50+ начина за покретање саобраћаја на веб локацији


Јесте ли испробали све методе вани, али веб локација још увек не остварује саобраћај на веб локацији?

Да ли се борите са претварањем своје веб странице у средство за стварање прихода?

Не брините – покретање саобраћаја на вашој веб локацији може потрајати неко време, али ако следите праве кораке убрзаћете поступак.

Ево 50 ефикасних начина за повећање промета на вашој веб локацији у 2020. години.

Contents

Како подесити саобраћај на своју веб локацију помоћу СЕО

# 1. Побољшајте СЕО на страници

Оно што вам може помоћи да напуните своје резултате је учење исправних СЕО стратегија и најбољих пракси за коришћење циљних кључних речи.

Можете побољшати своје СЕО странице путем истраживања кључних речи и правог оптимизирања садржаја на вашој веб локацији.

На пример, можете:

 • Оптимизирајте кључне речи у вашем СЕО наслову
 • Ставите кључне речи у наслове кроз чланке на веб локацији
 • Додајте кључне речи у називе датотека са сликама како би претраживачи знали о чему се ради
 • Учините своје УРЛ адресе што је могуће више прилагођеним СЕО оптимизацијом шљокица.
 • Обавезно укључите барем своју главну кључну реч у свој мета опис

Гоогле-ови фактори алгоритма у свим овим критеријумима за рангирање пре него што одлучи како да рангирате ваш садржај.

Да бисте олакшали себи оптимизацију СЕО претраживања на страници, размислите о инсталирању додатака попут Иоаст СЕО и користите Ахрефс или ХубСпот-ове СЕО алате.

# 2. Истраживање нових кључних речи

Истраживање кључних речи није у проналажењу једне кључне речи великог обима и рангирању само за ту једну кључну реч.

Ради се о изради стратегије за кључне речи са разним терминима који су релевантни за ваш производ и индустрију.

Али ако је то преуско, немојте се бојати проширити на различите кључне речи у вашој индустрији. На пример, савршено је прихватљиво да веб локација која нуди услуге хостинга креира стратегију садржаја за блог која покрива теме о хостовању заједно са ширим темама веб развоја, ЦМС платформама, ВордПресс грешкама и још много тога.

Ако проширите нове породице кључних речи, не заборавите идентификовати намјера претраживања иза њих и покушајте да претражите ову сврху претраживања са вашим садржајем.

# 3. Оптимизирајте свој садржај кључним ријечима са дугим репом

Немојте ићи са најпопуларнијим родитељским кључним речима у вашој индустрији. На пример, не користите „пословне идеје“ – јер је ово кључна реч највишег нивоа која је високо конкурентна, и било би тешко да се нова веб локација рангира по њој.

Уместо тога, користите кључне речи са дугим репом попут „најпрофитабилније пословне идеје 2020.“ Кључне речи попут ове обично имају мању запремину, али нису толико конкурентне – оне су ниско висеће воће које је лакше извадити.

Алат алатке за потешкоће са кључним речима
Користећи алате попут Ахрефс или Гоогле планер кључних речи може вам помоћи да истражите количину и потешкоће кључних речи.

Поред тога, претраживачи рангирају веб локације на основу фактора попут величине, популарности и старости на скали од 1-100. Ово се зове ДА (ауторитет домена), резултат за рангирање претраживача, развијен од стране Моз.

На пример, ако је ваша веб локација нова – има ауторитет домена 1, док платформе попут Фацебоока имају ауторитет домена 99.

Тешко је за веб страницу са ниским ауторитетом домена да се рангира за кључне речи са кратким репом са 100 000 претрага месечно. Нова веб локација имаће веће шансе да се рангира за кључне речи са дугим репом јер је далеко мања конкуренција.

# 4 Буилд Он Кључне речи конкурента

Размислите о разматрању садржаја и стратегија кључних речи ако вам недостаје идеја.

Ахрефсов алат за јаз у садржају

Функције попут Ахрефсова „Цонтент Гап“ анализа може вам помоћи да идентификујете кључне речи по којима се ваши конкуренти рангирају, али нисте.

# 5. Сваких месец дана направите неколико добрих постова гостију

Изградња линкова, или тачније, веб локације веб странице профил повратне везе је један од Гооглеових фактора рангирања и одличан начин за повећање промета на вашој веб локацији. Позване су везе које воде до ваше веб локације повратне везе.

Позадинске везе показују на претраживачима да ваш садржај добија препознатљивост у индустрији и да даје вредност и корисницима и веб локацијама.

Сада ћемо се спустити и на разговор о изградњи природних веза, а то је идеалан начин да добијете више сока од веза – али то је више пасивна стратегија – након што створите сјајан садржај, седећете патке.

Или можете користити активнији начин да појачате повратну везу – објављивање гостију.

Објављивање гостију може вам помоћи како да вратите повратне везе тако и ојачате профил повратне везе и усмерите саобраћај на своју веб локацију.

Ако посежете за веб локацијама у вашој ниши и индустрији, то значи да ћете добити везу пред потенцијалним новим читаоцима и посетиоцима сајтова који су у вашој циљној публици.

Сада, наравно, постављање госта обично укључује неку врсту размене између две дотичне веб странице, а то може бити и добра стара размена веза.

Али кључ за постизање неколико добрих постова гостију сваког месеца је рационализирана стратегија пружања помоћи е-поштом. А будући да то није нешто што лако можете научити једноставним читањем 100 речи, прочитајте на њему још мало и започните са оптимизацијом својих тренутних процеса!

Имајте на уму да неке веб локације имају смернице за пријављивање госта. Дакле, пажљиво следите смернице сваке веб локације ако желите да поставите везу.

# 6. Натурал Линк Буилдинг

Природна изградња веза дешава се када друге веб странице, блогери и власници веба из ваше нише повезују ваш садржај сами.

Да је зарада квалитетних повратних веза на ауторитативним веб локацијама била једноставна, не бисмо сковали појам „изградња веза“. Кад се каже, уз довољно напора на крају ћете подићи веб локацију, а најједноставнији начин је да креирате вредан садржај на који ће људи желети да повезу.

Али шта је „вредан садржај?“

Па, више о томе у следећем одељку.

Како покренути саобраћај помоћу маркетинга садржаја

# 7. Креирајте садржај који људи желе да деле (и повезују на њега)

Ако размислите о томе, ствари које често сами делимо или повезујемо обично су добро истражене, заиста корисне или релевантне и нешто што ми сматрамо поузданим. Када је реч о сјајном садржају, видећете да је кључна ствар размишљање о томе вредност коју пружа.

Ако мислите да је квалитета ваше копије тамо са великим, следећи корак је да је обогатите медијима – користећи убедљиве и релевантне слике.

Али зашто не бисте ишли скроз? Увек је добра идеја да додате видео у садржај веб локације (на пример водич за упутства или излог производа). Ако се бринете о трошковима производње, увек можете да направите инфографику. Или пакао, чак и прилагођени ГИФ.

Ови визуелни елементи имају потенцијал да учине ваш садржај јаснијим – а медији увек олакшавају промену садржаја веб страница на друштвене мреже.

# 8. Креирајте инфографику

Сваки солидан део садржаја може се потиснути у одличну с правом инфографиком која је и поучна и забавна.

Инфографика о томе како повећати саобраћај на веб локацији
Инфографика о томе како повећати саобраћај на веб локацији. Извор: ЦометЦхат.

Упечатљива инфографика повећава промет на веб локацији јер их могу користити и друге веб странице које објављују садржај у истој ниши – и лако су подељене за дељење.

# 9. Израда видео садржаја

Статистички подаци показују да трговци који користе видео је повећао приход за 49% брже од оних који немају и 92% купаца каже да су визуални материјали најутицајнији фактор у њиховим одлукама о куповини.

# 10. Интервју лидери у индустрији

Ако размишљате о садржајима идеја, ево једног савета: запрепашћен ћете колико ће великих имена у вашој индустрији бити спремно да ураде интервју ако их само затражите. Пошаљите е-пошту или се обратите лидерима индустрије у вашој ниши на друштвеним медијима и затражите интервју.

Припремите мисаона питања и објавите овај садржај на својој веб локацији.

Најбољи део? Вероватно ће поделити интервју са својом публиком.

# 11 Додајте дугмад друштвеног дељења

Није да претраживачи узимају у обзир количину пажње коју ваша веб локација привлачи на друштвеним мрежама. Али то може да појача стварне факторе рангирања, а додавање дугмади за дељење на друштвеним мрежама не кошта вас ништа.

Ако их не додате у постове на вашој веб локацији недостаје велика прилика за повећање органског промета.

# 12 Пишите чланке из базе знања

Што се тиче маркетинга садржаја, има се шта рећи о дужини.

Дужина чланка је важна из више разлога.

Најпре, Гоогле воли дужину. Истраживање КуицкСпроут је то утврдило дужи садржај рангира више у Гооглеовим резултатима претраге.

Просечна дужина садржаја веб странице која се налази у првих 10 резултата за било коју кључну реч на Гооглеу има најмање 2.000 речи.

Друго, не желите гомилу мањих, сличних чланака фокусираних око сличних кључних речи, које се међусобно канибализирају у СЕРП-ове.

Треће, ако се усредсредите на стварање најбољег, најинформативнијег и исцрпнијег чланка на дату тему, који ће такође бити дужи, имат ћете прилику да природно подузмете неке мање сродне кључне речи, што значи да ће се ваш чланак појавити на неколико резултата претраживања.

И на крају, али не најмање, читаоци воле заиста корисне чланке о ступу и базу знања која је лако кретати се.

Одлична је за структуру веб локација, одлична је за читаоце, а одлично је и повезивање са релевантним ресурсом у објављивању госта, или ако вам се чини да радите неки маркетинг са ниским кључем помажући људима на форумима као што су Куора или Реддит.

# 13 Интерно повежите свој садржај

Видите, снагу ваше веб локације не одређује само то колико других веб локација води ка вама. То такође зависи од вашег унутрашња структура везе.

Припремите нови чланак о стубу базе знања?

Повежите га са својим мањим постојећим комадима како бисте осигурали боље корисничко искуство и побољшали структуру веза на веб локацији.

На тај начин ћете омогућити својим читаоцима да остану на вашој веб локацији дуже време, гутајући друге ресурсе, уместо да напустите веб локацију оног тренутка када заврше читање вашег чланка.

# 14 Додајте нови садржај недељно

Редовне активности на вашем блогу омогућавају вам да убрзате раст – што више садржаја имате, веће су вам шансе за пласман на више резултата претраживања. Поред тога, док започнете оснивање свог присуства, можете научити своју публику да у одређеном времену очекује нови садржај.

Ако не можете да пишете нове чланке недељно, запослите писца садржаја.

Одвојите мало времена да испланирате праву стратегију садржаја и користите неку врсту календара садржаја. Производња вашег садржаја не би требало да буде размишљања.

# 15. Редовно ажурирајте свој садржај

Ох, и још једна ствар – ако желите остати релевантан играч у својој ниши – надоградите стари садржај.

Тражилице попут свежег и новог садржаја и надоградња је одличан начин да побољшате страницу то није баш рангирање.

Ево неколико сјајних начина за надоградњу застарелог садржаја:

 • Додајте медије – слике, инфографике, видео записе
 • Уклоните застарјеле информације
 • Израдите сигурносну копију садржаја са више спољних извора
 • Повежите се са новијим садржајем да бисте побољшали структуру веб локације

Потакните саобраћај тако што ћете делити додатне доброте

# 16. Креирајте бесплатне производе / алате

Сада, када је тема о квалитетном садржају одбачена, има простора за неке посебне спомињања: давање публици још један разлог да посети вашу веб страницу, дајући им нешто бесплатно.

Наравно, врста бесплатних доброта које можете понудити зависи од ваше индустрије, тако да је паметно истражити шта ваши конкуренти раде за инспирацију. Али то може бити било која врста производа – нешто што можете поклонити купцима за одређени број поруџбина или за куповину одређеног производа.

Моз нуди бесплатне алате за подстицај посетиоцима да се врате на своју веб страницу.
Моз нуди бесплатне алате за подстицај посетиоцима да се врате на своју веб локацију.

То чак може бити и бесплатно средство – на пример, стратегија која посебно добро делује за компаније СааС.

# 17. Такмичења и подјеле домаћина

Други начин да привучете више посетилаца на вашу веб локацију је хостинг такмичења и поклони.  Играју на снази хитности и страху од нестајања, а одлични су за генерисање потенцијалних потенцијала и максимално излагање робној марки.

Такође вас могу оставити са свим врстама драгоцених података које можете пратити и анализирати – тестирањем А / Б тестирања за даривање можете стећи увид у оно што привлачи ваше купце.

# 18 Креирајте БЕСПЛАТНЕ курсеве на мрежи

Ако желите да успоставите своју веб локацију као ауторитет у својој индустрији, стварање бесплатног курса на мрежи можда је само начин да се то учини.

Поред тога, мораћете да укључите обрасце за генерирање олова за све који се желе пријавити!

У зависности од вашег скупа вештина, знања и природе вашег пословања – пронађите тему за коју мислите да ће бити релевантна за ваше клијенте. То би, наравно, требало да буде тема о којој можете пружити корисно и дубинско знање.

Међутим, ако желите да направите квалитетан интернетски курс, морате размишљати о трошковима производње, па планирајте унапред и размислите да ли улагање у њега тренутно има смисла за вашу маркетиншку стратегију.

# 19 Покрените Вебинарс

Онлине курсеви су зимзелени, али ако желите нешто слично што искористи ФОМО, можете се одлучити за вебинар.

Вебинари су одличан начин да поделите своју стручност и повежете се са другим професионалцима и вашом циљаном публиком.

Осим тога, за разлику од конференција, не постоје географска или практична ограничења за полазнике вебинара.

# 20 Креирајте квизове помоћу функције „Дељење резултата“

Зашто су квизови ефикасно маркетиншко средство?

Када корисници заврше квиз, они добијају подељиве резултате и ако им се ови резултати сматрају занимљивим или смешним, вероватно ће их поделити на својим рачунима на друштвеним медијима, ширећи реч и привлачећи више посетилаца веб локација.

# 21 Користите Маркетинг путем е-поште

Истраживање које је спровео Бацклинко открили су да 91% потрошача свакодневно проверава своју е-пошту. Дакле, није ни чудо што су, према истом истраживању, америчке компаније потрошиле 360 милиона долара на оглашавање путем е-поште само у 2019. години.

У светлу ових статистика, неколико додатака добродошлице вашој маркетиншкој стратегији е-поште може довести до већег промета на вашој веб локацији.

На пример, свако може да направи виџет за пријаву који омогућава корисницима да се претплате на билтен.

Ако имате проблема са прављењем листе е-поште или управљањем маркетиншким кампањама путем е-поште, препоручујемо вам да користите један од многих квалитетних алата за маркетинг е-поште који су доступни тамо.

# 22 Бренд партнерства

Још један начин на који можете да приступите новој публици и преусмерите их на своју веб локацију је кроз партнерство са брендовима. Чврста сарадња бренда може се градити на:

 • Узајамна промоција
 • Заједнички пројекти

Партнерство са другим брендовима на заједничком пројекту може довести до кросовера публике – а брендови не морају бити у истој ниши.

Јеффрее Стар и Схане Давсон распродали су своју беаути палету за мање од 24 сата
Јеффрее Стар и Схане Давсон распродали су своју беаути палету за мање од 24 сата. Извор: Јеффрее Стар.

На пример, лепотни гигант Јеффрее Стар недавно се удружио са још једним познатим ИоуТубером, Сханеом Давсоном, како би створио колекцију лепоте која је покренула толико промета у њиховој продавници Схопифи на дан покретања да се срушила и нису могли да обрађују наруџбе.

Како возити саобраћај на веб страницама путем друштвених медија

# 23 Креирајте Фацебоок страницу и створите заједницу

Када је у питању покретање промета (и органског и плаћеног), друштвени медији остају један од најбољих начина да створите глас око вашег бренда, а изградња снажног интернетског присуства на Фацебооку је једноставно маркетинг друштвених медија 101.

Иако ангажман на друштвеним медијима сам по себи није тачан фактор рангирања, постоји јака повезаност између броја дељења друштвених медија и повратних веза. Према ЕарнедЛинкс.цом, „Друштвено дељење може повећати везе на веб локацији до 245% током године.“

Дакле, направите Фацебоок страницу и делите садржај блога! Поврх тога, будите сигурни да сте га оптимизирали за кликове на веб страницу додавањем ЦТА-ова дизајнираних да привуку води до ваше веб локације.

Упознајте најбоље праксе Фацебоок маркетинга – користите природне Фацебоок видео снимке, додајте упечатљиве слике – као и свим садржајима, додавањем визуелних елемената повећава се ангажман.

# 24 Покрените ИоуТубе канал

Као што јасно показује пример Јеффрее Стар, са више од милијарду активних корисника, Иоутубе је постао основно средство за трговце који траже начине како да остваре промет на веб локацији.

ИоуТубе статистика
ИоуТубе статистика. Извор: ХубСпот.

Будући да ИоуТубе нећете користити као примарни извор зараде, већ као оруђе да бисте повећали саобраћај на својој веб локацији, морате да размислите како бисте као бренд могли да искористите свој потенцијал.

Опћенито, можемо само издвојити неколико врло ефикасних врста видео садржаја, па размислите који ће најбоље одговарати вашим потребама:

 • Коментари корисника
 • Видео снимци са упутама и упутствима
 • Демонстративни видео снимци на захтев
 • Видео снимци са догађаја

ИоуТубе видео снимци се могу лако преместити – скратити их да се користе као изворни видео записи на Фацебооку и Инстаграму или уграђују у блог блог на вашој веб локацији.

# 25 Уживо

Статистички подаци показују да би 80% корисника радије гледало видео уживо од бренда него што сте прочитали пост на блогу. Употреба видео записа уживо за промоцију вашег бренда пружа вам прилику да привучете пажњу публике.

Видео снимци уживо су посебно ефикасни за дељење вести компаније и промоцију надолазећих догађаја и лансирања производа – зато се потрудите да их употребите за више изложености марки.

# 26 Користите Инстаграм за покретање саобраћаја

Недавно истраживање које је спровео ХубСпот показали да се седам од десет хасхтагова на Инстаграму брендира.

#ПутАЦанОнИт - хасхтаг брендираног РедБулл-а
#ПутАЦанОнИт – хасхтаг бренда РедБулл покренуо је више од 1.000 следбеника да се сликају црвеним кантама РедБулл. Извор: инстаграм.

Дакле, ако нисте започели креирање прилагођеног хасхтага за свој бренд, сада је право време!

Уосталом, ово је платформа на којој корисници највише сарађују са маркираним садржајем. Статистика то показује брендови добијају 10 пута већу стопу ангажмана на Инстаграму него на Фацебооку.

Непотребно је да морате постављати висококвалитетне слике које су у складу са естетиком вашег бренда.

Али то само неће смањити – сваки корисник на Инстаграму ради потпуно исту ствар.

Дакле, који су неки додатни начини на које можете усмеравати саобраћај на веб локацији путем Инстаграма?

 • Додајте позив на радњу својим постовима на Инстаграму
 • Направите привлачне, кратке видео снимке (или их преместите) и додајте УРЛ веб локације
 • Партнерство са утицајима
 • Понудите својој Инстаграм публици нешто додатно – бонусе, кодове за попуст и посебне промоције које ће вам помоћи да их привучете на своју веб страницу
 • Укључите око 5 хасхтагова у своје постове да бисте били сигурни да се појављују у релевантним феедовима хасхтага
 • Делите садржај који је генерисао корисник
ФасхионНова о Инфлуенцер маркетингу и УГЦ на Инстаграму
ФасхионНова зна како да искористи маркетинг маркетинга и УГЦ-а на Инстаграму и привуче позив на акцију.

# 27 Укључите се у утицај

Ево забавне чињенице: 89% трговаца каже да је РОИ од маркетинга утицаја виши у поређењу с другим маркетиншким каналима.

Досезање до утицајних чланова са великим праћењима може бити измена игара, али може бити и велико улагање, па шта год да радите, не заборавите на микро-утицаји.

Иако имају мању публику (рецимо између 1000 и 100 000), они имају већу стопу ангажмана, а уз мало истраживања можете препознати појединце чија ниша одговара вашој и чија марка персонала одговара вашој слика бренда.

# 28 Изградите Лојалну заједницу на Твиттеру

Постоји пуно могућности за покретање саобраћаја преко Твиттера (овисно о вашој индустрији, наравно), а хасхтагови су у средишту свега. На овој платформи је од пресудне важности користити хасхтагове специфичне за нишу и такође креирати своје хасхтагове.

Али кључна ствар на Твиттеру је знати ко са којим разговараш Дајте свом бренду карактеристичан глас или усмјерите своје објаве на Твиттеру како би се посебно обратио циљаној публици. Искриви разговори и бузз су у сржи твита.

Такође, не заборавите да ушијете упечатљиве визуелне слике у твитовима. Према Буффер-у, твеетови који имају визуалне садржаје добити 1,5к више акција.

# 29 Будите активни на ЛинкедИн-у

Не превидите ЛинкедИн. Ово је платформа посебно створена за пословно умрежавање и изузетно добро функционише за Б2Б предузећа. Статистика то показује 97% трговаца користи ЛинкедИн за потребе цонтент маркетинга.

Статистика о Б2Б трговцима који користе ЛинкедИн
Статистика о Б2Б трговцима који користе ЛинкедИн. Извор: Иронпапер.

Дакле, како изградити снажно присуство на ЛинкедИну?

Пре свега, створите добар проток између веб странице и ЛинкедИна – проверите да ли имате ЛинкедИн дугме за дељење на својим постовима и пошаљите садржај веб локације директно на ваше везе коришћењем ЛинкедИн е-поште.

Али шта год да урадите, не заборавите да се повежете са својом мрежом! Коментирајте постове других канала. Када објављујете чланке, укључите свој лични приказ и додајте питања и анкете.

Што сте ангажованији, то ћете имати веће шансе да се повежете са својом ЛинкедИн заједницом и изградите свој пут до ауторитета.

# 30 Искористите снагу доброг подцаста

Подцасти су тренутно огромни. Недавно истраживање је то показало 22% Американаца слуша подкастове барем једном недељно. Они су забавни, популарни и привлаче широку публику, тако да су сјајан начин за повећање промета на веб локацијама и подизање свести о бренду – као што ће вас можда открити нова публика.

Ако покренете подцаст, можете обавити интервју са лидерима мисли у вашој индустрији. Или, ако се не желите у потпуности бавити овом врстом маркетинга, можете и сами да гостите на подцасту – мислите на то као на еквивалент гостујућег објављивања..

Како да покренете саобраћај оглашавањем

# 31 Покрените Фацебоок Адс

Својим алгоритмима непрестано подцјењује органски досег (истраживање спроведено од ЛИФЕ Маркетинг показали су да странице путем органских постова достижу само 2% своје публике) 100% органска стратегија неће је смањити.

Уосталом, 98% ваше публике не виђа ваш садржај редовно у њиховим феедовима.

Да бисте заиста били ефикасни у својим огласима, покрените сплит тестирање и откријте које функције најбоље служе вашој публици да Фацебоок огласе претвори у одржив, профитабилан део вашег пословања.

# 32 Покрените Реддит Адс

Осим што је трећа најпопуларнија веб локација у САД, то показују и статистике Реддит има 330 милиона активних корисника месечно.

Да бисте успешно покренули саобраћај кроз Реддит, прво што треба да урадите је пронаћи добар подреддит са публиком која ће бити заинтересована за ваше производе или услуге.

Остало је само знати како успоставити добру равнотежу између пружања вриједних информација и промоције.

Ако желите успети, потребно је да сарађујете са Реддит заједницом искрено. Тек тада можете да се извучете са објављивањем огласа и везама до садржаја вашег вебсајта релевантно на дискусију.

Ово је важно јер трговци који само објављују огласе на Реддиту обично имају предност.

Једном када ступите у контакт са заједницом у вашем подреддиту, можете уложити у спонзорисани пост који гарантује да ће ваш пост бити прикован на врх подреддита..

# 33. Покрените Твиттер огласе

Као што је случај с неким другим мрежама друштвених медија, захваљујући ажурирању алгоритама, органски досег на Твиттеру такође опада.

Није ни чудо 75% Б2Б и 65% Б2Ц предузећа приказују Твиттер огласе – а ако не оглашавате на Твиттеру, ваши конкуренти су већ корак испред вас.

Да бисте Твиттер кампању добро започели, укључите ове технике:

 • Будите сажети
 • Користите слике
 • Циљане кључне речи
 • Постављају питања

# 34. Покрени Гоогле огласе (ППЦ)

Улагање у Гоогле огласе може бити брз начин да се повећа промет на веб локацији из претраживања комерцијалних намера високих вредности – “65% свих кликова „корисника који намеравају да купе“ иду на огласе за претрагу.“

Наравно, Гоогле огласне кампање имају малу криву учења, али нема ништа добар стручни водич о овој теми а неке А / Б тестирање не могу да реше.

# 35. Покрените ИоуТубе огласе

Пре него што покренете ИоуТубе огласну кампању, морате да размислите о својој циљаној публици и како конзумирају садржај. Али, као што је увек случај са огласима, постоји пуно пробних и грешака – можете урадити А / Б тестирање да бисте сазнали које врсте огласа имају најбољу успешност.

Иоутубе има три врсте формата огласа можете изабрати између:

ТруеВиев оглас

Након 5 секунди гледања овог огласа, корисници могу да одаберу „прескочи“. За овај додатак ћете платити ако га корисници гледају 30 секунди или кликну на оглас.

ТруеВиев Дисцовери

Ове врсте огласа приказују видео записе који нису препоручени или претражују на Иоутубе-у. За овај оглас ћете платити ако га корисници кликну и погледају видео.

Одбојник

Огласи на браник су краћи, али их је и немогуће прегледати. Приказане су пре, за време или после видеа. Плаћаћете за непромишљене огласе када се оглас прикаже 1000 пута.

# 36. Купите огласни простор на сличним сајтовима

Оглашавање на друштвеним медијима је једна ствар, али оглашавање на сличним веб локацијама је такође одличан начин за повећање промета на веб локацији.

Ево неких начина на које можете купити огласни простор:

# 37. Оглашавање путем огласних мрежа

Користећи огласне мреже може вам помоћи да остварите приход од огласа од свог садржаја. Ово ће вам пружити прилику да направите дигиталне огласе који ће циљати фокусирану групу купаца.

Огласне мреже повезују купце и продавце. Они циљају купце на основу њиховог понашања, локације, посла и интересовања која ће бити немогућа да сами то радите.

# 38 Користите Ретаргетинг

Већина посетилаца ће приступити вашој веб локацији неколико пута пре него што обаве куповину. Међутим, постоји велики број посетилаца који ће вашу веб страницу отворити само једном и више се никада неће вратити.

Поновно циљање је технологија заснована на колачићима која користи једноставан Јавасцрипт код да би пратила ваше клијенте и вратила их постављањем огласа за производ или услугу коју су прегледали..

Огласи за поновно циљање омогућавају вам повратак потенцијалних купаца на вашу веб локацију што увек повећава изгледе за конверзију.

Потакните саобраћај сарадњом на заједницама

# 39. Учествујте на форумима

Пронађите где је ваша заједница и посегните за њима. Да ли користе Куора, Реддит или Иахоо одговоре? Или можда постоји још једна дигитална заједница у којој професионалци у вашој ниши разговарају и деле вредне увиде?

Немојте користити форуме да бисте само промовисали своје производе – то су углавном подмукли. Уместо тога, учествујте у расправама и додајте вредан садржај. Ово ће вам помоћи да изградите односе са професионалцима у вашој ниши и временом ће се заинтересовати за ваше пословање.

# 40. Будите активни у мрежним заједницама које нису фокусиране на нише

Да ли сте упознати са било којим нишним форумима који се односе на вашу индустрију? Ако не, одмах започните претрагу. Ова врста интернетске заједнице је одличан начин за постизање врло специфичних циљних група.

# 41 Учествујте у Куори

Куора је популаран форум на којем се људи укључују у расправе о било којој могућој теми коју можете замислити. То је одлично место за откривање начина на који купци реагују и доживљавају услуге и производе у вашој индустрији – или чак о вашем предузећу.

Ова врста информација може бити непроцењива – може вам помоћи да научите како можете побољшати своје производе и услуге.

Једна ствар коју можете да урадите је да активно учествујете у Куори. Одговорите на питања људи у вези са темама везаним за вашу индустрију – али покушајте да избегнете звук продаје.

На овим типовима форума треба да изградите односе и стекнете поверење као члан – немојте журити са објављивањем веза до блога своје веб локације. Будите релевантни и будите корисни.

Временом ћете изградити лојалну заједницу која ће бити пријемчива за производе и услуге веб локације.

# 42 Користите Реддит за промоцију свог садржаја

Ако желите да добијете велике количине саобраћаја, требало би да сарађујете са заједницом која је укључена Реддит.

Али будите опрезни, ово је платформа на којој читаоци желе да добију исцрпан, вредан и користан садржај. Кратко и опћенито не иде добро – као што смо рекли, лако се забраните.

Дакле, мало истражите свој субреддит и сазнајте која су врста постова популарна и објавите само свој најбољи садржај.

# 43 Подели слике на Пинтересту

Ако имате Б2Ц компанију, редовно објављивање (или преуређивање) привлачних слика производа и прилагођених визуелних слика и прављење плоча (са кључним речима ваше индустрије) могу вам помоћи у одељењу за саобраћај..

У ствари, статистика то показује Пинтерест повећава 33% више веб промета на веб локацијама за куповину у односу на Фацебоок.

Сјетите се само да Пинтерест функционише потпуно исто као и остале платформе друштвених медија – редовно објављивање је кључ успјеха.

# 44. Развој презентација СлидеСхаре

Да ли сте знали да СлидеСхаре налази се на листи 150 најпосећенијих веб локација на свету?

Не подцењујте ову платформу – преко 80% од 70 милиона посетилаца сајта СлидеСхаре долази путем органских истраживања!

Поред тога, садржај блога можете лако променити у презентацији и користити СлидеСхаре као још један канал који ће привући саобраћај на вашу веб локацију.

Промовишите веб локацију ван мреже

# 45. Спонзорски догађаји

Спонзорисање догађаја је сјајан начин да повећате изложеност свог бранда и успоставите пословни ауторитет у вашој индустрији.

Изаберите догађај који одговара имиџу вашег бранда и који ће вероватно присуствовати вашој циљној публици. Изложеност медијима и шанса за изношење логотипа вашег бренда увек је моћан начин за генерисање већег интересовања.

# 46 Оглас на конференцијама

Ако добијете прилику да говорите на конференцији о теми која се тиче ваше индустрије или вашег пословања, не пропустите. Поред тога, умрежавање са лидерима у индустрији никада није лоше, нити је било каква прилика да се из базе полазника привуку нове понуде.

Потакните саобраћај оптимизујући своју веб локацију

# 47. Усредсредите се на мобилну употребљивост

Интернет претраживање се више не врши само на радним површинама – све више и више људи користи мобилне уређаје за приступ интернету. заправо, истраживање показује да је 70% промета на веб локацији догађа се на мобилном уређају.

Ако ваша веб локација није оптимизована за мобилне уређаје, вероватно се ваш посетиоци неће вратити.

Дакле, проверите да ли ваша веб локација одговара на свим уређајима, одаберите тему која одговара мобилном уређају и проверите да ли садржај ваше веб локације изгледа добро на мобилном уређају!

# 48 Убрзајте своју веб страницу

Имати брзу веб страницу значи добро корисничко искуство. Истраживања показују да су посетиоци веб локација вјероватно ће напустити вашу веб локацију ако вам је потребно више од 3 секунде.

Дакле, оно што увек можете учинити је да брзо тестирате своју веб локацију, изаберете доброг провајдера за хостинг и оптимизујете слике (бар смањите величину слике)..

# 49 Оптимизирајте ЦТР

ЦТР (стопа кликања) једна је од ваших најважнијих метрика.

Иако оптимизација ЦТР-а није увек најједноставнија ствар, можете:

 • Укључите кључне речи у своју насловну ознаку, УРЛ и мета опис
 • Све их држите унутар ограничења знакова помоћу алата попут СеоМофо Сниппет Оптимизер
 • Користите речи речи
 • Пишите уверљиве наслове (погледајте алате попут Хеадлине Анализер)

# 50. Испитајте податке Аналитике

Алатке за аналитику као што су Гугл анализе омогућавају вам да пратите:

 • Како и где се ваш садржај дели.
 • Мобилни саобраћај
 • Најпосјећеније странице
 • Препоруке
 • Органске кључне речи

Ово вам може дати невероватан увид у вашу публику и још много тога.

Уместо да ради на слепог нагађања, алат попут Гоогле Аналитике помоћи ће вам да донесете одлуке засноване на подацима о томе како да побољшате своју веб локацију.

# 51 Истражите своје конкуренте

Неки од ових начина да привучете саобраћај на веб страници ће вам одговарати, а неки неће.

На крају дана, не постоји опште правило за сваку врсту посла.

Али оно што опћенито функционише за свако предузеће јесте проналажење успјешних примјера њиховог пословног модела у истој индустрији и учење вођа из индустрије.

Због тога је потребно мало копати – истражити шта ваши конкуренти користе!

 • Шта је њихова стратегија садржаја?
 • Које кључне речи користе у ППЦ-у?
 • Са ким сарађују?

То ће увек бити најрелевантније знање ти.

# 52. Одредите свој најбољи извор саобраћаја и скали

Коначно, на вама је да пратите резултате, водите рачуна о својим аналитичким подацима и утврдите одакле долази највећи део вашег промета.

Када добро схватите врсту извора који покрећу највећи обим саобраћаја и колики проценат тог промета се претвара, знаћете у шта да уложите. Удвостручите дупло на оно што већ обављате!

Имате ли више идеја како да привучете више промета на веб локацији?

Поделите их у наставку!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me