордПресс; сви га могу видјети и његов основни циљ је прикупљање е-порука.

Стални контакт траје на бацккенд ваше веб странице и алат је који обрађује све ваше клијенте, ставља их у различите сегменте и шаље им аутоматизоване е-поруке.

Најприкладнији је за мала предузећа и невероватно је лако подесити.

Ово су једина два алата која су вам потребна да бисте генерирали десетине потенцијалних резултата дневно.

Да бисте сазнали како да подесите ОптинМонстер и стални контакт на веб локацији ВордПресс, кликните овде.

назад на мени ↑

Како створити прави садржај за генерисање потенцијалних клијената

Дакле, након што сте оптимизирали веб локацију да бисте могли да преузме потенцијалне понуде, сада морате да креирате (или дате у наручење) садржај како бисте људе привели на вашу веб локацију да прикупљају своје мејлове.

Садржај је било који текстуални, визуелни или звучни елемент на страници. На пример, овај блог на коме пишем сада је садржај у облику текста и слика.

Да бисте генерисали квалитетне прилоге, морате им дати разлог да посетите вашу веб локацију и предате њихове детаље. Нитко не предаје њихову адресу е-поште јер уживају у примању промотивних е-порука.

Коју врсту садржаја треба да креирате?

Ако сте ветеринар, можда ћете желети да направите садржај о начинима на који власници кућних љубимаца могу да туширају своје псе како би умањили шансе за добијање ушију.

Ако сте трговац некретнинама, можете да направите кратак видео или е-књигу тако да прво купцима кућа знају шта треба да мисле о куповини некретнине.

Ако управљате храном за цигле и малтере, могли бисте да креирате визуелни пост на блогу са најпродаванијим артиклима или кратак видео запис са различитим рецептима.

Тхе циљ вашег садржаја је једноставно: пружити читаоцу вредност и утиснути поверење и веродостојност у ваше пословање у њиховом уму.

Ево примера ХубСпот-а за креирање квалитетног бесплатног поста на блогу 6 корака за трансформацију вођа ваше агенције у досљедне творце садржаја, а на дну имају образац за пријаву који ће вам омогућити да примате више садржаја док долази.

Точно морате учинити и са својим послом.

Потребна су вам само 2-4 комада квалитетног садржаја.

Не упадајте у замку писања десетина постова на блогу месечно; заиста не морате то да радите док ваша веб локација не почне да доноси хиљаде нових посетилаца дневно или не покушате да побољшате СЕО веб локације.

Стварање магнетног водича за ваш садржај

Понекад коришћење ОптинМонстер обрасца можда није довољно да осигурате предност.

Потрошачи знају да ће добити десетине е-порука ако дају своју адресу е-поште, и као резултат тога је не дају лако.

Због тога вам је потребан садржај за преузимање (који се назива водећи магнет) који је повезан са вашим садржајем као резервна копија. На пример, блог блога ХубСпот са којим сам раније повезан, такође нуди својим посетиоцима бесплатан пакет стратегија друштвених медија.

Једном када кликнете на слику, они траже вашу адресу е-поште да вам пошаље бесплатно преузимање водича.

Ево још једног њиховог блога под насловом Како креирати Фацебоок водеће огласе: Водич за почетнике, али овај пут су користили други оловни магнет:

Сматрајте да је главни магнет продужетак вашег садржаја.

На пример, ако првим купцима куће пружате начине да се домогну најбоље хипотеке, понудите бесплатан калкулатор за хипотеку или прорачунску табелу који ће им помоћи да боље схвате праве трошкове куповине куће тако што ће их моћи преузети.

Показати им извештај о најбољим местима за куповину временске акције или луксузне виле било би небитно за њихове потребе и не би имали разлога да је преузму.

Ево објаве на блогу Елементс Проперти показујући реалторима како да праве боље фотографије. На дну им нуде БЕСПЛАТНИ водич за е-фотографије за преузимање који могу преузети.

Њихов садржај и магнет за олово играју једни друге и имаће високу стопу конверзије за прикупљање водича.

назад на мени ↑

Како возити води до ваше веб странице

Ако читате овај водич, претпостављам да ваша веб страница ВордПресс не добија превише јединствених приказа дневно.

Нећу да вам досадим начинима генерисања бесплатног промета, као што је коментарисање на форумима, објављивање органских друштвених медија или СЕО, јер ће то потрајати месецима и пуно свог времена – време које вероватно немаш.

Уместо тога, рећи ћу вам шта можда већ знате, али то не радите.

Идите у неку од највећих интернет продавница и купите себи супер циљани саобраћај на веб локацији. Волим да користим:

 • Фејсбук
 • Гоогле

На Фацебооку можете користити њихове детаљне опције циљања да сегментирате потенцијалне клијенте по старости, полу, локацији, држави, граду, поштанском броју и интересовањима.

Једном када се поиграте са поставкама и смањите вредности на свом циљном тржишту, сваки дан можете себи прибавити константан проток циљаног саобраћаја.

Фацебоок је сјајан јер вам омогућава да унесете информације о свом идеалном потенцијалном потенцијалном успеху само прикажите своје огласе тој групи.

Гоогле, с друге стране, омогућава вам циљање кључних речи и постављање веб локације на прву страницу у потрази за повезаним кључним изразима.

Гоогле и Фацебоок биће најбржи и најефикаснији начини за привлачење саобраћаја на ваш садржај.

Можете почети са оглашавањем на обе платформе већ од 5 УСД дневно.

назад на мени ↑

Како цео процес генерације олова ставити на ауто-пилот

До сада сте требали учинити сљедеће ствари:

 • Подесите своју веб локацију да прикупља потенцијалне клијенте
 • Направљен је драгоцени садржај за приказивање промета на вашој веб локацији
 • Користите Гоогле или Фацебоок за привлачење саобраћаја на ваш садржај

Завршни део тока ваше генерације је да напишете (или предате у руке) низ е-порука које се шаљу вашим клијентима чим се укључе на вашу листу аутоматски.

Користећи стални контакт, ове е-поруке требате писати само једном и аутоматски ће их послати током сваког новог водича током одређеног временског периода, који можете подесити.

Ваша серија е-поште може изгледати овако:

Емаил 1 (послато чим се пријаве) – Ово је е-маил добродошлице. Ако нудите главни магнет, ово је адреса е-поште на коју би га требали примити.

Емаил 2 (24 сата касније) – Ово би могла бити веза до других постова на блогу, додатних савета или сведочења купаца. Циљ е-поште 2 је изградити поверење и кредибилитет.

Пошаљите е-пошту 3 (48 сати касније)) – Ово је висина продаје. Можете им послати ваучер да их искористи у вашој продавници (ваучери такође раде као сјајни оловни магнети), везу за куповину вашег основног производа или их затражите за телефонски број ако продајете предмете са високим улазницама (имовина или скупи СааС ).

Ове поруке е-поште морају бити написане само једном, а путем Сталног контакта могу се 100% аутоматизовати, што сам показао овде у свом водичу.

Ево примера из стварног живота онога што сам управо објаснио из Агоре Пулсе.

Прво ми послужују оглас за блог пост, није један од њихових производа.

Њихова реклама се приказује мени јер покушавају да дођу до људи који су заинтересовани за маркетинг на друштвеним мрежама.

Пошто се бавим маркетингом друштвених медија, кликнем на њихов оглас и они ме одведу до блога.

Одмах на десној страни можете видети њихов образац за пријаву. Док сам писао ову реченицу, они су постали агресивни, а затим су ми показали и поп-уп форму.

Наставио сам и пријавио се на њихову листу е-поште и у року од неколико секунди од пријаве послали су ми е-пошту добродошлице.

Неколико дана касније послао ми је још један мејл.

И ту га имате. Користећи ОптинМонстер, Цонстант Цонтацт, садржај и било Фацебоок или Гоогле, можете целокупну своју главну генерацију ставити на ауто пилот баш као Агора Пулсе.

Како прибавити нове купце како бисте наставили трошити новац на ваше пословање

Ово је најлакши део.

Када конвертирате потенцијални клијент у купца, све што требате учинити да бисте га потрошили јесте да пошаљете више е-порука.

За сваких 1 УСД потрошених на маркетинг путем е-поште у 2016. години, компаније су оствариле 38 УСД у вредности приход од продаје, с маркетингом путем е-поште је изгласан за канал # 1 за РОИ.

Коришћењем сталног контакта можете да подесите даље серију е-поште ‘које се шаљу купцима како би се осигурало да наставе са трошковима вашег пословања, а све се то ради на аутоматском пилоту.

назад на мени ↑

Четири грешке које власници малих предузећа чине код генерације олова

Пре него што почнете да примењујете овај водич за мало предузеће, немојте правити ниједну од ових грешака јер ће вас то коштати превише времена или новца.
Превелико тестирање Немојте себи постављати таква питања све док не привучете стотине посјетилаца сваког дана на своју веб локацију:

 • Да ли би клизач био бољи од скочног прозора?
 • Да ли треба да променим боју свог обрасца за пријаву?
 • Да ли би другачија слика на мојој е-књизи створила више потенцијалних клијената?

Не губите вријеме на тестирање различитих елемената да бисте повећали конверзије док немате довољно промета и профитабилни ток генерације. Видео сам да власници предузећа свакодневно проводе сате тестирајући микро елементе који могу повећати стварање олова за 1-2%.

Усредсредите се на примену основа пре него што се одлучите за било шта оптимизирати.

Писање сопственог садржаја ако нисте писац – Ако нисте сјајни у писању садржаја, креирању главних магнета или покретању Фацебоок огласа, пошаљите га некоме ко јесте. Постоји хиљаде фрееланцера на веб локацијама попут Упворк и Фрееланцер које можете ангажовати по потреби да вам помогну у свему што сам поменуо.

Не трошите 10 сати пишући е-књигу када можете дати оутсоурцинг за 80 УСД, јер сигуран сам да 10 сати вашег дана вриједи више од 80 УСД.

Коришћење јефтиних алата – Сви добри добављачи услуга е-поште обично имају малу месечну накнаду за коришћење својих услуга. Користила сам већину бесплатних сервиса за е-пошту под сунцем … и сви су сисали.

Већина бесплатних сервиса има слабу испоруку е-поште, недостатак аутоматизације и многи неће радити са ВордПресс додацима као што је ОптинМонстер.

Предлажем или стални контакт (најбоље за мала предузећа) или добијејте одговор (за предузећа на нивоу предузећа); обоје раде са ОптинМонстер-ом.

Пребрзо одустајање – Први пут када направите лијев од оловног магнета, постоји добра шанса да на сваком кораку не успете и направите грешку..

И то је у реду, сви раде.

Стварање потенцијалних потенцијалних клијената и раст вашег предузећа није линеарни процес. Иако су основни кораци за сва предузећа исти, наићи ћете на мини блокове пута приликом постављања огласа или проналажења исправних порука у е-порукама.

Можда ћете морати да пооштрите циљање или додате додатну поруку е-поште у низ како бисте повећали конверзије. То је све део игре.

Да ли је ваша ВордПресс генерација олова на ауто-пилоту?

Генерација олова је тешка када не знате где да започнете или како да генерише потенцијалне клијенте.

Генерација олова је једноставна када знате које алате користите и како да поставите свој ток.

У овом водичу сам описао једноставан, али ефикасан ток за генерирање олова који користе компаније свих величина у бројним нишама које данас можете применити у своје предузеће..

Да бисте развили свој посао и остварили потенцијалне потенцијале путем ВордПресс-а, сваки корак требате извршити или га доделити некоме ко може.

Да ли сте спремни за почетак корака 1? Погледајте мој детаљни водич о томе како да подесите ОптинМонстер и Цонстант Цонтацт за пет минута.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map