1. 1. Acum citesc: Ghid pentru începători pentru înțelegerea funcțiilor interne WordPress
 2. 2. Ce este WordPress Caching și de ce este important?
 3. 3. Cum funcționează Cache-ul WordPress?
 4. 4. Cum se instalează și se instalează Cache WordPress cu WP Super Cache
 5. 5. Cum să configurați memoria cache WordPress cu cache total W3 (W3TC)
 6. 6. Recenzie MaxCDN: Cel mai bun CDN pentru WordPress?

WordPress geekiness un gust dobândit și se îmbunătățește cu fiecare lucru nou pe care îl înveți. Cu toții folosim WordPress de ceva vreme – acesta este unul dintre motivele pentru care sunteți aici la WPExplorer, citind acest articol! La fel ca tine, m-am împiedicat de această măiestrie și am fost fascinată de frumusețea ei pură. Nu numai că WordPress ne oferă posibilitatea de a publica site-uri web dinamice, atrăgătoare vizual în câteva minute, dar îl folosește și ca soluție de gestionare a conținutului multidimensional (CMS).


Ca o notă laterală, aș dori să menționez că acest articol este destinat unui începător WordPress. Majoritatea dintre voi poate știți despre ce vorbesc. Așadar, vă rugăm să nu ezitați să-i citiți rapid și să vă împărtășiți opiniile în secțiunea de comentarii. Mulțumiri!

Revenind la drum, aruncăm o privire asupra lucrurilor pe care le putem face folosind WordPress:

 • Site-ul revistei – TIME, GigaOM, TechCrunch, toate folosesc WordPress.com VIP
 • Gazduiește mai multe site-uri web sub un singur acoperiș – EduBlogs (WordPress MultiSite)
 • Construiți un forum (BuddyPress)
 • Portofoliu online
 • Găzduiește un portal de locuri de muncă
 • Magazin ECommerce (Woocommerce, Exchange, EDD, Cart66 etc.)
 • Fotoblog sau un portofoliu de fotografie
 • Site pentru o trupă, restaurant și multe altele

Lista continuă. Acest articol servește ca un precursor al viitoarei noastre serii de posturi – Ghidul Definitiv pentru Cache-ul WordPress. Înainte de a înțelege caching-ul WordPress, trebuie să înțelegem cum funcționează WordPress pe plan intern. Nu doar editarea și ștergerea postărilor și comentariilor – ci modul în care câteva mii de linii de cod se împletesc între ele și produc site-uri web dinamice frumoase.

Funcționarea internă a WordPress

Cu toții știm să lucrăm cu WordPress. Totul începe cu logarea în tabloul de bord al administratorului dvs. WordPress – chiar de pe site-ul dvs. / wp-login.php, urmat de publicarea, modificarea sau încărcarea de conținut nou, instalarea de pluginuri, teme, luarea copiilor de rezervă etc..

Dar v-ați gândit cum funcționează acest lucru? Site-urile rulează pe HTML (care înseamnă Hyper Text Markup Language). Verificați bara de adrese – veți găsi întotdeauna http: //sitename.tld. Alte protocoale includ https, ftp, ssh etc.

Deci, s-a înțeles că scopul final al WordPress este acela de a genera pagini HTML – dinamic. Termenul cheie pentru a înțelege aici este „dinamic”. Termenii „pagină HTML”, „pagină web” și „pagină web” sunt sinonimi. La nivel foarte de bază, WordPress folosește PHP și o bază de date SQL pentru a stoca toate datele sale. Nu trebuie să ne preocupăm prea mult de PHP și alte limbaje de script pe care le folosește WordPress, deoarece acesta este un ghid pentru începători și sunt subiecte avansate..

PHP MySQL

Astfel, avem două entități. Unul este „codul PHP” care alcătuiește WordPress Core și „baza de date” care formează memoria WordPress ”. Fiecare instalare WordPress are o bază de date. Nici mai mult nici mai puțin. Fiecare informație introdusă și pe care o veți face în viitor este stocată în baza de date WordPress. Exemplele includ:

 • Informații despre utilizator precum parola (criptată cu MD5), adresa de e-mail etc.
 • Toate postările, paginile, etichetele, categoriile și relația dintre ele
 • Tipuri de postare personalizate
 • Publicați revizuiri, schițe și opțiuni trasate
 • Comentarii – atât aprobate, cât și neaprobate și spam
 • Opțiuni tematice și date despre plugin

Cum rămâne cu imaginile, documentele și alte fișiere încărcate? Sunt prea stocate în baza de date WordPress? Nu. Sunt stocate într-un folder numit „wp_content”. Mai multe despre acest lucru urmează.

Structura dosarului WordPress

Directorul rădăcină WordPress

Începând cu WordPress 3.6.1, există trei foldere principale în fiecare instalare WordPress.

Dosarul de bază

Acesta este directorul de instalare WordPress și tot (în afară de baza de date WordPress există aici). Îl vom numi „directorul rădăcină”. În cazul persoanelor care rulează WordPress pe servere de hosting hosting partajate de cPanel, directorul rădăcină este cel mai probabil conținutul directorului „public_html”, dacă executați WordPress în domeniul dvs. de bază (adică site.com și nu site.com/ pliant).

Directorul rădăcină WordPress conține exact trei foldere: wp_content, wp_include și wp_admin împreună cu o grămadă de alte fișiere PHP, cel mai semnificativ fiind „wp_config.php”. Modificând acest fișier, putem adăuga o mulțime de opțiuni principale de personalizare WordPress care nu sunt ușor disponibile în tabloul de bord al administratorului WordPress. De exemplu, putem dezactiva revizuirile postate, puteți seta numele site-ului folosit de WordPress (util pentru modificările domeniului), activarea modului de întreținere, etc. Fișierul wp-config.php este un fișier foarte important și nu trebuie modificat. Conține informații cruciale, cum ar fi datele de acces la baza de date WordPress. Dacă cineva poate ajunge la baza de date, acesta are controlul complet asupra site-ului dvs..

wp_includes

wp_includes

Acest folder conține toate celelalte fișiere și clase PHP care sunt necesare pentru operațiunile de bază ale WordPress. Din nou, nu doriți să editați fișierele din acest director.

wp_admin

Acest folder conține diferite fișiere ale tabloului de bord WordPress. Știți că toate funcțiile administrative sau funcționale legate de WordPress, cum ar fi scrierea postărilor, moderarea comentariilor, instalarea de pluginuri și teme se realizează prin tabloul de bord WordPress. Numai utilizatorii înregistrați au acces aici și accesul este din nou limitat pe baza rolului utilizatorului. Un administrator permite accesul complet urmat de Editor, apoi de Contribuitor și în final de Abonat. Tabloul de bord WordPress este de obicei accesibil sub http://wpexplorer.com/wp-admin.

wp_content

Dosarul wp_content conține toate datele încărcate de utilizator și este din nou împărțit în trei sub-foldere:

 1. tematică
 2. Plugin-uri
 3. încărcări

Directorul „teme” conține toate temele care sunt instalate pe site-ul dvs. WordPress. Fiecare fișier wordpress.zip pe care îl descărcați de pe WordPress.org are instalate 2 teme – pentru WordPress 3.6.1, acestea sunt douăzeci și douăsprezece și douăzeci și treisprezece. Puteți instala câte teme doriți, dar puteți activa o singură temă simultan (deși există unele pluginuri care vă permit să activați mai multe). De asemenea, directorul „teme” nu poate fi niciodată gol, deoarece WordPress are nevoie de cel puțin o temă pentru a lucra!

În mod similar, „plugin-urile” sunt utilizate pentru a stoca toate pluginurile instalate pe site-ul dvs. WordPress. Spre deosebire de directorul „teme”, acest director poate fi gol, deoarece puteți rula perfect un site WordPress fără a utiliza niciun plugin. Aveți libertatea de a activa oricâte plugin-uri doriți, dar este o practică bună să le instalați doar pe cele necesare. Consultați articolul lui Kyla despre diferitele pluginuri WordPress disponibile astăzi.

Toate imaginile (și alte fișiere media) pe care le-ați încărcat de la momentul lansării site-ului dvs., împreună cu toate încărcările viitoare, vor fi stocate în directorul „încărcări”, clasificate pe an, lună și zi. Acest folder poate fi gândit ca baza de date pentru toate datele non-textuale – imagini, PDF-uri, videoclipuri, MP3-uri, etc. De aceea, este o bună practică de securitate să restricționați accesul public la aceste dosare. Acest lucru se poate realiza modificând fișierul .htaccess, prezent în directorul wp_content. Prin urmare, în timp ce luați o copie de rezervă; copierea numai a folderului de instalare WordPress nu face acest lucru. Trebuie să copiați atât baza de date, cât și întregul conținut din directorul dvs. de instalare WordPress!

Anatomia unei cereri WordPress

Sau cum îmi place să o numesc,

Ce se întâmplă când cineva vă vede blogul?

Când cineva îți vizitează site-ul cu motor WordPress, WordPress generează dinamic un cod HTML (combină cu CSS și JS) și îl servește vizitatorului. Nu veți vedea extensia .html după adresa URL (așa cum ați văzut în unele site-uri web vechi), deoarece acest conținut este generat dinamic. Următoarele puncte sunt o generalizare a acțiunilor care se desfășoară în cazul solicitării unei pagini web:

 1. Browserul vizitatorului solicită o pagină web
 2. Nucleul WordPress (poate fi gândit ca creierul WordPress) apelează scripturile PHP necesare începând cu index.php
 3. Nucleul WP comunică apoi cu baza de date și preia datele (postări / pagini etc.)
 4. Apoi combină datele preluate, datele de la plugin-urile active și tema activă în prezent și generează codul HTML „în zbor” sau „dinamic”
 5. Apoi servește acest cod HTML generat dinamic în browserul vizitatorului

În mod similar, atunci când este publicată sau salvată o postare sau un comentariu este trimis sau este efectuată o căutare, nucleul WordPress efectuează operațiunile interne necesare și le salvează în baza de date pentru o utilizare viitoare și, de asemenea, notifică administratorul WordPress. Voi (administratorul) îi vedeți ca un nou comentariu care așteaptă moderarea sau numărul „x” de comentarii din coada de spam, etc..

Cerere HTML

Acum, repetarea tuturor acestor pași de fiecare dată când cineva solicită o pagină web (postare, pagină, pagină de arhivă, orice) este o muncă care consumă timp și resurse. Este bine când 10 persoane îți vizitează site-ul. Dar crește asta cu 100, 1000 sau un milion, atunci începe adevăratul necaz. Doar supercomputere ar putea să gestioneze atât de multe operații simultane. Și majoritatea site-urilor WordPress sunt găzduite pe servere de web hosting partajate, care pot avea 1/1000lea a puterii supercomputerelor.

Deci ce facem acum? Introduceți în cache WordPress. Nu o vom acoperi aici, așa că vă rugăm să fiți la curent cu următoarea parte a seriei – o introducere în memoria cache WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me