Set de instrumente WordPress în Plesk - un ghid rapid și cuprinzător

WordPress este uimitor de incredibil și aduce mai multe beneficii la care s-ar putea să nu vă așteptați de la un sistem de gestionare a conținutului (CMS). Este foarte ușor să gestionați totul pe WordPress, de la un nou blog la publicarea de știri. Acesta este motivul pentru care este atât de popular pe mai multe canale diferite. În plus, există funcții adăugate pentru orice nișă datorită plugin-urilor și instrumentelor ușor de utilizat.


Când vine vorba de rularea WordPress pe site-ul dvs., vă rămâne câteva opțiuni. Companiile administrate de găzduire precum WP Engine fac lucrurile mai ușoare și instalează WordPress pentru tine. Dar, pentru cei care folosesc găzduire partajată, aveți de multe ori posibilitatea de a alege cPanel, Ubuntu sau Plesk.

Plesk este un panou de control de găzduire web care poate fi instalat atât pe servere Linux cât și pe Windows. Dacă utilizați Media Temple VPS, poate ați văzut anterior. Dar, de asemenea, îl puteți instala singur și îl puteți folosi pentru a gestiona mai ușor instalările WordPress pe propriul server.

Plesk 17 Toolkit WordPress este o extensie pentru Plesk pentru a adăuga o gamă de funcționalități WordPress. Este o opțiune utilă (și ușoară) de a gestiona temele, pluginurile, securitatea, actualizările și multe altele WordPress într-un mod ușor.

Set de instrumente WordPress din Plesk

Plesk este un set de instrumente complet, versatil și sigur pentru WordPress care oferă un singur tablou de bord pentru a gestiona cu ușurință mai multe instanțe WordPress. Cu Plesk este foarte ușor să testați noi pluginuri, funcții și idei de proiectare într-o cutie de nisip înainte de a le publica pe site-ul dvs. live. Pentru aceasta, nu aveți nevoie de pluginuri suplimentare sau de server separat – WordPress Toolkit din Plesk gestionează totul.

Puteți utiliza, de asemenea, Instrumentul WordPress pentru a elimina o parte din complexitatea gestionării site-urilor WordPress. Stabilirea, clonarea, sincronizarea, actualizarea, migrarea și alte sarcini complexe – este ușor de realizat cu un singur clic.

Set de instrumente WordPress din Plesk

Setul de instrumente WordPress oferă o interfață de administrare unică pentru a instala cu ușurință (instalator cu un singur clic), configura și gestiona WordPress. Trebuie să instalați extensia WordPress Toolkit în Plesk și puteți începe să lucrați cu aceasta.

WordPress Toolkit necesită Plesk (desigur), precum și un server PHP versiunea 5.3 sau versiunea superioară. Dacă serverul dvs. utilizează încă o versiune PHP sub aceasta, va trebui să adăugați un handler personalizat PHP. Pentru a activa acest lucru, va trebui să specificați calea către binarul PHP și să schimbați abonamentul cu WordPress Toolkit la gestionatorul personalizat PHP.

Mai mult, WordPress Toolkit este gratuit pentru proprietarii edițiilor Plesk Web Host și Plesk Web Pro. Utilizatorii Plesk Web Admin li se oferă o versiune SE diferită, cu funcții mai puține.

Acum, să ne uităm la modul în care puteți utiliza kitul de instrumente WordPress din Plesk.

Instalare WordPress cu Plesk

Mai întâi trebuie să vă conectați la panoul dvs. Plesk. De aici ar trebui să aveți următoarele opțiuni de instalare disponibile:

  • Site-uri și domenii> WordPress> Instalare
  • Aplicații> WordPress> Instalare
  • Abonament> WordPress> Instalare

Instalați WordPress cu Plesk

Faceți clic pe butonul Site-uri & Domenii și trebuie să vedeți o pictogramă WordPress în partea dreaptă sus a tabloului de bord Plesk. Faceți clic pe butonul Pictograma WordPress și faceți clic pe Instalare buton pentru a instala un WordPress în panoul dvs. Plesk.

Gestionați instalările WordPress

După instalarea cu succes a WordPress cu Plesk (sau importarea unui site prin Site-uri și domenii> WordPress> Import), următorul pas este să accesați tabloul de bord WordPress Toolkit pentru a obține o privire largă asupra site-urilor WordPress care funcționează pe serverul dvs. Din această pagină principală puteți vedea dintr-o privire toate instalațiile dvs..

Puteți trece cu ușurință între cărți, liste sau plăci, după preferințele dvs. vizuale.

Gestionați instalările WordPress în Plesk

De la Informații și instrumente fila cardului veți avea acces la controale și instrumente pentru site-ul dvs. Utilizați comutatoarele pentru a dezactiva rapid indexarea motoarelor de căutare, pentru a activa modul de întreținere și depanare, porniți memoria cache sau restricționați accesul public prin activarea protecției prin parolă.

De asemenea, veți găsi legături rapide pentru sincronizare, clonare, gestionare a fișierelor și copiere de rezervă / restaurare.

Sugestie: Folosiți tasta Clone buton pentru a roti rapid un site de înscenare pentru scopul tău de testare.

Gestionați pluginurile WordPress

Cu instrumentul WordPress Toolkit în Plesk, gestionarea pluginurilor este, de asemenea, ușoară. Puteți instala, activa și elimina toate pluginurile din tabloul de bord.

Gestionați pluginurile WordPress din Plesk

Instalați pluginuri

există două opțiuni pentru instalarea de pluginuri. Adăugați un plugin la un anumit site, accesați: WordPress> fila Plugin-uri pentru un site> Instalare

Sau dacă doriți să instalați un nou plugin pe toate site-urile dvs. WordPress, navigați la varianta mai generală: WordPress> Pluginuri> Instalare

În ambele cazuri, faceți clic pe pictograma de căutare și căutați un plugin. În mod implicit, atunci când instalați un plugin folosind Setul de instrumente WordPress, acesta este activat automat.

Puteți încărca, de asemenea, un plugin pentru terți (cum ar fi unul pe care l-ați cumpărat de pe CodeCanyon sau o nouă extensie de la WooCommerce). Pur și simplu accesați: WordPress> Pluginuri> Încărcare plugin

Apoi selectați fișierul zip de plugin și faceți clic pe Încărcare. Pentru a instala și activa pluginul, accesați: WordPress> Plugin-uri

Faceți clic pentru a instala noul dvs. plugin, apoi selectați site-urile WordPress pe care doriți să le adăugați.

Eliminați pluginurile

Cu toate acestea, puteți selecta orice plugin-uri pe care să le eliminați de pe WordPress, selectând și făcând clic pe pictograma Șterge pentru al elimina din instalarea selectată.

Acum, alegeți instalarea WordPress pe care doriți să o activați și dezactivați orice plugin instalat.

Du-te la Administrare server> WordPress> Plugin-uri filați și selectați pluginul pe care doriți să îl activați sau să îl dezactivați.

Gestionați temele WordPress

Folosind Plesk, este foarte ușor să adăugați, să eliminați, să activați sau să dezactivați orice temă WordPress.

Gestionați temele WordPress din Plesk

Instalați teme

Mergi la WordPress> fila Teme> Instalare pentru a adăuga o nouă temă. Utilizați căutarea pentru a găsi o temă și bifați caseta de selectare a temei pe care doriți să o adăugați.

La fel ca în cazul pluginurilor, puteți adăuga aceeași temă pentru toate instanțele WP sau adăuga o temă specifică unei singure instanțe (sau mai multe). Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți clic pe meniul derulant și apoi să selectați instanțele pe care doriți să le adăugați sau să le eliminați.

Adaugă teme WordPress în Plesk

Mai mult, puteți, de asemenea, să actualizați cu ușurință orice temă din WordPress> Teme tab. Pur și simplu selectați tema pe care doriți să o actualizați pentru instalațiile dvs. (deși recomandăm întotdeauna actualizarea pentru securitate – dacă utilizați o temă WordPress pentru personalizări, nu ar trebui să vă faceți griji).

Securitate WordPress

Puteți efectua o verificare de securitate pentru site-ul dvs. web cu ajutorul instrumentului WordPress Plesk. Veți putea vedea dacă toate / readme.html / fișierele sunt goale. De asemenea, puteți schimba cu ușurință setările de securitate și puteți vizualiza starea de securitate. Pentru asta, trebuie să accesați coloana S din secțiune Site-uri & Domeniu> WordPress.

Plesk WordPress Security

Faceți clic pe linkul „Verificați securitatea” pentru a vedea starea tuturor instalațiilor dvs. WordPress. Bifați casetele de selectare cu îmbunătățirea securității pe care doriți să o efectuați, apoi faceți clic pe butonul securizat.

Verificare de securitate WordPress Plesk

Astfel puteți reduce drastic șansele ca cineva să intre în site-ul dvs., asigurând securitatea la cel mai înalt nivel a site-ului WordPress.

Backup & Restore

Alături de securitatea generală a site-ului WordPress, WordPress Toolkit din Plesk poate fi utilizat și pentru a face backup pentru site-ul dvs..

Plesk Toolkit pentru WordPress facilitează crearea de copii de rezervă programate pentru site-ul dvs. web. Urmați pașii pentru a vă asigura că aveți date actualizate pentru a restabili locul de unde puteți lua backup atunci când este nevoie:

  • Mai întâi conectați-vă la tabloul de bord Plesk
  • Faceți clic pe Domenii
  • Apoi faceți clic pe Gestionare domeniu sau Gestionare găzduire
  • Acum faceți clic pe site-uri și domenii
  • Faceți clic pe Backup Manager
  • Faceți clic pe Setări de rezervă programate

Plesk Backup Manager

Aici puteți alege opțiunile din Setările de rezervă, care includ adăugarea unui prefix la numele dvs. de rezervă, selectați o copie de rezervă multivolume, locația de stocare a copiei de rezervă și setarea unei limite la backup (numărul de copii ale copiei de rezervă) pe serverul dvs. Puteți chiar să setați o alertă de notificare.

Dacă mergeți la Programa secțiune, puteți, de asemenea, să activați și să automatizați sarcina de rezervă. Alegeți o frecvență de rezervă pentru site-ul dvs. web au copii de rezervă obișnuite pentru site. Trebuie doar să selectați ora pentru a începe procesul de rezervă și a salva.

Editați Setări globale

În cele din urmă, în Setari globale zona în care puteți configura pagina de întreținere și prefixul implicit al subdomeniului pentru clonare, ceea ce vă va permite să modificați adresa URL a site-ului de înregistrare.

Setări globale Plesk

Concluzie

Gestionarea manuală a site-urilor WordPress poate fi destul de complexă. Un panou de control puternic, cum ar fi Plesk, îl face mai ușor, iar cu Setul de instrumente WordPress din Plesk puteți gestiona toate site-urile dvs. dintr-un singur tablou de bord.

Dacă sunteți o agenție care găzduiește mai multe site-uri de clienți sau un scriitor avid, cu un blog în fiecare nișă, atunci Setul de instrumente WordPress din Plesk este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a vă gestiona toate site-urile. Lucrați mai inteligent nu mai greu și gestionați-vă site-urile WordPress în mod eficient fără niciun fel de supărare.

Ce părere aveți despre Toolkit-ul WordPress din Plesk? Sau aveți întrebări despre începerea acestuia? Lasă-ne un comentariu mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me