Како израдити сигурносну копију и вратити ВордПрессБез обзира да ли имате пословну веб страницу, интернетску продавницу или блог о хобијима; једно је сигурно: требате имплементирати редован распоред сигурносних копија. Израда резервне копије ваше веб странице је од пресудне важности, јер вам омогућава мир и осигурава да лако можете да обновите веб локацију уколико се најгоре догоди.


Резервна копија штити вас од хакера, злонамјерног софтвера и ненамерних кварова на серверу који би, у супротном, могли учинити вашу веб локацију неупотребљивом или узроковати да обновите веб локацију испочетка..

На сву срећу, прављење резервне копије ваше веб странице није тешко и може се извршити бесплатно захваљујући бројним ВордПресс додатним додацима. Неки од тих додатака олакшавају бесплатно враћање веб локације из резервне копије и у овом чланку ћемо вам показати како то урадити.

Како израдити сигурносну копију и обновити ВордПресс веб страницу помоћу сигурносне копије

Један од најједноставнијих начина за резервно копирање веб локације ВордПресс је бесплатан Бацкуп Гуард повезати.

Бацкуп Гуард

Преглед додатка за сигурносну копију

Бацкуп Гуард је бесплатни додатак с више од 70000 активних инсталација и оцјеном 4,5 звјездице. То је један од ретких додатака који нуди и резервне и резервне опције за враћање. Такође је веома једноставан за употребу. Главне карактеристике укључују:

 • Ручно направите сигурносну копију странице колико год пута желите
 • Изаберите између резервне копије датотека, базе података или обоје
 • Преузмите резервне копије на свој рачунар или их сачувајте у Дропбок-у
 • Вратите веб локацију из резервне копије једним кликом
 • Откажите поступак израде резервне копије
 • Подршка за мултисите ВордПресс инсталације

Сада када знате шта је све укључено, погледајмо како користити додатак Бацкуп Гуард за прављење резервних копија и враћање ВордПресс веб локације.

1. Инсталирање сигурносне копије

Први корак је инсталација додатка Бацкуп Гуард. Идите на своју ВордПресс контролну таблу Додаци> Додај нове. Потражите Бацкуп Гуард, а затим преузмите и инсталирајте додатак. Након што је инсталиран, кликните на Активирати дугме. Сада сте спремни да започнете прављење резервне копије своје веб локације ВордПресс.

Инсталирање сигурносне копије

2. Израда резервне копије ВордПресс веб локације помоћу сигурносне копије

Да бисте направили сигурносну копију веб локације са Бацкуп Гуард-ом, идите на Сигурносна копија> Сигурносне копије. Све што требате сада да урадите је да притиснете резервно дугме. Додатак ће вам дати могућност да именујете резервну копију и одаберете да ли желите потпуну резервну или прилагођену.

Сигурносне копије са сигурносном копијом

Одабир прилагођене опције омогућава вам да одаберете да ли желите да направите резервну копију датотека или базе података. Такође можете да одлучите да пошаљете резервну копију у облак, али прво ћете морати да повежете свој Дропбок налог. Иди на Сигурносна копија> Цлоуд и пребаците прекидач на НА.

Затим ћете бити преусмерени на веб локацију Дропбок-а где ћете морати да одобрите везу додатка. Једноставно кликните Овластити и бићете преусмерени назад на своју ВордПресс контролну таблу где можете видети да је ваш Дропбок налог повезан.

Копирање резервне копије стражарске заштите

За овај туториал смо одабрали опцију Потпуна израда сигурносних копија и назвали мој сигурносни копија Тест Бацкуп. Можете користити конвенцију о именовању за месец и годину да бисте лако пратили своје сигурносне копије.

Једном када конфигуришете резервну копију, једноставно притисните Резервна копија дугме и сачекајте да се сигурносна копија заврши. Затим можете преузети резервну копију и сместити је на рачунар или спољни чврсти диск.

3. Заказивање сигурносних копија

Ручно прављење сигурносних копија веб локације је лако, али може бити напорно пратити последњи пут када сте направили сигурносну копију веб локације. Зато је могућност заказивања резервних копија и њихово редовно дешавање одлична карактеристика.

Да бисте заказали резервне копије помоћу програма Бацкуп Гуард, идите на Резервна заштита> Распоред. Прво пребаците прекидач на НА а затим унесите име за резервни распоред. За овај туториал смо га назвали Седмица сигурносних копија.

Заказивање сигурносних копија помоћу програма Бацкуп Гуард

Следећа опција је одабир фреквенције резервне копије. Можете бирати између сатних, дневних, недељних или месечних резервних копија. Ми постављамо моје недељно.

И на крају, можете подесити да ли желите да израдите потпуну или прилагођену израду резервних копија као што сте то урадили са ручном опцијом. Изабрали смо Потпуну сигурносну копију и преостало је само да кликнемо на сачувати дугме.

4. Враћање сигурносне копије помоћу сигурносне копије

Да бисте обновили резервну копију помоћу програма Бацкуп Гуард, идите на Сигурносна копија> Сигурносне копије. Видећете листу свих сигурносних копија које су изведене на вашој веб локацији. Да бисте вратили веб локацију из било које резервне копије, кликните на зелену икону за опоравак и сачекајте да се процес заврши.

враћање сигурносне копије сигурносне копије

Након што учините, можете проверити веб локацију и проверите да ли све функционише како треба.

Бацкуп Гуард Про

Вреди напоменути да Бацкуп Гуард Про има а премиум верзија ако вам требају додатне функције. Про верзија укључује следеће:

 • Већа контрола над могућностима израде резервних копија као што су могућност укључивања или искључења одређених датотека и мапа
 • Обавијести путем е-поште за успјешне сигурносне копије
 • Могућност миграције ваше веб локације са једног домена на други
 • Вишеструке заказане резервне копије
 • И још

Плаћени планови почињу од 25 УСД и укључују годину подршке и ажурирања.

Како израдити сигурносну копију и обновити ВордПресс веб локацију уз УпдрафтПлус

Бацкуп Гуард је одличан избор за резервно копирање веб локације ако желите брзо и једноставно решење. Међутим, он је донекле ограничен на слободном плану, посебно када је реч о резервним могућностима складиштења. Ако желите робуснији додатак, УпдрафтПлус је још један солидан избор.

УпдрафтПлус

Преглед додатка УпдрафтПлус

УпдрафтПлус има преко 2 милиона активних инсталација и оцену са 5 звездица. Као и Бацкуп Гуард, и овај је један од ретких бесплатних резервних додатака који нуди и функције прављења резервних копија и враћања. Бесплатни план нуди нешто више функција које укључују:

 • Извршите ручне или заказане резервне копије
 • Могућност засебног копирања датотека и базе података
 • Чувајте резервне копије у Дропбок-у, Амазону С3 и Рацкспаце-у
 • Може да подели вашу веб локацију у више архива
 • Аутоматски се наставља и поново покушава неуспјешно учитати
 • Једноставно вратите веб локацију из резервне копије

Уз то речено, погледајмо како можете користити УпдрафтПлус за прављење сигурносних копија и враћање ВордПресс веб локације.

1. Инсталирање УпдрафтПлус

Да бисте инсталирали УпдрафтПлус, идите на контролну таблу ваше веб локације и кликните на Додаци> Додај нове. Потражите УпдрафтПлус, кликните Инсталирај, а затим кликните на Активирати након што је додатак инсталиран. Додатак ће вам затим дати кратак обилазак поставки и опција.

Инсталирање УпдрафтПлус

2. Израда резервне копије ВордПресс веб локације уз УпдрафтПлус

Да бисте направили резервну копију своје веб локације ВордПресс помоћу УпдрафтПлус, идите на Подешавања> Резервне копије УпдрафтПлус. Кликом на плаво дугме Резервна копија омогућит ћете вам да извршите прву ручну израду сигурносних копија.

Сигурносне копије помоћу УпдрафтПлус

Можете одабрати да ли желите да направите резервну копију датотека, базе података или обоје, а затим притисните дугме Резервна копија сада.

3. Заказивање сигурносних копија

УпдрафтПлус вам омогућава да закажете резервне копије. Да бисте креирали резервни распоред, кликните на Подешавања картицу у УпдрафтПлус. Тамо ћете моћи да поставите распоред за прављење резервних копија датотека и резервне копије базе података.

Можете их подесити да праве резервне копије у исто време или можете поставити базу података дневно и правити резервне копије недељно, у зависности од тога колико често објављујете нове постове или уносите друге измене на веб локацију.

Након што поставите свој распоред, морат ћете повезати УпдрафтПлус на локацију за складиштење. Изаберите опцију складиштења, изаберите које датотеке треба да буду укључене у резервну копију, а затим сачувајте измене. Тада ћете морати да следите упуте које се појављују у скочним прозорима да бисте одобрили везу.

УпдрафтПлус Дропбок веза

Када се процес ауторизације заврши, веб локација ће аутоматски бити направљена сигурносна копија према вашем распореду.

4. Враћање сигурносне копије помоћу УпдрафтПлус

Обнављање веб локације помоћу УпдрафтПлус је једнако лако као и прављење резервне копије. Иди до Израда сигурносне копије / враћање под Подешавања> Резервне копије УпдрафтПлус. Видећете листу свих резервних копија које су снимљене на вашој веб локацији.

Да бисте обновили веб локацију, кликните на дугме Врати. Тада ћете морати да изаберете шта желите да вратите. Ово укључује датотеке, базу података, теме, додатке и друге елементе ваше веб локације.

Изаберите жељене елементе и притисните дугме Врати. Нато ће додатак вратити рад и омогућити вам да се вратите на контролну таблу. Такође можете преузети датотеку дневника у случају да треба да контактирате тим за подршку додатка.

Успех обнављања УпдрафтПлус

УпдрафтПлус Премиум

УпдрафтПлус има а премиум верзија, која нуди још више функција. Ови укључују:

 • Постепене резервне копије
 • Једноставно дуплирање или миграција веб локација (помоћу Мигратор-а)
 • Компатибилно са више веб локација / више мрежа
 • Израђује сигурносне копије не-ВП датотека и база података на више удаљених одредишта
 • Још више дестинација за складиштење које укључују ОнеДриве БацкБлазе, Азуре и СФТП.
 • Шифрирање базе података
 • Напредно извештавање
 • И још

Премиум планови почињу од 87,50 УСД за две веб локације и годину дана ажурирања и подршке.

УпдрафтПлус или Бацкуп Гуард: Који додатак треба да одаберете?

Оба додатка наведена у овом туториалу су одлична опција за резервно копирање и обнављање ваше ВордПресс странице бесплатно. Ако се питате коју опцију да одаберете, ево шта треба да знате.

Ако желите једноставно, лако и без претераног решења, идите са тим Бацкуп Гуард. Овај додатак је одличан избор ако имате једноставан веб сајт који не објављује садржај често.

Међутим, ако желите више опција за складиштење и могућност заказивања различитих распореда резервних копија за вашу базу података и датотеке бесплатно идите УпдрафтПлус. Овај додатак је одличан избор ако имате веб локацију која објављује пуно садржаја или ако желите већу контролу над резервним опцијама.

Последње мисли

Израда сигурносне копије ваше ВордПресс веб локације је неопходна ако желите да будете сигурни да ће ваша веб локација остати сигурна. Даје вам неспутаност да лако можете да обновите веб локацију и наставите да послујете као и обично, уместо да трпите застоје док обнављате веб локацију..

Сада знате бесплатно направити сигурносну копију и вратити ВордПресс веб страницу тако да нема изговора за одлагање. Преузмите било који од додатака наведених у овом водичу и подесите резервни распоред.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me