Као што сте можда приметили, ниједан провајдер веб хостинга не нуди хостинг решење посебно дизајнирано да задовољи Мац рачунаре. Мац, умањење Мацинтосха, је линија личних рачунара које је Аппле дизајнирао, развио и пласирао на тржиште. Тренутни Мацинтосх модели дизајнирани су посебно за потребе кућних, образовних и професионалних корисника.
Међу многим разлозима због којих веб хостинг провајдери не нуде Мац хостинг решења је и то што су Мац машине дизајниране тако да иду руку под руку са оперативним системом Мац ОС који је Аппле дизајнирао и посебно за Мац машине. Као такав, неки оперативни системи које нуде добављачи веб хостинга имају проблема са компатибилношћу са Мац машинама.
Иако не постоји одређена услуга веб хостинга за Мац, постоји пуно пружатеља услуга хостинга који нуде Мац компатибилне услуге. Ова врста услуге се зове Мац Фриендли хостинг. Важно је напоменути да нису све хостинг услуге компатибилне са Мац машинама. Важно је такође приметити да, било да је ријеч о избору или не, или дизајну или не, неки добављачи веб хостинга су компатибилни са Мац рачунаром, док неки нису.
За већину нас то уопште не изазива забринутост јер већина нас користи рачунаре и рачунаре који немају проблема са компатибилношћу са Виндовс, Линук или Уник хостингом. Међутим, за оне који су Мацови ученици, потрага за Мац Фриендли хостингом је велики разлог за забринутост.
ИнМотион је једна од хостинг компанија која нуди компатибилност са Мац нарочито у решењима за хостинг е-трговине. Већина њихових алата за е-трговину, попут њихових колица, компатибилна је са Мац машинама. Поред тога, ИнМотион фаворизује употребу Линук сервера за које се зна да су компатибилни са Мац-овима, јер деле исто УНИКС наслеђе.


Да ли ИнМотион подржава Мац Маил?

Да, ИнМотион подржава Мац Маил. Мац Маил је заправо програм за е-пошту који је укључен у Аппле-ов ОС Кс оперативни систем. Да бисте могли да користите Мац Маил са ИнМотион хостингом, морате да поставите налог е-поште као подразумевани клијент е-поште компаније Аппле. Ево како то учинити:

  •  Када отворите Мац Маил, приказаће вам се оквир у којем ће се тражити да унесете и попуните тражене податке као што су ваше пуно име, адреса е-поште и лозинка. Након што пружите потребне информације, кликните картицу „Настави“ која се налази у доњем десном углу;
  •  На наредном екрану од вас ће се тражити да наведете додатне информације које укључују:

 Тип рачуна

Бирајте између ПОП и ИМАП-а;

 Опис

Можете унијети било који опис који желите да опишете рачун;

 Сервер долазне поште

уобичајено име сервера биће маил@иоурдомаин.цом, што ће наравно бити замењено вашим именом и доменом;

 Корисничко име

Ово ће бити ваша пуна адреса е-поште; и

 Лозинка

Ово ће бити лозинка вашег налога за е-пошту.

  • Након што је све обезбеђено, кликните на картицу „Настави“.

 Следећи екран ће бити страница сервера одлазне поште. Овде ћете такође морати да дате следеће информације:

 Опис

 Опет унесите оно што сматрате прикладним за свој налог;

 Сервер за слање

Унос за овај оквир треба да се подудара са уносом који се користи у серверу долазне поште;

 Користите провјеру аутентичности

Ставите чек на приложену кутију;

 Корисничко име

Ово би такође требало да се подудара са корисничким именом на претходној страници.

 Лозинка  Ово ће бити лозинка за приложен налог е-поште.

  • Кликните картицу „Настави“ чим се доставе све потребне информације.
  •  Када је подешавање завршено, биће вам приказана страница са резимеом рачуна. Не заборавите да ставите потврдни оквир на поље „Узми налог на мрежи“. Када су све представљене информације тачне, кликните на картицу „Цреате Аццоунт“ и бићете спремни да користите Мац Маил на ИнМотион хостингу.

Зашто Мац није компатибилан са свим хостинг услугама?

Неки могу помислити да је разлог зашто Мац није компатибилан са неким хостинг услугама због оперативног система који користи хостинг хостинг провајдер. Међутим, једна ствар коју треба да знате је да веб локације нису специфичне за ОС и да проблем не лежи у самом ОС-у, већ у претраживачу. Као такво, решење проблема некомпатибилности Маца није далеко иза угла јер би једноставно ажурирање прегледача могло учинити трик. Звучи довољно једноставно, зар не, али нису сви пружаоци услуга хостинга спремни да прођу кроз проблеме надоградње својих прегледача када све остале платформе раде с њим добро.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me