7 правила за шеме боја на веб локацијама

7 правила за креирање схема боја веб локацијаУ брендирању и дизајнирању веб страница боје су заиста битне.


Зашто?

Истраживања то показују 62-90% одлука о откупу вођени су чисто перцепцијом боја.

Одабир праве шеме боја на веб локацији је оно што га чини незаборавним, поузданим, атрактивним и профитабилним. Први утисак је све.

Када правите веб локацију, требало би да пажљиво размислите које боје треба да додате у своју шему боја и зашто. Различите боје ће послати различите поруке посетиоцима, мењајући њихово разумевање ваше веб странице, чак и када то није било намењено.

Нема смисла одакле уопће започети? Слиједите ове кораке за креирање схеме боја веб странице и избјегавајте праве грешке у дизајну.

Просечни корисник има распон пажње од 8 секунди. Зато их морате убедити да наставе да прегледавају вашу веб локацију.

Одабир праве шеме боја за ваш веб дизајн ће вам помоћи да привучете кориснике акцентима у боји, оштрим навигационим елементима и незаборавним брендирањем..

Ево, ево одакле почети …

Contents

7 корака за креирање сопствене шеме боја у веб локацији

1. Пронађите своју примарну боју

Вероватно сте већ одабрали своју основну боју. Ако имате логотип или било који постојећи бренд, вероватно постоји једна главна боја која доминира у дизајну. Ово је боја са којом ће се повезати ваш бренд – ваша примарна боја марке.

Ако нисте близу коначне одлуке, узми овај квиз да бисте пронашли своје могућности, спровели истраживање тржишта и користили веб локације попут Дрибббле или Беханце за мало инспирације.

Такође можете да прегледате овај списак хек кодова палете неких од најпознатијих светских брендова који шире вашу палету идеја.

Када наиђете на посебно угодан дизајн или слику, не оклевајте да користите алат за бирање боја да бисте преузели шестерокутни код и додали га на листу фаворита. ЦолорЗилла изгледа да је популарно средство. А ако користите Цхроме као свој главни прегледач, погледајте овај Проширење прегледача Еие Дроппер јер је један од највиших алата тамо.

2. Одлучите се о броју боја (препоручује се: 3)

Након што сте обложили основну боју, следећи корак је да одлучите колико ћете других боја додати у мешавину.

Обично се препоручује употреба комбинације у три боје. Тријадна шема боја, која се састоји од три боје распоређене равномерно око котача у боји је добра полазна основа. Тријадна палета може бити прилично драматична ако садржи три примарне живе боје, па се дизајнери често одлучују за комбинацију секундарних тонова.

Постоји и правило старог дизајнера које вам може бити од користи приликом примене шеме боја на дизајн веб локације. Познато је као 60-30-10 правило.

Правило 60-30-10 саветује да не користите једнаке количине одабраних боја, већ их поделите у процентима и на одговарајући начин примените. Добар пример овог правила у пракси је мушко одело: јакна и панталоне заузимају око 60% изгледа, кошуља представља додатних 30%, а кравата 10%.

3. По потреби користите секундарне боје

Усклађивање секундарних боја са вашим главним маркама бранда може бити борба, али не очајавајте! На мрежи је пуно паметних бесплатних алата који ће овај задатак знатно олакшати. На пример, можете кренути ЦолорСпаце, унесите шестерокутни код ваше одабране боје и одмарајте се! (Више алата за генератор палета боја испод …)

У чему је уопште додавање секундарних боја? Понекад ће дизајн захтевати више од само неколико основних боја. Ово се посебно односи на веб странице које су препуне садржаја и одредишних страница – производи, материјали за омогућавање, преузимање средства итд..

Маилцхимп има широку и добро осмишљену шему веб локације за сав свој брендирани садржај.
На пример, Маилцхимп има широку и добро осмишљену шему веб локације за сав њен брендирани садржај.

Могућност визуелног одвајања наслова, бочних трака, наслова, дугмади и других елемената повећава стопу конверзије и побољшава корисничко искуство.

Ако се налазите у овом броду, вриједно је размислити о додавању различитих нијанси и нијанси главних боја, уместо да тражите додатне. Понекад је једноставност најбоља стратегија.

4. Не заборавите своје неутралне боје (бела, црна сива)

Требат ће вам неутралне боје за текст, како бисте створили контраст за важне елементе или као позадинске боје.

Функција неутралне боје у модерном веб дизајну слично је функцији белог простора – да корисницима пружи предах и омогући им време да боље пробаве и одреде информације на страници..

Добро је имати једну тамну и једну светлу неутралну боју за различите случајеве употребе. Најчешће су неутралне боје бела, црна и сива. Такође можете да користите нијансе својих доминантних боја као неутралне, иако је то мало компликованије за хармонизацију.

Спотифи Смернице за брендирање
На пример, Спотифи нуди четири могуће верзије свог логотипа, са јасним упутством да се црни лого користи на позадинама светлих боја, а бели на позадини тамне боје.

Ако сте заглавили за идеје, вратите се натраг Дрибббле или Десигнспиратион и користите претрагу боја да бисте видели шта други раде.

5. Додајте основне, секундарне и неутралне боје на следећим местима:

Како се бавите примјеном схеме боја на веб локацији? Које боје иду тамо и зашто?

 • Примарне боје иди на „вруће тачке“ на својој веб страници. Требало би да користите ове смеле, живе боје да бисте привукли пажњу корисника и нагнали их да предузму акцију. Тастери ЦТА, наслови, иконе погодности, обрасци за преузимање и друге важне информације треба да буду истакнуте помоћу основних боја.
 • Секундарне боје користе се за истицање мање важних информација на веб локацији, као што су секундарни тастери, поднаслови, активне ставке менија, позадине или пратећи садржај као што су често постављана питања и изјаве.
 • Неутралне боје ће се највероватније користити за текст и позадину, али могао би вам бити користан у посебно живописним деловима веб локације, само како би се то смањило и поново фокусирало око.

6. Прођите кроз поступак неколико пута

Када коначно осмислите своју палету боја, поставите је на тест у различитим сценаријима. Да ли ће то радити у тиску? Шта ако одлучите покренути трговачку линију? Да ли то има ефекта на посетиоце за које сте очекивали да их имају?

Најбоље је проћи кроз овај поступак неколико пута и створити неколико различитих палета боја. Ако неко не испуни све ваше захтеве, имаћете план Б.

7. Браинсторм по потреби

Прекрасне шеме боја није тако тешко постићи кад знате где треба да потражите. Ево листе корисних алата који ће вас водити у потрази за најбољим комбинацијама боја на веб локацији.

 1. ЦолорСпаце – ова веб локација може генерисати читаву схему боја на основу шестерокутног кода једне одабране боје.
 2. Адобе Цолор – овај Адобе алат изграђен је око концепта колора боја и омогућава вам да развијете било коју схему боја веб страница у неколико кликова. Такође можете да пошаљете слику да бисте извукли кодове у боји превлачењем и пуштањем датотеке у алат.
 3. Палеттон – Палеттон је још једно корисно средство за генерисање прелепих шема боја без икаквог техничког или дизајнерског знања.
 4. Цоолорс – овај алат је заиста згодан за тестирање како различите боје раде заједно. Помоћу интерфејса за пребацивање и испуштање можете премештати боје и видети да ли се међусобно сударају или раде лепо.
 5. ЦолорСпире – још један генератор шема боја на веб локацији.
 6. Цанва’с Вхеел Вхеел – овај бесплатни алат је супер прилагођен корисницима и може вам помоћи да схватите које боје изгледају сјајно заједно и које комбинације боја су не-не. Поред тога, постоји пуно образовног садржаја који може одговорити на било која питања која се тичу теорије боја и котача у боји.

Најчешћа питања:

1. Зашто је важна шема боја веб странице?

Утицај боје на људски мозак је права појава. Без обзира на то да ли свесно осећамо ефекте тога или не, боје имају велики утицај на то како наш мозак обрађује информације и свет око нас.

Наука је показала та црвена може повећати циркулацију, док плава производи умирујући ефекат.

На пример, 2000. године, Гласгов се представио плава улична расвета за побољшање пејзажа града, што је случајно довело до приметног смањења броја кривичних дела у областима осветљеним плавим светлима. Слично томе, Токијска пруга Иаманоте линија је одлучила да инсталира плава светла на крај железничких перона да би смањила број самоубистава. Као резултат тога, самоубиства на тим станицама пала су за 74%.

То вероватно објашњава зашто већина медицинских и фармацеутских брендова бира плаву боју као своју главну боју.

Једно је јасно: ако се правилно користе, боје могу имати велику моћ над нама. И управо је то разлог зашто је одабир одговарајуће шеме боја за вашу веб локацију толико важан.

Комбиновањем различитих боја и нијанси можемо створити палету боја које уносе хармонију у дизајн, евоцирају жељене емоције, утичу на расположење корисника и обликују њихову перцепцију бренда..

2. Које су емоције повезане са различитим бојама?

Постоји читаво поље науке посвећено проучавању утицаја боје на људско понашање – то се назива психологија боја. Кроз многе експерименти и истраживања, научници су установили да боје заиста изазивају емоције: неке нас чине срећним, будним или опуштеним, док друге упадају у мрачнија осећања и могу нас учинити тјескобним или тужним.

заправо, 85% купаца је рекло купују производе на бази само боје.

Одабиром праве палете боја за вашу веб локацију можете променити начин на који људи мисле о вашем бренду и створити трајне емоције које ће подстаћи потрошачке одлуке о куповини..

Али одакле да почнем?

Ево шест главних боје које изазивају јединствени емотивни одговор у гледаоцима:

Црвено

Црвена симболизује важност, страст и агресију. Замислите црвени тепих, срце као љубавни симбол или знак стоп. Захтијева пажњу, а када је у питању дизајн, требало би га употребљавати штедљиво како не би преоптеретио или заморио гледаоца.

Водафоне.
Кредитна слика: Водафоне.

Наранџасте

Наранџаста је повезана са енергијом, разиграношћу и ниским ценама. Коришћење наранџасте боје у веб дизајну може вам помоћи да се разоткрива младоликост бренда и чак заокупи пажњу купаца импулса.

еасиГроуп
Кредитна слика: еасиГроуп.

Жута

Као боја сунца, жута може играти на аспекте среће и забаве. Али такође активира подручје анксиозности у мозгу, па га треба користити опрезно и у различитим нијансама.

Цатерпиллар
Кредитна слика: Цатерпиллар.

Зелена

Боја природе, зелена, има снажну повезаност са иницијативама за здравље, благостање и животну средину. Лепо се подноси свим врстама органских или природних производа и брендова усредсређених на природу и природу.

Старбуцкс
Кредитна слика: Старбуцкс.

Плави

Плава боја одмах потиче поверење и буди осећај сигурности. Поред тога, показало се да има умирујући учинак на мозак, па такође делује и као привлачно и пријатељски. Будући да је тако свестран и живописан, плава је један од најпопуларнијих избора боја међу веб дизајнерима.

НХС
Кредитна слика: НХС.

Љубичаста

Љубичаста је боја ауторских права. Често повезана са елеганцијом, мистеријом и креативношћу, то је боја за брендове који јуре врхунске или луксузне привлачности или желе да створе сензуалнију привлачност својим дизајном веб локација.

Цадбури
Кредитна слика: Цадбури.

Размишљање о томе које ће примарне и секундарне боје користити за вашу схему боја омогућити ће вам да утичете на осећај људи на вашој веб локацији и вашем бренду..

3. Шта требам знати о полним / добним разликама у боји?

Веб странице са најбољим перформансама имају једну заједничку ствар – они знају своју циљну публику. Било да се ради о истраживању тржишта или вишегодишњем искуству у вашој индустрији, требали бисте моћи рећи коме се желите обратити. Зашто? Јер боје, избор дизајна, типографија и ствари попут тона гласа различито утичу на различите демографије.

И нису само различите демографије које боје посматрају различито. Испада да и мушкарци и жене више воле различите боје.

У студији из 2012. године, скоро 2.000 мушкараца и жена било је упитано да ли више воле љубичасту, плаву, зелену, жуту, наранџасту, црвену или ружичасту.

42% мушкараца рекло је да им је плава боја омиљена боја, а следе зелена (25%) и љубичаста (12%). Жене су такође рекле да је плава боја њихова преферирана боја (29%), а слиједи је љубичаста (27%) и зелена (19%).

Пие Цхарт: Омиљене боје човечанства
Табела пита: омиљене боје човечанства.

Иако суптилна, разлика у преференцијама боја мушкараца и жена може значајно утицати на успех бренда. То није све. Приликом креирања шеме боја на веб локацији која се свиђа оба пола, такође је важно узети у обзир најмање омиљене боје.

Које боје преферирају различити сполови?

Које боје преферирају различити сполови? Неки истраживање учињено у том правцу.

Јефтине или непримјерене боје

Према овом истраживању, и мушкарци и жене не воле смеђу и наранџасту боју. 17% жена такође ставља сиву на своју листу три најмање омиљене боје. Занимљиво је да оба пола сматрају исте боје „јефтиним“ или „јефтиним“.

4. Које боје привлаче највише пажње?

Праве комбинације боја су кључне у веб дизајну јер помажу дизајнерима успоставити визуелну хијерархију. Визуелна хијерархија заузврат омогућава корисницима да разлуче језгрене елементе готово тренутно и да прво уоче најважније информације.

Гуггенхеим Мусеум
На пример, тхе Гуггенхеим Мусеум користи боју за наглашавање различитих локација и истицање најважнијих информација на веб локацији.

Али нису само различите комбинације боја које дају дизајнерску структуру. Боје природно имају своју хијерархију, што је најбоље дефинисано утицајем који свака боја врши на наше емоције, осећања и понашање.

Постоје смеле боје, попут црвена, жута или наранџаста, који су практично неискоришћени и захтевају нашу неподељену пажњу. А постоје и слабије боје, попут сиве, беле или светло плаве, које помажу у стварању контраста и стварању важних елемената.

Дизајнери воле користити подебљане боје како би изоштрили навигацију и створили интуитивније корисничко искуство. Поред тога, подебљане боје могу се користити за стварање доследности на различитим страницама и помоћи корисницима да брже пронађу оно што им треба. На пример, користећи црвену боју за дугме позива на акцију на вашој веб локацији може повећати стопу конверзије и дизајн УИ учинити интуитивнијим.

5. Које индустрије воле различите боје?

Већ смо разговарали о томе колико је важна психологија боја за брендирање, идентитет и дизајн логотипа и како свака нијанса има различит психолошки утицај на купца.

Тако да уопће није изненађујуће сазнати да различите индустрије фаворизују различите боје, јер покушавају да изазову одређене емоције и створе удружења која се тичу индустрије.

Једно истраживање анализирало је 520 логотипа у низу индустрија да би се утврдило који сектор фаворизује коју боју. Открића су састављена у живописном графикону, који представља 20 најбољих брендова у свакој индустрији и њихове доминантне боје.

6. Како да побољшам препознавање бренда?

Боја је један од најважнијих елемената памтљивог бренда – поред типографије, имена бренда и графике.

Ми то знамо мозак жуди за визуелним информацијама. Израда упечатљивог визуелног садржаја који користи праве боје и пријатан дизајн изазива интересовање корисника и привлачи њихову пажњу много пре него што се информације заиста обраде. Потребно је четвртине секунде да мозак обради визуелне знакове, док просечан распон пажње потрошача износи само 8 секунди.

Направимо брзи експеримент. Затворите очи и размислите о ове три марке: Милка Цхоцолате, ИКЕА и Царлсберг. Да ли сте видели њихове марке бренда? Кладим се да су вам мозак одмах засули љубичастим, плаво-жутим и зеленим сликама.

Милка
Кредитна слика: Милка.

Истраживања су то показала боја повећава препознатљивост марке за 80%. Изградња боље препознатљивости бренда, заузврат, помаже компанијама да успоставе познатост. И што је нешто познатије, то више верујемо у њега.

Проучава се психологија у боји такође вам може помоћи да осигурате да је ваш бренд повезан са правим емоцијама и створите позитивно расположење код потрошача.

Можда се чини да је то доста посла за нешто основно као шема боја веб странице, али то је витални корак у процесу дизајнирања веб локације. Да бисмо могли да утичемо на то како корисници виде и осећају вашу марку, морамо боље да разумемо везу између боја и емоција.

7. Шта су неутралне боје?

Можете ли да створите привлачан дизајн веб странице без употребе било које боје? Одговор је да, али за то је потребно добро разумевање осталих елемената дизајна, попут типографије, решетке и изгледа, да би привукли пажњу посетилаца.

Црно-бели дизајн веб страница познат је као једнобојна шема боја. Комбинација црне и беле боје је сигурна опклада – ово су две боје које никада неће изаћи из моде. Међутим, једнобојна шема боја може се заснивати на било којој боји, под условом да је изведена из једне нијансе и проширена коришћењем нијанси, нијанси и тонова.

Добро изведен једнобојни дизајн осигурава да се веб локација истиче као софистициран, елегантан и безвременски.

Студио са посебном понудом
Ево вам пример једнобојне шеме боја која користи црвену боју као своју основну нијансу.

У супротном, то може бити изазов за добијање емотивног одговора од посетилаца. Без боја, једнобојни веб дизајни су такође лишени и осећај. Дизајнери морају креативно размислити о развоју убедљивог искуства прегледавања када се одлуче за једнобојну шему боја.

Истраживање минимализма у веб дизајну показује да намјерна и досљедна употреба акцентне боје помаже у истицању најважнијих информација и мотивира кориснике да подузму акцију.

Једно истраживање анализирало је 520 логотипа
Једно истраживање анализирало је 520 логотипа.

Плава, црвена и зелена су три доминантне боје које се појављују у готово свакој индустрији.

Међутим, постоји једна изузетак који се односи на плаву боју. Према истраживачима хране, када су људи тражили храну, научили су да избегавају токсичне или покварене предмете, који су често били плави, црни или љубичасти. Када се храна обојена плавом бојом служи за проучавање предмета, губе апетит.

Ако сваки други бренд у вашој индустрији користи исте боје, може се чинити немогућим издвојити се и изградити препознатљив бренд. Због тога је важно саставити ширу шему боја која ће се применити на све марке и маркетиншке материјале, уместо да идете са једноставном комбинацијом примарних и секундарних боја.

8. Постоје ли примери добре схеме боја веб локација?

Постоје! Ево 20 примера за надахнуће схеме боја веб страница.

1. Светла акцентна боја

Цресцоса
Кредитна слика: Цресцоса.

Употреба боје с нагласком у схеми боја на веб локацији један је од најефикаснијих начина усмеравања пажње посетиоца на најважније битове информација на страници. У примјеру у наставку, три подебљане боје – жута, љубичаста и црвена – користе се за издвајање основних услуга и стварање концепта за памћење.

2. Свијетла, али избалансирана шема боја

Савршена олуја
Кредитна слика: Савршена олуја.

Ова шема боја на веб локацији балансира две живе боје, користећи јарко црвену као акцентну боју.

Откријте више светлих шема боја акцента Адобе Цолор.

3. Схема боја са свежим и органским изгледом

Цалем
Кредитна слика: Цалем.

Изрека да прво једемо очима је тачна. Наш мозак прима сигнал из очију много пре него што наши окусни пупољци почну да делују. Боја је често први елемент који наше очи примете у вези с прехрамбеним производом, који предодређује како опажамо укус и укус онога што ћемо јести. У доњем примеру видимо како употреба природне шеме боја, којом доминирају жута, бела и зелена боја, ствара органски и свеж изглед.

4. Земљани тонови

ЛаунцхБузз
Кредитна слика: ЛаунцхБузз.

Ова схема боја на веб локацији користи позадину неутралне боје да би се открила брескваста боја производа.

Откријте више свежих шема боја Адобе Цолор.

5. Мирна и минималистичка шема боја

Радите одговорно
Кредитна слика: Радите одговорно.

Ова једноставна комбинација земљаних, мирних боја ствара опуштајућу атмосферу и поставља прави тон за поруку веб странице – превазилажење стреса и анксиозности. Такође је пример како ограничена палета боја и даље може бити моћна у утицају на расположење и понашање посетилаца..

6. Елегантна и опуштена шема боја

Удубљење
Кредитна слика: Удубљење.

Упаривањем различитих нијанси плаве са одговарајућим пастелима, ова елегантна шема боја на веб локацији ствара миран и сањив амбијент.

Откријте више минималистичких шема боја Адобе Цолор.

7. Пастелна и пригушена шема боја

Саучесник
Кредитна слика: Саучесник.

Користећи меку, пастелну шему боја, овај веб дизајн успева да створи утисак органског тока и визуелне структуре. То је пријатно и добро избалансирано, привлачи посетиоца да се држи около и наставља да прегледа.

8. Мека и позивна шема боја

Цедриц Переира
Кредитна слика: Цедриц Переира.

Ова шема боја на веб локацији комбинује неколико пастелних боја да би створио мекан и привлачан изглед.

Откријте више пастелних шема боја Адобе Цолор.

9. Жива и смела шема боја

МА Прави канабис
Кредитна слика: МА Прави канабис.

Равнајући се бојом и енергијом, ова живописна палета боја обједињује јарко жуту и ​​живописну плаву боју, стварајући снажну комбинацију. Са живописним бојама и занимљивим елементима дизајна веб страница оставља дуготрајан утисак и раст цитрусног укуса.

10. Вибрант Цонтраст

Дропбок Десигн
Кредитна слика: Дропбок Десигн.

У овој шеми боја користе се две живе боје за стварање контраста који привлаче очи.

Откријте живописније шеме боја Адобе Цолор.

11. Шарене и модерне шеме боја

Потврдите
Кредитна слика: Потврдите.

Ова веб локација повлачи софистициран и модеран дизајн комбинујући производе јарке боје са неутралним позадинама. Са једном акцентном бојом за ЦТА тастере, дизајн веб странице делује сјајно на водичу посетиоца ка жељеној радњи.

12. Забавно и разиграно

Ваш план, ваша планета
Кредитна слика: Ваш план, ваша планета.

Комбинујући много различитих боја и нијанси, ова веб локација повлачи разиграну шему боја која користи боју за креирање категорија информација.

Откријте више шарених шема боја Адобе Цолор.

13. Једнобојна шема боја

Револве Студио
Кредитна слика: Револве Студио.

Играјући се текстурама и разним нијансама црне и сиве боје, ова палета боја помаже да се створи тајанствени и приступачан дизајн веб локација. Недостатак боје у овом веб дизајну присиљава посетиоца да се усредсреди на друге елементе, укључујући копију, облике и визуалне приказе.

14. Елегантан и миран

Мовелленс
Кредитна слика: Мовелленс.

Играјући се са неколико нијанси зелене, овај веб дизајн ствара дубину и користи мирну, чисту шему боја да задржи посетиоце.

Откријте више једнобојних шема боја Адобе Цолор.

15. Жива и оштра шема боја

Велики јелени
Кредитна слика: Велики јелени.

Усмеравајући оштру шему боја, дизајн веб страница ствара снажан први утисак. Не плашећи се водити живописним бојама, дизајн веб странице комбинује различите нијансе да би створио оштар контраст и привукао око посетиоца – од дубоке ружичасте до суза зелене и богато плаве, шема боја је еклектична и избалансирана.

16. Не плашите се смелих боја

Боја на коду
Кредитна слика: Боја на коду.

Са високим контрастом и три живе боје у игри, ова шема боја на веб страницама оставља смели утисак.

Откријте живописније шеме боја Адобе Цолор.

17. Елегантна и луксузна шема боја

Цхер Ами
Кредитна слика: Цхер Ами.

Ова дивна шема боја повлачи краљевски елегантан изглед комбинујући дубоко плаву и златну нијансу. То је класична шема боја са модерним заокретом која пружа моћно визуелно искуство и одмах позиционира бренд као врхунског играча.

18. Са златним додиром

Паола Краузе
Кредитна слика: Паола Краузе.

Пример у наставку показује како бацање у боју која има јака културна удружења – у овом случају; злато – може променити динамику целог дизајна и учинити га величанственијим.

Откријте више елегантних шема боја Адобе Цолор.

19. Корпоративна, а опет енергетска боја боја

Бамбусова гужва
Кредитна слика: Бамбусова гужва.

Ослањајући се на живописну, али прилично традиционалну палету боја, овај веб дизајн успева да потакне поверење истовремено стварајући утисак модерног бренда који размишља унапред. Са снажним контрастом и великом читљивошћу, комбинација црвене и плаве боје даје веб локацији динамичну и моћну вибрацију.

20. Традиционална, али занимљива

Цредди
Кредитна слика: Цредди.

Класична комбинација црвене и плаве оживљава у овом хладном дизајну веб страница.

Откријте више корпоративних колорних шема Адобе Цолор.

Сада знате како сами да направите схему боја веб локација

Истина је да вам не треба бити дизајнер да бисте саставили прелепу шему боја на веб локацији. Са широким разумевањем психологије боја, основама теорије боја и арсеналом корисних алата, можете развити палету боја која вашем бренду даје снажан визуелни идентитет.

Одвојите време за истраживање креативних примера, испробавање различитих комбинација боја и проналажење комплементарних боја које лепо делују заједно. Одличан дизајн је релативан – ако ради за вашу марку, потиче ангажман и повећава препознатљивост марке, то је све што је заиста важно.

Сада обуците свој дизајнерски шешир и почните експериментирати са својим палетама боја!

Придружите се нашем билтену

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map