Како додати Гоогле аналитику у ВордПресс

Како додати Гоогле Аналитицс у ВордПрессНаучите како да додате Гоогле Аналитицс ВордПресс-у је врло важан део покретања сопствене веб странице. Софтвер вам може дати драгоцене информације о томе шта не ради и на вашој веб локацији и омогућава вам да доносите информисане одлуке о њеној будућности.


У овом туториалу ћемо одговорити на неколико питања о Гоогле аналитици, укључујући:

 • Шта је Гоогле Аналитицс и зашто вам је то потребно?
 • Како се пријавити на Гоогле аналитику?
 • Како додати Гоогле аналитику у ВордПресс?
 • Како инсталирати Гоогле Аналитицс помоћу додатка за ВордПресс?

Хајде да почнемо.

Шта је Гоогле Аналитицс и зашто вам је то потребно?

Пре него што се упустимо у техничке ствари, хајде да прво разговарамо о теми ове објаве – Гугл анализе. Ако сте потпуна новак, можда нисте ни свесни о чему се ради и зашто је добра идеја да га повежете са веб страницом ВордПресс. Дакле, прво да то покренемо.

1. Гоогле Аналитицс вам помаже да упознате своју публику

Гоогле Аналитицс је пакет за веб аналитику који вам помаже да разумете и анализирате свој веб саобраћај. Присутна је на преко 50 милиона веб локација широм света.

Начин на који то ради је да на своју страницу додате дјелић ЈаваСцрипт кода (више на доље наведеном) који Гооглеу омогућава праћење активности посјетитеља који долазе на вашу веб локацију. Затим ће прикупити ове активности и представити их у облику статистика на вашем Гоогле Аналитицс налогу.

Пример Гоогле аналитике

Ево шта можете научити из статистике:

 • Ко посећује вашу веб локацију? – Географске и техничке информације о томе одакле је ваша публика и уређајима које користе за приступ вашој веб локацији.
 • Шта раде ваши посетиоци? – Сазнајте које странице гледају, стопу напуштања почетне странице (значи удео посетилаца који напусте након само једне странице), колико дуго остају на вашој веб локацији и још много тога.
 • Кад долазе? – Гоогле Аналитицс вам такође показује када тачно људи долазе на вашу веб локацију према сату, дану, недељи или месецу.
 • Како проналазе вашу страницу? – Такође добијате информације о томе да ли ваша публика проналази вашу веб локацију у претраживачима (и који од њих), друштвеним медијима, везама на другим веб локацијама или да ли директно уносе адресу ваше веб локације.
 • Како комуницирају са вашим садржајем? – Са Гоогле аналитике такође можете разумети како људи комуницирају на вашој ВордПресс веб локацији, на пример, везе на које кликну. Ако дефинишете одређене циљеве (попут претварања посетилаца у претплатнике путем е-поште), то такође можете пратити.

2. Користите информације за оптимизацију ваше веб странице

Шта можете учинити са овим информацијама? Како вам је то корисно? Знајући горе наведено омогућава вам много тога.

 • Прилагодите своју веб страницу тако да боље служи вашој публици. На пример, побољшавањем техничких аспеката или додавањем језика.
 • Оптимизирајте изворе промета – уложите више у оне који раде посебно добро или појачајте ваше напоре на оне који то немају.
 • Побољшајте садржај и стратегију садржаја да бисте посетиоцима омогућили више онога што их занима.
 • Пратите маркетиншке кампање и видите да ли раде.
 • Пронађите своје странице са најбољим резултатима и подузмите кораке да бисте их побољшали.

Укратко – веб аналитика вам омогућава да елиминишете нагађања и доносите одлуке о својој веб локацији на основу чињеница и тврдих података, уместо осећаја црева. Гоогле Аналитицс је потпуно бесплатан за употребу, тако да не доприноси трошковима веб локације.

Корак 1. Пријавите се помоћу Гоогле аналитике

Пре него што можете да повежете софтвер на своју веб локацију, прво морате да се пријавите. Прво ћемо то учинити преласком на Почетна страница Гоогле аналитике.

Отворите Гоогле аналитички налог

Ако већ имате Гоогле налог, једноставно га користите за пријаву. Ако не, кликните на дугме да бисте се пријавили и створили потпуно нови налог. Када завршите са било којим од њих, видећете екран у наставку.

Подесите Гоогле Аналитицс налог

Прилично већ показује процес кроз који ћемо проћи. Хит Пријави се започети. На следећем екрану, када вам се даје избор између мобилне апликације и веб локације, обавезно одаберите веб сајт. Након тога морате уметнути своје податке.

Наведите детаље рачуна

Имајте на уму да ваш налог може да садржи неколико веб локација које пратите. Сходно томе, одговарајуће име рачуна може бити нешто слично Веб странице предузећа. Вебсајт име, адреса, категорија индустрије, земља и временска зона требају бити саморазјашњиви. Испод Подешавања дељења података, можете да одаберете шта год сматрате прикладним.

Када завршите, кликните Набавите ИД праћења наставиће се. У наредном кораку ћете можда морати да прихватите услове и одредбе Гоогле аналитике. Након тога видећете страницу са кодом за праћење и ИД-ом праћења.

Гоогле Аналитицс код за праћење и ИД

За сада је то све што смо желели постићи.

У следећем кораку додаћемо код за праћење на вашу ВордПресс локацију. Да бисте то учинили, можда ће вам требати или код или ИД за праћење, тако да има смисла оставити картицу прегледача отвореном. У случају да га затворите и будете морали тамо стићи касније, увек можете пронаћи код за праћење испод Администратор> Информације о праћењу> Код за праћење.

Корак 2. Научите основе Гоогле аналитике

Пре него што пређемо на то како да додамо код на вашу веб локацију, искористите прилику да се брзо осврнемо на главни интерфејс Гоогле аналитике. На тај начин ћете боље разумјети врсту информација које можете тамо пронаћи. До тамо можете стићи кликом на Кућа дугме.

Гоогле аналитички налог

Са десне стране ћете увек видети статистику за своју веб локацију, док на левој страни можете одабрати које податке желите да погледате. Дио програма у којем ћете проводити највише времена је дио Извештаји картицу. Пронаћи ћете неколико различитих одељка који, ако се кликне на њих, садрже друге подменије и садрже следеће информације:

 • Реалном времену – Показује вам шта се дешава на вашој локацији у моменту посматрања. Колико посетилаца је тренутно на њему, одакле су, шта гледају и још много тога.
 • Публика – Садржи информације које вам помажу да сазнате више о својим корисницима, нпр. Број посетилаца у одређеном временском периоду, колико су у просеку боравили и демографске, као и техничке информације о њима.
 • Аквизиција – Приказује који извори шаљу кориснике на вашу веб локацију и информације о вашим маркетиншким каналима.
 • Понашање – Све о томе шта ваши корисници раде након што дођу на вашу веб локацију, садржај који погледају и још много тога.
 • Конверзија – Ако сте поставили циљеве у Гоогле Аналитицс-у, ево где разумете колико добро радите на њиховом постизању.

Све добро до сада? Затим се пређимо на то како да сада додате Гоогле Аналитицс на своју ВордПресс локацију.

Корак 3. Додајте Гоогле Аналитицс у ВордПресс

Да би Гоогле Аналитицс почео да прати ваше посетиоце, горњи код мора да буде присутан на свакој страници веб локације на којој желите да урадите. Обично су то сви. Ево како то можете постићи ручно.

Опција А: Уметните код у хеадер.пхп

Један од главних начина додавања кода за праћење на вашу веб локацију је уметање у заглавље. На овај начин ће се учитавати на свакој страници.

Захваљујући начину на који је ВордПресс постављен, то је веома лако постићи. Већина стандардних тема има: хеадер.пхп датотека која је одговорна за штампање одјељка заглавља веб локације. Овде можете једноставно унети Гоогле Аналитицс код.

Међутим, када уносите измене у датотеке тема, будите свесни да је увек најбоље да то урадите у дечја тема. У супротном ће се изгубити када ажурирате своју главну тему. Дечије теме су генерално корисне и свакако бисте требали прочитати даље о њима.

Једном када направите тему за дете, једноставно је копирајте хеадер.пхп из главне теме у њу и почните да је уређујете. Затим копирајте и залепите код за праћење са услуге Гоогле Аналитицс непосредно пред затварање носач.

Додајте Гоогле Аналитицс код за праћење у датотеку заглавља ВордПресс-а

Такође, проверите да ли је умотан код

Сачувајте, пренесите и од тог тренутка Гоогле аналитика би требало да започне праћење.

Опција Ц: Користите прилагођени додатак

Трећа опција за ручно додавање кода за праћење на вашу веб локацију је креирање сопственог додатка. Ово вам такође омогућава могућност укључивања и искључивања записа са задњег дела ВордПресс-а. Поред тога, осигурава да код за праћење Гоогле Аналитицс остаје на вашој веб локацији, чак и ако промените тему.

Ако никада раније нисте створили додатак, не брините - то је заиста лако! Пре него што пређемо на то само кратка напомена: да би долена радила, ваша активна тема мора имати вп_хеад кука унутра хеадер.пхп. То се обично дешава по дефаулту, али вреди провера!

Након што завршите, све што требате учинити је креирати нову ПХП датотеку. Узмите уређивач текста по вашем избору, направите нову датотеку и сачувајте је као нешто слично ницк-гоогле-аналитицс.пхп. Затим му додајте следећи код (наговештај: то је иста функција као пре плус плус заглавље које омогућава ВордПрессу да зна да је то додатак).

  

Обавезно замените код за праћење узорка (све између ) са својом. У супротном неће радити. Такође, подесите заглавље шта год желите.

Када завршите, сачувајте датотеку и ставите је у мапу додатака на вашој веб локацији (вп-цонтент> додаци). Ако желите, можете да му дате и своју директоријум. Када завршите, активирајте га са резервног дела ВордПресс-а као и било који други додатак.

Активирајте прилагођени ВордПресс додатак за код за праћење Гоогле Аналитицс-а

Иако горе наведено није превише компликовано, па чак и лакши начин је употреба једног од многих доступних додатака. Проћи ћемо кроз један пример сада, а касније ћемо погледати још неколико додатака који могу учинити исто.

Како инсталирати Гоогле Аналитицс помоћу додатка за ВордПресс

За овај туториал ћемо користити Гоогле Аналитицс за ВордПресс од МонстерИнсигхтс. То је најпопуларнији додатак у директоријуму у ту сврху са више од два милиона инсталација. Такође је веома једноставан за употребу и долази са модулом који помаже да се ГДПР усклади (нажалост, само у премиум верзији).

Идемо!

1. Инсталирајте додатак

Наравно, кад год желите да користите додатак на вашој ВордПресс веб локацији, први корак је да га инсталирате. За то, једноставно идите на Додаци> Додај ново. Потражите га по имену (тражите Гугл анализе треба да буде довољно).

Додатак Гоогле Аналитицс ВордПресс

Кад га пронађете на листи, удаљите Инсталирај одмах да бисте је почели преузимати на своју веб локацију. Активирајте када то учините.

2. Повежите се са Гоогле аналитиком

Када је додатак активан, наћи ћете нову ставку менија која се зове Увиди на контролној табли ваше веб локације. Кликните на њу да бисте отишли ​​на Подешавања мени.

Аутентификујте МонстерИнсигхтс помоћу налога Гоогле Аналитицс

Кликните на Потврдите се својим Гоогле налогом. Ово ће вас преусмерити на страницу Гоогле аналитике. Од вас ће се тражити да пријавите или, ако већ јесте, да одаберете рачун који желите да користите за праћење.

Пријавите се на Гоогле налог

Након што се пријавите, Гоогле Аналитицс ће од вас тражити да дате дозволу за ВордПресс додатак за приступ вашим подацима.

Дозволите додатку да дода Гоогле Аналитицс у ВордПресс

Ово је неопходно да би могло да ради, побрините се да то дозволите. Након тога још увек морате одабрати профил који желите да пратите. Изаберите ону коју сте креирали раније и довршите аутентификацију када то учините.

То је то! Бићете враћени на вашу веб локацију. Рекли смо ти да ће бити лако!

2.1 Алтернативни метод

Ово није једини начин да помоћу овог додатка додате Гоогле Аналитицс на свој ВордПресс сајт. УА-код за праћење можете такође унети и ручно. За то једноставно кликните на Кликните овде да бисте ручно потврдили идентитет.

Ручно унесите ИД праћења за Гоогле Аналитицс у ВордПресс

Пронаћи ћете свој УА код као ИД за праћење на налогу Гоогле Аналитицс.

ИД праћења за Гоогле Аналитицс

Копирајте и залепите га у поље у подешавањима додатка. Затим сачувајте своје измене. Готово!

Само будите свесни да нисте у могућности да користите МонстерИнсигхтс извештаје у свом ВордПрессу на овај начин.

3. Подесите поставке праћења

Када се повежете, можете да кликнете на Праћење картицу на врху да бисте изменили начин на који апликација прати ваше посетиоце.

Подешавања праћења МонстерИнсигхтс

Покријмо најважније брзо:

 • Ангажовање - Опције за омогућавање игнорисања корисника сајта према улози корисника и омогућавање праћења догађаја (што значи кликови на везе)
 • Демографски подаци - Укључите извештаје о демографији и каматама. Оно што је још важније - ту можете да укључите анонимност ИП адресе.
 • Дозволе - Да контролишемо ко на вашој веб локацији може да прегледа извештаје и промени подешавања, да ли желите да се додатак аутоматски ажурира, прати статистику употребе и приказује најаве.

Постоји још неколико ситних ствари које можете променити, нпр. Руковање партнерским везама и још много тога. На жалост, већина опција је део премиум верзије додатка.

4. Проверите извештаје

Кул ствар МонстерИнсигхтс-а није само у томе што је једноставан за употребу, већ и у томе што податке Гоогле аналитике повлачи директно у ВордПресс контролну таблу. Можете га видети испод Увиди> Извештаји.

МонстерИнсигхтс извјештавање

Будите свјесни да треба времена да Гоогле прикаже било које податке. Због тога је овај део тренутно можда празан као на вашем Гоогле Аналитицс налогу. Генерално, треба проћи 12-24 сата пре него што се подаци почну приказивати, једноставно проверите касније.

Гоогле аналитика и ВордПресс у самој матици

Гоогле аналитика је важно средство за унапређење ваше ВордПресс странице. То вам може дати непроцјењиве информације о вашој публици, тако да их можете боље служити.

У посту изнад смо разговарали о свему што требате знати о овом пакету веб аналитике, укључујући и оно о чему морате размишљати у смислу закона о приватности података.

Осим тога, као што сте видели, додавање аналитике вашој веб локацији није компликовано. У суштини, само се морате регистровати и додати код за праћење на своју веб локацију.

Ово последње можете урадити ручно или додавањем у датотеке шаблона, укључујући их у функцију или прилагођени додатак. Додаци нуде још погоднији начин као што сте видели. Такође постоји много различитих опција за то.

До сада сте спремни да додате Гоогле Аналитицс на своју ВордПресс локацију. Надамо се да ће вам то помоћи да веб локацију учините још успешнијом!

Имате ли размишљања о Гоогле Аналитицс-у и ВордПресс-у? Ако је то случај, молимо вас да га поделите у одељку за коментаре испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map