Følgende innlegg beskriver trinnene for å sette opp og bruke et av våre gratis WordPress-temaer. Dette innlegget vil gå over visse funksjoner som kanskje ikke er tilgjengelige for alle temaene, så les nøye. Hvis du støter på problemer, kan du sende inn en feilrapport om Github.


Viktig merknad for nybegynnere: Følgende guide forutsetter at du vet hvordan du bruker opprinnelige WordPress-funksjoner. Hvis du er ukjent med WordPress, kan det være lurt å sjekke WordPress-videoguider som forklarer mye av de viktigste WordPress-funksjonene..

Temainstallasjon

Installasjonen er veldig rett frem. Gå til Utseende-> Temaer og klikk på “Legg til ny” og velg zip-filen som ble lastet ned tidligere. Dette bør kalles noe som wpex-elegant.zip der “elegant” er temanavnet.

install-tema

Hjemmesideoppsett

Nedenfor er trinnene for å sette opp hjemmesiden din. Følgende alternativer vil avhenge av om temaet ditt støtter forskjellige funksjoner eller ikke. For eksempel hvis du bruker et bloggetema, trenger du bare å sjekke ut trinn 1, men hvis du bruker et forretningstema som Elegant WordPress Theme, vil du sjekke ut alle trinnene foruten det første som gjelder temaet ditt, les nøye!

1. Blogg-tema

Hvis du bruker et bloggetema, trenger du ikke å gjøre noe, hjemmesiden din skal vise de siste innleggene som standard.

2. Forretning / portefølje / annet tema

Hvis temaet du bruker ikke er et standard bloggingstema, må du opprette en ny side og velge hjemmesidesmal for å konfigurere hjemmesiden. Gå deretter til Innstillinger-> Lesing og sett denne siden som alternativet “Forside”.

Hjemmeside Mal

WordPress leseinnstillinger

3. Glidebryteren

Hvis temaet du bruker inkluderer støtte for en glidebryter på hjemmesiden (du vet det fordi du kan se det på demoen), trenger du ikke å installere noen tredjeparts plugins eller gjøre noe komplisert for å konfigurere det. Temaet inneholder en tilpasset innleggstype som heter “Lysbilder”, og du vil legge dem til akkurat som standardinnlegg, og hvert innlegg vil være et lysbilde i glidebryteren.

Viktig: Hvis du la lysbildene dine riktig og ikke ser dem på hjemmesiden, betyr det vanligvis en av to ting. For det første har du ikke konfigurert hjemmesiden riktig som nevnt ovenfor. To, det er en JavaScript-konflikt på nettstedet ditt, prøv å deaktivere aktive plugins for å sikre at ingen forårsaker problemet..

Hjemmesiden glidebryter

Hjemmeside glidebryterinnlegg

4. Hjemfunksjoner

Noen av våre gratis temaer inkluderer en tilpasset innleggstype som kalles “Hjemfunksjoner”. Denne egendefinerte innleggstypen er lagt til for å gjøre det enkelt for deg å legge til “funksjoner” på hjemmesiden din. Du kan se et eksempel på Elegant WordPress Theme demo. Hjemfunksjonene er ikonene og teksten under glidebryteren, se skjermbilde nedenfor:

Hjemmeside Funksjoner WordPress

Å legge til hjemmesidefunksjoner er veldig enkelt.

Oppsett av bloggside

Hvis du bruker et forretningstema der du kanskje har bloggen på en egen side (ikke hjemmesiden), er det veldig enkelt å konfigurere! Bare opprett en ny side (navn den hva du vil) og gå til Innstillinger-> Lesing og definer denne siden som alternativet for “innleggsside”.

Bloggside

Porteføljeoppsett

Hvis temaet du bruker inkluderer tilpasset posttype for portefølje, følg deretter trinnene nedenfor for å legge til porteføljeartikler samt opprette porteføljesiden.

Legge til elementer

Det er ekstremt enkelt å legge til ting. Porteføljeposter fungerer i hovedsak som standardinnlegg. Opprett innlegget ditt, legg til innholdet ditt, angi bildet ditt… osv. Når du har publisert et element, vises det på hjemmesiden din, porteføljesiden og porteføljearkivene.

Utvalgt bilde: Ikke glem å angi bildet ditt! Noen temaer er avhengig av det, og hvis et vist bilde ikke er angitt, vil det kanskje ikke vise noe.

WordPress-portefølje

Opprette din porteføljeside

Portfolio-siden er veldig enkel å konfigurere. Alt du trenger å gjøre er å lage en ny side og velge “Portfolio” -mal.

Porteføljemal

Re-bestilling av innlegg

Jeg blir ofte spurt om hvordan du bestiller innleggene dine i WordPress. Som standard når du publiserer et nytt innlegg (enten det er et standard-, portefølje- eller funksjonsinnlegg) vil det vises på nettstedet i den rekkefølgen det ble publisert. Hvis du vil endre standardordren, kan du ta en titt på følgende innlegg for å bestille nye innlegg i WordPress.

Importere eksempeldata (bare premiumversjon)

Enkelte temaer kan kjøpes for en premiumpris på Creative Market (det vil være en merknad på temasiden som sier at en premiumversjon er tilgjengelig i temadetaljene), og disse temaene inkluderer en .xml eksempeldatafil som du kan bruke til å importere live-demoen som et eksempel til å begynne med.

For å importere eksempeldataene vil du gå til Verktøy-> Importer klikk på “WordPress” og følg instruksjonene!

WordPress Import

Endre temafarger (bare premiumversjon)

Hvis du har kjøpt en Premium-versjon av dette temaet, har du tilgang til fargeinnstillinger slik at du enkelt kan endre utformingen av temaet. Bare gå til Utseende-> Tilpass og finn “Styling” -fanen i tematilpasseren. Her kan du bruke fargeplukkere til å endre designen din. Jippi!

WordPress Theme Customizer

Rapportering av feil og support

Det er veldig viktig for oss å opprettholde våre oppdaterte temaer og uten bug. Vi har laget Github-lagringsplasser for gratis temaer der du kan rapportere et problem. Når vi mottar rapportene hvis det faktisk er en feil i temaet (ikke brukerfeil), vil vi svare med det oppdaterte temaet.

Viktig: Vårt feilrapportsystem er ikke for å søke støtte (spørsmål om temabruk eller hjelp med endringer). Alle våre gratis temaer bruker bare innfødte WordPress-funksjoner, og dermed bør du kunne bruke dem uten å trenge ytterligere veiledning. Hvis du har en feil, er det en annen historie, og vi vil vite slik at vi kan fikse den!

Støtte gis for “premium” brukere. Hvis det er en premiumversjon tilgjengelig for salg, kan du kjøpe for å få litt ekstra hjelp hvis du ikke er sikker på hvordan du bruker temaet, eller hvis du har en feil som trenger øyeblikkelig oppmerksomhet. Support inkluderer ikke gratis tilpasningstjenester.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me