9.5 Просечна оцена
Сигурно, поуздано и високо скалабилно решење за хостинг у облаку све у једном


ДигиталОцеан је хостинг компанија са седиштем у Њујорку, специјализована за цлоуд хостинг решења. Њихова инфраструктура је високо скалабилна и намењена је програмерима који граде апликације и веб локације. У зависности од потреба за складиштењем, можете одабрати било који план из 19 карата које нуде. Њихове цене су веома конкурентне и већ од само 5 УСД месечно можете добити хостинг сервер.

ПРОС
 • Сигурна инфраструктура
 • АПИ и контролна табла
 • Напредна опрема
 • Неуправљан хостинг
 • Предвидљиве цене
 • Активна заједница која зна
ЦОНС
 • Ограничена корисничка подршка
 • Не нуде основни хостинг
 • Центри података у неколико региона

Још нисмо прегледали опцију Блог хостинга за Дигитал Оцеан, јер се чини да тренутно не нуде ову врсту хостинга.

Још нисмо прегледали опцију наменског хостинга за Дигитал Оцеан, јер они изгледа не нуде тачно хостинг.

9.5 ВПС Оцена

Цена
$ 5


ДигиталОцеан се специјализовао за пружање хостинга у облаку. Због тога су уложили у најсавременију технологију, услуге додатног прибора и професионалну подршку како би осигурали да најбоље искористите свој план хостинга у облаку. Иако не постоји ништа као тотални систем за заштиту од катастрофа, компанија је конфигурисала њихове цлоуд сервере како би смањила штетне ефекте застоја и губитка услуге.

Постоје две главне категорије хостинг планова које компанија нуди: Стандардне капљице и ЦПУ Оптимизиране капљице.

Стандардне капљице

Ако тражите решење за хостинг за своју веб локацију или окружење за постављање, Стандардне капљице су врло флексибилне за кориснике са рачунарским потребама ниског интензитета.

Планови се разликују у меморији од 1 ГБ до 192 ГБ. Такође се разликују у ССД дисковима и ВЦПУ капацитетима. ВЦПУ означава виртуалну централну процесну јединицу и један или више њих додељени су виртуелној машини у облачном окружењу. Што су ВЦПУ-ови више у плану, то је већа и рачунска снага.

Категорија Стандардне капљице има укупно 14 планова. План који одаберете зависиће од ваших рачунарских потреба и буџета.

МЕМОРИЈА вЦПУ ССД ДИСКПРИЈЕНОСЦЕНА
1ГБ 1 вЦПУ 25 ГБ 1 ТБ $ 5 / месечно
$ 0,007 / хр
2 ГБ 1 вЦПУ 50 ГБ 2 ТБ 10 УСД месечно
$ 0,015 / хр
3 ГБ 1 вЦПУ 60 ГБ 3 ТБ $ 15 / месечно
$ 0,022 / хр
2 ГБ 2 вЦПУ 60 ГБ 3 ТБ $ 15 / месечно
$ 0,022 / хр
1 ГБ 3 вЦПУ 60 ГБ 3 ТБ $ 15 / месечно
$ 0,022 / хр
4ГБ 2 вЦПУ 80 ГБ 4 ТБ $ 20 месечно
$ 0,030 / хр
8 ГБ 4 вЦПУ 160 ГБ 5 ТБ $ 40 / месечно
$ 0,060 / хр
16 ГБ 6 вЦПУ 320 ГБ 6 ТБ 80 долара месечно
0.119 $ / хр
32 ГБ 8 вЦПУ 640 ГБ 7 ТБ $ 160 / месечно
$ 0,238 / хр
48 ГБ 12 вЦПУ 960 ГБ 8 ТБ 240 долара месечно
$ 0,357 / хр
64 ГБ 16 вЦПУ 1,25 ТБ 9 ТБ $ 320 / месечно
$ 0,476 / хр
96 ГБ 20 вЦПУ 1,88 ТБ 10 ТБ $ 480 / месечно
$ 0,714 / хр
128 ГБ 24 вЦПУ 2,5 ТБ 11 ТБ $ 640 / месец
$ 0,952 / хр
192 ГБ 32 вЦПУ 3,75 ТБ 12 ТБ $ 960 / месечно
$ 1.429 / хр

На пример, ако сте корисник малог или кућног предузећа, 8 ГБ РАМ-а, 160 ГБ ССД диска, 4 вЦПУ-а и 5 ТБ месечног плана преноса који кошта 40 УСД месечно је погодан за вас.

ЦПУ Оптимизоване капљице

Ова категорија капљица дизајнирана је за интензивну употребу. Ако сте врста корисника која тражи ресурсе сервера који могу да подрже машинско учење, кодирање видео записа, активне предње веб сервере, групну обраду и послуживање огласа, тада су капљице оптимизиране за процесор најбоље за вас. Сви ЦПУ-ови су Интел типа са наменским хипер-нитима.

МЕМОРИЈАДЕДИКАТИРАНИ вЦПУ-овиССД ДИСКПРИЈЕНОСЦЕНА
4ГБ 2 вЦПУ 25 ГБ 4 ТБ $ 40 / месечно
$ 0,060 / хр
8 ГБ 4 вЦПУ 50 ГБ 5 ТБ 80 долара месечно
0.119 $ / хр
16 ГБ 8 вЦПУ 100 ГБ 6 ТБ $ 160 / месечно
$ 0,238 / хр
32 ГБ 16 вЦПУ 200 ГБ 7 ТБ $ 320 / месечно
$ 0,476 / хр
64 ГБ 32 вЦПУ 400 ГБ 9 ТБ $ 640 / месец
$ 0,952 / хр

Једна од значајних предности регистрације на ДигиталОцеан капљицама је та што ћете уживати у истој инфраструктури као што је понуђена њиховим пословним купцима. Ово није уобичајено код многих хостинг компанија. Традиционално, планови хостинга на истој платформи су ограничени на инфраструктуру којој могу приступити.

 • Сигурна инфраструктура
 • АПИ и контролна табла
 • Напредна опрема
 • Неуправљан хостинг
 • Предвидљиве цене
 • Активна заједница која зна

Почните одмах са Дигитал Оцеан-ом.


Гаранција за повраћај новца
Н / А
Простор на диску
25 ГБ – 3,840 ГБ
Назив домена
Н / А
Погледајте планове

Још нисмо прегледали опцију Вордпресс хостинга за Дигитал Оцеан, јер се чини да тренутно не нуде ову врсту хостинга.

Приликом постављања вашег пословања, а посебно веб локације, један од аспеката на који би требало да нагласите је континуитет пословања. Једном када покренете веб локацију, купци ће очекивати да ће вас стално пронаћи на мрежи и било шта мање од овога створиће сумњу у вашу поузданост.

ДигиталОцеан Преглед

ДигиталОцеан је пружатељ услуга хостинга у облаку који је посвећен пружању високо конфигурабилних виртуалних сервера. Њихови ресурси сервера распоређени су у 8 дата подручја широм свијета. То значи да у случају да се деси пад или развој техничких проблема, ваша веб локација неће трпети последице застоја.

Да би се разликовали од конкуренције, њујоршка компанија је у своје производе спаковала пуно врхунских, прилагођених програмерима. На пример, можете:

 • Смањите ризике од прекида помоћу плутајућих ИП-ова
 • Осигурајте своје веб ресурсе коришћењем облачног заштитног зида
 • Додајте блок меморију у складу са потребама вашег пројекта
 • Управљајте сваком компонентом свог укупног подешавања путем прилагођеног АПИ-ја

Први поглед на ДигиталОцеан ствара дојам да су дизајнирани само за искусне кориснике. Међутим, истина је да компанија циља свакога, од власника веб локација до напредних програмера. Простор можете лако да пронађете унутар спектра.

У ДигиталОцеан линго-у, виртуелне машине које су у основи сервери познате су као капљице. Капљице раде на Линук оперативним системима, флексибилне су и прилагодљиве на основу ваших пословних потреба.

То значи да с растом вашег пословања и потражњом за веб ресурсима можете једноставно надоградити. На исти начин, ако сервер треба смањити, можете смањити скалирање и платити мање.

Ресурси за складиштење ДигиталОцеан-а

Ако имате велике количине података, ДигиталОцеан омогућава вам креирање простора у року од неколико секунди за чување података. Ови простори су потпуно скалабилни, а преноси података обезбеђени су ХТТПС-ом. Идеална врста података за складиштење у Спацес је видео, аудио, текст и слике.

Имате могућност да користите Спацес као самосталну услугу или да га комбинујете са другим производима на ДигиталОцеан-у, попут капљица. Цене за Спацес су и предвидљиве и приступачне. На пример, можете добити 250 ГБ простора за складиштење почевши од 5 УСД месечно. У случају да премашите пакет складиштења и желите да додате више, само ћете платити 0,02 УСД по ГБ додатног простора за складиштење.

Док се Спацес бави складиштењем објеката, постоји још једно решење за складиштење познато као Блоцк Стораге које се бави базама података, критичним апликацијама и језицима на страни сервера. Слично као и простори, Блоцк Стораге је погодан и флексибилан.

Складиштење блокова такође је предвиђено на генеричким блоковним уређајима познатим као волумени. Када покренете веб локацију, количине су попут дискова за складиштење који су локално повезани. То значи да их можете поделити, форматирати и управљати као и било који диск диск.

Ако вам је потребно више простора за складиштење, али желите да задржите моћ обраде вашег Дроплет плана, можете да преместите количину независно од једне капи у другу. То се одвија без проблема, без утицаја на снагу капљица.

Како започети рад на ДигиталОцеан-у

Ако се желите пријавити путем ДигиталОцеан-а, поступак је једноставан и брз. Све што требате је да наведете име ваше компаније, адресу е-поште и податке о плаћању који могу бити ПаиПал или картица. За кратко време бићете пријављени на надзорну таблу ДигиталОцеан.

Иако је надзорна плоча мало техничка и застрашујућа, кретање до бочне траке и додиривање капљица доноси нешто познато. Када притиснете креирање, капљица вам омогућава да одаберете шта желите на вашем серверу.

Постоје разни Линук-ови дистрибутери као што су Федора, ЦентОС, Убунту, ФрееБСД и Дебиан које можете изабрати. Алтернативно, можете потражити апликације са једним кликом као што су ЛАМП, МиСКЛ, Доцкер и ВордПресс.

Једноставним кликом на дугме за креирање шаље се упутство за ДигиталОцеан да започне изградњу сервера за вас. Постоји много додатних функција за ваш сервер које компанија пружа укључујући ИПв6, алате за надгледање и упозоравање. У случају било каквих значајних догађаја на серверу, добијате обавештења у реалном времену.

Управљање сервером

Једном када се ваш сервер покрене, видећете га на листи капљица. Одавде ћете видети и ИП адресу вашег сервера и име. Ако желите да поставите ВордПресс страницу, све што требате је да залепите адресу на прозор прегледача. Остали детаљи укључујући име вашег блога су као и било који ВордПресс подешен на било ком хосту.

Једна од ствари која ће вам се десити помало чудном код ДигиталОцеан-а је да немају цПанел. Због тога је процес додавања налога за е-пошту релативно тежак. Да бисте то учинили, морате се пријавити путем веб конзоле или преко ССХ-а, а затим помоћу команди Линука конфигурирати своје подешавање.

Да би вам помогао да се крећете по техничким битовима, ДигиталОцеан има одељак са туторијалима упакован са преко 2.000 корака по корак. Ово би вам требало олакшати живот и не морате бити Линук гуру да бисте се пробијали.

Прос за ДигиталОцеан

Сигурна инфраструктура

ДигиталОцеан су посвећени да вам обезбеде сигурно окружење за ваше податке и друге веб ресурсе. Неке од њихових иницијатива укључују:

 • Физичка сигурност – ДигиталОцеан има укупно 12 дата центара смештених у неким од физички најсигурнијих окружења у Амстердаму, Њујорку и другим градовима. Сваки центар података има 24/7 физичку сигурност на терену, ЦЦТВ покривеност и биометријске читаче како би заштитио свој интегритет.
 • Сигурност инфраструктуре – Да бисте приступили мрежној инфраструктури ДигиталОцеан-а, мораћете да прођете вишефакторне тачке идентитета које се пажљиво прате. Приступ је ограничен контролом приступа на основу улога. То значи да се могу пријавити само корисници који морају приступити систему.
 • Сигурност резервне копије – Резервне копије и снимци се чувају на САН серверима који раде на мрежи која није јавно видљива. Као клијент, можете да управљате регионима у којима се чувају резервне копије у сврху усаглашавања и сигурности.

Прилагођени АПИ и контролна табла

Када имате одговарајућу опрему, можете лако и правити апликације и веб локације. ДигиталОцеан то допуњује интуитивним, али једноставним интерфејсом који вам омогућава да организујете и визуализујете све своје пројекте.

Прилагођени АПИ вам пружа потпуну контролу над капљицама које креирате. Од тада АПИ је опен соурце, омогућава вам да обновите или прилагодите сучеље по вашој жељи.

Прилагођени контролни панел је централна карактеристика у управљању вашим веб ресурсима. То вам помаже да организујете своје особље, управљате својим доменама и обављате инсталације једним кликом. Ако је ваше предузеће нарасло и желите више простора за складиштење, можете га доделити са само једним кликом.

Напредна опрема

ДигиталОцеан прилично добро разуме да су за привлачење калибра апликација и веб програмера какви данас имају, потребно уложити у најбољу опрему за хостинг у облаку. У само 55 секунди можете да креирате нови ССД сервер у облаку који вам пружа чисто, брзо и моћно искуство.

Сви сервери су побољшани снажним хардвером, попут ХЕКС Цоре машина и чврстих дискова. У зависности од тога где се налази ваша циљна публика, можете одабрати дата центар у близини.

Неуправљан хостинг

Дроплет планови у оквиру ДигиталОцеан-а дају вам потпуну независност и контролу док се крећете по својим веб ресурсима. За разлику од управљаних планова хостинга, можете да прилагодите сервер по вашој жељи. Функција управљања обично долази уз додатни трошак и зато ДигиталОцеан има неке од најконкурентнијих цена.

На који год начин да доделите меморију, управљате својом пропусношћу и софтверским инсталацијама, све је на вама. Имате слободу избора.

Предвидљиве цене

Циљ ДигиталОцеан-а је да поједностави хостинг инфраструктуру, укључујући цене. Сви њихови модели цена су једноставни и предвидљиви. На примјер, све се капљице наплаћују на сат док не дођете до мјесечног ограничења од 672 сата. То значи да нема изненађења када се рачун пријави.

Са стопама од само 5 УСД месечно, Дроплет планови су приступачни чак и за кућне компаније. Ова свеобухватна цена је оно што их чини повољнијим хостинг провајдерима.

Активна заједница која зна

Већина пружатеља услуга хостинга инвестирала је у водиче и водиче о томе како обавити неке основне или чак сложене задатке. ДигиталОцеан има наменску страницу са туториалима и заједницу стручњака за развојне програмере. Веома су страствени у ономе што раде и често помажу другима да се снађу у изазовима са хостингом.

Околина питања и одговора је добро организована по категоријама. Ако је на претходно питање већ одговорено, они га истичу како бисте га брзо могли упутити. Како би охрабрио што више људи да помогну, ДигиталОцеан је ваше име ставио у туториал или чланак који сте нам пружили, а они ће вам платити исто.

Цонс

Упркос напредној опреми, узорном центру знања и мноштву других ресурса, ДигиталОцеан у неким областима и даље недостаје.

Њихова корисничка подршка је ограничена. Док други пружаоци услуга хостинга имају телефон и ливе цхат садржаје за интеракцију са својим клијентима, ДигиталОцеан има само систем подршке улазницама. Програмери можда немају тако велики проблем са овим, али корисници који се први пут могу сусрести са изазовима.

Иако ДигиталОцеан има пријатније цене, хостинг планови које имају, више су намењени програмерима него власницима малих веб локација. Ниво технологије је напредан и они не нуде основни хостинг.

У поређењу са софистицираним сервисима као што су Мицрософт Азуре, АВС и Гоогле цлоуд стораге, ДигиталОцеан није присутан у многим регионима. Ако желите да своју веб локацију пронађете ближе својим купцима, рецимо у Бразилу, најближи дата центри су у Њујорку.

Закључак

ДигиталОцеан су створили окружење у којем програмери и велике фирме могу брже да граде веб локације и апликације. Алати за администрацију су једноставни за употребу, а услуге складиштења и умрежавања снажне. Кроз алл-ин-оне цлоуд решење, ви и ваш тим можете потрошити више времена на својим основним функцијама стварања бољег софтвера за ваше купце.

Ако желите да повећате или смањите величину у зависности од обима посла, ДигиталОцеан је оптимизирао њихову инфраструктуру да би вам то омогућио неометано. Зато се немојте заглавити у плаћању високих цена у плановима где користите половину ресурса. На одговарајући начин подесите јединствене потребе вашег пословања. Стога је конкурентни пружатељ услуга хостинга који свако може испробати посебно у облачним услугама.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me