БлуеХост ФТП водич

БлуеХост својим клијентима пружа корисничку контролну таблу, цПанел, која делује као њихов менаџер датотека. Доступан је на многим хостинг рачунарима и серверима, омогућавајући вам лако управљање многим аспектима вашег веб хостинг рачуна или сервера. Али док можете да преузимате и преносите датотеке помоћу цПанела, коришћење ФТП-а на вашем веб хостингу и даље би био најбољи начин за пренос датотека.


ФТП услуге нуде већина хостинг компанија. Прилично је популаран због практичности коју пружа корисницима. ФТП услуге дизајниране су тако да укључе ваш рад са датотечним системом. Ове услуге вам помажу да делите велику количину датотека са људима широм света.

Дефинисан ФТП-ом

ФТП је скраћеница за “Протокол преноса датотека”. То је једна од најважнијих функција Интернета. То је стандардни мрежни протокол који се користи за пренос рачунарских датотека и података са једног хоста на други. Изграђен је на архитектури клијент-сервер и користи одвојене управљачке и податковне везе између клијента и сервера.

ФТП је најчешћи начин преноса датотека. Добављачи услуга веб хостинга такође нуде својим клијентима ФТП приступ тако да могу лако преузимати или учитавати датотеке на својој веб локацији. Ови хостинг провајдери имају ФТП сервере који омогућавају корисницима да преносе датотеке на сервер. Обично се користи за пренос великих датотека које се не могу послати е-поштом.

Шта треба узети у обзир при коришћењу ФТП услуге

ФТП хостинг услуге су важне за све који имају веб локацију. Ово су услуге које корисницима омогућавају лакши пренос датотека са и са њихове веб странице. Неки пружаоци услуга веб хостинга нуде чак и резервне услуге и / или додатни простор за складиштење података.

Приликом одабира услуге ФТП хостинга, морате узети у обзир следеће:

Сигурност

Број случајева хаковања и крађа путем интернета широм света прилично је алармантан. Као власник веб странице требали бисте бити опрезнији, осим ако не желите да будете жртве. Сигурност ваше веб локације је велика ствар, посебно ако имате интернет предузеће или веб локацију која захтева личне податке људи. Уз све то, требате потражити провајдера за веб хостинг који ће вам пружити шифровање датотека, заштиту од вируса и друге врсте заштите за вашу веб локацију.

Корисничка и техничка подршка

За оне који су нови или непознати развој веб страница, можда ће вам бити тешко да поставе или прилагоде сопствену веб локацију. У сваком случају, важно је да одабрани пружатељ хостинг услуга може одмах да вам одговори и пружи помоћ која вам је потребна.

Добра компанија за хостовање требало би да има Центар за помоћ, заједно са водичима, водичима, детаљним ФАК-има и форумима за референце купаца. Такође бисте требали бити у могућности да се обратите њиховом тиму за техничку подршку 24/7 у случају да ваша веб локација има техничких проблема. Добар тим за техничку подршку требао би бити састављен од стручњака који вам могу лако помоћи у било којем техничком проблему.

Складиште

Ширина опсега и капацитет датотеке важни су фактори у преношењу датотека. Ширина опсега је количина података која се користи на вашем налогу. Добар ФТП провајдер не ограничава употребу вашег пропусног опсега или капацитет датотеке. Поред капацитета пропусне ширине, требало би да размислите и о услузи хостинга која нуди синхронизацију датотека тако да лако можете да приступите својим датотекама где год да се налазите.

Приступ праћењу датотека

Као власник предузећа, морате да пажљиво пратите сваки аспект вашег пословања. Због тога је важно да имате потпуну контролу над веб хостинг налогом. Провајдер веб хостинга такође би вам требао омогућити контролу корисника који могу приступити вашим датотекама. Такође бисте желели да забележите све своје активности (тј. Датум и време преузимања или отпреме датотека).

Како створити ФТП налог на БлуеХост-у

Да бисте приступили ФТП менаџеру, морате да урадите следеће кораке:

 1. Пријавите се на свој БлуеХост налог.
 2. Након што сте пријављени, кликните на Хостинг који се налазе у врху екрана.
 3. Кликните на цПанел линк пронађен на врху.
 4. Од Управљање датотекама кликните на ФТП Манагер.

Након што приступите ФТП менаџеру, потребно је да следите ова упутства за креирање ФТП налога:

 1. Испод Додајте ФТП налог одељак, унесите корисничко име. Имајте на уму да ће се ваше име домена аутоматски додати до краја.
 2. Унесите лозинку коју желите да користите у Лозинка и Лозинка поново)
 3. Изаберите директоријум коме ваш ФТП налог може имати приступ.
 4. Изаберите квоту. Можете одабрати неограничен или применити максималну величину за свој ФТП налог.
 5. Након што завршите, кликните на Креирајте ФТП налог

Вриједно је напоменути да већина ФТП веза захтева 4 уноса да бисте успешно повезали и пренијели датотеке. Су:

 • Име домена или ИП адреса
 • Корисничко име
 • Лозинка
 • Лука (обично порт 21)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map