Најбољи ИДЕ софтверски водичИнтегрисано развојно окружење (ИДЕ) је софтвер који обједињује основне алате потребне за тестирање и писање софтвера. Без ИДЕ, програмер би морао одабрати и управљати свим тим алаткама одвојено, али ИДЕ све те алате спаја као јединствени оквир или услугу. Непотребно је рећи да ИДЕ помаже раду веб програмера да буде прецизнији и бржи.


У овом водичу ћемо вас упознати са 10 најбољих ИДЕ опција за веб развој, које укључују подршку богату функцијама са више језика кодова.

Пре него што започнемо, одговоримо на уобичајено питање „Шта је ИДЕ?“ детаљније као и како одабрати најбољи ИДЕ за ваше специфичне потребе. 

Идемо копати.

Шта је ИДЕ?

Интегрисано развојно окружење (ИДЕ) је софтвер који можете да учитате на рачунар. Они су дизајнирани да поједноставе процес развоја веба, као што је раније поменуто.

ИДЕ садржи ове главне карактеристике:

 • Текст едитор – ИДЕ је уређивач текста који укључује неколико других одређених функција.
 • Компајлер или тумач – Интегрисани програм који преводи ваш код у рачунарни језик. Ово омогућава покретање вашег кода, које се назива извршењем ваше скрипте. Преводилац је програм који је укључен. Његова сврха је извршавање кода без потребе да се прво састави.
 • Изградите или направите интеграцију – То су укључени начини за аутоматизацију потребних процеса.
 • Дебуггер – Укључени програм који тестира код на грешке како бисте их могли решити.
 • Синтак Хигхлигхтер – Делови вашег кода су приказани у бојама које одговарају различитим елементима као што су својства, ознаке, атрибути и све остало. То помаже да се код визуелно олакша скенирање и види где сте направили мале грешке, попут заборављања да затворите ознаку.
 • Графички кориснички интерфејс (ГУИ) – Ово је екран који је разумљив људима и који је једноставан за навигацију и извршавање задатака. Може да садржи дугмад, мени и друге сличне елементе уместо само текста и опцију за унос текстуалне команде.
 • Остале могуће карактеристике – Многи ИДЕ развијају и укључују нове функције које други ИДЕ можда не нуде.

Како пронаћи прави ИДЕ за вас

Када се одлучујете за ИДЕ који желите да употребите, најважније је да прво одредите шта вам треба од тога. То је тако јер се свака ИДЕ може разликовати између понуђених функција.

То такође значи да се ваш омиљени ИДЕ може разликовати од вршњака, па на крају дана одаберите онај који вам одговара..

Карактеристике које вам могу затребати у вашем избору за најбољи ИДЕ

Ево кратког списка могућих функција које ће вам требати изван типичних компоненти ИДЕ-а као што је претходно наведено:

 • Подршка за програмски језик – ИДЕ који одаберете треба да подржава језике кодова који су вам потребни за ваше пројекте.
 • Прилагодљиви уређивачи текста – Неки ИДЕ нуде могућност уређивања ГУИ-ја.
 • Испитивање јединице – Ово је могућност да можете додати исмејане објекте у делове свог кода како би се могао одмах тестирати без потребе да прво попуните тај одељак.
 • Библиотека изворног кода – Неки ИДЕ-и имају ресурсе који укључују скрипте и изворни код који можете користити.
 • Дијагностика и извештаји о грешкама – Ако вам требају грешке да бисте их открили и набројали, то је функција коју треба узети у обзир у вашем избору за најбоље ИДЕ пројекте веб развоја.
 • Попуњавање кода – Многи ИДЕ-и могу интелигентно довршити код за вас. На пример, ИДЕ може открити када сте спремни да затворите ознаку и затвориће вам је да вам уштеди време.
 • Интеграције и додаци – са ГитХуб-ом и Апацхе-овом субверзијом
 • Претрага кодова – Можете брзо претражити свој код за било који елемент који желите.
 • Хијерархијски дијаграми – Ваше датотеке се могу поставити и приказати у хијерархији за веће пројекте који садрже много датотека и скрипти које све заједно раде на одређени начин. Приказивање хијерархијског дијаграма може вам помоћи да видите редослед извршавања датотека као и које су датотеке и скрипте повезане једна са другом.
 • Развој вођен моделима (МДД) – Ово је процес у којем програмер креира модел онога што желе да кодира, а затим вам ИДЕ помаже да га кодирате. Након тога, ИДЕ аутоматизује уклањање погрешака и тестирање до одређене мере тако да вам је лакше да направите још неколико грешака и тестирања сами.

Обавезно забележите које су вам функције потребне када проверите најбољи ИДЕ за развој веба у наставку.

10 најбољих ИДЕ-а за развој веба

Ова листа се фокусира на најпопуларније, најмоћније, богате могућности, и као резултат тога, најбоље ИДЕ опције.

1. Визуелни студио

Који је најбољи ИДЕ за развој веба? Висуал Студио је сигурно на врху листе.

Висуал Студио ИДЕ је једна од најпопуларнијих и најбољих ИДЕ опција за веб развој. Користи АИ за учење из ваших измена док кодујете како би могао довршити реченице – ер, редове кода.

Поврх тога, можете сарађивати са својим тимом, уживо, када уређујете и уклањате исправке. Такође можете да делите сервере, терминале и коментаре.

Висуал Студио подржава развој веба, мобилних апликација, апликација и игара, АСП.НЕТ, Питхон, Ноде.јс, Ц ++, Унити као и подршку за Азуре.

Такође можете да креирате развојна окружења у облаку и још много тога док сте доступни за Виндовс, Мац, Андроид, иОС, веб и у облаку.

2. ИнтеллиЈ ИДЕА

Један од најбољих ИДЕ-а за развој веба, ИнтеллиЈ ИДЕА.

ИнтеллиЈ ИДЕА  је сигурно један од најбољих ИДЕ-а за Јава. Усредсређен је на функције које ће вам помоћи да будете што продуктивнији без гужве око ГУИ-ја.

Он индексира ваш код како би вам дао релевантне сугестије и испунио ваш код за вас. ИнтеллиЈ ИДЕА такође аутоматизује неколико задатака који би се иначе неугодно понављали.

Све је то и врећица чипова, ер, рачунарских чипова јер има невероватно искуство ван кутије и не мора се користити само за Јава.

Иако је фокусиран на то, он је и даље одличан за СКЛ, ЈПКЛ, ХТМЛ, ЈаваСцрипт и друге језике, укључујући када језик убризгавате у дословни низ. И даље добијате све предности ове ИДЕ.

3. Аптана Студио 3

Веб локација Аптана Студио 3, која је једна од најбољих опција ИДЕ веб за развој.

Аптана Студио 3 је једна од најбољих опција ИДЕ веб развоја која је доступна и такође је опен соурце.

Можете да прилагодите ГУИ, има уграђени терминал, Гит интеграцију, исправљање погрешака као и чаробњака за размештање. Аутоматско довршавање доступно је и за ХТМЛ, ЦСС и ЈаваСцрипт.

4. ПиЦхарм

Веб локација ПиЦхарм

ПиЦхарм је првенствено један од најбољих ИДЕ-а за Питхон, али премиум верзија подржава и друге језике за веб развој.

Она проверава грешке док кодујете, а такође има и аутоматско довршавање. Има елегантан, минималан ГУИ за несметан развој, а такође проверава квалитет вашег кода како би се уверили да је до њушкања.

5. ПхпСторм

Веб локација ПхпСторм

ПхпСторм је још једна опција да се размотри за један од најбољих ИДЕ-а за развој веба. Фокусиран је на ПХП, али су у потпуности подржани и предњи језици, укључујући ХТМЛ 5, ЦСС, Сасс, Мање, ЈаваСцрипт и још много тога.

Такође укључује подршку за главни софтвер за креирање веб локација попут ВордПресс, Друпал, Јоомла !, Ларавек и других.

Лако се креће, има алатку за аутоматско довршавање кода, исправљање погрешака и тестирање, као и брзу (и сигурну) рефакторинг.

6. ВебСторм

Веб локација ВебСторм

ВебСторм је на листи као један од најбољих ИДЕ-а за развој веба јер је одличан за ЈаваСцрипт. То не укључује само аутоматско довршавање кода и детекцију грешака уживо, већ има и исправљање погрешака, тестирање јединица и многе интеграције као што су Гит, ГитХуб, Мерцуриал и друге.

Учитава се брзо при покретању и може аутоматизовати много заморних задатака за већу продуктивност.

7. НетБеанс

Шта је ИДЕ савршен за развој веба? НетБеанс.

Не можете имати листу најбољих ИДЕ-а за развој веба без укључења НетБеанс. То је једна од најпопуларнијих опција за најбољи ИДЕ јер је софтвер без глупости за Јава, ЈаваСцрипт, ПХП, ХТМЛ 5, ЦСС и још много тога.

Такође вам помаже да направите веб локације без грешака тако што код не приказујете само синтактички, већ и семантички. Такође поседује много моћних алата за реконструкцију, а истовремено је отворени извор.

8. Помрачење

Веб локација Ецлипсе

Овај чланак такође не би био потпун без спомињања Помрачење. Углавном је то ИДЕ са отвореним кодом и заједницом, за Јавасцрипт, али постоје алати, на пример, ХТМЛ, ЦСС.

Њени сарадници укључују Гоогле, Нетфлик, Фацебоок, ГЕ и Валмарт. Дакле, можете бити сигурни да добијате један од најбољих ИДЕ-а за развој веба.

9. РубиМине

Веб локација РубиМине

РубиМине фокусиран је на Руби и Руби он Раилс, али је такође прилагођен за ЈаваСцрипт, ЦСС, Сасс, Лесс и још много тога. Има синтаксу и истицање грешака, довршавање кода, напредну претрагу било које класе, датотеке или симбола и брзу навигацију да набројимо само неке од карактеристика.

10. Комодо ИДЕ

почетна страница комодо ИДЕ

Комодо ИДЕ  је један од најбољих ИДЕ-а за развој веба, али је премиум опција. Има мноштво функција, укључујући аутоматско довршавање, визуелни програм за уклањање грешака, тестирање јединица, додатке, тимску сарадњу, алате за управљање пројектима и још много тога.

Подржава Гит, Мерцуриал, Субверсион, ЦВС, Перфорце и Базаар као и све програмске језике.

Који је најбољи ИДЕ за развој веба?

Као што смо раније споменули, када желите знати који је најбољи ИДЕ за развој веб страница, све се своди на ваше специфичне потребе. Сваке потребе су различите за њихове пројекте. Ваш избор за најбољи ИДЕ можда није исти као некога од ваших колега.

У реду је. Понекад најмања особина чини свет различитом.

Најбоље ИДЕ алтернативе

Ако гледате листу функција које ИДЕ обично имају и мислите: „То је превише за мене“, постоје и друге опције.

Не само да постоје други ИДЕ вани, већ постоје и уређивачи текста који имају неке карактеристике заједничке са ИДЕ који су популарни, прилично моћни и који могу бити довољни за ваше потребе.

Ево прелисте листе најбољих ИДЕ алтернатива које треба проверити:

По вашем мишљењу који је најбољи ИДЕ за развој веба? Који је ваш избор за најбољи ИДЕ за ваше специфичне потребе? И даље се питате: “Шта је ИДЕ?” Делите своје искуство у коментарима испод.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me