Scrierea unui plugin WordPress simplu, tutorial pentru începători

În limbajul profanului, un plugin WordPress este un program simplu care vă ajută să personalizați și să îmbunătățiți site-ul dvs. WordPress, fără a fi necesar să editați programarea de bază. Când stăpânești Dezvoltare plugin WordPress, veți putea adăuga toate funcțiile de funcționalitate blogului dvs. WordPress în cel mai scurt timp. Dar înainte de a deveni profesionist, trebuie să înveți frânghiile.


Un plugin WordPress este un program sau un set de una sau mai multe funcții, scrise în limbajul de script PHP, care adaugă un set specific de funcții sau servicii la blogul WordPress, care poate fi integrat perfect cu weblog-ul folosind puncte de acces și metode. furnizat de interfața de aplicații pentru plugin-uri WordPress (API). – Scrierea unui plugin, WordPress Codex

În postarea de astăzi, vă vom ghida în procesul de creare a primului dvs. plugin WordPress. Vom păstra tutorialul simplu pentru a întâmpina pentru prima dată un dezvoltator despre care nu avem prea multe cunoștințe PHP (limbajul de script din spatele WordPress).

Cu toate acestea, înainte de a trece la codarea efectivă, vom analiza câteva lucruri pe care ar trebui să le înțelegi despre dezvoltarea plugin-urilor WordPress.

Bazele de știut înainte de a crea un plugin WordPress

În această secțiune, vom dezvălui primii pași trebuie să urmați atunci când creați un plugin WordPress. În plus, vom menționa toate diferitele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pe măsură ce îți scrii pluginul. Grozav. Să începem cu elementele de bază.

Cum se numește un plugin WordPress

Înainte de orice, trebuie să veniți cu un nume unic pentru pluginul dvs. WordPress. Unul dintre cele mai bune moduri de a determina un nume favorabil este să te gândești la ce va face pluginul tău. Așadar, de exemplu, dacă pluginul dvs. va ajuta oamenii să partajeze conținut prin intermediul rețelelor de socializare, puteți include expresia „partajare social media” în nume. Un alt lucru, numele plugin-urilor pot fi mai multe cuvinte, deci nu creează creativitatea.

Numele pluginului trebuie să fie unic pentru a evita conflictele cu alte pluginuri. Pentru a vă asigura că numele dvs. este unic, puteți efectua o căutare Google pe acest nume. În plus, puteți căuta în diverse directoare de plugin, inclusiv în Depozit de pluginuri WordPress.

Pentru a denumi orice plugin, trebuie să creăm cel puțin un fișier plugin (fișierul principal PHP), care ne introduce în secțiunea următoare.

Cum se creează fișiere cu plugin-uri

Un plugin poate fi format dintr-un singur fișier PHP sau mai multe fișiere, în funcție de ceea ce este proiectat să facă. Fișierul cel mai important este principalul Fișier PHP, care este echivalentul index.php și index.html în temele WordPress și respectiv în desenele HTML.

Este recomandat ca dezvoltatorii WordPress să numească fișierul principal de plugin după convenție, prin convenție. De exemplu, fișierul principal de plugin pentru un plugin numit plugin WP Renym ar fi wp-renym.php. Dacă adăugați un separator în numele dvs., folosiți numai cratime (-) între cuvinte, spre deosebire de cifre subliniere (_).

După cum am menționat mai sus, un plugin poate fi format dintr-un singur sau mai multe fișiere (imagini, JavaScript, limbă, fișiere CSS etc). În orice caz, fișierele dvs. de plugin trebuie să trăiască într-un singur director. Deci pentru un plugin numit WP Renym wp-renym.php fișierul ar fi plasat într-un wp-renym pliant. În directorul pluginului principal pot fi adăugate sub foldere suplimentare pentru a conține și organiza alte fișiere.

După ce ați stabilit tot codul pentru un plugin, apoi comprimați folderul principal într-un fișier zip (în acest caz ar fi arhiva wp-renym.zip) pentru a fi încărcat și instalat pe un site WordPress.

Adăugarea unui antet de fișier în fișierul principal PHP

La denumirea pluginului dvs. ar trebui să adăugați alte detalii, cum ar fi descrierea, versiunea, licența, numele autorului – practic tot ce va apărea sub și alături de pluginul dvs. în Ecran de pluginuri WordPress – antetul pluginului. Pentru aceasta, trebuie să utilizați un Antetul informațiilor despre plugin-uri standard în partea de sus a fișierului principal PHP. Așa arată un antet tipic:


/ *
Nume plugin: numele pluginului dvs.
Plugin URI: http: // link către pagina dvs. de start a pluginului
Descriere: Descrieți despre ce este vorba despre pluginul dvs. în câteva propoziții scurte
Versiune: 1.0
Autor: numele tău (da! Aici vine faima ...)
Autor URI: http: // link către site-ul dvs. web
Licență: GPL2 etc
URI de licență: http: // link către licența dvs. de plugin
* /

Fiecare parametru din antetul de mai sus este explicativ, astfel încât nu voi intra în detalii. Doar asigurați-vă că includeți cele relevante http: // sau https: // atunci când scrieți URI-urile dvs. de plugin și autor sau link-urile nu vor funcționa.

Urmați antetul cu următoarele informații despre licență dacă veți utiliza un Licență GPL2 sau o licență compatibil cu GPL2:

/ * Copyright YEAR PLUGIN_AUTHOR_NAME (e-mail: adresa dvs. de e-mail)
(Plugin Name) este un software gratuit: îl puteți redistribui și / sau modifica
aceasta în condițiile Licenței publice generale GNU publicate de
Free Software Foundation, fie versiunea 2 a Licenței, fie
orice versiune ulterioară.

(Nume plugin) este distribuit în speranța că va fi util,
dar FARA NICIUN GARANȚIE; fără nici măcar garanția implicită de
COMERCIABILITATE sau FITNESS PENTRU UN SCOP PARTICULAR. Vezi
Licență publică generală GNU pentru mai multe detalii.

Ar fi trebuit să primiți o copie a Licenței publice generale GNU
împreună cu (numele pluginului). Dacă nu, consultați (http: // link către licența dvs. de plugin).
* /

Sfera acestui tutorial nu ne permite să depășim acești pași de bază. Va trebui să verificați scrierea unui plugin ghidați codul pentru a afla mai multe despre cârligele plugin-urilor WordPress, etichetele șabloanelor, salvarea datelor pluginului în bazele de date, mecanismul opțiunilor pluginului și actualizarea pluginului, printre altele. Codexul include și un masiv Resurse plugin colectie care este plină de ghiduri video, subiecte avansate și multe altele.

Acum că am acoperit elementele de bază, să scriem un simplu plugin WordPress care va îndeplini două funcții de bază (dar nuante):

 • Înlocuiți cuvintele din conținutul dvs. cu alegerea proprie a cuvintelor
 • Adăugați o notă „Vă mulțumim pentru citirea acestui tutorial …” la sfârșitul fiecărei postări de pe blog.

Cum să scrii un plugin WordPress simplu – WP Renym

În această secțiune, vom scrie cod pentru pluginul WP Renym despre care am menționat de-a lungul timpului.

De ce ai nevoie:

Denumirea pluginului nostru

În primul rând, am verificat depozitul de pluginuri WordPress și am făcut o căutare Google pe numele nostru; WP Renym a fost gratuit. Alegerea mea inițială a fost WP Rename, dar a fost deja luată.

Treceți mai departe … Deschideți un nou fișier în editorul de coduri și adăugați următorul cod în partea de sus după deschiderea pluginului cu :

/ *
Nume plugin: WP Renym
Plugin URI: http: // link către pagina dvs. de start a pluginului
Descriere: Acest plugin înlocuiește cuvintele cu propria alegere a cuvintelor.
Versiune: 1.0
Autor: Freddy Muriuki
Autor URI: http: // link către site-ul dvs. web
Licență: GPL2 etc
URI de licență: https: // link către licența de plugin

ANUL DE Copyright PLUGIN_AUTHOR_NAME (e-mail: adresa dvs. de e-mail)
(Plugin Name) este un software gratuit: îl puteți redistribui și / sau modifica
aceasta în condițiile Licenței publice generale GNU publicate de
Free Software Foundation, fie versiunea 2 a Licenței, fie
orice versiune ulterioară.

(Nume plugin) este distribuit în speranța că va fi util,
dar FARA NICIUN GARANȚIE; fără nici măcar garanția implicită de
COMERCIABILITATE sau FITNESS PENTRU UN SCOP PARTICULAR. Vezi
Licență publică generală GNU pentru mai multe detalii.

Ar fi trebuit să primiți o copie a Licenței publice generale GNU
împreună cu (numele pluginului). Dacă nu, consultați (http: // link către licența dvs. de plugin).
* /

Salvați fișierul ca wp-renym.php în folderul wp-renym. Dacă nu aveți deja dosarul, creați-l. wp-renym.php va fi fișierul dvs. principal PHP.

Adăugarea funcțiilor

Acum, pentru a adăuga funcțiile reale la plugin. Chiar sub codul de mai sus, adăugați următoarea funcție pentru a corecta erorile greșite wordpress la WordPress:

function renym_wordpress_typo_fix ($ text) {
return str_replace ('wordpress', 'WordPress', $ text);
}
add_filter ('the_content', 'renym_wordpress_typo_fix');

renym_wordpress_typo_fix este numele unic pe care ni l-am dat funcția noastră. Când adăugați funcții noi nu le începeți niciodată wp_ – acest lucru pentru a preveni eventualele incompatibilități viitoare cu funcțiile de cod WordPress care toate folosesc prefixul wp_.

Funcția noastră PHP ia ($ text) ca argument și returnează primul șir „wordpress” înlocuit cu al doilea șir „WordPress”.

Am adăugat un filtru (add_filter) la pluginul nostru pentru a spune funcția noastră ( renym_wordpress_typo_fix ) pentru a lucra la textul pe care l-am ales, care este în acest caz întregul conținut al postării (the_content).

Pentru a înlocui mai mult de un cuvânt (poate doriți să editați mai multe cuvinte pe blogul dvs. sau să utilizați pluginul ca simplu filtru de profanitate), înlocuiți codul de mai sus cu următorul cod:

function renym_content_replace (conținut $) {
$ search = array ('wordpress', 'capr', 'Easter', '70', 'senzational');
$ replace = array ('WordPress', 'cafea', 'Sărbători de Paște', 'șaptezeci', 'extraordinare');
return str_replace ($ căutare, $ înlocuire, $ conținut);
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_replace');

În codul nostru de mai sus, am selectat deja cuvintele care trebuie înlocuite, de ex. wordpress, capră, Paște etc. Am selectat, de asemenea, cuvintele de înlocuire, de ex. WordPress, cafea, sărbători de Paște etc. Sperăm că codul este oarecum explicativ:

 • renym_content_replace funcția ia ($ conținut) ca argument, înlocuiește toate cuvintele conținute în tabloul de căutare $ și returnează cuvintele acum modificate în WordPress.
 • $ căutare conține toate cuvintele care trebuie înlocuite
 • $ înlocuire conține cuvintele de înlocuire
 • str_replace face ceea ce face cel mai bine, înlocuind cuvintele cu cele noi

Rețineți cum adăugăm prefixul renym la fiecare funcție. Acest lucru previne conflictele cu alte plugin-uri care ar putea fi instalate. Ar trebui să aveți obiceiul de a adăuga prefixe la funcțiile dvs. fie că dezvoltați pluginuri, teme sau widget-uri.

Dacă ați finalizat pașii de mai sus, pluginul dvs. poate înlocui în mod eficient toate cuvintele selectate. Acum adăugăm nota „Vă mulțumim pentru citirea acestui tutorial …” care va apărea în partea de jos a fiecărei postări. Adăugați următorul cod la fișierul principal de plugin ( renym_content_replace ) înainte de pachetul de închidere PHP ( ?> ) Care vine în ultima linie:

function renym_content_footer_note (conținut $) {
$ continut. = '
Vă mulțumim pentru citirea acestui tutorial. Poate data viitoare te voi lasa sa imi cumperi o cafea! Pentru mai multe tutoriale WordPress vizitați Blogul nostru
„; returna $ continut; } add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

Salvați modificările. renym_content_footer_note funcția adaugă marcajul HTML la parametrul conținut $ și returnează noua valoare WordPress. De asemenea, am adăugat o clasă de subsol la textul nostru, astfel încât să poată fi stilat mai târziu.

Am inclus un filtru (add_filter) care ne indică funcția noastră de a opera pe textul pe care l-am ales, care este conținutul postat așa cum este reprezentat de the_content.

Compresează-ți dosarul

În acest moment, finalul tău wp-renym.php fișierul ar trebui să arate astfel:

Vă mulțumim pentru citirea acestui tutorial. Poate data viitoare te voi lasa sa imi cumperi o cafea! Pentru mai multe tutoriale WordPress vizitați Blogul nostru„;
returna $ continut;
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

?>

Salvați toate modificările. Compresează folderul WP Renym într-un wp-renym.zip arhiva (pe un Mac este la fel de ușor ca clic dreapta, comprimare fișier – iar pe PC cred că este foarte similară). Asigurați-vă că fișierul dvs. salvează ca o extensie .ZIP sau pluginul nu se va instala.

Utilizați pluginul

Încărcați și activați noul dvs. plugin WP Renym prin intermediul Ecran de pluginuri WordPress. Felicitări pentru că ai scris primul tău plugin!

Instalați pluginul Renym WordPress

Resurse

Pentru a afla mai multe despre dezvoltarea pluginului WordPress, consultați următoarele resurse:

Concluzie

Sper că acest tutorial v-a indicat în direcția corectă în ceea ce privește pluginurile de înțelegere. Această postare ar trebui să servească ca un pas important pentru dezvoltarea de plugin-uri WordPress complexe, care fac orice veți face. Nu vă opriți aici, consultați resursele pe care le-am recomandat mai sus pentru a vă îmbunătăți cunoștințele despre dezvoltarea pluginului WordPress.

Dacă ați găsit acest tutorial util sau dacă aveți altceva de adăugat, ne-ar plăcea să știm. Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos. Ne vedem în jurul valorii de ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map