Ghid DNS Ultimate WordPress

DNS reprezintă un sistem de nume de domeniu care, ați ghicit, este un sistem utilizat pentru controlul domeniilor dvs..


DNS poate fi un subiect intimidant dacă nu sunteți dezvoltator, ar trebui să știu, cu ani în urmă obișnuiam să mă tem că trebuie să fac modificări la DNS! Există o mulțime de înregistrări diferite cu numere, nume și valori, iar sistemul poate fi un pic copleșitor dacă ești nou.

Dar nu vă temeți, omul DNS este aici! Aici pentru a demitifica încurcarea fără sfârșit a înregistrărilor A, a valorilor de nume și a valorilor MX, care pot provoca dureri de cap pentru mulți dintre voi.

Ce este DNS?

Știu că am spus că reprezintă un sistem de nume de domeniu, dar probabil asta nu înseamnă încă prea mult pentru un începător, așa că iată o simplă analogie. DNS este ca agenda telefonică a internetului. Numele de domenii sunt stocate în agenda telefonică și sunt transformate în adrese IP folosind sistemul DNS pentru a servi site-urile web celor care le vizitează.

În ceea ce privește colaborarea cu WordPress, DNS este de obicei utilizat pentru a face referire la ceea ce afișează domeniul dvs. când cineva îl vizitează și cum interacționează cu diferite servicii. De exemplu, înregistrarea dvs. A stabilește locul unde este găzduit site-ul dvs. web și site-ul dvs. Înregistrări MX gestionați-vă e-mailurile.

Dacă înregistrarea dvs. A indică adresa IP a contului dvs. de găzduire WP Engine (iar fișierele și baza de date a site-ului dvs. web există), domeniul dvs. va afișa site-ul dvs. WP Engine atunci când este vizitat, cu excepția cazului în care nu există alte reguli.

Înregistrarea unui domeniu

Pentru a gestiona DNS, în primul rând trebuie să aveți un domeniu, deci începeți cu procesul de înregistrare a domeniului, care este super simplu.

Pentru a înregistra un domeniu, trebuie să vizitați cineva care le vinde, cum ar fi Namecheap. Namecheap oferă protecție gratuită a confidențialității pe toate domeniile, așa că este alegerea firească dacă nu vă gândiți să vă mențineți domeniile separate de găzduirea dvs..

Înregistrarea domeniului Namecheap

Când vine vorba de înregistrarea domeniilor, puteți face unul dintre cele două lucruri:

 1. Înregistrați-vă domeniile la cineva ca Namecheap și găzduiți-vă site-ul în altă parte.
 2. Înregistrați-vă domeniul în același loc în care ați cumpărat găzduirea.

Unii oameni recomandă să găzduiești site-urile tale web într-un singur loc și să stochezi domeniile în altă parte, în scopuri de securitate. Atunci ar fi dificil pentru cineva să obțină controlul atât asupra site-ului dvs., cât și a domeniului dvs. în același timp, în teorie.

Am clienți care preferă să țină totul sub un singur acoperiș pentru ușurință în utilizare. Este într-adevăr o preferință personală și ce straturi de securitate sunt necesare în funcție de numărul de persoane care vor avea acces la conturile dvs. și în ce capacitate.

Gestionarea DNS

Gestionarea DNS este gestionată de oriunde nameserverele locui. Dacă administratorii dvs. de nume sunt rezidenți cu registratorul de domeniu, pur și simplu conectați-vă și accesați secțiunea Domenii sau editați DNS pentru un anumit domeniu.

Dacă nu știți ce sunt numele de utilizator și nu le-ați editat, atunci vă puteți conecta unde ați înregistrat domeniul dvs. pentru a edita DNS.

Oriunde achiziționați domeniul dvs., asigurați-vă că aveți control complet al domeniului. Unii dintre furnizorii mai ieftini de pe piață nu asigură controlul complet al domeniului, astfel încât nu veți putea gestiona toate elementele DNS. Aceasta este ceva ce trebuie clarificat prin asistență înainte de a face o achiziție dacă nu puteți verifica acest lucru de pe site-ul web al vânzărilor.

Când vine vorba de gestionarea DNS WordPress, există 4 înregistrări principale cu care veți lucra probabil.

Tipuri de înregistrări DNS

A Recorduri

Un control de înregistrări unde este îndreptat site-ul dvs. web. Indicarea unui domeniu spune domeniului să afișeze site-ul web găsit la locație adresa IP. Puteți utiliza înregistrarea A pentru a îndrepta domeniul dvs. către un site web găzduit în altă parte, fără a modifica restul înregistrărilor.

nameserverele

Numerele de control controlează furnizorul care este responsabil pentru DNS de domeniu. Cu alte cuvinte, dacă schimbați serverele de nume, permiteți unui alt furnizor să vă gestioneze DNS. Modificarea serverelor de nume va permite unui alt furnizor să administreze toate înregistrările asociate.

În funcție de modul în care schimbați nameservers-urile, unele înregistrări DNS se pot sparge, dar este posibil să păstrați înregistrările la fel în timp ce treceți serverul de nume la alt furnizor. Aveți întotdeauna mare precauție atunci când schimbați serverele de nume din acest motiv și dacă sunteți încă în îndoială, cereți ajutor.

Înregistrări CNAME

Înregistrările CNAME sunt utilizate în mod obișnuit pentru a alias o adresă IP la alta, de exemplu atunci când doriți ca înregistrarea WWW A să îndrepte spre înregistrarea dvs. @ A. Cu alte cuvinte, faceți ca www.yourwebsite.com să se indice către site-ul dvs. web.com.

MX Records

Înregistrările MX gestionează e-mailurile domeniilor dvs., de unde provine și cum este primit. Utilizarea G Suite pentru e-mail este, de exemplu, o tendință populară de e-mail, care ar necesita să setați înregistrările MX la cele necesare pentru G Suite.

Indicarea domeniilor

Indicarea unui nume de domeniu este cea mai frecventă sarcină legată de DNS pe care o întreprind. Aceasta implică schimbarea domeniului O înregistrare la o altă adresă IP, astfel încât domeniul va încărca un site web stocat în altă parte.

Câteva exemple despre momentul în care ar putea fi necesar să indicați un domeniu sunt:

 • Numele dvs. de domeniu este stocat într-o altă locație față de site-ul dvs. web
 • Doriți să mutați site-ul dvs. web la un alt furnizor de hosting
 • Aveți mai multe nume de domeniu pe care toți doriți să le indicați către un loc

Cum să indicați un domeniu

A și CNAME

Iată instrucțiuni pas cu pas pentru indicarea unui domeniu:

 1. În primul rând, înțelegeți ce se va întâmpla dacă schimbați adresa IP a înregistrării dvs. A, care vă va indica domeniul. Site-ul dvs. web existent nu va mai fi afișat utilizatorilor, iar după ce DNS-ul dvs. s-a propagat (actualizat), site-ul pe care îl aveți la noua adresă IP va fi afișat utilizatorilor dvs..
 2. Aveți nevoie de adresa IP sau adresa IP comună din contul de găzduire de destinație. Acest lucru poate fi accesat conectându-vă la cPanel și verificând de obicei statisticile afișate în stânga.
 3. Trebuie să existe un site web WordPress configurat corect în noul cont de găzduire, cu fișierele stocate folosind domeniul dvs. ca subdirectoare sau în public_html dacă este doar domeniul din cont..
 4. Accesați DNS pentru domeniul pe care doriți să îl indicați și schimbați A Record pentru @ și WWW. Setați valoarea pentru @ și WWW la adresa IP comună pe care ați primit-o de la cPanel-ul dvs. de hosting. În mod alternativ, dacă există un alias CNAME pentru WWW și valoarea sa este egală cu @, trebuie doar să schimbați înregistrarea @ și WWW se va actualiza automat.

Redirecționarea unui domeniu

Gestionarea redirecției DNS

Nu este același lucru cu indicarea unui domeniu, redirecționarea unui domeniu implică utilizarea unei configurații de redirecționare permanentă 301 în cPanel..

Redirecții DNS

Efectul este același, în cazul în care un utilizator vizitează old-domain.com va fi trimis la new-domain.com, dar diferența constă în modul în care se realizează acest lucru.

Acest lucru este de discutat cu specialistul dvs. SEO, dacă SEO este o preocupare pentru dvs. atunci când gestionați redirecțiile dvs..

Gestionarea domeniilor complementare

Știați că puteți găzdui mai multe site-uri web pe un singur plan de găzduire? Dacă nu ați făcut-o, sunteți la dispoziție!

Un domeniu suplimentar este orice domeniu care a fost adăugat la planul dvs. de găzduire care nu este domeniul principal, care este domeniul cu care ați deschis contul.

Domeniile complementare au propriile subdirectoare din contul dvs. de găzduire, astfel încât acestea există independent de site-ul dvs. principal, care are fișierele sale la rădăcina contului dvs. în public_html.

Pentru a gestiona DNS-ul unui domeniu suplimentar, va trebui să urmați acești pași

 1. Adăugați un domeniu la planul dvs. de găzduire. Acest lucru se poate face accesând cPanel-ul dvs. apoi făcând clic în secțiunea Add-on Domenii. Pentru subdomeniu, dacă nu intenționați să folosiți unul, setați-l pe „test” sau ceva similar.
  Domenii de completare DNS
 2. Setați înregistrarea A pentru domeniul suplimentar astfel încât valoarea sa să fie egală cu adresa IP partajată din planul dvs. de găzduire
 3. Asigurați-vă că există un alias CNAME în loc pentru WWW A record sau creați o înregistrare A pentru WWW și faceți ca această valoare să fie egală cu adresa IP comună a planului dvs. de găzduire

Frumos și simplu, nu? Amintiți-vă mai devreme că am discutat despre diferitele moduri de schimbare a înregistrărilor DNS. Înregistrarea gestionează ceea ce se afișează atunci când domeniul dvs. este vizitat, deci aceasta este o metodă simplă de a găzdui un site web ca domeniu suplimentar atunci când domeniul este gestionat în altă parte.

Schimbarea numelui tău

Așa cum am aflat mai devreme, administratorii dvs. de nume alocă controlul DNS-ului dvs. unui furnizor. Modificarea serverelor de nume pentru un domeniu oferă unui alt furnizor posibilitatea de a gestiona DNS.

Așadar, parcurgem pașii pentru schimbarea serverelor de nume ale unui domeniu, în cazul în care doriți să faceți acest lucru.

 1. Accesați DNS-ul dvs. de domeniu conectându-vă la oriunde este stocat și făcând clic pe „administrare domeniu / gestionare DNS” sau făcând clic pe domeniu dacă se află într-o listă de domenii
 2. Găsiți secțiunea nameservers.
 3. Introduceți serverele de date ale furnizorului de destinație, apoi faceți clic pe Actualizare.
  Managementul serverului de nume

Dacă este posibil, selectați opțiunea care vă permite să vă păstrați DNS-ul la fel atunci când comutați servere de nume, astfel încât totul se va întâmpla în această instanță dacă oferiți unui alt furnizor posibilitatea de a face schimbări DNS în viitor..

Vă rugăm să rețineți că modificarea serverelor de nume poate dura până la 24 de ore pentru a modifica în unele cazuri și în acest timp DNS-ul dvs. nu va putea fi gestionat.

Propagare DNS

Pentru prima dată când apelați la gazdă când site-ul dvs. se reduce, probabil că veți auzi foarte mult cuvântul „propagă” sau „propagare” aruncat asupra dvs. atunci când sugerează soluții sau soluții pentru motivul pentru care site-ul dvs. a scăzut.

Propagarea este un cuvânt tehnic pentru „actualizare”. Ceea ce spune furnizorul dvs. de găzduire este că DNS-ul dvs. „actualizează”, deoarece s-a făcut o modificare la DNS (dacă problema este legată de DNS, care este adesea).

Pentru ca o schimbare DNS să fie reflectată de furnizorii de servicii Internet din întreaga lume, este nevoie de timp pentru „propagare”. Este nevoie de timp pentru ca ISP-urile din diferite țări să „verifice” cu site-ul dvs. web și apoi să actualizeze nodurile lor pentru a rezolva noua versiune a site-ului dvs. pentru persoanele care îl vizitează, înroșindu-și memoria cache care conține versiunea veche a site-ului dvs..

Companiile de găzduire vă vor spune că propagarea DNS poate dura până la 48 de ore. Povestea reală este că aproape niciodată nu durează atât de mult. În experiența mea, propagarea DNS este de obicei instantanee sau apare în câteva minute. Uneori, poate fi nevoie de câteva ore pentru ca DNS-ul dvs. să se actualizeze peste tot pe glob, dar procesul începe, de obicei, în câteva minute în majoritatea locațiilor.

De regulă, dacă vă schimbați DNS-ul și nu vedeți nimic folosind un instrument de propagare DNS într-o oră, v-aș sugera să consultați dublu cu furnizorul de găzduire pentru a vedea dacă există vreo problemă.

Propagare DNS

Dar nu te teme niciodată, există un simplu instrument numit Care sunt DNS-ul meu? puteți utiliza pentru a verifica starea propagării DNS în orice moment. Pur și simplu introduceți numele de domeniu și selectați înregistrarea pe care doriți să o verificați folosind meniul vertical.

Așadar, dacă ați dorit să verificați înregistrarea A pentru domeniul dvs., ați tasta în site-ul dvs. web, apoi faceți clic pe Căutare, deoarece înregistrarea A este selectată implicit.

Puteți utiliza acest instrument pentru a verifica înregistrările A, înregistrările MX, numele de server pe care le numiți.

Relația dintre domenii și e-mail

Mai devreme am explicat asta Înregistrări MX gestionați e-mailul pentru un domeniu, care este suficient de simplu.

Cu toate acestea, un lucru pe care oamenii îl trec cu vederea deseori este faptul că înregistrările dvs. MX pot fi suprascrise printr-o modificare a serverelor de nume, ceea ce vă poate distruge e-mailurile..

Ruperea înregistrărilor MX are loc cel mai frecvent la comutarea serverelor de nume sau la transferul unui domeniu. Când efectuați oricare dintre cele de mai sus, este esențial să vă asigurați că DNS-ul domeniului dvs. rămâne același, în special înregistrările MX dacă urmăriți e-mailuri. În multe cazuri, când comutați serverul de nume sau faceți un transfer de domeniu, vi se oferă opțiunea de a menține DNS din contul de transfer..

Ca precautie, mereu faceți o captură de ecran cu DNS de domeniu la comutarea serverelor de nume sau la transferul unui domeniu, astfel încât să îl puteți restaura manual dacă ceva se rupe sau nu funcționează așa cum se dorește.

Când schimbați serverele de nume, DNS-ul dvs. poate intra în DNS implicit pentru o companie de găzduire. De exemplu, recent am tratat o problemă în care un domeniu a gestionat numele de nume printr-o companie de găzduire, dar a fost înregistrat la GoDaddy. Am fost nevoiți să schimbăm numele de date în GoDaddy pentru ca DNS să poată fi gestionat din nou de acolo..

Deoarece aveam experiență anterioară în acest proces, știam că DNS va fi setat pe DNS-ul implicit al GoDaddy odată ce actualizatorii de nume vor fi actualizați pentru a utiliza numitorii GoDaddys. Știam că acest lucru ar duce efectiv la reducerea site-ului web și la spargerea e-mailurilor, deoarece înregistrarea A ar fi setată pe parcată, iar înregistrările MX vor fi setate la cele implicite GoDaddy, mai degrabă decât G Suite. Deci, a trebuit să recreez manual înregistrările A și MX pe care le-am copiat din vechea gazdă. Din fericire, acesta este un proces foarte rapid și, de obicei, se poate face înainte de a vă propaga DNS dacă sunteți pe minge.

Relația dintre Cache și DNS

Caching-ul este o sabie cu două tăișuri, poate produce mari creșteri de viteză pentru site-ul dvs. web, dar poate fi și o cauză de frustrare atunci când vine vorba de DNS și vizualizarea „adevărată versiune live” a site-ului dvs..

Cache-ul WordPress stochează o versiune a site-ului dvs. web și o afișează vizitatorilor, grăbind procesul, deoarece are deja o versiune preîncărcată a site-ului dvs. pentru a fi afișat..

Problema cu aceasta este atunci când faceți modificări ale site-ului dvs. web care nu sunt în concordanță cu versiunea din cache, veți ajunge să afișați o versiune veche a site-ului dvs..

Acest lucru poate fi frustrant atunci când aveți de-a face cu DNS în cazurile în care trebuie să vedeți cum arată site-ul dvs. web atunci când sunteți încărcat dintr-o altă locație, adică o nouă gazdă.

Să presupunem că tocmai v-ați schimbat înregistrarea și ați îndreptat site-ul dvs. web către o nouă gazdă. Se pare că totul este bine, dar puteți vedea o versiune în cache a site-ului dvs. web și ar putea apărea erori la utilizatorii care nu au vizitat site-ul dvs. web, deoarece nu vor fi accesat versiunea în cache.

Acesta este motivul pentru care este important să înțelegeți memoria cache și cum să faceți acest lucru clătește-ți cache-ul. Spălarea cache-ului înseamnă golirea memoriei cache, astfel încât o nouă versiune actuală a site-ului dvs. web poate fi memorată în cache (preîncărcată) și servită vizitatorilor. Aceasta ar trebui să conducă la noua versiune actuală a site-ului dvs. web, atât dvs., cât și tuturor celor care îl vizitează.

Pentru a șterge memoria cache, va trebui să urmați acești pași:

 1. Aflați câte cache trebuie să ștergeți. Dacă aveți un plugin de cache, acesta este un cache. S-ar putea să aveți un cache server, de exemplu multe memorii cache la nivel de server. Ar putea exista și un Cache CDN prin Cloudflare dacă site-ul dvs. web utilizează Cloudflare. Consultați ghidul nostru complet despre cum să ștergeți memoria cache WordPress pentru mai multe detalii.
  Purge Plugin Cache
  Cache de spălare
 2. Spălați fiecare dintre cache-urile voastre. Dacă utilizați un plugin, va exista o opțiune în CMS în Setări / Instrumente sau în tabloul de bord WordPress. secțiunea pentru acel plugin. Pentru cache-ul serverului, faceți acest lucru în cPanel și pentru Cloudflare, acesta se poate face prin secțiunea „Caching”.
  Cache de nori
 3. Reîmprospătați-vă site-ul. O actualizare durabilă pentru Google Chrome se face prin menținerea CTRL, apoi făcând clic pe butonul de actualizare. Aceasta vă va încărca site-ul fără cache și, în cele mai multe cazuri, vă va arăta starea actuală a site-ului. Dacă este o schimbare DNS deosebit de importantă pe care încercați să o monitorizați, v-aș recomanda să ștergeți și memoria cache și cookie-urile și, probabil, să încercați să vizualizați site-ul web pe un dispozitiv pe care nu a fost niciodată vizualizat înainte pentru a fi în siguranță, pe lângă toți pașii de mai sus.

Gestionarea DNS printr-un CDN

O rețea de livrare de conținut, sau CDN pe scurt, este o rețea de servere și centre de date răspândite pe tot globul, care servesc vizitatorilor dvs. o versiune a site-ului dvs. web din cel mai apropiat centru de date.

Lasă-mă să explic. Să spunem, de exemplu, site-ul dvs. web este găzduit pe un server cu sediul în Londra. Dacă un vizitator din SUA debarcă pe site-ul dvs. web, trebuie să acceseze un server cu sediul în Londra, care să le trimită înapoi datele de care are nevoie pentru ca site-ul dvs. să se încarce.

Dacă site-ul dvs. web folosește un CDN precum Cloudflare, acest vizitator va fi în schimb direcționat către un server mai aproape de ei, cu sediul în SUA. Aceasta înseamnă că site-ul dvs. web se încarcă mai repede și nu trebuie să aștepte ca datele să le ajungă de la Londra.

Acest lucru sună strălucitor și, în principal, este, dar adaugă un strat suplimentar de complexitate la gestionarea DNS. Deoarece serviciile precum Cloudflare au devenit foarte populare, de multe ori mă găsesc în ajutorul clienților mei în navigarea problemelor DNS în care este implicat Cloudflare, motiv pentru care am inclus această secțiune pentru a vă rezolva durerile de cap DNS legate de CDN..

Cum functioneazã?

Practic, pentru ca Cloudflare să funcționeze, trebuie să le lași să îți administreze numele de nume. Amintiți-vă mai devreme am vorbit despre serverul de nume care stabilește cine gestionează DNS-ul unui domeniu?

Ce înseamnă acest lucru este că, dacă modificați DNS-ul dvs. în afara Cloudflare, acestea nu vor produce efect. Aceasta este cauza multor dureri de cap pentru cei care nu își pot înfăptui capul în jurul modului de funcționare a serverelor de nume.

Deoarece Cloudflare este responsabil de DNS-ul dvs. în timp ce îl utilizați, trebuie să editați DNS-ul în Cloudflare pentru ca modificările să intre în vigoare.

Setări DNS Cloudflare

Dacă vă schimbați serverul de nume înapoi la gazdă sau registrator de domeniu, Cloudflare nu va mai funcționa și puteți efectua din nou modificări DNS din oricare dintre aceste locații.

Dacă nu sunteți sigur ce se întâmplă cu serverele dvs. de nume, puteți utiliza Care sunt DNS-ul meu? a verifica. Pur și simplu selectați NS în meniul vertical afișat în imaginea de mai jos.

Cloudflare nameservers

Sfat Pro: Previzualizați modificările DNS

Și acum este timpul pentru un sfat profesional despre care știu dezvoltatorii și companiile de găzduire, dar care nu le împărtășesc adesea.

Folosind fișierul gazdelor, puteți previzualiza modificările DNS înainte de a le efectua. Acest lucru este util în special atunci când mutați site-ul dvs. web către o gazdă nouă.

hosts.cx

Fișierul dvs. gazdă mapează o gazdă la adrese IP, acesta poate fi folosit pentru a face computerul să vadă un site web ca și cum înregistrarea sa a fost setată pe ceva care nu este. Cu toate acestea, fișierul gazdelor poate fi un pic confuz / neplăcut, așa că există un instrument online pe care îl puteți utiliza, care este și mai ușor apelat hosts.cx

Utilizarea hosts.cx pentru a previzualiza DNS actualizat

Acest instrument vă va permite să vizualizați și să editați site-ul dvs. web pe o altă gazdă, fără a actualiza înregistrarea dvs. A. Face tot ce face fișierul .hosts, fără niciun fel de probleme.

Pentru a utiliza hosts.cx, urmați pașii de mai jos:

 1. Duplică site-ul tău la noua ta gazdă. Asigurați-vă că fișierele și baza de date sunt exportate și configurate corect și că urmați pașii necesari pentru conectarea fișierelor și a bazei de date (editare .wp-config etc)
 2. Deschideți hosts.cx
 3. După ce site-ul dvs. web este configurat pe noua dvs. gazdă, apucați adresa IP comună din contul cPanel al noii dvs. gazde.
 4. În cazul în care solicită adresa serverului pe hosts.cx, lipiți adresa IP comună
 5. Pentru numele site-ului de pe hosts.cx, introduceți numele de domeniu al site-ului dvs.
 6. Faceți clic pe „Obțineți adresa URL de testare a mea” și veți putea previzualiza site-ul dvs., deoarece va fi redat folosind noua dvs. gazdă

Ce este mai fain despre acest instrument este că vă permite să depanați bug-uri și să faceți modificări pe site-ul dvs. web pe noua gazdă, fără să indicați.

Vă puteți conecta la tabloul de bord WordPress utilizând URL-ul generats.cx generat și orice veți face va fi salvat în fișierele / baza de date ca și cum site-ul dvs. web ar fi fost live pe noua gazdă. Acest lucru este absolut esențial pentru migrațiile delicate de WordPress și este un instrument pe care îl folosesc regulat.

DNS dintr-o privire

Pentru a rezuma, aici sunt cele mai importante puncte de îndepărtat de acest articol și de aplicat atunci când lucrați cu WordPress DNS.

 1. Recordul este cel mai frecvent utilizat pentru a „îndrepta” site-ul dvs. către un furnizor de găzduire pentru a afișa un site web acolo.
 2. Dacă aveți îndoieli atunci când schimbați DNS, nu vedeți rezultatul așteptat, ștergeți memoria cache la nivel de server, plugin și CDN (dacă aveți unul).
 3. Majoritatea propagării DNS au loc în câteva minute până la o oră. Îndrumările indică că poate dura până la 24 de ore, dar dacă nu ați observat nicio modificare în oră, spălați-vă toate cache-urile și verificați dublă cu ajutorul serviciului de găzduire că totul funcționează așa cum este prevăzut și nimic nu împiedică procesul.
 4. Utilizați întotdeauna hosts.cx pentru a previzualiza modificările DNS înainte de a le efectua pe site-ul / domeniul live. Puteți utiliza hosts.cx pentru a depana / a rezolva eventualele probleme în loc să „luptați la foc” pe site-ul live.
 5. Nu uitați să reeditați certificatele SSL utilizând Let’s Encrypt atunci când treceți la o nouă gazdă.

Aveți întrebări cu privire la schimbarea sau gestionarea DNS? Sau poate aveți câteva sfaturi de adăugat? Lasă un comentariu mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me