Шта значи гаранција за поврат новца?

Као начин да докажу својим клијентима да компанија може пружити услугу хостинга загарантованог задовољством, хостинг компаније нуде гаранције за поврат новца као “везу поверења” својим клијентима. Заправо, ова гаранција је једна од маркетиншких стратегија које користи већина компанија, посебно оних које продају своје услуге клијентима. Гаранција за повраћај новца, прикладније названа „гаранција задовољства“, замишљена је као печат задовољства корисника и обећање о пружању квалитетне услуге. То у основи значи да компанија уверава клијента да ће добити врхунску услугу и потпуно задовољство услугом, у супротном ће вам вратити новац.


Гаранције за поврат новца варирају од компаније до компаније, а неке нуде ниску гаранцију поврата новца од 15 дана до висине од 90 дана. Ова гаранција постаје примењива када клијент из било ког разлога откаже своју претплату код компаније која гостује пре истека рока наведеног у уговору. То, међутим, не значи да клијент неће добити ништа од компаније када се отказ догоди након договореног периода гаранције за повраћај новца, јер неке компаније се такође слажу да ће својим клијентима рефундирати унапред одређени износ у зависности од дужине времена протеклог пре отказ је ступио на снагу.

Шта морам да знам о гаранцији поврата новца ИнМотион-а?

ИнМотион хостинг нуди 90-дневну гаранцију поврата новца за све њихове услуге хостинга. Ово је начин на који компанија може уверити своје клијенте да је компанија сигурна да може пружити врхунску квалитету и загарантовану услугу својим клијентима. Ова гаранција значи да уколико клијент, из било којег разлога, одлучи да откаже своју претплату на хостинг са ИнМотион-ом пре истека рока од 90 дана, компанија ће у целости рефундирати клијенту за износ услуге хостинга, без постављања питања.
Иако клијенти имају право да откажу свој хостинг рачун у било ком тренутку, то не мора нужно да значи и да сте слободни да то урадите у складу са својим жељама и потребама. Као што је предвиђено Увјетима пружања услуге, иако клијент може отказати свој рачун у било којем тренутку, политика отказивања јасно даје до знања да клијент то може учинити „уз уредно упозорење компанији, прије истека почетног почетног термина или било којег сљедећег Увјета. “(Услови коришћења услуге, Уговор о кориснику 2.ц).
Такође је укључено у Услове пружања услуге, Уговор о кориснику 2.ц.и-иии. Да је, један, клијент дужан да плати све накнаде и трошкове прикупљене пре периода када отказ ступи на снагу; два, да компанија може, али није обавезна да клијенту плати или надокнади повраћај свих претплаћених накнада за основне услуге хостинга током читавих месеци након отказивања и три, да је клијент у обавези да плати у целости за све остале услуге, осим основне накнаде за хостинг, за сваки месец преосталог термина.
Отказивање обично ступа на снагу 30 дана након одговарајућег обавештења о отказивању, компанија ће примити службени образац за отказ..

Шта подразумева ИнМотион-ова 90-дневна гаранција поврата новца?

90-дневна гаранција поврата новца ИнМотион-а је гаранција за потпуни повраћај свих накнада које клијент плаћа у вези са услугом хостинга пре 90 дана од истека почетног почетног рока. Међутим, израз „пуни повраћај новца“ не значи нужно да укључује плаћене накнаде које нису повезане са основном хостинг услугом и сматра се неповратним. То је оно што се подразумева под фразом „у вези са услугом хостинга“. Ове неповратне услуге су, али нису ограничене на:

 Бесплатна имена домена:

  •  Ако је клијент регистровао било које име домена у оквиру промоције „Бесплатно име домена“ током поступка регистрације, за повраћај новца ће се одузети износ од 11,99 УСД годишње плус административна накнада од 5 УСД. Клијент, међутим, добија задржавање власништва и контроле над својим именом домена.
  •  Клијентима који су купили наменску ИП адресу биће враћен процентриран износ, што значи да ће се износ који треба вратити бити заснован на периоду протеклом између датума регистрације до датума отказивања и услова услуге.
  •  Остале неповратне накнаде као што је износ плаћен за ССЛ услуге и приватност домена.

Шта би се требало догодити ако откажем свој ИнМотион рачун након истека рока од 90 дана?

Ако и када отказивање наступи након протека рока од 90 дана, клијентима ће се рефундирати, под следећим условима:

  •  Клијент ће добити прокњижени повраћај трошкова за услуге плаћене у вези са услугом хостинга, под условом одбитка од 11,99 УСД по имену домена ако је клијент регистровао име домена у промоцији „Бесплатно име домена“.
  •  Клијенту се не враћају накнаде за неповратне накнаде;
  •  Клијенту се не враћају накнаде за подешавање, које аутоматски постају неповратне након 90 календарских дана.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me