Pro și contra site-ului WordPress Multisite – Cum se instalează mai multe site-uri cu Xampp local

Multisite WordPress: Pro, contra și instalare

Dacă gestionați mai multe site-uri WordPress, cu siguranță trebuie să fi simțit nevoia să le puteți gestiona pe toate dintr-un singur tablou de bord. WordPress are o soluție – o instalare multisolată. Ce înseamnă asta este că instalați WordPress doar o singură dată și creați și gestionați mai multe site-uri individuale pe această singură instalare WordPress, toate dintr-un singur administrator. Trebuie să nu căutați mai departe de WordPress.com pentru un exemplu de site multiplu.


Controlul exercitat de administratorul site-ului asupra site-urilor individuale este tăiat, iar Administratorul de rețea sau Super Administrator devine tot puternic, cu puteri imperative asupra administratorilor site-urilor individuale. Plugin-urile și temele nu pot fi instalate sau modificate de administratorii site-ului și numai Super Administratorul poate face acest lucru.

Când nu folosiți un site multiplu

Site-urile dintr-un site multifuncțional funcționează ca unități separate, care nu se suprapun prea mult. Așadar, dacă tot ce doriți este o colecție de site-uri care distribuie date și utilizatori, atunci un site multifuncțional nu este pentru dvs. Dacă singura dvs. cerință este ca paginile dvs. web să arate diferit, acest lucru poate fi realizat folosind un plugin care comută între teme. Dacă este doar să aveți diferite niveluri de acces pentru diferiți utilizatori, puteți restricționa capabilitățile, conecta URL-urile sau puteți comuta utilizatori și meniuri pur și simplu utilizând pluginuri.

De asemenea, ar trebui să omiteți mai multe site-uri dacă administratorii site-ului doresc să poată adăuga teme și pluginuri în mod liber sau dacă nu doresc să partajeze spațiu sau bază de date server. Același lucru ar fi cazul în cazul în care doresc să meargă cu diferiți furnizori de servicii de hosting.

Când Pentru a utiliza un site multiplu

Un site multiplu este cel mai avantajos pentru orice organizație care are o configurație ierarhică, cum ar fi Guvernul și diversele sale aripi, universități și departamente ale acestora sau o rețea de bloguri care sunt legate într-un fel. Multisites este mai potrivit pentru site-urile care operează cu un grad ridicat de independență în propria lor zonă de operare și împărtășesc unele resurse comune.

Astfel, multisolul este o geantă mixtă, care are atât avantaje, cât și contra, iar necesitatea unui site multizual trebuie evaluată de la caz la caz.

Profesionistii

 • Puteți gestiona orice număr de site-uri individuale dintr-un singur tablou de bord care arată așa.

1

 • Administratorii de site-uri individuale au libertatea de a-și gestiona site-urile, sub rezerva unor limitări.
 • Temele și pluginurile trebuie instalate o singură dată și apoi activate pe întreaga rețea. Ditto pentru actualizare. Aceasta nu numai că se traduce printr-o mai bună gestionare, ci și pentru o utilizare mai eficientă a spațiului serverului.
 • Utilizatorii își pot crea propriile bloguri în rețeaua dvs. și le pot gestiona. Dacă doriți să rămână privat, puteți restricționa accesul utilizatorilor.
 • Puteți monetiza rețeaua oferind servicii de găzduire către alții. Dacă sunteți pe hosting comun, acest lucru poate un pic dificil. Aceste bloguri vor avea propriile lor tabele în baza de date. Nu au propriile lor directoare pe serverul dvs., dar când vine vorba de încărcări media în rețea, au propriile lor directoare. Întrucât structura fișierului este gestionată de WordPress, nu trebuie să vă faceți probleme.

Contra

 • Nu toate pluginurile vor funcționa pe un site multiplu. Va trebui să verificați dacă pluginurile sunt compatibile cu mai multe site-uri înainte de a le instala.
 • Site-urile individuale nu pot adăuga sau șterge teme și plugin-uri. Dacă sunt prezenți în rețea, pot fi activate și dezactivate.
 • Dacă site-ul sau serverul dvs. se confruntă cu perioade de oprire, acest lucru va afecta toate site-urile din rețea.
 • Orice vârf al traficului către oricare site din rețea poate afecta viteza tuturor celorlalte site-uri din rețea. Poate un pic pentru un începător să se ocupe.
 • Nu toate planurile de găzduire acceptă mai multe site-uri. Nevoile de găzduire vor crește pentru un site multiplu. Dacă plănuiți pe câteva site-uri care sunt mai multe în natura site-urilor de testare, găzduirea partajată poate fi de fapt suficientă. Dar dacă doriți să adăugați un număr foarte mare de site-uri, în special site-uri cu trafic ridicat, veți constata că trebuie să vă actualizați nevoile de găzduire. Vă recomandăm cu încredere WP Engine și Flywheel – ambele încep de la aproximativ 30 de dolari pe lună pentru asistență multisite.

WordPress Multisite este o caracteristică simplă și puternică, dar înainte de a o instala, asigurați-vă că este soluția potrivită pentru dvs. Separarea unui site de multisite la un moment ulterior sau migrarea site-ului multisolant, poate prea complex pentru a te descurca fără ajutor profesional.

Dacă vă gândiți la mai multe site-uri doar pentru ușurința administrării mai multor site-uri WordPress de pe un singur ecran, poate ar trebui să luați în considerare și serviciile gestionate cu un furnizor de servicii precum ManageWP. Acesta este un serviciu plătit care aduce alte avantaje precum securitate, copii de rezervă și clonare.

Instalarea multisitei

Pentru a putea, trebuie să fii administrator și să ai acces la sistemul de fișiere al serverului tău creați un site multiplu. Trebuie să aveți privilegiile pentru a edita fișiere și a crea un director. Există toate posibilitățile ca, chiar dacă nu sunteți confortabil cu codul, veți configura un site multiplu fără să întâlniți accesorii. Însă cunoașterea PHP, CSS, HTML și managementul serverului va veni la îndemână dacă trebuie să rezolvați probleme.

Înainte de a începe, decideți dacă doriți să adăugați site-uri ca subdomenii sau sub-foldere. Acest lucru nu poate fi schimbat mai târziu, așa că faceți alegerea cu atenție. În termeni URL, acest lucru înseamnă,

 • Alocarea subdomeniilor diferite pentru fiecare site: site1.multisite.com, site2.multisite.com
 • Alocarea căilor diferite pentru fiecare site: multisite.com/site1, multisite.com/site2

Puteți, de asemenea, să alocați domenii precum multisite1.com, multisite2.com, dar acest lucru necesită utilizarea pluginului și unele cunoștințe tehnice.

Deci, cum instalați un site multiplu? Voi parcurge pașii aici demonstrând instalarea cu un XAMPP local.

1. Activarea funcției Multisite.

 • Primul pas în instalarea unui site multiplu este instalarea WordPress în mod normal. Găsiți fișierul wp-config în WordPress și deschideți-l.
 • Găsiți expresia „/ * Asta e tot, opriți editarea! Blogging fericit * / ”Aproape de sfârșitul fișierului. Chiar deasupra acestei fraze, adăugați următoarea bucată de cod:
  define ('WP_ALLOW_MULTISITE', adevarat);
 • Salvați fișierul și reîncărcați-l înapoi pe server.
 • Acum, veți găsi un nou element „Configurare rețea” adăugat la Instrumente de pe tabloul de bord.

2. Configurarea subdomeniilor și a subdirectoarelor.

 • Continuați la Instrumente> Configurare rețea și alegeți între subdomenii și subdirectoare.
 • Dacă configurați o rețea bazată pe sub-domenii, trebuie să vă adresați furnizorului de servicii de hosting, deoarece nu mulți dintre ei permit această facilitate. Acestea vor trebui să configureze DNS pentru cardul dvs. pentru site-ul dvs. Subdirectoarele nu au nevoie de astfel de permisiuni. După ce ați făcut alegerea, faceți clic pe Instalare.

2

 • Pe măsură ce am folosit un server local găzduit pentru a instala WordPress, alegerea mea a fost limitată la Subdirectoare (pentru un server găzduit, opțiunea Sub-domeniu va fi, de asemenea, oferită)
 • Dacă doriți să convertiți o instalare WordPress existentă într-un site multizual, opțiunea subdirectorului nu vă este deschisă. Puteți crea o rețea doar cu subdomenii.
 • Câteva linii de cod vor fi generate pentru a fi introduse în fișierul wp-config.php și în fișierul .htacess..

3

 • Introduceți codul conform instrucțiunilor și salvați fișierele, iar WordPress Multisite va fi instalat cu succes. Pentru a accesa Tabloul de bord al rețelei de administrare, va trebui să vă autentificați din nou.

3. Crearea sau adăugarea de site-uri

Când atingeți această etapă, site-ul dvs. WordPress este mult ca orice site normal. Pentru a-l transforma într-un multisit cu adevărat funcțional, va trebui să creați și să adăugați site-uri noi. Iată cum faci asta,
În Dashboard Network faceți clic pe Site-urile mele> Administrator de rețea> Site-uri> Adăugare nou

4
Completați detaliile precum Adresă site, Titlu, e-mail și faceți clic pe Adăugare nou.
Se va crea un site nou.
Puteți adăuga câte site-uri doriți și puteți vedea lista de site-uri făcând clic pe Toate site-urile

5

4. Activarea temelor

Puteți instala și activa teme într-un site multizual în două moduri – instalați-l în administratorul de rețea și activați-l pentru întreaga rețea sau instalați-l în Administratorul de rețea și puteți activa prin editarea în cadrul acelui site. Pentru a activa tema în prima metodă, găsiți teme în tabloul de bord de rețea și faceți clic pe Adăugare nouă. După instalarea temei, faceți clic pe Activare rețea. Acum tema va fi disponibilă instantaneu pentru întreaga rețea.

Pentru a activa temele după a doua metodă, în Administratorul de rețea, faceți clic mai întâi pe Site-uri și apoi pe site-ul pe care doriți să activați tema. Apoi apasa Editare> Teme și găsiți tema pe care doriți să o activați. Faceți clic pe Activare sub această temă. Acum, la deschiderea filei Teme din administratorul site-ului respectiv, veți vedea tema pe care ați adăugat-o. Site-ul poate alege apoi să activeze tema.

5. Activarea pluginurilor

Ca o etapă finală, va trebui să instalați și să activați pluginuri pentru multisol. Pentru aceasta, descărcați și instalați pluginul la fel cum ați face în mod normal. Dacă doriți să activați pluginul pentru întregul site web, faceți clic pe Activare rețea și pluginul va fi activat pe toate site-urile..

Dacă doriți ca pluginul să fie activ doar pe un singur site, descărcați și instalați pluginul în Administratorul de rețea. Apoi vizitați site-ul ca administrator al site-ului și activați pluginul pe site-ul individual.

A concluziona

Așadar, evaluați-vă nevoile și, dacă este necesar, nu ezitați să instalați un site multiplu. Deși instalarea multisitei este destul de ușoară, există complexități implicate în management. De asemenea, migrarea unui site multisol sau separarea unui singur site de un site multiplu poate fi puțin descurajantă. Regula degetul mare aici este Procedați cu prudență.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map