Како да пренесете своју веб локацију на ВебХостингХуб

Могу ли да пребацим своју веб локацију на ВебХостингХуб?

Компанија за хостовање ВебХостингХуб подржава и дозвољава трансфере сајтова, тако да је одговор дефинитивно да. Да, можете да пренесете своју веб локацију на ВебХостингХуб. У ствари, пренос ваше веб локације у ВебХостингХуб је лак процес. Међутим, прво морамо јасно дефинисати шта треба да пренесете, било да је то само веб локација, а не домен или да ли желите да свој домен пребаците на ВебХостингХуб. Технички гледано, постоји основна разлика између преношења веб локације на нови хост и преноса вашег домена. Иако за неке ово може звучати исто, заправо није.


Видите, разлика је у томе што у основи Регистрација домена и Хостинг домена, такође познат као Хостинг Веб Сите, као две различите ствари. Регистрација домена је ваше власништво над именом домена које, осим подешавања које направите на контролној табли регистрара, нема много везе са вашим стварним хостингом, док је домена хостинг хостинг компанија која поседује сервер на који сте поставили веб локацију, укључујући ваше датотеке и фасцикле. Ваш веб домаћин не мора бити иста компанија у којој сте регистровали домен.

Следећа дискусија се фокусира на питање преноса веб странице, а не домена.

Да ли постоји једноставан начин да се моја веб локација пренесе на ВебХостингХуб?

Један од најједноставнијих начина да се ваша веб локација коју претходно други домаћин хостира у ВебХостингХуб пренесе путем коришћења цПанела. То је, наравно, ако ваш претходни домаћин користи цПанел. Ако је то случај, процес преноса ваше веб странице требао би бити много лакши. Оно што прво морате да урадите је да генеришете цПанел Бацкуп у компанији која тренутно гостује на вашој веб локацији. Након генерисања резервне копије, морате је преузети на радну површину помоћу ФТП-а или са везе за преузимање која је доступна на цПанелу вашег домаћина. Након довршетка преузимања, морате га учитати, поново користећи ФТП у / хоме именик вашег новог ВебХостингХуб налога. Наравно, то значи да би пре него што започнете пренос веб локације требало да имате налог у ВебХостингХуб-у. Након довршетка преноса, морате затражити ВебХостингХуб да вам врати резервну копију. У ту сврху морате да обавестите компанију у коју сте поставили резервну копију. Компанија вас такође може тражити да у сврху верификације наведете своју лозинку или последње четири цифре ваше кредитне картице.

Након враћања резервне копије цПанела, тестирајте своју веб локацију користећи привремену УРЛ адресу наведену у вашој добродошлици. Након тестирања и сазнања да веб локација функционише, сада можете да измените ДНС подешавања вашег домена тако што ћете их усмерити на сервере ВебХостингХуб. То се може учинити тако што ћете се пријавити у регистратор домена и променити сервере имена у нс1.вебхостингхуб.цом и нс2вебхостингхуб.цом. Након извршења промене, сачекајте око 4 – 24 сата да промене ступе на снагу.

Шта треба да урадим за пренос свог домена?

Да бисте преселили веб локацију на ВебХостингХуб, потребно је да следите следеће кораке:

 •  Прво пренесите датотеке своје веб локације на радну површину помоћу ФТП клијента. Имајте на уму да ФТП неће моћи да приступи МиСКЛ базама података, тако да ако ваш претходни домаћин нуди пхпМиАдмин за управљање базама података, можда ћете морати да извозите базу у пхпМиАдмин.
 •  Након довршетка преузимања датотеке морате учитати у ВебХостингХуб базу података, поново користећи ФТП клијент. Међутим, овај пут ћете се повезати са својим провајдером хостинга који је ВебХостингХуб. Међутим, ако ваша веб локација користи базу података, оно што требате да урадите је да прво креирате базу података у цПанелу, а затим их увезите помоћу пхпМиАдмин.
 •  Након отпремања и смештања датотека на одговарајућу локацију, време је да проверите да ли ваша веб локација функционише. Да бисте тестирали своју веб локацију, користите привремену УРЛ адресу која је дата у е-поруци коју сте добили. Важно је напоменути да ће за све ВебХостингХуб рачуне нова задана фасцикла бити публиц_хтмл.
 •  Након што је тест довршен, морате да усмерите свој домен на Намесерверс ВебХостингХуб-а тако што ћете се пријавити у интерфејс за управљање доменом регистратора и променити сервере имена у нс1.вебхостингхуб.цом и нс2.вебхостинг.цом.
 •  Сачекајте најмање 4 сата до 24 сата како би промене ступиле на снагу, али се саветује да повремено.  

Како могу да извозим МиСКЛ базу података у пхпМиАдмин?

Како ФТП не може да приступи базама података, можда ће бити потребна да извозите своју МиСКЛ базу података у пхпМиАдмин. То вам омогућава да направите резервну копију базе података која се може користити за пренос базе података на други сервер или једноставно за чување. Да бисте извезли своју МиСКЛ базу података, морате да следите следеће кораке:

 •  Прво се морате пријавити на цПанел.
 •  Затим кликните на икону пхпМиАдмин која се може наћи под базама података.
 • На листи у левом менију изаберите базу података коју желите да извозите кликом на име базе података.
 • Затим кликните на картицу Извоз.
 • Уверите се да су одабране све табеле и СКЛ опција.
 •  Затим под “Структура” омогућите опцију “Додај таблицу / поглед / поступак / функцију”.
 • Ако је ваша база података велика, можете компримирати датотеке одабиром „зиппед“ или „гзиппед“. Провјерите је ли одабрано „Саве ас филе“.
 •  Затим кликните на дугме Го који се налази у доњем делу екрана.
 •  Да бисте преузели извоз базе података на вашу локалну радну површину, изаберите „Сачувај“ када се од вас затражи да отворите или сачувате датотеку. Обавезно припазите на име датотеке и локацију на којој је резервна копија сачувана.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map