1. 1. Acum citesc: Introducere în Google AMP pentru WordPress
 2. 2. Cum să configurați AMP în WordPress

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) este o tehnologie nouă, perturbatoare, concepută pentru a face web-ul mai prietenos pe mobil, semnificativ mai rapid și mai fiabil. Această serie de posturi este dedicată explorării Google AMP și modalității de configurare în WordPress.


Iată o listă de lucruri pe care le vom aborda în această serie de postări:

 • În primul rând, vom efectua o actualizare rapidă asupra tendințelor actuale ale web-ului mobil – justificând nevoia de AMP
 • Vom lua o altă imagine de ansamblu despre impactul vitezei paginii asupra afacerilor noastre și vom vedea cum poate ajuta AMP
 • În continuare, vom afla ce este AMP, vom vedea câteva exemple din viața reală a ceea ce se poate face.
 • Asta ar marca sfârșitul acestui articol. În articolul următor, vom învăța cum să configurați AMP pentru WordPress

Sa incepem.

Google AMP

Înainte de a săpa în informațiile despre AMP, puteți urma împreună cu WPCrafter ghid video care se leagă de postarea noastră.

In conformitate cu 2015 Tendințe Internet Raport publicat de firma de consultanță KPCB, adultul mediu a petrecut 5,6 ore pe zi pe internet în 2015. Din totalul respectiv, 2,8 ore au fost petrecute pe un dispozitiv mobil. Aceasta este o creștere semnificativă începând cu 2010, când o medie de doar 0,4 ore pe zi au fost petrecute pe internet prin intermediul dispozitivului mobil.

medie de zi cu zi-internet de utilizare-by-dispozitiv

Sursa: Ezoic

Utilizarea medie a internetului mobil a crescut cu 600% între 2010 și 2015

emailuri-deschis-cu-dispozitiv

Sursa: Ezoic

Un studiu publicat în Raport de preferință pentru consumatori din SUA a găsit că peste două treimi din e-mailurile au fost deschise pe un dispozitiv mobil, 52% fiind deschis pe un smartphone și 16% deschis pe o tabletă.

digitale-media-utilizare-time

Sursa: Ezoic

A Raportul 2015 pentru aplicații mobile din S.U.A. publicat de comScore găsit Creșterea cu 90% a timpului total petrecut pe dispozitivele mobile de către adulții americani între 2015 și 2013. Același raport a mai afirmat că aplicațiile mobile reprezintă 54% din timpul total petrecut consumând media digitală, iar browserele mobile reprezintă încă 8% din timpul total.

În total, 62% din timpul de utilizare a mediilor digitale este cheltuit pe un dispozitiv mobil.

Deci da, o strategie mobilă este prima foarte important. Acum să vorbim puțin despre viteză.

Timpurile de încărcare contează – contează foarte mult. Este unul dintre factorii critici care pot avea impact asupra altor factori importanți, precum veniturile, rata de respingere, timpul pe site, clasamentul de căutare și performanța pe aproape toate celelalte canale de marketing digital..

Deoarece veniturile reprezintă obiectivul final al oricărei afaceri sau site-uri web, iată un fapt interesant dintr-un studiu de cercetare din 2014 „Viteza site-ului afectează veniturile tuturor”, realizat de firma de marketing digital Protent. Punctul culminant al studiului a fost că paginile mai rapide câștigă mult mai mulți bani.

site-viteză

Sursa: Protent

Afișarea dolarului pe pagină (numim DPPV) crește cu 20% la reducerea timpului de încărcare de la 8 la 5 secunde (reducere de 37,5%).

Dar câștigul real vine atunci când timpul de încărcare a paginii este sub o secundă sau mai puțin. Trecând de la două la o secundă, timpul de încărcare duce la 2x impuls in dolarul pe vizionări de pagină.

Nu numai venitul, viteza site-ului afectează de asemenea performanță de partajare socială. Băieții de la Protent au efectuat un experiment nu atât de exhaustiv în care au trimis 100 de clicuri plătite (de pe Facebook Ads) pe două pagini.

Pagina A s-a încărcat în 2 secunde și Pagina B încărcate în 4 secunde. Ghici ce? Pagina A a obținut 10 acțiuni, în timp ce Pagina B a obținut doar două acțiuni. Deși dimensiunea eșantionului a fost prea mică pentru a valida ipoteza, dar spune o poveste semnificativă!

Asistând la creșterea explozivă a pieței de internet mobil, cererea pentru acces rapid la internet, tehnologii web mai bune în ceea ce privește viteza, accesibilitatea și fiabilitatea au devenit extrem de importante. Pionieri ca Google și-au dat seama rapid că se pot face multe pentru a alimenta această cerere în creștere și astfel s-a născut Project AMP.

Ce este AMP?

amp-exemplu

Sursa: BusinessofApps.com

AMP sau Pagini mobile accelerate este un cadru deschis pentru construirea unui web mobil mai rapid, standardizat și mai sensibil. Frumusețea AMP este că funcționează chiar pe baza tehnologiilor web existente și îmbunătățește dramatic experiența utilizatorului mobil. Acesta este motivul pentru care Google preferă paginile web AMP și le clasează mai sus în SERP.

Cum îmbunătățește AMP Speed?

site-speed-vector

Cadrul deschis al AMP a fost conceput pentru a profita de tehnologiile web existente și a construi deasupra acesteia. Acesta este motivul pentru care funcționează chiar din cutie în sistemele de gestionare a conținutului precum WordPress.

AMP urmărește un cadru standardizat pentru a construi pagini web și se asigură că toate paginile web existente se pot adapta la acel cadru. În puțin mai mult termeni tehnici, permite numai scripturi asincrone, nu permite mecanismele externe de blocare a randării, permite doar CSS inline și multe altele.

Pe scurt, AMP redă mai întâi aspectul paginii web (aproape instantaneu) și încarcă conținutul cu prioritate. Înlătură orice resurse în așteptare și reduce în mod sever numărul de solicitări. Când toți acești factori funcționează într-o armonie perfectă unul cu celălalt, obțineți un site rapid aprins, care se încarcă aproape într-o clipă.

Verificați următorul test de viteză compilat de PenguinWP, care arată „efectul AMP”. Folosind AMP, au putut:

 • Măriți scorul PageSpeed ​​cu 3 puncte
 • Reduceți timpul de încărcare a paginii cu 72% de la 5 la 1,4 secunde!
 • Reduceți dimensiunea paginii cu 80% și numărul de solicitări cu 82%

Iată un tabel care conține numerele:

Scor viteză de paginăTimp de încărcareDimensiunea totală a paginiiCereri
Versiunea originala9251024118
Versiunea AMP951.420621
Diferența AMP3-3.6s-794KB-97
Îmbunătățirea procentuală3%-72%-80%-82%

Conservarea conținutului

AMP a fost conceput pentru a face web-ul frumos și mai receptiv pentru dispozitivele mobile. A făcut acest lucru prin eliminarea unor caracteristici neesențiale ale tehnologiilor web existente.

Asta nu înseamnă că toate caracteristicile frumoase ale site-ului modern sunt eliminate. Nu. Pur și simplu migrează toate aceste bogate caracteristici de conținut într-un cadru standardizat cu minim wiggle room.

AMP acceptă integral carusele de imagini, hărți, pluginuri sociale, vizualizări de date și videoclipuri pentru a face poveștile editorilor să fie mai interactive și să iasă în evidență.

Studiu de caz: The Washington Post

Wapo

Sursa: Proiect AMP

Să ne uităm la un studiu de caz al Washington Post cu AMP. După implementarea AMP, The Post a înregistrat o creștere a utilizatorilor din căutarea mobilă cu 23%. Este nevoie de o explicație.

Aproape 55% din traficul The Post provine de la dispozitive mobile – ceea ce este din nou în sincronizare cu statisticile partajate la începutul acestui articol. Dacă datele nu se încarcă în 3 secunde, oamenii încep să plece.

În mod tradițional, 51% dintre utilizatorii de căutare mobilă revin la The Washington Post în termen de 7 zile. Pentru utilizatorii care citesc povești publicate în AMP, acest număr sare la 63%. Astfel, cu AMP, retenția traficului de căutare mobilă a crescut cu 23%.

Nu numai acest lucru, timpul de încărcare a paginii este în medie de 400ms, ceea ce reprezintă o îmbunătățire de 88% după AMP. Astăzi împing peste 1000 de articole prin AMP.

Grozav. Cum să accesez AMP?

Puteți accesa versiunea AMP a oricărui site web, adăugând „/ amp” la adresa URL a oricărei pagini web. Dacă site-ul nu acceptă AMP sau se confruntă cu o eroare de redare, acesta este proiectat pentru degradează cu grație la versiunea originală mobilă a site-ului.

Distribuția conținutului

conținut-vector grafic

„Cunoscut și sub denumirea de CDN gratuit pentru articolele AMP”

Mai bine cunoscut sub numele de Google AMP Cache, acest serviciu gratuit de la Google permite editorilor să găzduiască conținutul acestora, oferind în același timp o distribuție eficientă prin rețeaua de cache globală de înaltă performanță Google. Cu alte cuvinte, este ca un CDN gratuit pentru site-urile AMP.

Grozav. Cum functioneazã?

Paginile web compatibile cu AMP sunt acordate de Google atenție specială. Când începeți indexarea versiunii AMP a paginilor site-ului dvs. web, Google le stochează în ceva numit an Cache AMP. Încă dețineți conținutul, Google pur și simplu dă o mână pentru a-l servi în colțurile îndepărtate ale globului. În ceea ce privește actualizarea conținutului în cache, iată ce are de spus Google:

„De fiecare dată când un utilizator accesează conținutul AMP din cache, conținutul este actualizat automat, iar versiunea actualizată este comunicată utilizatorului următor, odată ce conținutul a fost memorat în cache.”

Cum îl accesăm?

Ei bine, să vedem. Dacă aveți o adresă URL a unei pagini web, mai întâi trebuie să verificați dacă AMP este activat. Faceți asta adăugând pur și simplu „/ amp” la adresa URL. Iată o formulă rapidă despre cum puteți obține adresa URL a memoriei cache AMP Google a oricărui site web cu AMP.

 1. Obțineți versiunea AMP a paginii web adăugând „/ amp” la URL. Dacă este valabil, treceți la pasul următor. Încetat oprire.
 2. Dacă apare o pagină 404 – site-ul respectiv nu a implementat AMP.
 3. Dacă vedeți încărcarea conținutului, atunci AMP este instalat.
 4. Pentru a prelua conținutul din memoria Google AMP, pur și simplu adăugați https://cdn.ampproject.org/c/ până la începutul adresei URL AMP, excluzând partea „www”.
 5. Începeți cu numele principal de domeniu (excluzând „www”) și copiați adresa URL AMP a paginii web.
 6. Adăuga https://cdn.ampproject.org/c/s/ la adresa URL și asta ar trebui să vă ofere adresa URL de cache a AMP Google.

Să luăm un exemplu de articol Forbes și punem formula de mai sus pentru a testa.

 • Aceasta este adresa URL originală a articolului Forbes:
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/
 • Pentru a obține versiunea AMP, pur și simplu adăugăm / amp la adresa URL originală.
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Acum, pentru a obține adresa URL Cache Google AMP, mai întâi copiem URL-ul AMP pornind de la numele principal de domeniu, adică excluzând partea „www”, chiar până la sfârșit. Asta ne oferă:
forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • În continuare adăugăm https://cdn.ampproject.org/c/s/ la acea adresă URL pentru a obține adresa URL cache Google AMP a aceleiași pagini.
https://cdn.ampproject.org/c/s/forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp

Verificați, va merge!

Anunțuri inteligente

on-line-ads

Crearea de conținut de calitate necesită resurse semnificative. Anunțurile ajută la finanțarea serviciilor și a conținutului gratuit pe web. AMP a fost conceput pentru a încorpora această idee și a făcut parteneriat cu peste 75 din rețelele publicitare de premieră.

AMP acceptă o gamă cuprinzătoare de formate, rețele de publicitate și tehnologii. Orice site-uri care utilizează AMP își vor păstra alegerea rețelelor publicitare, precum și orice formate care nu distrag experiența utilizatorului.

Google Analytics

SEO

Editorii trebuie, de asemenea, să înțeleagă comportamentul utilizatorilor atunci când interacționează cu conținutul lor. Acesta este motivul pentru care AMP funcționează de asemenea bine peste 25 dintre cei mai buni furnizori de soluții de analiză cum ar fi comScore, Google Analytics, Krux și multe altele.

analiză-platforme sprijinite-de-amp

Furnizori de analize acceptate de AMP la 1Sf Nov, 2016; Sursa: Proiect AMP

Concluzie

Platformele lider de generare de conținut, agregare și analiză au început să implementeze AMP pe site-urile lor web. Twitter, Pinterest, WordPress.com, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics și LinkedIn sunt printre primul grup de parteneri tehnologici care intenționează să integreze pagini HTML AMP. De asemenea, Google intenționează să facă din Google News o primă platformă AMP.

Este interesant să vedem cum va evolua acest proiect ambițios, schimbând viitorul web-ului.

Îmi place personal conceptul de pagini AMP. Acestea sunt o plăcere să citească, să consume date mult mai mici decât omologii site-ului gata pentru mobil și afișează anunțurile într-o manieră complet discretă.

Citirea, consumarea și distribuirea conținutului este mult mai simplă și mai distractivă cu AMP. În următorul articol, vom învăța cum să integrăm AMP cu WordPress.

Care sunt gândurile tale despre AMP? Urmează să ridice?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me