1. 1. Acum citesc: Introducere în personalizatorul de temă WordPress
 2. 2. Interacționând cu personalizatorul de temă WordPress
 3. 3. Boilerplate de personalizare a temei WordPress
 4. 4. Extinderea boilerplatei cu tema WordPress
 5. 5. Tema Customizer Boilerplate – Opțiuni condiționale, Teme pentru copii și plugin-uri

Un lucru care mi-a plăcut întotdeauna despre paginile cu setări tematice a fost cât de diferit ar avea. Imaginați-vă că fiecare producător de mașini încearcă să adauge propria atingere, având o poziționare unică a roților și veți vedea de ce este un lucru rău pentru editorii WordPress.


Din fericire, de la 3.4 și datorită API-ul personalizator de temă nu avem nevoie deloc de pagini de setări.

Blogul în cauză este Galerie Opțiuni Tema, vitrina cu „cele mai bune (și cele mai grave) ecrane cu opțiuni tematice din oraș”. Cel mai rău, dar cred că asta l-a făcut popular. Potrivit lui Konstantin, personalizatorul de temă îl va face să fie învechit.

De-a lungul acestei serii de post, vom arunca o privire asupra avantajelor utilizării personalizatorului de teme pe paginile cu setări „vechi”, vom parcurge modul în care funcționează personalizatorul temelor, vom vedea cum îl puteți extinde și în final vom crea un cazan de personalizare a temei care poate fi utilizat cu orice temă WordPress..

Beneficiile personalizării de temă

Acum, nu spun că paginile cu setări tematice sunt (au fost?) Toate proaste – dacă sunt făcute corect, se simt ca o extensie naturală a tabloului de bord WordPress – doar că acum există ceva mai bun. Ceea ce face Customizer, în comparație cu o pagină de setări, ușurează procesul de configurare a temei prin scoaterea orbului de pe capul utilizatorului.

Dacă nu l-ai văzut niciodată în acțiune, acest videoclip de Otto este obligatoriu să urmărești:

Deci, ce este exact Tema Customizer? Conform Codex:

Ecranul de personalizare a temei (adică „Personalizatorul temei”) permite administratorilor site-ului să modifice setările unei teme și să vadă o previzualizare a acestor modificări în timp real.

Personalizatorul temelor într-o casă de nucă

Personalizator de temă are trei componente principale – secțiuni, setări și comenzi. Dacă personalizatorul temei ar fi o casă, camera de zi ar fi una dintre secțiuni, fiecare lumină din ea ar fi o setare și fiecare lumină ar comuta un control. Este atat de simplu.

Pentru a interacționa cu personalizatorul temelor, trebuie să vă conectați la acțiunea customize_register. Făcând asta, veți încărca $ wp_customize obiect, o instanță de WP_Customize_Manager clasă care face toată ridicarea grea. Mai multe despre asta în partea 2 a acestei serii.

Este deja acolo

Dacă nu doriți să interacționați cu personalizatorul temelor și trebuie doar să îl lăsați să facă asta în tema dvs., devine și mai ușor. Când creați o temă de la zero, personalizatorul temei va fi deja acolo, arătând secțiunile sale încorporate. De fapt, acesta este cât de departe index.php și un style.css fără linii de antet pentru comentarii vă vor obține:

Personalizatorul temei într-o temă goală

Personalizatorul temei într-o temă goală

Sigur, nu există nimic de previzualizat în acea captură de ecran, deoarece index.php nu face nimic, dar acesta este ideea – dacă ești un dezvoltator de teme, Personalizatorul temelor țipă doar „ori de câte ori ești gata!” deci nici un motiv să nu-l folosești în tema WordPress.

Există mai multe secțiuni implicite, dar se afișează numai dacă tema dvs. le acceptă, iată lista completă a secțiunilor încorporate:

 • Titlul site-ului și eticheta
 • culori *
 • Imagine antet *
 • Imagine de fundal*
 • Navigare*
 • Pagina frontală statică

Secțiunile marcate (*) vor apărea numai dacă tema dvs. acceptă funcțiile respective, dacă doriți să apară secțiunea Imagine antet, tot ce aveți nevoie este add_theme_support („antet personalizat”) undeva în fișierul dvs. funcții.php.

Controale existente

Cu toate aceste secțiuni încorporate, trebuie să existe unele controale existente (întrerupătoare de lumină, vă amintiți?) Pentru a le completa. Iată ce vă oferă WordPress, din cutie:

 • Câmpul text
 • Caseta de bifat
 • Radio
 • Selectați
 • Selector de culoare
 • Fișier încărcat
 • Încărcare de imagini
 • Imagine de fundal
 • Imaginea antetului

Probabil suficient de bun pentru majoritatea temelor, dar dacă tema dvs. este specială (permiteți-mi să ghicesc, nu?) Și are nevoie de unele controale personalizate, puteți face și asta. Crearea controalelor personalizate este unul dintre aspectele pe care le vom acoperi în această serie, deci rămâneți în acord.

Asta este tot pentru acum

WordPress are în prezent șaisprezece API-uri (încercați să le numiți pe toate!) și dacă îi judecați după cât de ușor de utilizat sunt și cât de ușor este să săriți și să începeți să le folosiți, nu se apropie de API-ul de personalizare a temei..

Ai făcut deja utilizatorilor tăi o favoare și ai trecut de la paginile de setări la Tema Personalizator? Dacă nu, mi-ar plăcea să aud de ce și dacă aveți, ce părere aveți despre asta până acum?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me