Шта значи приватни ВХОИС?

Сви подаци за контакт које сте унели током поступка регистрације имена домена аутоматски се чувају у ВХОИС бази података, јавној бази података која садржи све податке о контактима и регистрацији и информације за сваки домен регистрован код одређеног регистрара. Те информације су јавно доступне и њима може приступити свако ко жели. Како су информације доступне јавности, то значи да су незаштићене.
Међутим, постоји начин да заштитите своје податке који се чувају у ВХОИС бази података. Овај поступак заштите ВХОИС базе података назива се приватни ВХОИС, такође познат као Приваци Приваци. Приватност домена помаже да заштитите ваше личне податке тако што их сакривате од знатижељних очију јавности што вам заузврат помаже да заштитите од нежељене поште, телемаркетара и других бескрупулозних појединаца од приступа вашем личним подацима.


Да ли ИнМотион нуди приватни ВХОИС и како то функционише?

Као део опредељења ИнМотион-а да својим клијентима обезбеди сигурно и цјеловито искуство хостинга, ИнМотион нуди својим клијентима услуге приватности домена. Међутим, услуга није стандардна карактеристика његовог хостинг пакета већ се нуди као додатна услуга. Као додатна услуга, то значи да се услуга нуди по цени, која се тренутно може купити по цени од 9,99 УСД годишње по домену. Иако се трошак може сматрати мало скупим, корист коју доноси онима који желе да заштите своје приватне податке далеко превазилази трошкове..

Чим клијент купи приватност домена, ИнМотион замењује записе јавних информација за име домена са сопственим информацијама ИнМотион-а. Замењене информације ће укључивати адресу е-поште, телефонски број и физичку адресу осим назива организације, јер је она легални власник домена.
Приватни ВХОИС или приватност домена доступни су свим доменима, осим онима са .ус екстензијом.

Како могу да добијем ИнМотион-ову услугу приватности домена?

Добијање ВХОИС података заштићених ИнМотион-овом приватношћу домена прилично је једноставно. Једноставно следите следеће кораке:

  •  Прво се морате пријавити на панел за управљање налогом или АМП;
  •  Чим сте пријављени, означите преко „Домене“, а затим кликните на „Управљање доменама“;
  •  Тада ћете бити доведени на страницу на којој ћете видети своје домене. На десној страни ваших домена налази се веза „Додај приватност“, кликните ону која одговара домени коју сте желели да буде приватна.
  •  Кликом на дугме доћи ћете на страницу за наплату где можете извршити трансакцију са одељењем за наплату ИнМотион-а о вашој новој услузи. Можете се одлучити за коришћење постојећих података о кредитној картици које се чувају у њиховом систему или можете додати нову. Важно је да се слажете са њиховим Условима пружања услуге тако што ћете их пажљиво прочитати, а затим кад их схватите и договорите, кликните Пошаљи. Важно је имати на уму да иако је услуга приватности додана у ваш домен након што сте кликнули „Пошаљи“, може проћи и до 24 сата пре него што други људи могу да виде ажуриране ВХОИС информације.

Тренутни купци могу послати е-пошту суппорт@инмотионхостинг.цом или назвати 888-321-4678 или 757-416-6575 (за међународне клијенте), док нови купци или они који још немају ИнМотион хостинг налоге, можете контактирати салес@инмотионхостинг.цом или назовите горе наведене бројеве.

Да ли ћу и даље моћи да мењам или ажурирам своје ВХОИС информације?

Своје ВХОИС податке можете лако изменити или променити модификовањем података о регистрацији. Подаци о регистрацији могу се изменити путем плоче за управљање налогом. Ово је оно што треба да урадите.

  •  Пријавите се на панел за управљање рачунима (АМП);
  •  Задржите показивач миша изнад Домене у горњем менију, а затим кликните Управљање доменама;
  •  Кликните на домен у који желите да извршите промену са списка представљених домена;
  •  Ово ће вас одвести на страницу на којој ћете видети листу веза, пронаћи и кликнути на везу „Прегледајте или промените податке о регистрацији“;
  •  На следећем екрану кликните на дугме „Уреди“ поред детаља које желите да промените;
  •  Након што се информације додају, пажљиво их прегледајте и кликните на „Пошаљи“. Ваше податке би требало променити до сада, али обично је потребно до 24 сата пре него што промене буду доступне на ВХОИС-у.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me