Ghid pas cu pas pentru migrarea site-ului dvs. WordPress către o nouă gazdă

Ghid pas cu pas pentru migrarea site-ului dvs. WordPress către o nouă gazdă

Mutarea site-ului dvs. web într-o nouă gazdă poate fi o experiență descurajantă și stresantă, dar nu trebuie să fie. Chiar dacă există pași importanți pentru a migra site-ul dvs. WordPress dacă urmați ghidul nostru, puteți reuși.


Mulți oameni se confruntă cu nevoia de a se muta la o nouă gazdă din cauza problemelor cu furnizorul actual și au avut suficient. Dar prea des, migrarea către o gazdă mai fiabilă este întârziată din nou, de frica de a greși și de a deteriora site-urile dvs..

Pentru a rezolva problema, oamenii vor plăti o taxă mare pentru un profesionist care își va muta site-ul pentru ei. Sau căutați o gazdă nouă care oferă un serviciu de migrare ca parte a unui nou pachet de găzduire. Și apoi sunt oamenii care citesc acest articol, care iau a treia opțiune de a se gândi la ei.

Dacă petreci puțin timp pregătindu-ți propriul site web, migrarea nu este de ce să te preocupe. Poate fi un proiect foarte simplu dacă este abordat corect și poate fi respins cu ușurință în cazul în care apar probleme.

Să parcurgem pașii necesari pentru a muta site-ul dvs. WordPress într-o nouă gazdă, dar înainte de a începe să vă arătăm cum puteți migra site-ul dvs., rețineți că multe dintre cele mai bune companii de găzduire WordPress vă vor muta site-ul pentru dvs., deci, dacă tocmai ați achiziționat un nou plan de găzduire și căutați să vă mutați site-ul, consultați mai întâi noul dvs. furnizor de hosting pentru a vedea dacă oferă migrare gratuită.

Cuprins

Derulați rapid în jos la orice secțiune sau puteți chiar să marcați oricare dintre linkurile de mai jos pentru a vă ușura revenirea dacă trebuie să faceți o pauză în timpul procesului:

Pasul 1: Backup-ul fișierelor site-ului web

FTP-transfer

Primul pas înainte de migrare este să faceți backup pentru fiecare aspect al site-ului dvs. Aceasta ar trebui să facă parte din securitatea generală a WordPress și este o practică bună înainte de orice schimbare majoră. Dar este, de asemenea, o cerință de a migra instalarea WordPress, deoarece există atât de multe date care sunt mutate.

Deci, cum faceți o copie de rezervă a site-ului dvs.? Există o mulțime de pluginuri pe care le puteți utiliza pentru a face backup pentru WordPress, cum ar fi VaultPress sau Duplicator. Cu un plugin de rezervă, de obicei instalați și apoi utilizați setări încorporate pentru a gestiona fișierele de rezervă, cât de des și unde sunt stocate copiile de rezervă.

În mod alternativ, puteți adopta o abordare mai manuală. Pentru a vă oferi un rezumat rapid, copiile de rezervă manuale necesită un instrument de transfer de fișiere (FTP) pentru a accesa fișierele site-ului dvs. web. Două programe FTP populare sunt FileZilla (PC) și Transmite (Mac). După instalare, va trebui să utilizați credențial SFTP (din contul de gazdă web) pentru a vă conecta la serverul site-ului. După ce v-ați conectat, selectați și descărcați toate fișierele din directorul site-ului web. Aceasta include .htaccess fișier care este setat să fie ascuns. Consultați fișierul de ajutor al programului FTP pentru ca acesta să afișeze fișiere ascunse dacă nu puteți vedea acest fișier.

În funcție de numărul de încărcări media pe site-ul dvs., acest lucru ar putea dura ceva timp. În timp ce această descărcare este în curs, putem începe pasul doi și putem face o copie a bazei de date.

Pasul 2: Exporta baza de date WordPress

Export de baze de date

Exportul bazei de date este un proces simplu care necesită doar câțiva pași pentru a fi finalizat. Conectați-vă la cPanel contul serverului dvs. web și deschideți phpMyAdmin cerere. Selectați baza de date care conține instalarea dvs. WordPress din lista din bara laterală din stânga și odată selectată faceți clic pe butonul Export fila din meniul de navigare.

Setările implicite ale unui Rapid exportul și SQL formatul pentru export sunt suficiente pentru ceea ce avem nevoie. Apasă pe Merge butonul și procesul de export al bazei de date va începe și un fișier va fi descărcat pe computerul dvs. local.

Odată ce exportul bazei de date și transferul FTP al fișierelor dvs. s-au finalizat ambele, sunteți gata să treceți la următoarea etapă.

Pasul 3: Creați baza de date WordPress pe noul dvs. server gazdă

Înainte de a putea începe migrarea către noua gazdă web, trebuie să creăm un mediu pentru o instalare WordPress. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați o bază de date în care să importați datele dvs. SQL.

Conectați-vă la noua dvs. gazdă web cu datele de autentificare pe care le-au furnizat și conectați-vă la software-ul cPanel. Pentru ghidul nostru vom folosi aplicația de baze de date MySQL. Dacă gazda dvs. web nu are acea aplicație în funcțiune, vă rugăm să contactați echipa de asistență pentru a descoperi metoda de a crea noi baze de date..

Pașii pentru crearea unei baze de date sunt destul de simpli:

 • Deschis Baza de date MySQL și creați o nouă bază de date cu un nume adecvat pentru site-ul dvs. web.
 • Creați un nou utilizator MySQL (cu o parolă securizată).
 • Adăugați acest cont de utilizator la noua bază de date și acordați-i toate privilegiile.

Scrieți numele bazei de date, noul nume de utilizator MySQL și parola acesteia. Vei avea nevoie de ele în curând.

Pasul 4: Modificați wp-config.php Fişier

Căutați în folderul de pe computerul local de unde ați descărcat fișierele site-ului dvs. Web În acel folder există un fișier numit wp-config.php care controlează accesul între WordPress și baza de date.

Efectuați o copie a acestui fișier și stocați-l într-un alt folder al computerului local. Acest lucru este necesar pentru restabilirea modificărilor pe care urmează să le facem dacă ceva nu va merge mai târziu.

Deschideți versiunea originală a fișierului cu editorul de text preferat și faceți următoarele trei modificări:

1. Schimbați numele bazei de date

Localizați următoarea linie:

define ('DB_NAME', 'nume_db');

dB_Name o parte din această linie va fi în prezent setată pe baza de date MySQL a vechii dvs. gazde web. Acest lucru trebuie schimbat în numele noii baze de date pe care tocmai ați creat-o.

2. Schimbați numele de utilizator al bazei de date

Mai jos veți găsi linia:

define ('DB_USER', 'db_user');

În această linie, trebuie să schimbați UTILIZATOR_BD porțiune din numele de utilizator al vechii dvs. gazde pentru a se potrivi cu noul nume de utilizator pe care tocmai l-ați creat.

3. Schimbați parola utilizatorului bazei de date

În sfârșit, editați a treia linie:

define ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

Ca și în cazul celorlalți db_pass secțiunea acestei linii trebuie schimbată la noua parolă securizată pe care ați creat-o pentru utilizatorul MySQL.

Salvați wp-config.php și închideți fișierul.

Pasul 5: importați baza de date WordPress

Import de baze de date

Acum că aveți o nouă bază de date cu care putem lucra, putem începe procesul de import.

Lansați phpMyAdmin din software-ul cPanel de pe noul dvs. server și selectați noua dvs. bază de date din lista din bara laterală a mâinilor din stânga. Odată ce se deschide, selectați tasta Import fila din meniul de navigare.

În Fișier de importat faceți clic pe secțiunea Alege fișierul buton și selectați fișierul SQL exportat anterior.

Debifează butonul Import parțial caseta de selectare, asigurați-vă că formatul este setat SQL apoi faceți clic pe butonul Merge buton. Acum va începe importul bazei de date.

Durata acestei importuri variază în funcție de dimensiunea bazei de date. Ar trebui să primiți un mesaj care vă informează despre succesul importului la finalizarea acestuia.

Pasul 6: Încărcați fișierele WordPress pe noua dvs. gazdă

După ce aveți pregătită noua bază de date și ați reconfigurat fișierul wp-config.php, este timpul să începeți să încărcați fișierele site-ului dvs..

Conectați-vă la noua dvs. gazdă web folosind programul FTP și răsfoiți la folderul pe care site-ul web îl va avea. Dacă acesta este principalul sau un singur site care este instalat pe acest server web, atunci încărcarea fișierelor în folderul public_html este directorul obișnuit.

Cu directorul de la distanță selectat, puteți încărca fișierele site-ului dvs. web care ar trebui să includă acum versiunea actualizată a wp-config.php. Ca și în cazul descărcării anterioare, acest proces poate dura ceva timp.

Nu ștergeți aceste fișiere de pe computerul local odată ce încărcarea s-a încheiat. Mai sunt necesare până la finalizarea etapelor finale.

Pasul 7: Definirea domeniului nou și căutarea / înlocuirea domeniului vechi

Dacă vă mutați într-un domeniu nou / diferit, ar trebui să citiți acest pas, dacă nu, atunci puteți săriți acest lucru deoarece nu trebuie să vă actualizați site-ul pentru a indica un domeniu diferit.

O problemă pe care oamenii o apar întotdeauna atunci când își mută site-ul este că au adăugat link-uri către alte postări pe site-ul lor sau au inserat imagini direct, indicând o adresă URL pe server, ceea ce face ca acestea să se rupă atunci când sunt mutate într-un domeniu nou. Dacă doriți să căutați rapid și cu ușurință orice caz al vechiului dvs. nume de domeniu și să îl înlocuiți cu noul nume, vă sugerăm să aruncați o privire la Căutare Înlocuiește DB script pe github. Acest lucru vă va permite să faceți acest lucru cu mare ușurință. Doar asigurați-vă că îl ștergeți după ce ați terminat (din motive de securitate) și nu îl puneți în domeniul dvs. rădăcină, creați un folder temp cu un nume aleatoriu pentru a găzdui scriptul.

Schimbarea adresei URL a site-ului: făcând o căutare și înlocuire pentru vechiul domeniu și înlocuind cu noul domeniu, veți modifica, de asemenea, valorile site_url și adresa URL de domiciliu din baza de date (Modificarea adresei URL a site-ului) care vă va asigura că atunci când încercați să vă conectați pe site-ul dvs. pe noul domeniu, nu va încerca să vă redirecționeze către vechiul domeniu.

Pasul 8: Atingeri finale

Acest pas include de fapt doi mini pași separați cu (potențial) câteva zile între ei.

Mai întâi – înainte de a putea utiliza site-ul pe noua dvs. gazdă, va trebui să reconfigurați setările DNS ale domeniului dvs.. Acestea vor fi setate să îndrepte către vechea dvs. gazdă și va trebui să indicați înregistrările corecte către noua adresă IP a serverului.

Acest proces va depinde de locul în care aveți domeniul dvs. înregistrat. Detaliile completării acestui proces sunt prea variate pentru a fi discutate în această postare, dar registratorul dvs. de domeniu ar trebui să aibă toate detaliile de care aveți nevoie pentru a face această modificare.

Modificările DNS pot dura până la 48 de ore pentru a se propaga complet. Cel mai bine este să faceți acest lucru într-o perioadă în care vă așteptați la un nivel mai mic de trafic. În această fereastră de 48 de ore, ar trebui să evitați să faceți modificări site-ului dvs., deoarece puteți modifica versiunea veche a site-ului.

În al doilea rând – după expirarea perioadei de 48 de ore, acum trebuie să accesați noua gazdă web când accesați site-ul dvs. web. În acest moment puteți conectați-vă la vechea dvs. gazdă web pentru a șterge fișierele și baza de date. Ar trebui să aveți în continuare o copie de rezervă locală a acestor fișiere și exportul bazei de date, împreună cu fișierul original wp-config.php în cazul în care aveți nevoie pentru a returna migrația. Poate fi o idee bună să țineți aceste fișiere pentru o perioadă îndelungată, doar pentru a fi în siguranță.


După cum vedeți, atunci când sunt defalcate în pașii simpli mai sus, procesul nu este atât de dificil. Tot ce necesită este să fiți atenți la fiecare pas și să vă dați opțiunea de a reveni la versiunea inițială până în ultimul moment posibil (în caz de probleme).

Ați migrat site-ul dvs. WordPress recent? Spuneți-ne experiența dvs. cu procesul din secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map