Udhëzues për Përshtatjen e WordPress për fillestarëtJu keni blerë një plan të web hosting dhe emrin e domain për faqen tuaj të internetit. Dhe me një klik, ju keni instaluar WordPress në serverin tuaj.


Kjo është pjesa e lehtë. Tani, është koha për të filluar ndërtimin dhe rregullimin e uebfaqes tuaj të WordPress.

Në këtë udhëzues për personalizimin e WordPress, ne do t’ju tregojmë se si ta bëni instalimin e paracaktuar të WordPress dhe ta rregulloni. Do të mësoni si:

 1. Konfiguroni cilësimet e WordPress.
 2. Shtoni përdorues të rinj.
 3. Zgjidhni dhe rregulloje një temë.
 4. Vendosni shtojcat thelbësore.
 5. Integroni SEO.
 6. Krijoni përmbajtjen tuaj.
 7. Ndërtoni një formë kontakti.
 8. Shtoni widget.
 9. Vendosni menunë.
 10. Lidhu me Google.

Një udhëzues hap pas hapi për personalizimin e WordPress

Deri në fund të këtij tutoriali 10-hapësh, do të keni një uebfaqe themelore por ende të personalizuar plotësisht WordPress të ngritur dhe gati për të shkuar.

P.S. Nëse nuk keni krijuar ende një faqe në internet WordPress, ndiqni këtë udhëzues hap pas hapi këtu.

Hapi 1: Konfiguroni Cilësimet e WordPress

Ka disa pika të ndryshme ku do të gjeni cilësimet e WordPress.

Seti i parë do t’ju ndihmojë të rregulloni pamjen e vetë WordPress. E dyta do t’ju ndihmojë të rregulloni pamjen e faqes tuaj.

Përshtat opsionet e ekranit

Herën e parë që futni brenda WordPress, kjo është ajo që do të shihni:

Instalimi i ri i WordPress-it

Kjo është pulti i WordPress. Dhe është disi shpërqendruese me të gjitha ato widget që bllokojnë ekranin, apo jo?

Pra, grupi i parë i cilësimeve për të rregulluar janë Opsionet e Ekranit, të cilat do t’i gjeni këtu:

Rregulloje Opsionet e Ekranit të WordPress

Klikoni në “Opsionet e ekranit” për të hapur cilësimet:

Redakto opsionet e ekranit

Kutitë e kontrolluara janë ato që shfaqen si pajisje shtesë në pultin tuaj.

aktivitet ju siguron një fotografi të shpejtë të përmbajtjes së re të publikuar në faqen tuaj.

Në një shikim ju tregon se sa faqe dhe postime keni botuar si dhe komente që keni marrë.

Draft i shpejtë është një mënyrë për të përmbledhur mendime ose shënime për një postim të ri në blog, por nuk do të të marr më tej se kaq.

i mirëpritur nuk është gjë tjetër veçse një listë kontrolli e tepruar për përdoruesit e herës së parë.

Ngjarjet dhe Lajmet e WordPress nuk janë vërtet të dobishëm nëse nuk jeni një zhvillues që punoni në hapësirën e WordPress.

Nëse dëshironi të mbani ndonjë prej këtyre pajisjeve, thjesht lini ato të kontrolluara. Ju mund të zgjidhni pjesën tjetër të kutive për t’i bërë ato të zhduken nga pamja.

Hiq kutitë e tabelave

Pasi të keni zgjedhur se cilat kuti dëshironi t’i mbani, ndjehuni të lirë t’i tërheqni dhe t’i rrëzoni. Ju mund t’i grumbulloni ato vertikalisht (si në pamjen e ekranit më sipër) ose t’i përdorni të dy kolonat:

Paneli i personalizuar i WordPress

Pamja e pultit është e juaja për të rregulluar.

Shënim: Ndërsa filloni të shtoni shtojca në faqen tuaj të internetit, mund të shihni që kutitë e reja shfaqen në pultin tuaj. Nëse i shihni të dobishëm, mbajini aty ku janë. Nëse doni t’i largoni ato si një shpërqendrim, fshihni ato në të njëjtën mënyrë si i fshihni kutitë e paracaktuara.

Rregulloni Cilësimet e WordPress-it

Për të rregulluar cilësimet e uebfaqes tuaj të WordPress, gjeni menunë Cilësimet në shiritin anësor:

Menyja e Cilësimeve të WordPress

Edhe pse mund të mos keni nevojë të rregulloni cilësimet në secilën kategori, është gjithmonë një ide e mirë të kaloni secilën për t’u siguruar që keni pikturuar unë dhe keni kapërcyer fjalët tuaja.

Filloni me Parametrat e Përgjithshëm:

Cilësimet e përgjithshme

Kushtojini vëmendje sa vijon:

Nëse nuk keni një logo, sigurohuni që të keni një Titull të sitit. Kjo do të shfaqet në krye të faqes në mungesë të saj. Ky është edhe emri që do të shihni në këndin e sipërm të majtë të administratorit tuaj WordPress.

Sigurohuni që WordPress dhe Adresat e Sajtit përputhen me njëra-tjetrën, si dhe emrin e domain që keni blerë. Nëse njëra prej këtyre është e pasaktë, mund të shkaktojë gabime.

Derisa të keni filluar të shkruani dhe kategorizoni postimet tuaja në blog, mund të kaloni Cilësimet e Shkrimit.

Kalo tek Cilësimet e leximit tjetër:

Cilësimet e leximit

Pasi të keni krijuar përmbajtjen për faqen tuaj, kthehuni te këto cilësime dhe azhurnoni “Ekranet e faqes tuaj” (ka udhëzime për atë më poshtë). Përndryshe, vendosja e paracaktuar është ta bëni blogun tuaj të ushqejë faqen kryesore.

Tani për tani, përqendrohuni në dy cilësimet e fundit.

“Për secilën postim në një informacion, përfshij” duhet të vendoset në “Përmbledhje”. Kjo është e dobishme jo vetëm për vizitorët që duan të lëvizin shpejt nëpër temat e blogut në burimin tuaj, por edhe për shpejtimin e kohës së ngarkimit të faqes.

Para se të ruani ndryshimet tuaja dhe të vazhdoni më tej, sigurohuni që “Vëzhgimi i motorit të kërkimit” mbetet i pa kontrolluar. Ju patjetër që dëshironi që Google dhe motorët e tjerë të kërkimit të gjejnë faqen tuaj në internet dhe ta indeksojnë atë.

Nëse planifikoni të bëni Blogging, ndalesa juaj tjetër është Parametrat e Diskutimit:

Cilësimet e diskutimit

Ju mund të rregulloni pjesën më të madhe të kësaj faqe, megjithatë ju e shihni të arsyeshme. Nëse dëshironi që lexuesit e blogut të jenë në gjendje të komentojnë përmbajtjen tuaj, konfiguroni rregullimet në përputhje me rrethanat.

Thënë kështu, ka një vendosje që duhet të rregulloni këtu për qëllime të sigurisë.

Nën “Parametrat e paracaktuar të postimit”, zgjidhni “Lejoni njoftimet e lidhjeve nga blogjet e tjerë (pingbacks dhe pengesat) në postimet e reja”.

Me pak fjalë, pingbacks dhe lidhjet lidhëse janë njoftime që paraqiten në ushqimin e moderimit të komentit tuaj sa herë që dikush lidhet me blogun tuaj.

Nuk ka asnjë vlerë të vërtetë për të parë pingbacks ose ndjekëse. Plus, ata janë një rrezik i njohur për sigurinë, kështu që është më mirë që t’i fikni ato dhe t’i mbani hakerët dhe spammers të mos hyjnë në faqen tuaj në atë mënyrë.

Nëse ndonjëherë vendosni të rregulloni madhësinë e pamjes së parazgjedhur të WordPress, mund ta bëni atë në Cilësimet e Media. Me siguri nuk ja vlen të bësh tani.

Tjetra, lëvizni tek Cilësimet e Përgjithshme.

Permalidhja është struktura e adresave të faqes suaj të internetit. WordPress ju jep një numër opsionesh për të zgjedhur:

Cilësimet e lidhjes së përhershme

Si parazgjedhje, “Post Emri” është mënyra se si do të strukturohen lidhjet tuaja – dhe është një zgjedhje e mirë. Mban URL-të tuaja thjesht të strukturuara dhe të lehta për t’u kthyer vizitorët për të kujtuar.

Por varet nga ju. Nëse ka kuptim të strukturoni postimet tuaja në blog deri në datën e publikimit, mund të dëshironi të aktivizoni njërën nga ato opsione. Sidoqoftë, kjo ka më shumë se sa ka të ngjarë të komplikojë gjërat.

Cilësimet e privatësisë u shtuan kohët e fundit vetëm në Parametrat e WordPress:

Kushtet e Privatësisë

Në dritën e GDPR dhe efektin e gjerë që pati në faqet e internetit të WordPress në të gjithë botën, privatësia është bërë një komponent i rëndësishëm i procesit të zhvillimit të faqes në internet.

Ka gjëra të tjera që mund dhe duhet të bëni për të zbatuar standarde të rrepta të intimitetit në faqen tuaj. Si fillim, zgjidhni një faqe të Politikave të Privatësisë (të cilën WordPress do të krijojë automatikisht për ju) të cilës vizitorët mund t’i referohen nëse kanë pyetje ose shqetësime.

Hapi 2: Shtoni përdorues të rinj

Me cilësimet e WordPress jashtë, tani duhet të tërhiqni vëmendjen tuaj te menuja e Përdoruesve.

Përdoruesit e WordPress

Këtu do të krijoni përdorues të rinj, si dhe do të redaktoni profilet e përdoruesve aktualë, privilegjet e hyrjes dhe informacionin e hyrjes – duke përfshirë edhe vetë.

Shtoni një përdorues

Për të shtuar një përdorues të ri, klikoni “Shto përdorues të ri” dhe plotësoni detajet e mëposhtme:

Shtoni përdoruesin e ri të WordPress-it

Fushat e vetme që kërkohen janë Emri i tyre (sigurohuni që nuk është kurrë “administratori”) dhe Adresa e Email-it.

Sigurohuni që të rregulloni rolin e tyre të përdoruesit para se t’i shtoni ato në sistem:

Rregulloni Rolin e Përdoruesit

Kjo do të diktojë se sa nga pjesët e prapambetura të administratorit të WordPress mund të shohin dhe çfarë lloj kontrolli redaktimi (nëse ka) ata kanë.

Ndryshoni një profil të përdoruesit

Edhe nëse jeni personi i vetëm që punon në këtë faqe në internet, është ende një ide e mirë të vizitoni profilin e përdoruesit tuaj dhe të siguroheni që është i azhurnuar.

Kjo është ajo që do të shihni kur redaktoni profilin tuaj:

Ndrysho profilin e përdoruesit

E vetmja gjë që ju mund të dëshironi të rregulloje në këtë seksion është skema e ngjyrave të zonës së administratorit të WordPress. Përndryshe, lëvizni poshtë dhe filloni të plotësoni detajet e profilit tuaj.

Profili i përdoruesit të WordPress

Kjo mund të mos duket si një çështje e madhe tani, por nëse vendosni të bëni blog, këtu mund të nxirren informacionet tuaja biografike (dhe të njëjtën gjë për përdoruesit e tjerë).

Një gjë përfundimtare për tu shënuar është seksioni Menaxhimi i Llogarisë:

Menaxhimi i llogarisë së përdoruesit

Nëse ndonjëherë doni të ndryshoni fjalëkalimin tuaj (që është një gjë e mirë për të bërë të paktën dy herë në vit), veproni këtu.

Ajo që është e këndshme për këtë është se WordPress ju ndihmon të gjeneroni fjalëkalime më të fortë (dhe do të inkurajojë përdoruesit tuaj të tjerë ta bëjnë këtë):

Gjenerator i fjalëkalimeve të WordPress

Sigurohuni që keni krijuar një fjalëkalim të fortë këtu – me ose pa mjet – që përfshin shkronja të vogla dhe të mëdha, numra dhe simbole.

Hapi 3: Rregulloni Temën Tuaj

Para se të rregulloni një temë, së pari duhet të gjeni atë të duhurin për faqen tuaj të internetit.

Ka dhjetëra mijëra për të zgjedhur, kështu që lejoni që ky udhëzues i temave 25+ më të mira dhe më të njohura të WordPress t’ju ndihmojë të ngushtoni fokusin tuaj.

Pasi të keni zgjedhur një temë, shkoni te menuja Paraqitja> Temat.

Temat e WordPress

Si parazgjedhje, WordPress do të instalojë automatikisht temat e veta në sistemin tuaj. Për të instaluar një temë tjetër, duhet ta instaloni së pari.

Instaloni një Temë Falas

Nëse keni një temë falas nga depoja e WordPress si OceanWP, klikoni në butonin “Shto të Re” dhe kërko emrin e temës suaj:

Shto temë të re

Kalojeni mbi kartën e temës dhe klikoni “Instaloni”. Butoni blu “Install” do të ndryshojë në një buton “Aktivizo” blu. Klikoni këtë kur ta shihni.

Kjo do të zëvendësojë temën e parazgjedhur të WordPress me tuajin.

Instaloni një Temë Premium

Nëse keni një temë premium, së pari duhet të shkarkoni skedarët e temës. Nëse i keni marrë ato nga një ofrues i palëve të treta ose një treg me temë si p.sh. ThemeForest, do t’i gjeni në llogarinë tuaj:

Shkarkim Skedash ThemeForest

Shkarkoni skedarët dhe më pas kthehuni në WordPress.

Klikoni “Shto të Re” për të shtuar temën tuaj. Pastaj klikoni në “Upload Theme” në krye të ekranit:

Shtoni Temë Premium

Do të shfaqet një ngarkues skedar dhe ju mund t’i hidhni skedarët tuaj WordPress në të:

Ngarkuesi i Temave të WordPress

Ngarkuesi automatikisht do të instalojë dhe aktivizojë temën për ju.

Rregulloje Temën Tuaj

Me temën tuaj të instaluar tani, është koha ta rregulloni. Nën menynë e Paraqitjes, klikoni Rregulloje. Kjo do të fillojë Customizer WordPress:

Përshtatës WordPress

Ndërsa ky mjet do të duket i ndryshëm nga tema në temë, paraqitja do të jetë gjithmonë e njëjtë. Opsionet e personalizimit të WordPress do të jenë në të majtë dhe vrojtim në të djathtë.

Le të ecim nëpër modulet themelore të personalizimit që do të mund të përdorësh këtu:

Identiteti i sitit
Nëse e keni përditësuar tashmë Titullin e sitit tuaj (ose Tagline) nën Cilësimet e Përgjithshme, nuk ka nevojë ta bëni përsëri. Mos harroni: këto do të shfaqen në faqen e internetit vetëm nëse nuk shtoni një logo.

Identiteti i sitit

Duke kontrolluar kutinë këtu, do të krijosh vend për logon (të cilën do ta shtojmë së shpejti).

Tani, ikona e faqes nuk është logoja juaj. Symbolshtë simboli i dallueshëm – zakonisht një pjesë më e vogël e logos – që shfaqet në skedarin e shfletuesit.

Për shembull, ju mund të shihni këtu ikonat e faqes për WebsiteSetup.org, WordPress.org dhe Google:

Ikonat në internet

Vini re se si secila prej ikonave e lehtëson gjetjen e faqes së saktë në të cilën dëshironi të ktheheni? Pasi të hartohet logoja juaj, sigurohuni që të keni një ikonë të veçantë të sitit për ta përputhur atë. Pastaj, ngarkoni këtu.

Logo
Do ta gjeni këtë nën seksionin “Header”:

Përshtatni logon

Për të shtuar logon tuaj, klikoni në “Zgjidhni logon” dhe ngarkoni atë nga pajisja juaj.

Sigurohuni që logoja ka një sfond transparent (që do të thotë se duhet të jetë një PNG ose WebP). Në atë mënyrë, nuk ka rëndësi se çfarë ngjyre sfondi shfaqet në krye.

Nëse logoja është shumë e gjatë për hapësirë, përdorni rrëshqitësin për të rregulluar gjerësinë në përputhje me rrethanat. Ju nuk dëshironi që ajo të jetë aq e madhe sa të ketë hapësirë ​​të tepërt të bardhë rreth menusë tuaj të lundrimit në të djathtë.

Colors
Shumë nga vendimet në lidhje me ngjyrat do të përcaktohen nga tema dhe shabllonet që përdorni. Sidoqoftë, mund të ndryshoni disa nga ngjyrat universale këtu.

Rregulloje ngjyrat

Për shembull, ngjyra e Shefit mund të azhurnohet nëse dëshironi të përdorni diçka tjetër përveç asaj të paracaktuar. Mund të jetë gjithashtu e vlefshme për të rregulluar Ngjyrën Primare të përdorur për lidhje dhe butona në një ngjyrë të markës.

global
Mund të gjeni cilësime të tjera globale që dëshironi të personalizoni:

Parametrat globale

Nëse tashmë keni renditur markën tuaj – logon, paletën e ngjyrave, shkronjat, etj – mund t’i rregulloni ato cilësime këtu. Nëse jo, ju mund të dëshironi t’i lini ato të jenë dhe të lejoni që cilësimet e paracaktuara të temës të qëndrojnë ashtu siç janë.

Nëse tema juaj ju lejon të keni akses në këto cilësime, thjesht dijeni se nuk janë ngjyra themelore ose zgjedhjet e shkronjave që do të bëni. Ju mund të ndryshoni madhësitë e shkronjave, skedarët e parazgjedhur të faqeve, ngjyrat e elementeve tuaj të temës, etj.

Nëse nuk jeni të sigurt nëse duhet të ndryshoni apo jo ndonjë gjë, të paktën jepni një vështrim këtyre cilësimeve për t’u siguruar që i keni mbuluar bazat tuaja.

Sa për cilësimet e tjera që mund të hasni në Customizer, ju do të adresoni shumicën e tyre në hapat e mëvonshëm. Prandaj, mos u shqetësoni nëse nuk kemi prekur gjithçka. Ne do t’ju japim këshilla se si t’i përshtatni ato më vonë.

Rregulloje Temën Tuaj Premium

Për të gjitha temat – pa pagesë ose me pagesë – do të përdorni Customizer WordPress për të filluar. Sidoqoftë, nëse keni një temë freemiumi ose premium, do të keni cilësime shtesë për të konfiguruar.

Shikoni në shiritin anësor të WordPress dhe shihni nëse ekziston një artikull i ri menu për temën tuaj. Nëse ka, ju do të gjeni cilësimet tuaja atje.

Për shembull, ky është paneli kryesor për këtë Tema e kodit:

Cilësimet e kodit

Në të vërtetë nuk ka asnjë cilësim për të rregulluar. Sidoqoftë, tema i bën përdoruesit e shpejtë të instalojnë një numër shtojcash që janë të domosdoshme që tema të funksionojë siç synohet.

Me Tema Astra falas, një skedë e re menuje shfaqet nën Paraqitje:

Opsione Astra

Cilësimet falas do t’ju kthejnë thjesht tek Customizer WordPress. Sidoqoftë, nëse rifreskoni në pro, do të hapni edhe më shumë opsione personalizimi, siç mund të shihni nga kjo listë.

Linja e poshtme: WordPress do t’ju japë disa rregullime të personalizuara të temës nga parazgjedhja. Në varësi të asaj teme që ju zgjidhni, ju mund të keni më shumë për të punuar me të.

Sidoqoftë, mos e djersit. Pasi të filloni të ndërtoni faqet tuaja, do të merrni një kuptim nëse është i nevojshëm apo jo kërkimi shtesë i temave dhe jo gjithmonë mund të ktheheni në këtë menu.

Hapi 4: Vendosni Shtojcat Thelbësore

Ndërsa mund të shtoni sa më shumë shtesa WordPress sa të duhen në uebfaqen tuaj, do të dëshironi të ushtroni kufizim në këtë.

Gjeni esencat tuaja

Pluginat janë të shkëlqyeshëm për zgjerimin e funksionalitetit të një uebfaqe pa pasur nevojë të përdorni ndonjë kod, por mund të bëjnë presion të padrejtë në serverin tuaj të pritjes.

Pra, për të filluar, përqendrohuni në vendosjen e vetëm elementeve themelore. Mund të shtoni shtesa të tjera WordPress më vonë, sipas nevojës.

siguri
Për të mbrojtur ekranin tuaj të hyrjes WordPress nga sulmet brutale të forcës dhe vetë uebfaqja nga bërja shtëpi për spam dhe malware, do t’ju duhet ndihma e një shtojce sigurie si Wordfence.

caching
Uebfaqet e WordPress kanë një tendencë për t’u bërë i ngadaltë dhe i ngadaltë nëse nuk shtoni memorje për ta. E gjithë caching është një proces me të cilin serveri juaj në internet në mënyrë më efikase ua dërgon faqen tuaj të internetit shfletuesve të vizitorëve. ’Farë është e bukur për shumicën e shtojcave të memorimit të WordPress si W3 Total Cache, sidoqoftë, është se ato vijnë me cilësime të tjera të optimizimit të performancës, si kompresimi Gzip dhe minifikimi i skedarëve.

Të gjitha këto gjëra kanë për qëllim ta bëjnë ngarkesën tuaj të internetit më të shpejtë.

Optimizimi i figurës
Një tjetër gjë që i nevojitet çdo faqe në internet është një shtojcë për kompresim imazhi si Smush. Në këtë mënyrë, ju mund të përdorni një bandë të imazheve me rezolucion të lartë për të hartuar faqen tuaj të internetit ose të tregoni produktet tuaja pa u shqetësuar për madhësitë e mëdha të skedarëve që ngadalësojnë gjithçka (që mund të ndodhë pa këtë shtojcë).

backups
Plani juaj i mbajtjes në internet duhet të përfshijë faqe interneti falas. Sidoqoftë, është gjithmonë një ide e mirë që të keni një seri rezervë shtesë të ruajtur diku tjetër vetëm në rast se diçka u ndodh origjinaleve. Plus, me një shtojcë rezervë si UpdraftPlus, mund të automatizoni dhe të planifikoni rezervimet që të ndodhin në sfond.

Ndërtuesi i faqeve
Megjithëse kjo është opsionale, me siguri do të zbuloni se mund të punoni më shpejt me një shtojcë ndërtues faqesh tërheqëse dhe lëshuese sesa me redaktorin e bllokut që ju jep WordPress. Ka një ton prej tyre atje, kështu që sigurohuni që të zgjidhni një plugin ndërtues faqesh që funksionon më mirë për qëllimet tuaja.

Instaloni shtojcat tuaja falas për WordPress

Pasi të keni një listë të shtojcave thelbësore që ju nevojiten, instaloni dhe aktivizoni ato.

Për ta bërë këtë, shkoni te Plugins> Shto të Re:

WordPress Shtoni Shtojcat e Re

Kjo është depoja e lirë e pluginave të WordPress. Për të gjetur shtojcën që po kërkoni, thjesht shkruani emrin e saj në kutinë e kërkimit.

Instaloni plugin

Klikoni në butonin “Instaloni Tani” për shtojcën që dëshironi të shtoni. Butoni do të ndryshojë në një buton blu “Aktivizo”. Klikoni atë për të shtuar shtojcën dhe funksionalitetin e saj në faqen tuaj të internetit.

Përsëritni këto hapa derisa të keni instaluar të gjitha shtojcat tuaja thelbësore.

Instaloni shtojcat tuaja Premium

Nëse keni blerë një shtojcë premium nga një ofrues i një palë të tretë ose një treg i tregut, është i njëjti proces si instalimi i një teme premium.

Shkoni te Plugins> Shto të Re. Klikoni në “Ngarkoni plugin”.

Ngarko shtojcën

Pastaj, ngarkoni skedarët e shkarkuar. Instaluesi automatikisht do të instalojë dhe aktivizojë plugin për ju.

Përshtatni shtojcat tuaja të WordPress

Pas instalimit të një shtojce WordPress, zakonisht do të merrni një pyetje që pyet nëse jeni gati për të filluar, si kjo prezantim nga Elementor:

Fillimi i elementit

Edhe pse shumica e shtojcave të WordPress vijnë paraprakisht të konfiguruara, duhet të merrni kohë për të shqyrtuar secilën prej shtojcave tuaja të instaluara rishtas dhe sigurohuni që nuk ka asnjë cilësim tjetër që dëshironi të rregulloni.

Për të gjetur cilësimet e reja të shtojcës, thjesht shikoni shiritin anësor. Ju duhet të shihni një artikull të ri të menusë për secilën prej tyre.

Menutë e reja të prizave

Emrat e menusë jo gjithmonë mund të përputhen me shtojcat (si “Performanca” është menuja për plugin W3 Total Cache). Dhe disa nga menutë mund të mos jenë në nivelin më të lartë si shembujt e mësipërm.

Për shembull, menyja e UpdraftPlus fshihet nën Cilësimet:

Menyja UpdraftPlus

Nëse ndonjëherë keni vështirësi të gjesh menunë tuaj të cilësimeve të shtojcave, shkoni te faqja juaj kryesore e Plugins dhe klikoni në butonat Cilësimet atje:

Cilësimet e prizës

Cilësimet do të ndryshojnë nga shtojca në prizë, kështu që nuk ka shumë gjëra për tu ekzekutuar. Përsëri, thjesht kalojeni kohën tuaj në procedurat e konfigurimit që ju janë dhënë si kjo nga Smush:

Konfigurimi i Smush

Dhe gjithashtu kushtojini vëmendje çdo rekomandimi që zhvilluesi i shtojcave ka vendosur në faqen tuaj të cilësimeve. Këto këshilla janë të dobishme për të siguruar që ju keni rregulluar dhe optimizuar shtojcën tuaj.

Hapi 5: Integroni SEO

Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO) është një çështje komplekse. Si i tillë, unë nuk do të gërmoj në ndërlikimet se si të zgjedh një faqe në internet plotësisht sot.

Sidoqoftë, ajo që dua t’ju tregoj është një mënyrë e shpejtë dhe e thjeshtë për të shtuar një mjet SEO në WordPress që do t’ju ndihmojë të filloni me të.

Instaloni plugin SEO

Shtojca që ju nevojitet quhet SEO e shpejtë.

Plugin Yoast SEO

Kjo është shtojcën më të lartë dhe të shkarkuar të plugin SEO në WordPress. Dhe nëse doni ta keni më të lehtë për ju optimizimin e motorit të kërkimit, kjo është shtojca më e mirë për ta bërë atë.

Vendosni dhe Rregulloni SEO-në e Jashtme

Pasi të instalohet shtojca, lokalizoni menunë e re të SEO në shiritin anësor:

Cilësimet e SEO

Kjo do të hapë pultin tuaj Yoast. Do t’ju duhet rreth pesë deri në dhjetë minuta për të ekzekutuar personalizimin e cilësimeve, por magjistari i konfigurimit do t’i shpejtojë gjërat.

Klikoni në lidhjen e dhënë për të filluar procesin.

mjedis
Magjistar SEO Yoast

Zgjidhni Opsionin A.

Duhet Google rreth një javë apo më shumë për të indeksuar një faqe në internet, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për faqen tuaj në internet që të shfaqet në kërkim para se të përfundojë. Nuk ka shumë më tepër që ky proces të përfundojë gjithsesi.

Lloji i sitit
Yoast - Lloji i sitit

Zgjidhni atë lloj uebfaqeje që do të ndërtoni. Yoast do t’i njoftojë motorët e kërkimit në mënyrë që ata të tregojnë faqet dhe postimet tuaja tek njerëzit që kërkojnë atë lloj përmbajtjeje.

Organizata ose personi
Yoast - Lloji i organizatës

Sigurohuni që të plotësoni këtë faqe. Pasi të filloni të gjeneroni vetëdije për emrin (markën), dëshironi që njerëzit të jenë në gjendje të shikojnë detajet tuaja kur kërkojnë për ju në kërkim.

Këtu është një shembull se si detajet tuaja mund të shfaqen në grafikun e njohurive kur kjo të ndodhë:

Kërkimi Google - Grafiku i njohurive

Dukshmëria e motorit të kërkimit
Yoast - Dukshmëri

Në qoftë se nuk keni përmbajtje private, nuk dëshironi që njerëzit në internet të gjejnë, lini të gjitha këto vlera të vendosura në “Po”.

Autorë të shumtë
Yoast - Autorët

Për bloget me autorë të shumtë kontribues, është mirë të aktivizoni këtë cilësim në mënyrë që njerëzit që kërkojnë për ata individë të gjejnë faqet e tyre të arkivit në kërkim dhe, më pas, në faqen tuaj të internetit. Nëse vetëm ju shkruani bloge, mbajeni këtë vlerë si “Jo”.

Cilësimet e titullit
Yoast - Titulli

Në përgjithësi, kur një faqe në internet shfaqet në kërkim, ajo tregon titullin e faqes (ose postimin) dhe faqen e internetit ose emrin e biznesit pas saj. Për shembull:

Ndarësit e titullit të kërkimit

Por në vend se titujt tuaj të futen në emrin e markës, ju mund ta keni Yoast automatikisht një ndarje midis atyre pjesëve thelbësore të të dhënave. Pika (-) dhe tubi (|) janë më së shpeshti të përdorura, por ju mund të zgjidhni cilindo nga opsionet e ofruara.

Cilësimet e tjera të Yoast

Magjistari i konfigurimit do të kujdeset për pjesën më të madhe të konfigurimit që ju nevojitet për këtë shtojcë.

Thënë kështu, ju mund të dëshironi të kontrolloni nën-menutë e Kërkimit Paraqitjes dhe Socialit. Këtu mund të rregulloni më tej se si faqet dhe lidhjet tuaja shfaqen jashtë faqes tuaj të internetit.

Kjo gjithashtu do t’ju ndihmojë të kurseni kohë në personalizimin e këtyre detajeve sa herë që krijoni një faqe të re në WordPress.

Përdorni plugin SEO

Pse kemi krijuar ju plugin SEO përpara se të keni ndonjë përmbajtje për të optimizuar? Të kursej kohë.

Ndërsa kaloni hapin tjetër, duhet të përdorni Yoast sa herë që krijoni përmbajtje të re.

Më poshtë çdo faqe në internet ose postim në blog që krijoni, do të gjeni widget e SEO Yoast:

Vegël SEO e Yoast

Shtë këtu ju do të shtoni të dhënat tuaja të kërkimit (të gjitha gjërat që njerëzit do të shohin kur t’ju gjejnë në internet).

Rregulloje SEO-në Yoast

Sigurohuni që gjithmonë të krijoni një zakon:

 • Fjala fjalë kyçe – temën kryesore dhe fjalen kyçe për postimin
 • Slug – lidhja specifike e faqes
 • Përshkrimi meta – përshkrimi i shkurtër që shfaqet poshtë titullit të faqes në rezultatet e kërkimit

Kur të keni mbaruar, Yoast do të “shënojë” sa mirë e keni optimizuar faqen për SEO.

Do të gjeni këshilla se si të përmirësoni renditjen e faqes suaj të internetit nën skedarin SEO:

Këshilla për SEO

Do të gjeni këshilla se si ta bëni faqen tuaj më të lehtë për tu lexuar nën kartën e lexueshmërisë:

Lexueshmëria e yoast

Nëse ndonjë gjë shënohet me një pikë të kuqe ose portokalli, bëni ndryshimet e rekomanduara sa më mirë. Këto sugjerime me të vërtetë ndihmojnë që faqja juaj e internetit të renditet më e lartë në kërkim (dhe i bën vizitorët më shumë si të shpenzojnë kohë për të lexuar përmbajtjen tuaj).

Hapi 6: Krijoni përmbajtjen tuaj

Shumica e faqeve të internetit përfshijnë të njëjtën grup bazë të faqeve:

 • shtëpi: Faqja që përshëndet vizitorët tuaj.
 • për: Faqja që tregon historinë e kompanisë suaj.
 • Shërbimeve / produkteve: Faqja që prezanton vizitorët në shërbimet ose produktet tuaja (mund t’ju duhet më shumë se një faqe në varësi të asaj që shisni dhe sa përmbajtje ka).
 • kontakt: Faqja që lejon vizitorët të dinë se si të kontaktojnë.
 • Politika e privatësisë: Faqja që shpjegon se çfarë lloj të dhënash mbledh faqen tuaj të internetit dhe çfarë bëni me të.

Ka edhe faqe të tjera që mund të dëshironi të krijoni gjithashtu. Për shembull:

 • portofol: Faqja që tregon shembuj të punës tuaj.
 • Blog: Burimi i lajmeve ku shfaqen të gjitha postimet ose artikujt tuaj në blog.
 • Çmimeve: Faqja ku ofroni çmime për shërbimet tuaja dhe ndoshta edhe opsione “Blej Tani”.

Pavarësisht nga cilat faqe ju nevojiten, do të duhet të kaloni të njëjtat hapa për t’i krijuar dhe rregulluar ato:

Krijoni një faqe të re

Shkoni te menuja juaj e faqeve.

Shtoni faqe të reja

Si parazgjedhje, WordPress do të krijojë një faqe Shembujsh dhe Faqe Intimiteti për ju. Ju mund të fshini faqen e mostrës. Mbajeni tek faqja e Intimitetit pasi mund ta rregulloni përmbajtjen dhe publikojeni pasi të keni bërë me gjithçka tjetër.

Për të krijuar faqen tuaj të parë (zakonisht është më së miri të filloni me faqen kryesore), klikoni “Shto të Re”.

Në një shënim anësor, gjithashtu mund ta vendosni uebfaqen tuaj në modalitetin e mirëmbajtjes, gjë që parandalon të tjerët të shohin uebfaqen tuaj të papërfunduar.

Ky është redaktori i bllokut të WordPress dhe cilësimet e tij të lidhura:

Faqja e re e WordPress-it

Ju mund ta përdorni këtë për të ndërtuar faqet tuaja në internet ose mund të përdorni një plugin ndërtues faqesh. Shtimi i përmbajtjes në faqe është i njëjtë me secilin opsion.

Emërtoni faqen
Së pari, jepni një emër në faqen tuaj.

Emri i faqes WordPress

Klikoni “Ruaje Draftin” në mënyrë që URL-ja e faqes suaj të gjenerohet automatikisht. (Unë do t’ju tregoj se si ta rregulloni faqen kryesore në mënyrë që të mos ketë një grazhd të bashkangjitur në të vetëm në pak.)

Krijoni Design dhe Layout
Ju keni një zgjedhje këtu: krijoni modelin dhe paraqitjen e faqes tuaj nga e para ose përdorni një shabllon.

Për ta ndërtuar atë nga e para, shtoni secilin element një nga një me një bllok. Kjo nuk është mënyra më efikase për të ndërtuar një faqe në internet, prandaj ju ndoshta duhet të eksploroni opsionet e shabllonit tuaj përpara se të shkoni në atë rrugë.

Kontrolloni temën tuaj të WordPress për të parë nëse mund të ndihmojë. Disa prej tyre vijnë me shabllone të faqeve premada që mund t’i importoni në sit.

Nëse tema juaj nuk është ndonjë ndihmë, mund të përdorni një shtojcë ndërtues faqesh për të shtuar shabllone me faqe të plota ose bllok për të plotësuar boshllëqet.

Për shembull, le të themi që po përdorni Elementor dhe kjo është ajo që shihni kur hapni faqen tuaj të re:

Faqja kryesore e elementëve Shembull

Për të zëvendësuar faqen me një shabllon, klikoni në dosje për të hyrë në shabllonet tuaja:

Modelet e Dosjeve të Elementeve

Gjeni modelin që dëshironi të përdorni dhe klikoni “Fut” për ta shtuar atë në faqe:

Vendosni modelin e elementëve

Ja si duket ky shembull i veçantë kur e shtoni në faqe:

Modeli i faqes së elementëve

Rregulloje Layout
Le të themi që ju pëlqen modeli që keni importuar, por nuk jeni të kënaqur me mënyrën se si ai ulet në faqe.

Në shembullin e mësipërm, ju dëshironi të heqni qafe flamurin e titullit të faqes “Home”, si dhe shiritin anësor. Ju nuk do të jeni në gjendje ta bëni atë në faqen aktuale pasi ato nuk janë elementë që mund të tërhiqni dhe rrëzoni në vend.

Në vend të kësaj, përdorni widget Settings (ikonën e ingranazheve) në redaktorin në të majtë:

Cilësimet e faqes elementare

Kur klikoni në “Fshih Titullin”, ai duhet të heqë shiritin e titullit nga maja e faqes. Sidoqoftë, nëse planifikoni ta fshehni këtë shirit në çdo faqe në uebfaqe, është më mirë të konfiguroni këtë cilësim nga Customizer-i i temës. Në atë mënyrë, duhet ta vendosni vetëm një herë.

Për të përdorur më mirë hapësirën në faqe, në mënyrë të veçantë, Elementor ju ofron mundësi si “Fullwidth” dhe “Canvas” për të shtrirë modelin. Luaj me këto parametra, për të gjetur paraqitjen dhe modelin që i përshtatet më së miri nevojave tuaja.

Përsëri, gjithmonë mund të ktheheni te Customizer për të shkulur cilindo nga cilësimet e paracaktuar të temës për të cilat nuk jeni të kënaqur.

Rregulloni përmbajtjen
Pasi të jeni të kënaqur me hartimin e faqes tuaj, mund të rregulloni përmbajtjen. Kjo përfshin të gjithë tekstin, si dhe imazhet.

Për ta bërë këtë në çdo redaktues – redaktori i bllokut të WordPress ose një plugin ndërtues faqesh – thjesht klikoni në bllokun që dëshironi të personalizoni dhe azhurnoni atë.

Redaktoni përmbajtjen e WordPress

Ndërsa rregulloni përmbajtjen tuaj në redaktues, ajo do të pasqyrojë ato ndryshime në pamjen e faqes tuaj në kohë reale.

E njëjta gjë vlen edhe për azhurnimin e mediave.

Redaktoni Media WordPress

Pavarësisht nga këmbimi i një imazhi ose videoje për vete ose shtimi i diçkaje të re, ju do të keni mundësinë të ngarkoni media nga pajisja juaj ose të zgjidhni diçka që tashmë është në bibliotekën tuaj.

Fut media

Shtoni përmbajtje të re
Nëse ndiheni sikur diçka mungon nga shablloni juaj, mos u shqetësoni. Ju lehtë mund të shtoni blloqet tuaj në modelet e premadës.

Në një shtojcë ndërtues faqesh, shikoni për një shenjë plus në pjesën e faqes ku dëshironi të shtoni një bllok të ri:

Shtoni Bllok të ri

Pastaj, gjeni llojin e bllokut që dëshironi të përdorni dhe tërhiqeni dhe tërhiqeni në hapësirën e re:

Drag and Drop Block

Redaktori i WordPress punon në mënyrë të ngjashme:

Bllokon Redaktorin e WordPress

Gjeni shenjën plus për të shtuar një bllok të ri ose zgjidhni një nga menuja Blocks në të majtën e sipërme. Klikoni atë që dëshironi të shtoni dhe pastaj filloni të personalizoni.

Përditësoni Cilësimet e faqeve
Tashmë ju keni parë widget Yoast në fund të faqes. Sigurohuni që nëse e keni aktivizuar atë shtojcë që i konfiguroni ato cilësime përpara se të publikoni faqen tuaj.

Gjithashtu, sigurohuni që të rregulloni cilësimet “Dokument” të faqes tuaj këtu:

Cilësimet e Dokumentit të WordPress

Ju mund të redaktoni:

 • Permalidhja (lidhja specifike e faqes)
 • Imazhi i paraqitur (çdo faqe duhet të ketë një, kështu që përmbledhjet e ushqimit tuaj në blog dhe promovimet në media sociale kanë një imazh dhe përshkrim)
 • Kategoritë dhe Etiketat (vetëm për postime në blog)

Kur të keni përfunduar të plotësoni të gjitha detajet përkatëse, klikoni në butonin “Preview” për të rishikuar faqen tuaj në një dritare të re të shfletuesit.

Paraprakisht WordPress

Kjo ju jep një shans për të parë faqen tuaj të internetit në kohë reale para se ta publikoni (ose çdo ndryshim që keni bërë në një faqe ekzistuese).

Nëse jeni të kënaqur me të, klikoni në butonin “Publikimi” dhe faqja juaj e internetit do të shkojë drejtpërdrejt.

shënim: faqja nuk do të shtohet në menunë tuaj ende. Do të kujdeseni për këtë përpara se të bëhet ky proces.

Shpëlarje dhe përsëris
Përsëriteni këtë proces deri sa të jenë përfunduar të gjitha faqet tuaja në internet. Kur ato të publikohen, mund të vazhdoni më tej.

Vendosni faqen kryesore
Nje gje te fundit:

Ju dëshironi që faqja juaj kryesore të jetë e vendosur në https://yourdomainname.com. Jo në diçka si https://yourdomainname.com/home.

Për ta rregulluar këtë, shkoni te Cilësimet> Leximi.

Nën “Faqja kryesore e juaj tregon”, zgjidhni “Një faqe statike”:

Cilësimet e leximit - Vendosni faqen kryesore

Tani mund të zgjidhni faqen kryesore (dhe faqen e Blog-ut, nëse e krijuat) nga lista e faqeve të publikuara.

Ruani ndryshimet tuaja. Kjo do të vendosë faqen tuaj kryesore si faqen e parë të faqes suaj të internetit dhe do të fillojë të popullohet në Blog me çdo postim që shkruani.

Hapi 7: Ndërtoni një formë kontakti

Me krijimin e faqeve tuaja kryesore, hapi tjetër është të shtoni një formular kontakti, në mënyrë që vizitorët dhe perspektivat e interesuara të kontaktojnë.

Ky tutorial do t’ju tregojë se si të krijoni një formë kontakti nga fillimi deri në fund duke përdorur Shtojca e Kontaktit Formulari 7. Nëse ka një formë të ndryshme kontakti, ku i keni sytë, lëvizni në fund të postimit për rekomandime.

Sa i përket praktikave më të mira për shtimin e një forme të kontaktit me porosi në WordPress, këtu janë disa gjëra për tu mbajtur në mend:

Mos e fshih.
Vendosni formularin në një vend të lehtë për t’u gjetur. Faqja juaj e Kontaktit, me siguri, ka nevojë për një të tillë. Ju gjithashtu mund të dëshironi të shtoni një në shiritin anësor të blogut tuaj ose në fund të faqes kryesore.

Përfshini vetëm fushat që ju nevojiten.
Me të gjithë aq mirë të ndjekur me shqetësimet e intimitetit në internet këto ditë, ju nuk dëshironi të shkoni të kërkoni informacione që nuk janë të rëndësishme për qëllimet tuaja.

Mos harroni për mesazhet vijuese.
Pasi të plotësohet forma juaj e kontaktit, dy persona do të marrin mesazhe vijuese.

Personi që ka plotësuar formularin do të marrë një mesazh konfirmimi. Zakonisht, ai shfaqet në vend të formularit pasi të paraqitet.

Si parazgjedhje, forma juaj do t’i dërgojë përdoruesit mesazhe të paracaktuara:

Mesazhet e formularit të kontaktit

Mos ngurroni t’i jepni këtij një prekje personale duke rregulluar mesazhet tuaja.

Mos harroni për mesazhin që merrni si vazhdim. E juaja do të vijë si email:

Formulari i kontaktit Email

Një linjë lënde si “Emri i Domainit tuaj‘ [Linja e Lëndës së Përdoruesit] “nuk është e shkëlqyeshme dhe mund të dërgojë email të formës së kontaktit drejtpërdrejt në spam. Nëse doni të merrni këto paraqitje të formularit të kontaktit pa dështuar, rregulloni detajet në linjën e temës, si dhe trupin e mesazhit.

Pasi të keni futur formularin e kontaktit, vizitoni faqen tuaj të internetit dhe plotësojeni vetë. Sigurohuni që gjithçka funksionon siç synohet – veçanërisht nëse vendosni fushat e kërkuara. Pastaj, kontrolloni mesazhet vijuese në faqe dhe në kutinë tuaj të postës elektronike për t’u siguruar që të gjitha janë të mira.

Hapi 8: Shtoni pajisje shtesë

Kur keni punuar më parë në cilësimet tuaja të Customizer, mund të keni vërejtur se ka pasur një seksion për “Footer” ose “Widgets”.

Në atë kohë, ne ju kërkuam t’i lini ata vetëm. Kjo është për shkak se nuk ka shumë kuptim të plotësoni këto blloqe të vogla të përmbajtjes deri sa t’i mblidhni pjesën tjetër të pjesëve të faqes tuaj të internetit.

Sa për ato që janë widget, mendoni për ta si blloqe për seksione të ndryshme të faqes tuaj të internetit. Kryesisht, widget-et futen në footer, sidebar, dhe nganjëherë në faqen kryesore.

Megjithëse mund të ktheheni te Rregulloje për të konfiguruar footer-in tuaj, basti juaj më i mirë është të bëni të gjitha punët nën Paraqitje> Widgets:

Widgets WordPress

Në këtë mënyrë, ju mund të trajtoni të gjitha widget tuaj menjëherë. Përveç kësaj, ju keni një pamje shumë më të qartë se çfarë lloj hapësirash widget janë në dispozicion në faqen tuaj të internetit për të mbushur (kjo do të ndryshojë nga tema në temë, nga rruga).

Në anën e majtë të ekranit janë Widgets tuaj të disponueshme:

Widgets

Në anën e djathtë të ekranit janë vendosjet në dispozicion të widget:

Vendosjet e widget

Tema juaj mund të ketë paraprakizuar disa prej këtyre widgetave me përmbajtje (zakonisht, ky është rasti për futbollin).

Rishikoni ndonjë prej widget-ve aktualisht në vend. Nëse jeni të lumtur, mbajini aty ku janë.

Nëse dëshironi të rregulloni rendin në të cilin ato shfaqen – si lëvizja e një liste të Postimeve të fundit sipër shiritit të Kërkimit – thjesht tërhiqni dhe zbrisni bllokun e widget-it atje ku dëshironi të shfaqet.

Dhe nëse doni të rregulloni përmbajtjen e widget, klikoni në bllok:

Ndrysho widget

Në këtë shembull, mund të shtoni ose ndryshoni titullin që shfaqet sipër listës së Postimeve të fundit. Ju gjithashtu mund të azhurnoni se sa postime do të shfaqen në një kohë. Nëse dëshironi, mund të shtoni edhe datën e publikimit.

Tani, nuk do të duhet të plotësoni ndonjë prej këtyre widget-ve nëse nuk dëshironi. Sidoqoftë, nëse doni të përfitoni nga kjo hapësirë ​​shtesë që ju jep WordPress, kujdesuni që të plotësoni të gjitha pajisjet tuaja para se të lëvizni.

Hapi 9: Vendosni menunë

Tani që e gjithë përmbajtja juaj është në vend, ju vetëm duhet të krijoni një menu navigacion për ta shfaqur atë.

Do ta gjeni këtë nën Paraqitje> Menutë:

Menutë e WordPress

Në këtë faqe, ju mund të krijoni sa më shumë menu, për sa ju nevojitet faqja juaj e internetit. Për shumicën prej jush, do t’ju duhet vetëm një.

Emërtoni menunë

Nuk është e nevojshme ta ndërlikoni shumë këtë pasi jeni i vetmi që do të shihni emrin e menusë. Thjesht thuaj diçka si “Main menu”.

Krijoni menunë

Pastaj, kliko në “Krijo menunë”.

Zgjidhni Vendosjen e Menusë

Tjetra, tregoni se ku dëshironi të shkoni në menu.

Vendosja e menusë

Nëse krijoni një menu për futbollin (që është e rrallë) ose një tjetër për celular (të cilën mund të vendosni të bëni poshtë vijës), do të konfiguroni se këtu. Tani për tani, thjesht zgjidhni “Main”.

Mbani të pa kontrolluar “Shto automatikisht faqe të reja të nivelit të lartë në këtë menu”. Edhe nëse automatizoni atë pjesë të tij, do të duhet të ktheheni përsëri në këtë faqe për të azhurnuar porosinë. Ju gjithashtu mund të prisni të vendosni një faqe në meny kur të zgjidhni vendin e duhur për të.

Shtoni faqe në menu

Për të shtuar faqet tuaja në menu, klikoni në kutitë e zgjedhjes pranë tyre. Pastaj, kliko “Shto te menuja”.

Shtoni faqe tek menuja

Mund të shtoni më shumë sesa vetëm faqe. Nëse keni postime në blog, kategori, produkte ose lidhje të tjera që dëshironi të shtoni, bëjeni këtu.

Faqet tuaja do të zbresin këtu:

Rregulloni Strukturën e Menusë

Për të ndryshuar rendin në të cilin shfaqen, tërhiqni dhe rrëzoji ato në vend:

Tërhiqet menuja

Nëse doni që faqet tuaja të gjithë të shfaqen në nivelin e lartë të navigimit tuaj, sigurohuni që ato të jenë në të majtë. Për të krijuar nën-faqe për faqet e nivelit të lartë, hedhini poshtë tyre me një nënvizim si kjo:

Drag Drop Nën menuja

Përshtatni menunë dhe faqet

Pasi të jenë vendosur faqet tuaja, hapni secilën dhe sigurohuni që të gjitha cilësimet janë përshtatur sipas dëshirës tuaj.

Personalizimi i menusë

Ti mundesh:

 • Ndryshoni emrin e faqes.
 • Disaktivizoni lidhjen nëse nuk dëshironi që niveli i lartë të klikohet.
 • Aktivizoni një megamenu nëse dëshironi të vendosni një menu të madhe me shtresa të shumta nën një emër të vetëm faqesh.

Në pjesën më të madhe, me siguri nuk do të keni nevojë t’i rregulloni këto cilësime. Sidoqoftë, është mirë të dini se ata janë këtu në rast se ju e bëni. Kjo është gjithashtu ku ju mund të hiqni faqe nga menyja juaj.

Hapi 10: Lidhu me Google

Pasi të jetë ndërtuar faqja juaj në internet dhe të përshtatet sipas dëshirës suaj, duhet të bëni një gjë përfundimtare: lidheni atë me Google.

Vendosni Google Analytics

Me ose pa lidhje me Google Analytics, Google dhe motorët e tjerë të kërkimit do të jenë akoma në gjendje të zvarriten dhe indeksojnë faqen tuaj të internetit. Ajo që fitoni, pra, është aftësia për të parë se çfarë lloj të dhënash Google ka mbledhur nga faqja e internetit tuaj në lidhje me trafikun dhe performancën.

Ky tutorial do t’ju ndjekë hapat për të krijuar një llogari Google Analytics dhe më pas ta lidhni atë në faqen tuaj të internetit. Ju mund ta bëni këtë me ndihmën e një shtojce WordPress ose mund ta bëni manualisht me kod.

Pasi Google Analytics të jetë gati për të shkuar, ju do të jeni në gjendje të vëzhgoni modelet e trafikut të faqes tuaj dhe të merrni vendime të bazuara në të dhëna për të ardhmen e dizajnit, përmbajtjes, qëllimit, etj..

Google Analytics

Ky nuk është i vetmi mjet Google, me të cilin duhet të lidhet faqja juaj e internetit.

Vendosni Google Console Console

Google Analytics ju siguron të dhëna se si vizitorët bashkëveprojnë me faqen tuaj të internetit. Google Console Console, nga ana tjetër, ju siguron të dhëna në lidhje me mënyrën se si vizitorët hasin uebfaqen tuaj kudo tjetër në internet.

Nëse keni një llogari Google Analytics tashmë, vendosja e tastierës së kërkimit është e lehtë.
Hapi juaj i ardhshëm është të lidhni Google Search Console.

Google Console Console

Shkoni në faqen e internetit të Kërkimit të Konsolës dhe klikoni “Filloni Tani”. Do t’ju kërkojë gjatë procesit të shpejtë të konfigurimit dhe do t’ju kërkojë të verifikoni pronësinë tuaj të llogarisë duke përdorur një numër opsionesh. Google Analytics është një nga mënyrat më të lehta për ta bërë këtë, prandaj merrni atë mundësi nëse preferoni.

Verifikimi i Webmasterit Google

Shtë gjithashtu e rëndësishme të vendosni këtë lidhje nga ana e Google Analytics. Do ta gjesh këtë cilësim nën Admin> Pronë> Parametrat e Pronës:

Google Analytics - Google Console Console

Ju duhet të shihni llogarinë tuaj të tastierës së kërkimit të listuar si një opsion. Zgjidhni atë dhe lidheni atë me Google Analytics, në mënyrë që të filloni të tërheqni disa nga të dhënat e kërkimit nën raportin tuaj të Blerjes:

Raporti i Blerjes së Analitikëve Google

Ose gjithmonë mund të futeni vetëm në tastierën e Kërkimit Google për të marrë njohuri më të thella se çfarë po ndodh me uebfaqen tuaj në kërkim:

Paneli i tastierës së kërkimit Google

Ju mund të mësoni gjëra të tilla si:

 • Sa klikime dhe shikime në faqen tuaj dhe çdo faqe individuale merr në Google – në kërkime në internet, imazh dhe video.
 • Sa klikime dhe shikime vijnë nga përdoruesit në desktop, tabletë dhe celular.
 • Cila është grada mesatare për faqet e faqes tuaj.
 • Cilat janë pyetjet më të mira të kërkimit për faqen tuaj të internetit.
 • Kindsfarë lloje të përdorshmërisë, sigurisë ose çështjeve të shpejtësisë kanë faqen tuaj të internetit (nëse ka).
 • Cilat faqe në internet kanë më shumë lidhje që tregojnë në uebfaqen tuaj.
 • Sa mirë po trajtoni lidhjet e brendshme brenda faqes tuaj.

Nëse merrni pak kohë për t’u njohur me Google Console Console, do të jeni në gjendje të përsosni strategjinë tuaj të optimizmit të kërkimit në WordPress (dhe më gjerë) për një shfaqje më të mirë në rezultatet e kërkimit.

Dërgoni Faqet tuaja të Google në Google

Gjëja e fundit që duhet të bëni me Google Search Console është të ngarkoni faqet e sitit tuaj. Në këtë mënyrë, ju mund të krijoni një lidhje të drejtpërdrejtë midis WordPress dhe Google, duke i thënë Google ku ta gjeni përmbajtjen në faqen tuaj të internetit.

Një nga gjërat e këndshme në lidhje me përdorimin e shtojcës Yoast SEO është se hartat tuaja XML janë gjeneruar automatikisht. Ju mund të gjeni një lidhje me ta nën Përgjithësi> Karakteristikat:

Hartat e faqeve XML të Yoast

Klikoni në shenjën e pyetjes për të marrë lidhjen me sitet e juaja. Tani mund të ktheheni në tastierën e kërkimit Google.

Hapni skedën Sitemaps:

Shtoni një sit sit

Për çdo lidhje të sitit, ju merrni nga faqja juaj në internet WordPress, futeni atë në shiritin “Shtoni një sit të ri siti”. Google Console Console do të përpunojë sitin e hartave dhe të gjitha lidhjet e faqeve brenda tij. Herën tjetër që botët e Google do të përqafohen në internet, faqet e faqes tuaj do të merren.

Meqenëse siti juaj i faqes automatikisht azhurnon sa herë që shtoni përmbajtje të re në faqen tuaj, nuk do të duhet të shqetësoheni për Google të mos humbasë në azhurnime të rëndësishme pasi tani ai ka hartën tuaj në tastierën e kërkimit.

Wrap-Up

Një nga gjërat më të shkëlqyera në lidhje me ndërtimin e një faqe në internet me WordPress është se ju keni kontroll të plotë mbi atë se si e ndërtoni atë dhe sa personalizim shkon në të. Siç mund ta shihni, ka shumë për të rregulluar në WordPress, nga tema juaj deri në paraqitjen e navigimit. Ju madje mund të rregulloni si dhe ku ju paraqiten të dhënat tuaja të trafikut Google.

Linja e poshtme: nëse do të bëni zgjedhjen për të përdorur WordPress, përfitoni nga gjithçka që ka për të ofruar. Ka kaq shumë që mund të bësh me këtë sistem të menaxhimit të përmbajtjes për të krijuar një faqe interneti unike dhe të fuqishme që gjithmonë e kishe dëshiruar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me