Упоредо са брзим напретком технологије долази до све већег броја људи који користе данашње модерне начине. Интернет је једно од највећих открића у историји технологије. Овде имате приступ свим врстама информација и чак можете да купујете разне производе и услуге. Али ствар је у томе да готово увек постоји негативна страна свега. Поред тога што је извор информација, Интернет се користи и као медиј за искориштавање других.


Неки користе Интернет за своје лажне пословне шеме. Да ли сте икада примили е-поруку од анонимне особе која вас обавештава о њиховим сниженим производима / услугама и најповољнијим понудама? То су заправо нежељене поруке или нежељене поруке е-поште које не желимо да видимо у нашој пристиглој пошти. Оне су једноставно неугодне и могу бити мало узнемирујуће, посебно када се почнете питати како су у свету уопште успели да добију вашу адресу е-поште.!

Шта је име домена?

За власнике предузећа који желе да направе и покрену сопствену веб локацију, топло се препоручује да региструјете своје име домена како бисте побољшали веродостојност свог предузећа или марке. Уосталом, ко би желео да послује преко интернета са вама ако немате регистровано име домена за своју веб локацију?

Име домена једноставно се односи на име ваше веб странице. Користи се за идентификацију једне или више ИП адреса. Имена домена користе се у УРЛ-овима за идентификацију одређених веб страница. На пример, у УРЛ-у хттпс://иоурнамехере.цом/индек.хтмл, име домена би било хттпс://иоурнамехере.цом.

Свако име домене садржи суфикс који означава који домен највишег нивоа (ТЛД) којој припада. Неки примери таквих домена укључују, .цом, .орг, .инфо, .гов, .еду и .нет, између многих других.

Не морате бити у великој компанији да бисте имали име домена јер свако појединац може да га региструје за себе.

Како да региструјете име домена

Постоји пуно начина на који можете да региструјете име домена. Овде су неки од њих:

Име домена можете да региструјете директно преко Интернет корпорације за додељена имена и бројеве (ИЦАНН) регистратора имена домена. ИЦАНН је организација коју је влада именовала за надгледање и управљање именима домена.

Ако не желите да прођете кроз процес регистрације домена помоћу ИЦАНН-а, можете да се одлучите да га региструјете преко веб хостова попут БлуеХост-а. Компанија ће регистровати име домена у ваше име, што је згодно са ваше стране.

Како могу да заштитим своје личне податке помоћу БлуеХост налога?

Након што региструјете име домена, ИЦАНН ће тражити ваше личне податке, као што су ваше право име, кућна и / или пословна адреса, адреса е-поште и контакт број. Ово ће бити наведено у јавно доступној ВХОИС бази података. А пошто сви могу видети ваше личне податке у овој бази података, то би значило да било ко може пронаћи и контактирати вас као власника имена домена. И било ко, ту спадају спамери, хакери, крадљивци идентитета и компаније за маркетинг. То са ваше стране може бити прилично ризично, посебно ако имате интернет предузеће.

БлуеХост пружа услугу под називом Приваци Приваци која ће заштитити ваше личне податке на мрежи. Приватност домена послужиће као заштитни знак ваше веб локације. Уз БлуеХост-ову приватност домена, само јавне информације о контактима биће приказане у јавној бази података. Остало ће заменити генеричким информацијама. На овај начин, ваш идентитет на мрежи је добро заштићен и још увек можете да ажурирате своје контакт податке како то налаже ИЦАНН.

Како ажурирати своје контактне податке о домени БлуеХост ВХОИС

Према ИЦАНН-у, морате ажурирати своје контакт податке као власник домена. Можете да следите ове једноставне кораке у ажурирању ваших контакт података путем БлуеХоста:

  1. Пријавите се на цПанел.
  1. Потражите Доменс одјељком и кликните на Управитељ домена. Тада ћете бити преусмерени на другу страницу.
  1. На левом делу панела кликните да бисте истакли домену. Картице ће се појавити на десној страни.
  1. На десном панелу кликните на Контакти
  1. Одатле ћете видети три одељка под контактима, наиме Админ, регистрант, и одаберите у складу са оним што желите да ажурирате.
  1. Након што извршите потребна прилагођавања, кликните на Ажурирај контакт информације.

Честитамо, ажурирали сте своје ВХОИС контакт податке! Проћи ће само неколико минута пре него што ажурирање ступи на снагу у ВХОИС бази. Једноставно и лако, тачно?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me