Како пренијети своју веб страницу на еХост

Ажурирање за 2017: еХост је продат новом менаџменту и брзо се покварио, као што можете видети у мом ажурираном еХост прегледу. Затворили су се у 2017. години, па водич испод треба посматрати само опћенито упутство за пренос веб локација.


Као што можда већ знате, еХост тренутно не прихвата долазне трансфере домена.

Другим речима, ако имате, на пример, ваш домен регистрован на ФатЦов и желите да пребаците веб локацију на други домаћин као што је БлуеХост (наш најбољи избор), мораћете да задржите име свог домена негде другде и усмерите га на своје еХост налог користећи ДНС подешавања код вашег регистрара.

За многе људе то вероватно звучи збуњујуће. Хајде да олакшамо, корак по корак:

Ево шта ће вам требати:

 • приступ вашем постојећем хостинг рачуну код другог хоста.
 • цПанел хостинг рачун (више није доступан на еХост-у)
 • Можда је потребан налог код регистрара домена као што је НамеЦхеап (Купони овде)

Хајде да почнемо!

1. корак – Преузмите датотеке веб локација

Повежите се са старим хостинг хостинг рачуном преко ФТП-а и преузмите све своје датотеке.

2. корак – Преузмите базу података (ако је применљиво)

Преузмите сигурносне копије база података са свог старог рачуна за хостинг. Ово се може учинити тако што ћете се пријавити у пхпМиАдмин, одабрати базу података коју желите да направите резервну копију, а затим је извозите, чиме ћете преузети .скл датотеку на свој рачунар.

Корак 3 – Пошаљите датотеке на свој еХост налог

Повежите се са својим еХост налогом путем ФТП-а и отпремите све датотеке које сте направили сигурносне копије у 1. кораку.

Корак 4 – Увезите своје базе података у свој еХост налог (ако је применљиво)

 • Пријавите се на свој еХост цПанел налог и пронађите „Чаробњака за креирање базе података“
 • Следите кораке за креирање нове базе података и новог корисника базе података и дајте кориснику сва задата одобрења.
 • Обавезно сачувајте корисничко име и лозинку за ову нову базу података јер ће вам касније бити потребне.
 • Вратите се на цПанел и пронађите пхпМиАдмин. Идите на пхпМиАдмин и одаберите базу података коју сте управо створили. Затим идите на „Увези“ и кликните на одабир датотеке. У прозору који се појави изаберите датотеку сигурносне копије базе података коју сте преузели раније у кораку 2
 • Требало би да се успешно увози, и готови сте.

Корак 5 – Проверите подешавање датотека за кориснике / лозинке базе података

Ако ваша веб локација користи базу података, готово сигурно негде има конфигурациону датотеку. На ВордПресс веб локацијама, на пример, то је вп-цонфиг.пхп у главној фасцикли веб локације. Отворите датотеку и проверите да ли се спомињу име базе података, корисник базе података и корисничка лозинка базе података. Промените их тако да се подударају са именом и подацима за базу података коју сте створили у делу 4. корака.

Корак 6 – Одредите да ли треба да пренесете свој домен

Ако вам стари пружатељ хостинг услуга дозвољава да откажете свој хостинг рачун, али наставите да плаћате само регистрацију вашег домена, тада можете прећи на корак 7.

Ако вам стари хостинг добављач не дозвољава да задржите име домене осим ако не платите и хостинг план, требало би да га пребаците на други регистратор, као што је НамеЦхеап, што сам препоручио у одељку „Шта ће вам требати“ на врху ове странице.

Корак 7 – Подесите ДНС вашег домена (сервере имена домена) да указује на еХост

Када сте се пријавили за еХост, од еХост-а сте требали да добијете е-пошту и потврђујете детаље налога и поручујете послужитељима имена на које ћете морати да укажете на свој домен. Можда изгледају попут ….

На пример, нс1.ехост.цом и нс2.ехост.цом. Али могу бити различити. Ако из неког разлога немате оригиналну адресу е-поште, следите доле наведене кораке:

 • Пријавите се на свој еХост налог и кликните на Моје странице у менију са леве стране.
 • Пронађите рачун цПанел на који желите да усмјерите име своје домене и кликните на дугме Управљање
 • Изнутра цПанел пронађите и кликните везу „Информације о серверу“ на левој табли. Ако га не можете видети, кликните „Прошири статистику“ да бисте га приказали.
 • Овде ћете пронаћи своје име сервера.
 • Идите на ову страницу (нова картица) и унесите / залијепите име вашег сервера у табелу. Показаће вам своје сервере имена.
 • Запишите те сервере имена.

Сада идите регистратор домена и уредите ДНС подешавања за ваше име домена. Промените сервере имена у оне које сте добили од еХост-а.

Савет: Сачекајте око 24 сата пре него што обавите било који посао на својој веб локацији. Може проћи и до 24 сата да се промене имена сервера прошири кроз све ИСП-ове широм света. Разлог за који истичем је тај да иако сте променили сервере имена, и даље може да служи вашој веб локацији са вашег старог хостинг рачуна када посетите у прегледачу, тако да би било какве измене које сте направили нестале када се ДНС у потпуности дистрибуира..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map