Si të përdorni Wix (tutorial)


tutorial wix


Wix është i lehtë për t’u përdorur, ndërtues i fuqishëm dhe mjaft i përballueshëm i faqes në internet që mund të përdoret për të krijuar faqe interneti biznesi / personal, dyqane online dhe portofole.

Ky mësim i lehtë, hap pas hapi ju ndihmon të mësoni bazat e krijuesit të faqes në internet Wix.

Ne do t’ju tregojmë se si të ndërtoni një faqe në internet duke përdorur Wix nga e para. Kjo përfshin zgjedhjen e një modeli, personalizimin e faqes tuaj, shtimin e faqeve, produkteve dhe më shumë.

Ready? Le të fillojmë…

Si të krijoni një faqe në internet duke përdorur Wix (tabela e përmbajtjes):

 1. Regjistrohuni me Wix
 2. Zgjedhni llojin e faqes në internet që dëshironi të bëni
 3. Zgjedhja e një modeli
 4. Përshtatja e faqes
 5. Optimizimi i faqes për celular
 6. Krijimi i faqeve
 7. Nisja e një blogu
 8. Fillimi i një dyqani të tregtisë elektronike
 9. Njihuni me pultin kryesor Wix
 10. Shtimi i funksionalitetit përmes aplikacioneve
 11. Zgjedhja e një plani çmimesh dhe prezantimi i dyqanit tuaj për publikun

Koha totale për të krijuar një faqe në internet duke përdorur Wix: ~ 30 minuta
Niveli i aftësive: fillestar

Shpalosje e plotë: Ky tutorial përfshin lidhje me Filialin Wix. Nëse vendosni të blini Wix përmes lidhjeve tona të referimit, ne fitojmë një komision. Faleminderit per mbeshtetjen.

1) Shkoni te www.Wix.com Dhe Klikoni “Fillimi”

Wix ju lejon të hidheni menjëherë në ndërtimin e faqes tuaj pa pasur nevojë të mendoni për ndonjë detaj teknik të konfigurimit. Sidoqoftë, ia vlen të marrësh një minutë për të shpjeguar tërë procesin:

Gjëja e parë që duhet të dini për të punuar me Wix është që së pari duhet të ndërtoni sitin tuaj, dhe vetëm atëherë duhet të vendosni nëse do të paguani për veçori shtesë ose të qëndroni me një konfigurim plotësisht falas.

E tëra çfarë ju duhet të bëni për të filluar është të lundroni në faqen kryesore të internetit Wix, klikoni në të mëdhenjtë Fillo butonin dhe më pas Regjistrohu.

wix.com

Fut informacionin e kontaktit dhe kliko në kryesore Regjistrohu button. Pasi ta bëni këtë, do të merreni direkt me atë që quhet Wix ADI – Designer e Inteligjencës Artificiale.

wix adi

Klikoni mbi Le ta bejme Te filloj.

Në këto hapa fillestarë, Wix do t’ju bëjë një seri pyetjesh dhe më pas do të vendosni faqen tuaj me optimizime specifike në vend – bazuar në përgjigjet tuaja.

Pyetja e parë është shumë e thjeshtë:

wix adi 1

Gjëja që ju ka të ngjarë të doni të zgjidhni atje është “unë”.

Pyetja e dytë ju pyet për llojin e faqes që dëshironi të ndërtoni:

wix adi 2

Siç mund ta shihni, ekzistojnë mundësi të shumta. Ju nuk duhet ta neglizhoni këtë hap sepse Wix do të marrë informacionin tuaj dhe do ta përdorë atë për të optimizuar paraprakisht faqen tuaj të internetit për ju.

Për këtë udhëzues, ne do të zgjedhim “një biznes” pasi ai është lloji më i zakonshëm i faqes në internet që njerëzit ndërtojnë.

Pyetjet e tjera vijojnë më pas dhe ju çojnë në një përkufizim të bukur, me një fjali të faqes tuaj të internetit dhe qëllimit të tij.

2) Zgjidhni llojin e faqes në internet që dëshironi të ndërtoni

Me pyetjet fillestare pa rrugëdalje, Wix do t’ju pyesë nëse i besoni ADI sa duhet për ta lënë të krijojë një uebfaqe shembulli për ju, ose nëse doni të ndërtoni gjithçka me dorë. Shkuarja me ADI është një qasje shumë më efikase, veçanërisht pasi mund të ktheheni më vonë dhe të rregulloni çdo detaj të vogël të faqes tuaj. Ju nuk keni ngecur me sugjerimet fillestare që ju jep Wix.

nis adi

Klikoni mbi Fillo tani.

Në varësi të përgjigjeve që keni dhënë një minutë më parë, Wix do të ketë disa pyetje vijuese për të shënuar llojin e saktë të dizajnit dhe strukturën e faqes që ka më shumë gjasa të funksionojë në skenarin tuaj.

Pyetja e parë ka të bëjë me llojin e biznesit për të cilin dëshironi të ndërtoni uebfaqen.

lloji i faqes në internet

⚠️ Shënim; nëse keni zgjedhur një opsion tjetër në hapin e mëparshëm – jo një “sit biznesi”, por ndoshta një “dyqan online” – atëherë Wix do t’ju tregojë një zgjedhje të ndryshme të opsioneve.

Sapo të filloni të shtypni në përkufizimin e biznesit tuaj, Wix do të ketë një sërë sugjerimesh të rreshtuara. Për shembull, ndërsa futemi në “masazh”, Wix ka këto sugjerime:

sugjerime masazhesh

Ne po ju tregojmë këtë vetëm për të përcjellë se sa lloje të ndryshme biznesi mbështet Wix dhe ka hartime të para-bërë dhe strukturat e faqes për. Në fund të fundit, për faqen e internetit të shembullit që po ndërtojmë, ne kemi zgjedhur “Terapist Masazhi” nga lista.

Klikoni mbi tjetër kur të gjeni llojin e biznesit / uebfaqes që ju përshtatet më së miri.

Bazuar në gjithçka që keni zgjedhur deri në këtë pikë, Wix do të sugjerojë një sërë karakteristikash për faqen tuaj.

zgjedh veçori

Në rastin tonë, Wix sugjeron një modul për prenotime në internet, chat, një blog dhe një pjesë të gjërave të tjera. Ajo që do të shihni në këtë ekran mund të ndryshojë bazuar në përgjigjet tuaja. Kaloni nëpër këtë listë dhe shënoni tiparet që duket sikur ato kanë kuptim për faqen tuaj.

Në hapin tjetër, Wix do të pyesë për emrin e biznesit tuaj, i cili do të bëhet emri i faqes tuaj të internetit.

emri i biznesit

Nëse është një faqe në internet për një markë personale që po ndërtoni, ju mund të shkruani emrin tuaj atje.

Tjetra, Wix do t’ju pyesë nëse keni tashmë disa përmbajtje në internet që dëshironi të importoni në faqen tuaj të re të Wix. Wix lejon importe nga faqet e internetit të tjera dhe gjithashtu nga listat e Google Places. Në praktikë, importimi i përmbajtjes nga faqet e tjera të internetit mund të jetë i mundimshëm, kështu që është më mirë të dilni nga kjo. Thjesht klikoni në tjetër.

importoni nga vendet e tjera

Me këtë të bërë, Wix tani do t’ju lejojë të zgjidhni një model për faqen tuaj te internetit.

3) Zgjidhni një Model (Dizajn)

Wix përpiqet të bëjë procesin e përzgjedhjes së dizajnit sa më të thjeshtë që të jetë e mundur, kështu që në vend që t’ju tregojë një mur me qindra shabllone për të zgjedhur, ajo fillon duke pyetur vetëm për stilin e dizajnit që ju preferoni.

zgjedh stilin e projektimit

Ka disa opsione dhe, bazuar në përgjigjet tuaja, Wix do t’ju prezantojë me një listë të filtruar të modeleve që përputhen me zgjedhjet tuaja të mëparshme.

Ne e ndiejmë që stili i quajtur “Breeze” do të jetë në rregull për një terapist masazhesh, por ju jeni të lirë të bëni zgjedhjen tuaj.

Sapo të bëni një zgjedhje, do të shihni që Wix bashkon alternativa mjaft të sakta të faqes fillestare për të zgjedhur. Bazuar në zgjedhjet tuaja të mëparshme, këto faqe fillestare do të plotësohen me grafika përkatëse dhe do t’i përmbahen një stili të caktuar të projektimit. Ja çfarë na sugjeron:

sugjerime për faqen kryesore

Do të vini re se ka shumë imazhe të lidhura me masazhin në këto faqe. Ju duhet ta dini se ne nuk i kemi vendosur atje. E gjithë përpjekja e Wix ADI po përpiqet të parashikojë se çfarë do të funksionojë për mua dhe biznesin tim. i madh!

Zgjidhni faqen kryesore që ju pëlqen më së miri dhe vazhdoni.

4) Rregulloje sitin

Pasi të keni zgjedhur faqen fillestare që ju pëlqen, do të hidheni menjëherë në redaktorin Wix ADI, ku mund të personalizoni çdo detaj të vogël për mënyrën se si shfaqet uebsajti dhe cilat elemente përmban.

Për të filluar, do të shihni një ndërfaqe si kjo:

redaktori wix

Kjo është gjithçka shumë intuitive, kështu që çdo element në faqe sillet ashtu siç do ta prisni.

Për shembull, nëse doni të redaktoni ndonjë nga tekstet në faqe, thjesht klikoni në një pjesë të dhënë të tekstit. Do të shfaqet një shirit anësor i ri ku do të jeni në gjendje të bëni modifikimet tuaja.

Për shembull, më poshtë, ne klikuam në bllokun kryesor në qendër (duke thënë “Wyatt Collier”). U shfaq një shirit anësor duke më lejuar të redaktoja emrin dhe gjithashtu të shtoja një nëntitull dhe përshkrim.

modifikoni bllokun kryesor

Klikimi në cilindo nga blloqet e tjerë në faqen kryesore do të ketë të njëjtin efekt – duke ju lejuar të futeni në një ndërfaqe redaktimi ku mund të ndryshoni përmbajtjen e këtij blloku të dhënë.

Këtu është një shembull nga ne që punojmë në bllokun “Trajtimet e Mia”. Ne mund të modifikojmë secilën pjesë të tekstit individualisht dhe gjithashtu të punojmë në listën e trajtimeve.

trajtimet e mia bllokojnë modifikojnë

⚠️ Shënim; redaktori Wix ADI punon me kursim automatik, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për humbjen e përparimit tuaj.

Por ka më shumë për të personalizuar modelin tuaj sesa thjesht ndryshimi i teksteve këtu dhe atje:

Realizimi i Seksioneve

Redaktori Wix ADI ju lejon të tërhiqni dhe lëshoni elemente individuale rreth faqes dhe gjithashtu të ndryshoni renditjen e seksioneve.

Nëse shikoni ndonjë nga pjesët, do të shihni dy ikona me shigjeta në këndin e sipërm të djathtë të seksionit:

shigjeta bllok

Këto shigjeta ju lejojnë të lëvizni një seksion të caktuar lart e poshtë. Thjesht klikoni mbi to dhe do të shihni se seksioni juaj po zhvendos vendet për disa sekonda.

Kalimi i stileve të projektimit të seksioneve

Përveç redaktimit të asaj që është brenda seksioneve të përmbajtjes, mund të ndryshosh vetë modelet e përgjithshme të seksioneve. Për shembull, kur hedhim kursorin e miut mbi seksionin “Trajtimet e Mia”, një buton i vogël shfaqet në këndin e sipërm të majtë të etiketuar “Dizajn”. Pasi të klikoni në të, një panel i ri shfaqet me disa stile alternative të projektimit për të zgjedhur:

dizajn bllok bllok

Thjesht zgjedhni atë që ju pëlqen më së miri dhe me një klik do të vihet në vend të një të vjetër.

Shtimi i seksioneve të reja

Rregullimi i pjesëve që janë tashmë në faqe është një gjë, por mund të shtoni edhe të reja. Për ta bërë këtë, klikoni në shtoj butonin që është në menunë e sipërme, dhe pastaj kliko në “Seksioni në faqe.”

shtoni seksionin në faqe

Do të shihni që ka vërtet shumë sektorë të ndryshëm të përmbajtjes për të zgjedhur. Për fat të mirë, për ta bërë këtë më të lehtë, seksionet vijnë para-kategorizuar:

llojet e seksionit

Ju mund të rrëmbeni çdo seksion nga shirita anësor dhe ta tërhiqni dhe tërhiqeni në kanavacë në të djathtë.

Për shembull, ja çfarë a dëshmi Seksioni duket kur shtohet në faqe:

dëshmia në faqe

Siç mund ta prisni, mund të rregulloni çdo detaj të vogël në lidhje me atë pjesë të dëshmisë dhe tekstet brenda tij.

Vendosja e shkronjave dhe ngjyrave

Kur të filloni me redaktorin Wix ADI, do të merrni një skemë të paracaktuar të ngjyrave dhe cilësimet e shkronjave menjëherë jashtë portës. Këto janë mjaft të mira në shumicën e rasteve, por ju mund t’i ndryshoni ato lehtësisht për të marrë një pamje më të rregulluar.

Për ta bërë këtë, klikoni në dizajni butoni në menunë e sipërm dhe pastaj në Colors.

ndërroni shkronjat e ngjyrave

Ky është edhe një vend tjetër ku Wix do të bëjë gjithçka që mundet për ta bërë punën tuaj më të lehtë. Në vend që t’ju tregojë mijëra opsione ngjyrash, thjesht ju pyet për ngjyrën kryesore të preferuar që dëshironi të ndërtoni modelin tuaj përreth, dhe pastaj do t’ju sugjerojë skema specifike ngjyrash bazuar në atë.

ngjyrat sugjerojnë

 1. Zgjidhni ngjyrën tuaj kryesore të farës.
 2. Zgjidh një mënyrë ngjyrosje (lyer, i gjallë, kumbues, dritë, i errët, mix).
 3. Zgjidh nga një gamë e paletave të rekomanduara të ngjyrave.

Në përgjithësi, ndryshimi i gjithë skemës së ngjyrave do të zgjasë vetëm disa minuta.

E njëjta gjë vlen edhe për shkronjat tuaja. Filloni me të njëjtën gjë dizajni butonin në menunë e sipërm dhe zgjidh fonts.

ndërroni shkronjat e ngjyrave

Përsëri, Wix do të ketë një sërë sugjerimesh për ju.

fontet sugjerojnë

Shtë më mirë të vendosni vetëm opsionet përpara dhe mbrapa derisa të gjeni diçka që ju pëlqen. Ju gjithashtu duhet të eksperimentoni me mjetin e madhësisë së shkronjave për t’u siguruar që të gjitha tekstet në faqen tuaj janë të lexueshme.

Shtimi i Imazheve, Slideshows dhe Karakteristika të tjera Vizuale

Wix është e gatshme të mirëpresë çdo lloj përmbajtje vizuale në faqen tuaj të internetit. Qofshin ato imazhe, video, shfaqje prezantuese, galeri, madje edhe burime në Instagram; Wix mund t’i trajtojë të gjitha!

Le të fillojmë me bazat; duke shtuar imazhe në faqen tuaj ose duke ndryshuar ato ekzistuese.

Thjesht klikoni në një seksion që përmban një imazh që dëshironi të zëvendësoni, dhe pastaj nga shirita anësor, klikoni mbi Ndrysho & Zëvendëso.

zëvendësoni imazhin

Kur klikoni në atë buton, Wix do t’ju tregojë një panel tjetër, në të cilin do të mund të bëni personalizime të mëtejshme për figurën.

zëvendësoni imazhin 2

Nëse dëshironi të zëvendësoni imazhin, thjesht klikoni në zëvendësoj button. Do të shihni që Wix ka një gamë të imazheve të rekomanduara duke ndjekur të njëjtën temë. Këto janë imazhe që mund t’i përdorni në faqen tuaj lirshëm, pa pasur nevojë të shqetësoheni për ndonjë çështje të të drejtave të autorit.

imazhe për të zgjedhur

Nëse doni të ngarkoni imazhin tuaj, klikoni në + Ngarko Media butoni që është në këndin e sipërm të majtë. Pas mbarimit të ngarkimit, do të jeni në gjendje të modifikoni figurën nëse është e nevojshme.

modifikoni imazhin

Kur të keni mbaruar, klikoni mbi aplikoni për ta përfshirë figurën në faqe.

Për të shtuar lloje të tjera të mediave, klikoni në kryesore shtoj butoni që është në menunë e sipërme, dhe pastaj, nga lista e seksioneve në dispozicion, shkoni në kategorinë që dëshironi:

shtoni kategori vizuale

Procedura është shumë e ngjashme me shtimin ose zëvendësimin e imazheve. Thjesht klikoni në bllok në të njëjtën mënyrë, pastaj klikoni në Ndrysho & Zëvendëso, dhe organizoni median tuaj në përputhje me rrethanat.

5) Bëni rregullimin e faqes tuaj për pajisjet celulare

Këto ditë, telefonat mobilë shpesh janë pajisjet kryesore të njerëzve për të hyrë në internet. Në fakt, më shumë njerëz përdorin celular sesa desktop dhe laptopë të kombinuar (të dhëna). Thisfarë do të thotë kjo në praktikë është me të vërtetë e thjeshtë, duhet të siguroheni që faqja juaj e internetit të duket si duhet në celular! Nëse dështoni në këtë, njerëzit do të largohen dhe ndoshta nuk do të kthehen më.

Për më tepër, nëse ndodh që po drejtoni një biznes lokal, ndikimi i celularit është edhe më i madh. Kërkime të ndryshme “afër meje” përbëjnë një pjesë të madhe të trafikut të përgjithshëm vendor në Google (të dhëna), dhe të jesh në gjendje t’u shërbejmë atyre përdoruesve shpejt është me rëndësi të madhe nëse dëshiron të fitosh biznesin e tyre.

Për shembull, imagjinoni se po drejtoni sallonin e lartpërmendur të masazhit. Nëse dikush kërkon “Masazh pranë meje” dhe faqja juaj do të dalë, por ajo nuk arrin të ngarkojë në telefonin e tyre, atëherë ai klient i përhershëm nuk do të vijë tek ju.

Për fat të mirë, marrja e faqes tuaj të optimizuar në celular me Wix është e lehtë. Për të filluar, klikoni në butonin e butonit të shikimit që është në shiritin e lartë. Këtë:

kaloni në celular

Kjo do të rifreskojë faqen dhe do t’ju tregojë se si do të shfaqet në pajisjet e lëvizshme.

faqe në celular

Në shumicën e rasteve, në uebfaqen tuaj do të duket mjaft mirë porta, por mund të bëni disa rregullime të vogla për të nënvizuar elementët më të rëndësishëm dhe për të fshehur ato jo aq të rëndësishme.

Më e rëndësishmja, çdo ndryshim që ju bëni këtu nuk do të ndikojë në mënyrën se si faqja juaj duket në desktop. Kjo është vetëm për celular!

Ja çfarë mund të bëni që zakonisht do ta bëjnë faqen tuaj më të mirë në celular:

 • fshehin imazhe që nuk janë thelbësore dhe thjesht marrin hapësirë ​​në pamjen e lëvizshme
 • vendosni informacionin tuaj të kontaktit më lart në faqe – njerëzit duan të arrijnë atë shpejt
 • theksoni vetëm produktin ose shërbimin tuaj kryesor

Wix ju lejon të rregulloni vërtet shumë këtu lidhur me fshehjen e elementeve të ndryshëm në faqe, riorganizimin e pjesëve të tëra etj. Përfitoni nga kjo dhe eksperimentoni.

Kur të keni mbaruar, thjesht kaloni në pamje desktopi përsëri. Ndryshimet tuaja do të ruhen automatikisht.

6) Krijoni faqe të tjera

Tani që kemi faqen fillestare të gatshme, është koha të fillojmë të punoni në disa faqe të tjera që do të përfitojnë nga shumica e faqeve të internetit. Kryesisht, ju duhet të krijoni:

 • një faqe Rreth
 • një faqe Kontakti

Ne do të përqendrohemi vetëm në këto dy, tani për tani, për t’ju treguar parimet se si të ndërtoni faqe të reja.

Rreth faqes

Për të filluar, klikoni në Faqja: Faqja kryesore butoni që është në këndin e sipërm të majtë. Pastaj, klikoni në + Shtoni faqen.

shtoni faqe

Wix tashmë sugjeron disa tipe të njohura të faqeve që mund të jeni të interesuar të krijoni. Jo rastësisht, sugjerimi i parë në listë është për faqen Rreth.

faqe të sugjeruara

Wix jo vetëm që sugjeron faqe që mund të ndërtoni, por gjithashtu ka disa modele të përgatitura paraprakisht të gatshme për secilën faqe.

Për të përfunduar faqen tuaj Rreth, thjesht lëvizni në listën e modeleve të faqeve në dispozicion dhe zgjedhni atë që ju pëlqen më së miri.

Redaktori Wix ADI do të rifreskojë ndërfaqen dhe do t’ju lejojë të punoni në faqen tuaj të re Rreth. Insajderi dhe mënyra se si funksionon gjithçka është saktësisht e njëjtë me faqen kryesore.

Thjesht vazhdoni të shtoni çfarëdo pjese të përmbajtjes që mendoni se duhet të jetë në faqen tuaj Rreth, dhe modifikoni ato në përputhje me rrethanat.

Pasi të keni kaluar vetëm disa minuta këtu, duhet të keni një faqe mjaft të bukur për Rrethinat në duar.

rreth faqes

Faqja e kontaktit

Mënyra e krijimit të një faqe Kontakti është shumë e ngjashme, por faqja do të paraqesë disa elementë origjinalë. Për të filluar, përsëri, klikoni në faqe butonin dhe më pas + Shtoni faqen. Kaloni në kontakt dhe shikoni se çfarë Wix ka për ju.

marr kontakt

Zgjidh një nga modelet e sugjeruara.

Ndërfaqja e redaktimit Wix ADI do të rifreskojë edhe një herë. Me siguri do të shihni disa blloqe origjinale në këtë faqe, krahasuar me faqen tuaj Rreth ose edhe faqen kryesore. Ato janë të:

 • një formë kontakti
 • një hartë interaktive

faqe kontakti

Wix ju inkurajon të përdorni të dy këta elementë për ta bërë më të lehtë gjetjen e biznesit tuaj për klientët. Forma e kontaktit është plotësisht funksionale, do të thotë që vizitorët mund ta përdorin atë për t’ju dërguar mesazhe direkt.

⚠️ Në rast se nuk po drejtoni një biznes dhe nuk doni të ndani adresën tuaj, mund të çaktivizoni hartën dhe thjesht të përmbaheni me formularin e kontaktit.

Faqet e tjera specifike të Niches

Bazuar në përgjigjet fillestare që keni dhënë kur regjistroheni në Wix, mund të shihni faqe të tjera në faqen tuaj që janë bërë paraprakisht nga Wix.

Në rastin tonë, ka një Libër Online faqe dhe Pagesa e Pagesave faqe. Ju mund të shihni se cila është situata në faqen tuaj të internetit duke klikuar në atë faqe butoni përsëri në këndin e sipërm të majtë.

Faqet

Shikoni si duken ato faqe dhe nëse do të funksionojë mbi to. Parimet janë të njëjta.

Navigimi i faqeve të rregullimit të rregullt

Si parazgjedhje, çdo faqe e re që krijoni do të shtohet automatikisht në menunë kryesore të faqes tuaj.

Nëse doni të ndryshoni rendin në të cilin faqet shfaqen në menunë, klikoni në kokën e faqes tuaj dhe pastaj në redaktoj butoni ngjitur me MENU.

redaktoni menunë

Do të keni mundësi të tërhiqni faqet për t’i riorganizuar ato.

modifikoni menunë 2

Ju gjithashtu mund të shtoni artikujt e menusë me dorë nëse doni të lidheni me vendet jashtë faqes tuaj (si për shembull profilet e mediave sociale).

7) Shtoni një Blog (Fakultativ)

Blogimi është një nga mënyrat më të mira për të arritur audiencën e re dhe për ta shndërruar ata audiencë në klientë të mundshëm. disa burimet raportojnë që bloget janë ndër kanalet më efektive të marketingut për bizneset në internet. Me tregtarët që japin përparësi në blogje, janë 13x më të predispozuar të shohin ROI pozitiv nga përpjekjet e tyre në internet sesa ata që nuk e bëjnë.

Me fjalë të tjera, nëse doni që njerëzit të kërkojnë faqen tuaj në mënyrë aktive, duhet t’u jepni atyre një arsye për ta bërë këtë. Blogimi mund të jetë një arsye e tillë, me kusht që përmbajtja që publikoni të jetë me cilësi të mirë dhe të plotësojë nevojat dhe dëshirat e audiencës tuaj.

Nga pikëpamja teknike, fillimi i një blogu në Wix është me të vërtetë i lehtë – i keni të gjitha mjetet e kërkuara tashmë të integruara.

Krijimi i një Blog në Wix

Nga menyja e sipërme, klikoni në faqe butonin dhe më pas + Shtoni faqen. Nga lista, zgjidhni Blog dhe pastaj zgjidhni një plan urbanistik që ju pëlqen.

vini faqosjen e blogut

Paraqitja e saktë që ju zgjidhni varet thjesht nga ju. Të gjithë do të punojnë shkëlqyeshëm! Redaktori Wix do të rifreskojë dhe do të shihni faqen tuaj të re në veprim:

faqja e blogut

Ju mund ta redaktoni këtë faqe ashtu si çdo faqe tjetër që keni në faqe. Më e rëndësishmja, ju mund të:

 • ndryshoni mënyrën e paraqitjes së postimeve në blog,
 • ndryshoni paraqitjen e blog-ut (ku shkojnë imazhet, etj.)
 • ndryshoni ato që po shfaqen krahas postimeve (emri i autorit, data, etj.)

Ju gjithashtu mund të menaxhoni blogun dhe të shkruani postime të reja.

Shkrimi i postimeve të reja në Blog

Klikoni në pjesën kryesore të blogut, dhe më pas Menaxhoni Blogun.

menaxhoni blogun

Nga atje, ju mund të menaxhoni postimet ekzistuese, si dhe të krijoni postime të reja.

dash blog

Ndërfaqja është shumë e lehtë për t’u përdorur, dhe i ngjan asaj që do të shihni në MS Word ose Google Docs.

shkrim në blog ui

Ja çfarë merrni:

 • Mjete të integruara të SEO – për të siguruar që postimet tuaja të shfaqen në Google
 • Redaktor i pasur i tekstit
 • Kategoritë dhe hashtags
 • Mundësia për të punuar me shkrimtarë të shumtë
 • Përvojë e shkëlqyeshme në celular
 • Mbështetje me porosi HTML

8) Shtoni një dyqan online (opsionale)

Kjo ndoshta nuk do të jetë befasi për ju në këtë pikë, por mund të filloni një dyqan në internet me Wix mjaft shpejt. Plus, do të jetë një dyqan online plotësisht funksional, duke mos ju kufizuar në asnjë mënyrë.

 • Ju mund të keni një numër të pakufizuar të produkteve.
 • Merrni një dizajn të personalizuar të dyqaneve dhe karrocave.
 • Shitet produkte fizike dhe dixhitale.
 • Ndiqni porositë.
 • Vendosni tarifat e transportit.
 • Pranoni pagesa në internet.
 • Shitet përmes Facebook dhe Instagram.
 • Menaxhoni shitjet tuaja në lëvizje me Aplikacionin Wix.

Krijimi i një dyqani online me Wix

Nga menyja e sipërme, klikoni në faqe butonin dhe më pas + Shtoni faqen. Nga lista, zgjidhni Dyqan online dhe zgjidhni një plan urbanistik që ju pëlqen.

zgjidhni paraqitjen e dyqaneve

Për të menaxhuar dyqanin tuaj dhe për të shtuar produkte, klikoni në seksionin e dyqanit dhe më pas Menaxhoni produktet.

menaxho dyqan

Do të shihni një ngarkesë të veçantë të ndërfaqes ku do të jeni në gjendje të shtoni produkte, të ndryshoni përshkrimet e tyre, të vendosni çmimet etj..

menaxhoni dyqanin 2

Ndërtimi i një dyqani të suksesshëm në internet është një temë për udhëzuesin e tij të veçantë, kështu që ne nuk do të marrim më hollësi këtu. Gjëja kryesore që ne kemi dashur t’ju tregojmë këtu është se fillimi i një dyqani të tregtisë elektronike me Wix është shumë i mundur. Ju merrni vërtet të gjitha tiparet që do t’ju nevojiten ndonjëherë.

9) Njihuni me Panelin kryesor të Wix

Ne jemi marrë kryesisht me Wix ADI dhe gjithçka që mund të arrihet me të, gjë që është shumë!

Sidoqoftë, ekziston një tabelë krejtësisht e veçantë Wix. Ka për qëllim t’ju ofrojë një këndvështrim më të gjerë se çfarë po ndodh me faqen tuaj të internetit dhe të gjitha metodat e ndryshme që lidhen me të.

Për të hyrë në pult, thjesht dilni dhe regjistrohuni përsëri në Wix. Do të shihni diçka të tillë:

dash wix

Le të sqarojmë se çfarë janë në këtë faqe me bllok:

 • (A) – Shiriti anësor kryesor ku mund të qaseni shpejt në zonat individuale të faqes tuaj të internetit. Nëse keni një blog ose një dyqan në internet, do të shihni seksione për të menaxhuar produktet tuaja, porositë, postimet në blog ose prenotimet atje. Ekzistojnë gjithashtu lidhje me mjete dhe aplikacione të tjera. Në fund, ka një lidhje për të redaktuar faqen tuaj, e cila do t’ju ulë në të njëjtin redaktor Wix ADI që kemi përdorur më parë.
 • (B) – Paneli kryesor i kontrollit të faqes tuaj të internetit. Kjo është ajo ku ju mund të zgjidhni nga një përzgjedhje veprimesh për të kryer në faqen tuaj.
 • (C) – Një shëtitje fillestare. Ndiqni këto hapa për t’u siguruar që faqja juaj është 100% e gatshme për t’u parë nga njerëzit.
 • Më tej poshtë faqes, ka edhe blloqe me këshilla të mëtejshme se si të përdorni faqen tuaj.

Një fushë ku ju mund të dëshironi të keni një pamje më të thellë është Cilësimet menuja – e arritshme nga shiriti kryesor anësor. Kjo është ajo ku ju mund të gjeni të gjitha cilësimet kryesore të faqes suaj, siç janë emri, informacioni i përgjithshëm, integrimet me mjete të tjera, opsionet e pagesës, monedha, dhe shumë më tepër. Edhe nëse nuk përfundoni të ndryshoni asgjë atje, është ende një ide e mirë të shikoni në këto opsione dhe të shihni cilat janë në dispozicion.

settings

10) Shtoni Aplikacione Funksionaliteti Via Wix

Nëse veçoritë që merrni nga kutia Wix nuk janë të mjaftueshme, mund të hidhni një vështrim në Tregun Wix App. Do të gjeni më shumë se 200 aplikacione të ndryshme atje për t’ju ndihmuar të ndërtoni dhe rritni faqen tuaj të internetit.

Për të hyrë në aplikacione, klikoni mbi Apps në shiritin kryesor anësor të tabelës Wix.

Apps

Ka aplikacione për të gjitha llojet e gjërave të ndryshme atje. Nga ndihmësit e marketingut deri te SEO, chat live, buletinet, integrimet në media sociale, popup, testimi A / B, mjetet e braktisjes së karrocave, menaxherët e kontaktit dhe shumë prej tyre shumë më shumë.

Aplikacionet mund të shtohen me disa klikime. Thjesht zgjidhni një aplikacion që ju pëlqen nga lista dhe klikoni në Shto aplikacionin.

shtoni aplikacionin

Bazuar në aplikacionin që keni zgjedhur, mund të kërkohet disa konfigurim i mëtejshëm.

11) Zgjidh një Plan të icingmimeve dhe Hap faqen tuaj

Në këtë fazë të procesit, faqja juaj e internetit është gati gati. Tani mund ta bëni publike. Ka vetëm disa gjëra më shumë që ju nevojiten…

Për të publikuar faqen tuaj, kthehuni tek redaktori Wix ADI (klikoni në Redaktoni sitin butoni që është në këndin e poshtëm të majtë të tabelës Wix), dhe pastaj kliko në kryesore publikoj button:

publikoni faqen

Ju do të duhet të zgjidhni nëse dëshironi të përdorni nënfushën falas Wix (zakonisht duket si YOURUSERNAME.wixsite.com/website) ose lidhni një emër domaini të personalizuar.

subdomain

Tani, para se të bëni këtë zgjedhje, le të flasim për çmimet e planeve të ndryshme Wix pasi zgjedhja juaj e një plani të veçantë gjithashtu do të diktojë zgjedhjen tuaj të domenit.

Së pari, ekziston një plan plotësisht i lirë me Wix në dispozicion. Si pjesë e tij:

 • ju lejohet të përdorni vetëm nën-domainin Wix falas dhe nuk mund të lidhni një emër domain porosi,
 • Wix reklama do të shfaqen në çdo faqe në faqen tuaj të internetit,
 • ju merrni deri në 500MB të ruajtjes dhe 500MB të bandës, që nuk është shumë,
 • nuk mund të fillosh një dyqan online,
 • nuk mund të lidhësh Google Analytics.

Nëse nuk jeni në rregull me këto kufizime, mund të shkoni përpara dhe të zgjidhni atë opsion falas të nënfushës nga pamja e mësipërme. Në këtë fazë, faqja juaj do të jetë online dhe e gatshme të mirëpresë vizitorët. ��

Nëse, nga ana tjetër, këto kufizime janë shumë, do të duhet të përmirësoheni në një nga planet premium. Thjesht klikoni në njërën nga Upgrade butona të dukshëm në pult.

përmirësuar

Zgjidhni një plan çmimi që ju përshtatet më së miri. Ekzistojnë dy lloje të planeve në dispozicion:

 • Këtu janë çmimet nëse doni të filloni një uebfaqe klasike me Wix (asnjë dyqan në internet ose ndonjë gjë që përfshin vizitorët tuaj që paguajnë për ndonjë gjë në faqe):

çmimi wix 1

 • Këtu janë çmimet nëse doni të shisni diçka nga faqja:

çmimi wix 2

Siç mund ta shihni, këtu ka shumë, por nuk keni nevojë të shpenzoni shumë kohë për të marrë një vendim. Konsideroni këtë shabllon të thjeshtuar për zgjedhjen e planit perfekt Wix për faqen tuaj:

 • �� Dëshironi të shisni diçka në faqe? Zgjidh Bazë e biznesit planifikoni për 23 $ / muaj. Ju merrni të gjitha tiparet e tregtisë elektronike që do t’ju nevojiten ndonjëherë.
 • �� Thjesht dëshironi një informacion personal të personalizuar, të biznesit ose faqen e internetit të blogut? Zgjidh i pakufizuar planifikoni për 17 dollarë në muaj.

Pse po ju rekomandojmë cilat janë në thelb planet më të lira? Simple; gjithmonë mund të përmirësoheni në një plan më të shtrenjtë nëse ekzekutoni ndonjë kufizim domethënës.

Shkuarja me secilin nga planet e rekomanduara gjithashtu do t’ju japë mundësinë e një emri të domain falas për vitin e parë. Kur zgjedhni emrin e domain, shkoni për diçka që është lehtë të mbani mend dhe përputhet me biznesin / markën tuaj.

Pasi të keni modernizuar një nga këto plane premium dhe të përfundoni procesin e blerjes, faqja juaj do të jetë zyrtarisht në internet dhe e gatshme për biznes! ����

Done!

Urime! Sapo keni mësuar se si të ndërtoni një faqe interneti funksionale në Wix dhe i keni bërë të gjitha vetë.

Siç mund ta shihni, Wix është jashtëzakonisht i fuqishëm dhe i aftë në fushën e faqeve të internetit DIY. Shtë mjaft e pabesueshme se si këto ditë mund të krijoni një faqe interneti profesionale të gjitha vetë!

Nëse keni ndonjë pyetje, mos hezitoni t’i paraqisni ato në komente.

Për më shumë informacion se si të promovoni dhe rritni faqen tuaj të re, shikoni udhëzuesit tanë të tjerë:

 • 5 mënyra të thjeshta për të rritur trafikun në internet
 • 33 Mënyrat për të Monetarizuar një Uebfaqe
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map