цПанел

Најпопуларнија и најпопуларнија контролна табла за веб хостинг, цПанел Инц., шокирала је индустрију веб хостинга 27. јуна 2019. Шок је настао у виду повећања њихових лиценцних трошкова. Промјена није била ограничена само на накнаду за лиценцу, већ је цијели пословни модел прошао кроз промјену. А људи су и даље веома збуњени овим променама и растом цене цПанела. Јавите нам више како о старом моделу цена, тако и о новом, тако да ћете бити у стању да разумете све промене које су се догодиле и какав је утицај на вас.

цПанел Стара цена в / с цПанел Ново цене

Овако је цПанел цена изгледала пре промене у ценама.

цПанел раст цена

Као што видите, пре повећања цена, био је посвећен само цПанел ВПС и цПанел. И након што добијете лиценцу, није било ограничења у броју корисника или на рачуну е-поште, итд.

Могло би се купити цПанел ВПС или Дедицатед лиценца за 20, односно 45 УСД за неограничене налоге.

Многи провајдери веб хостинга, посебно они који су нудили хостинг продавнице, обично су имали неограничен број налога. Али то се променило у односу на нове цене.

Следећа слика описује нове цене лиценци цПанел. И можете видети, под називом сваког плана, постоји ограничење које се спомиње на одређеном броју цПанел рачуна под тим планом. Једном када сервер пређе ту границу, сваки цПанел рачун креиран након преласка поменутог лимита наплаћује се 0,02 УСД по рачуну.

Ажурирање повећања цене цПанела

Ако купите админ ниво, мораћете да плаћате 20 УСД месечно и биће вам дозвољено да имате 5 цПанел налога на вашем серверу.
Ако ви не планирате администратор, моћи ћете имати 30 цПанел рачуна на вашем серверу и мораћете плаћати 30 УСД месечно.

Ако купите Премиер план, моћи ћете да имате 100 цПанел налога на вашем серверу, а месечна цена је фиксна на 45 УСД за овај пакет.

Али, шта ако имате више од 100 налога на вашем серверу? Морате да платите 0,2 долара за сваки додани рачун након преласка лимита.

Ми смо радили математику. И ево шта смо схватили.

Ако имате 150 рачуна, мораћете да плаћате 45 УСД + 10 $ = 50 УСД месечно. Ако имате 200 рачуна, мораћете да плаћате 45 УСД + 20 $ = 65 УСД сваког месеца. А ако имате 300 налога, месечни рачун за цПанел коштат ће вас 45 + 40 УСД = 85 УСД.

Иако су на ово поскупљење погођени и домаћини малих размјера, утицај на њих неће бити озбиљан. Замислите да добављач хостинга добављача баца хиљаде цПанел рачуна на сервер. Они ће морати да плаћају 0,2 долара месечно за сваки рачун након што пређе лимит од 100 рачуна.

Ово је створило пуно размишљања за направити. Добављачи веб хостинга или ће морати да промене цене планова које нуде или ће се пребацити на алтернативу цПанел.

Које су алтернативе цПанела?

Иако постоји много бесплатних и плаћених контролних панела за веб хостинг, цПанел је био краљ. Плеск је само још једна контролна табла која се може мало супротставити цПанелу. А ако нисте свесни, и цПанел и Плеск су у власништву исте компаније која се зове Оаклеи. Док је Плеск већ увећао раст цена, није цПанел чије су цене повећане.

Следи неке од алтернатива цПанела

  • ДирецтАдмин
  • ИнтерВорк
  • ИСПЦонфиг
  • Вебузо
  • ВестаЦП

Ажурирање: Ревидиране цене за цПанел (након огромног одзива са веб хостинг заједнице)

Покрет цПанела да масовно повећа цене лиценци оштро је критиковао заједницу веб хостинга широм света. Овај потез је јасно схваћен као похлепа. Многи веб хостинг провајдери већ су почели да избацују цПанел из своје мачке. А топлина повратног ефекта натерала је тим цПанела да размисли о ценама.

И сигурно је дошло време да конкуренти цПанела у овој ситуацији ударију у злато. Али цПанел је брзо приметио чињеницу да ће повећање цене нанети више штете него профита. Отуда су смислили ревидиране цене за цПанел лиценцу.

Следеће цене су за Партнерс

цПанел цене партнера

А у случају да пређете лимит од 250 рачуна, наплаћиваће вам се додатних 5 УСД месечне накнаде за додатних 50 рачуна.

Ако нисте партнер и желите да наставите као директни купац, морате знати да се Соло лиценце не могу претворити у административне планове.

Можете се придружити партнерском програму јер су они врло олакшали процес постајања партнера и такође смањили захтеве да постанете партнер ако припадате жупанији у развоју..

Иако се ово чини као мјера за брисање свега испод тепиха, заједница веб хостинга и даље је подијељена када је у питању прихватање ревизије цијена.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me