Како дизајнирати / креирати логотип


Како дизајнирати логотип (за веб локацију)


Дизајн вашег логотипа је велики посао јер су логотипи кључни за бренд ваше компаније и целокупни дизајн ваше веб локације. То може бити застрашујући процес ако никада раније нисте дизајнирали логотип.

Ако желите да научите како да дизајнирате лого, стигли сте на право место. Испод је водич у 7 корака за типичан процес дизајна логотипа. Сваки корак даје детаљне савете о томе како креативно размишљати како бисте дизајнирали свој лого. Постоји и брза прекида у коришћењу бесплатног алата за дизајн на мрежи и преношење вашег логотипа на вашу ВордПресс веб локацију.

Брза статистика и преглед садржаја:

 1. Пронађите праву инспирацију
 2. Идентификујте три боје које одражавају вашу веб локацију
 3. Одаберите свој стил дизајна логотипа
 4. Пронађите прави фонт
 5. Креирајте свој лого на бесплатној дизајнерској платформи
 6. Додајте га на своју веб локацију
 7. Можда ће требати неколико покушаја

1. Пронађите праву инспирацију

Дизајн логотипа је много једноставнији ако сте одвојили време да инспирацију потражите као свој први корак. На овај начин одузимате времена да сакупите различите идеје и јасније ћете знати које идеје вам се свиђају, а које не. Када одвојите мало времена за потрагу за инспирацијом, имаћете бољи осећај у ком правцу ћете ићи уз дизајн свог логотипа.

Добра вест је да постоји много дизајна логотипа који подстичу ваше потребе за инспирацијом. Проналажење добрих примера дизајна логотипа лако је ако знате где да тражите. Желећете да прикупите најмање три примера дизајна на којима вас највише привлаче.

Погледајте веб локацију Под конструкцијом је потпуно ново, који се састоји од великог избора редизајна корпоративних брендова. Потпуно нови садржи многе познате брендове попут Стаплес и Пандора. А њихова колекција сеже много, много година.

Постоје и веб локације Цреативе Маркет, који садржи пуно јефтине графике и већ припремљених узорака логотипа. Не морате их купити осим ако то стварно не желите. Циљ је овде да се прегледа сва разноврсна имовина за продају на Цреативе Маркет-у, како би се добила идеја о креативним могућностима у дизајну логотипа и да би вас инспирисали.

Дрибббле
Кредитна слика: Дрибббле.

И на крају, можете прегледавати веб локације попут Дрибббле, који такође имају велики избор дизајна и много лепих примера дизајна логотипа.

Ове две веб странице су јавни портфолији, тако да ћете имати приступ небројеним дизајновима логотипа у свим врстама стилова.

Узимајући времена да се упознате са различитим дизајнерским и графичким концептима омогућиће вам да покренете свој процес дизајна логотипа на десној нози и у јаком правцу. Бићете у могућности да створите нешто што вам изгледа слично, а да се не осећате фрустрирано, неинспиративно или збуњено где да започнете. Не заборавите да сакупите најмање три дивна примера који вам говоре.

2. Идентификујте три боје које одражавају вашу веб локацију

Бирање боја за дизајн вашег логотипа не мора бити тешко. Ако имате своје смернице бренда већ дефинисано, користите те боје за ваш лого. Можда ћете морати да мало подешавате боје док развијате дизајн логотипа, али те марке бренда су тамо где ћете почети.

Међутим, ако већ немате унапред дефинисане смернице за брендирање или боје веб локације са којима треба да радите, не брините. Уместо тога, желећете мало времена истражите одговарајуће боје за своју нишу, индустрија и циљна публика. Дакле, ако се ваше предузеће бави аутомобилском индустријом и циљате углавном старије мушкарце, одабирете боје које су можда тамније или богатије тоном. Али ако сте у индустрији лепоте и циљате млађу, женствену публику, тада потрага за светлијим бојама, можда ће чак и металик бити бољи позив.

Пинтерест
Кредитна слика: Пинтерест.

Озбиљно размислите о својој циљаној публици унутар нише.

На пример, ако сте у аутомобилској индустрији, али циљате младе људе, ако одете са мрачнијом, мушкијом палетом, можда неће успети као и светлијим, живахнијим спектром боја.

Није ствар само у индустрији. Реч је о целој слици, која такође укључује вашу нишу и циљану публику.

Други пример је ако сте у индустрији лепоте, али циљате мушкарце. У овом случају, светли шљокице или жутила можда неће учинити трик. Урадите своје истраживање и према томе изаберите своје боје.

Можете користити веб локације поменуте у првом кораку за истраживање боја. Алтернативно, Пинтерест је одличан извор надахнућа боја и истраживање ниша.

Поред тога, покушајте да размишљате о својим бојама шире, што значи како би те боје могле да се користе у вашој целини веб странице, а не само у оквиру вашег логотипа. То је зато што ће дизајн вашег логотипа бити део вашег укупног бренда.

Као што ћете вероватно приметити док тражите инспирацију, логотипи долазе у великом броју стилова. Има их много различите категорије или врсте логотипа. Али два најважнија за вас били би логотипи на основу текста као што су Диснеи или Гоогле и логотипи на основу симбола као што су Инстаграм или Нике.

Постоје и случајеви када логотип комбинује ова два, на пример Домино или Таргет. Изаберите тип дизајна логотипа који вам највише одговара.

Поред тога, постоје различити стилови визуелног дизајна, попут ретро дизајна логотипа. Постоје такође и ултрамодерни, минимални, класични стилови и обиље различитих облика такође.

Беханце
Кредитна слика: Беханце.

Прво разговарајмо о облицима логотипа. Округли логотипи су фантастични, посебно као самостални симболи. Одлични су као аватари на друштвеним мрежама и добро функционишу са другим графичким елементима. Кругови су кохезивни и инклузивни облици. Имају централни фокус и лако могу бити на очима. Правокутни логотипи су подједнако ефикасни. Правоугаони облик се често сматра чврстим и јаким, што даје логотипу осећај снаге или стабилности.

Такође би требало да будете свесни различитих стилова дизајна у које долазе логотипи, као што су минимални или класични. Да бисте одабрали прави стил, морате да признате две ствари.

Први, размислите о својој ниши, послу и циљној публици. Слично истраживању боја, можда ће вам требати неко време да схватите који ће се визуелни стил добро уклопити са нишом ваше веб локације. Ако желите да продајете савремени намештај за спаваће собе, размислите о модерном дизајну логотипа, а не о ретро.

Друго, размислите о својој жељи. Наравно, мораће вам се допасти и лого. Узмите инспирацију из комада које сте сакупили у првом кораку и пратите у правцу дизајна логотипа који су вам се свидели.

4. Пронађите праву фонт

Ако дизајнирате логотип са текстуалним елементом, мораћете да одаберете прави фонт за њега.

Не недостаје вам места да пронађете савршен фонт. Ако тражите бесплатну опцију, можда бисте желели да почнете са Гоогле фонтовима. Лоша страна је та што њихову колекцију фонтова увелико користе многе веб странице, компаније и дизајнери.

Ако желите јединствени фонт за свој лого, размислите о куповини анкета јефтин фонт са места као што је Цреативе Маркет. Они имају низ невероватних прилагођених фонтова који неће пробити ваш буџет. Друга алтернатива је претрага веб странице Беханце, који има пуно прилагођених фонтова за преузимање. Неки од њих ће бити плаћени, али многи од њих су бесплатни, а праве их врло талентовани дизајнери.

Цреативе Маркет
Кредитна слика: Цреативе Маркет.

Када тражите фонт вашег логотипа, имајте на уму стил вашег фонта. Фонт треба да одговара свеукупни изглед вашег логотипа. Ако идете са стилом дизајна ултрамодерног логотипа, требало би да одаберете фонт који је такође ултрамодерни у стилу. У супротном, ваш лого ће имати неусклађен изглед и неће на крају изгледати сјајно. Ако се трудите да одаберете прави фонт, погледајте своје инспиративне нацрте логотипа и покушајте да их упоредите.

5. Креирајте свој лого на бесплатној дизајнерској платформи

Данас постоји толико различитих ресурса које можете користити за дизајн логотипа. Наравно, неки од њих су плаћени, као што је Пхотосхоп. Међутим, постоји добар број висококвалитетних бесплатних алата. Неки од њих су заиста сјајни и немају стрму кривуљу учења.

Схопифи’с Хатцхфул је фантастично средство ако сте потпуно заглавили или нисте сигурни како даље. Поставит ће вам неколико питања о потребама вашег логотипа и пружити вам више различитих могућности избора за основни дизајн вашег логотипа. У међувремену, Произвођач логотипа Скуареспаце-а је савршен за стварање минималистичког логотипа.

Цанва
Кредитна слика: Цанва.

Онда је Цанва Изузетно је хваљен бесплатни алат за дизајн на мрежи и одличан је за дизајн логотипа. Хајде да пређемо на то како да користимо Цанва за дизајн вашег логотипа. После креирања налога или пријаве, сусрећете се са празним платном и великим избором шаблона. Ако желите, прегледајте их.

Цанва
Кредитна слика: Цанва.

У супротном, можете наставити и скочити на картицу Елементи која има широк спектар графике и икона. Одвојите време за проналажење правих за свој дизајн. По потреби можете мењати боје, положај и непрозирност одабраних графичких елемената.

Цанва
Кредитна слика: Цанва.

Ако ваш логотип захтева текст, пређите на картицу Текст. На овој картици ћете наћи разне текстуалне композиције. То је забавно јер вам омогућава преглед и играње около са различитим комбинацијама фонтова и хијерархија. Ако имате добру идеју о саставу текста, једноставно додајте наслов на плочу са уметницима и добијте стил.

Цанва
Кредитна слика: Цанва.

Сваки типографски елемент на Цанви има неколико различитих карактеристика прилагођавања, као што су боја и величина текста. Оно што је најважније, Цанва има велики избор фонтова за избор. Али апликација такође омогућава да отпремите фонтове (преко текстуалне везе на дну листања листа фонтова).

Цанва
Кредитна слика: Цанва.

Након што сте спремни за извоз, то можете учинити помоћу гумба за преузимање у горњем десном углу екрана. Изаберите врсту датотеке и све је спремно.

6. Додајте га на своју веб локацију

Додавање логотипа на вашу ВордПресс веб локацију није тежак процес. Наравно, прво што бисте желели да урадите јесте да се пријавите на ВордПресс налог своје веб локације. На левом менију изаберите Изглед, а затим Прилагоди. Преусмериће вас се у подручје прилагођавања теме.

Како додати логотип на своју ВордПресс локацију

Свака ВордПресс тема овде може имати неколико различитих подешавања и то је у реду. За сада нас занима само картица Идентитет веб локације. Једном када кликнете на њега, видећете неколико различитих подешавања веб локације, укључујући логотип веб локације и област за учитавање или поновно постављање новог..

Отпремите свој нови логотип, кликните плави тастер Објави на врху, а ваш нови логотип се приказује на вашој веб локацији!

7. Било би мало покушаја

Нажалост, добијање савршеног логотипа може потрајати неколико покушаја. Поготово зато ако први пут дизајнирате логотип.

Као и код већине вештина, за то је потребно време и вежба. Дакле, ако нисте задовољни првим покушајем, то је у реду. Једноставно ћете морати да покушате поново.

Већина професионалних дизајнера не добија прави логотип ни приликом првог покушаја дизајн је потпуно итеративни процес. Дакле, немојте се превише обесхрабрити.

Ако нисте задовољни дизајном логотипа, имате две могућности:

 1. Прво је итерати ваш дизајн.
 2. Друго је почети испочетка и покушати поново испочетка.

При понављању дизајна, требало би да имате за циљ да направите неколико ситних измена у исто време. Можда промените палету боја или фонт. Експериментирајте са различитим облицима или покушајте с другим алатом за дизајн. Када говоримо о томе, алати за дизајн често имају различита унапред направљена средства, а један од њих могао би бити кључан за то како лого дизајн буде тачан.

Или једноставно почните испочетка. Изаберите нови сет инспиративних дизајна и поново прођите кроз цео поступак описан у овом чланку. Сваки пут када поновите поступак дизајнирања логотипа, не само да ћете се приближити вашем савршеном логотипу, већ ћете и бити бољи у дизајнирању.

Не фрустрирај се, настави. Схватио си!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map