Ghid complet pentru RSS și cum să îl utilizați cu WordPress

Ce se întâmplă dacă utilizatorii nu trebuie să vină pe site-ul dvs. WordPress pentru a vă citi articolele? Acest lucru ar face cu siguranță mai ușor pentru utilizatori, deoarece nu ar trebui să navigheze pe zece dintre blogurile și sursele lor de știri favorite pentru a obține informațiile lor zilnice. Ar fi de asemenea plăcut pentru proprietarii site-ului web, deoarece v-ar permite să distribuiți conținutul într-o manieră mai eficientă, livrând conținutul acolo unde clienții doresc să fie.


Aceasta este ideea din spatele RSS.

RSS există din 1999 și funcționează ca distribuitor de conținut pe internet. În plus, se combină cu agregatoare pentru citirea, compilarea și organizarea mai ușoare.

Pe scurt, RSS își menține cititorii să citească tot conținutul dorit, într-o singură locație. În acest fel, nu trebuie să marcheze site-urile de știri preferate sau să caute pe Google ori de câte ori doresc o citire bună.

Cum funcționează RSS

RSS sau Sindicare într-adevăr simplă, oferă cititorilor o șansă de a vă abona la blogul dvs. După aceea, cititorul trebuie să utilizeze un cititor sau agregator RSS pentru a consuma conținutul.

Pentru a vă abona, cititorul face clic pe butonul Abonare. Asta e. Uneori este dificil să localizați un buton Abonare RSS pe un site web sau blog, dar le puteți găsi adesea lângă butoanele de socializare, în subsol sau căutând „Nume site” + „Feed RSS” în Google.

Uneori este dificil să localizați un buton Abonare RSS pe un site web sau blog, dar le puteți găsi adesea lângă butoanele de socializare, în subsol sau căutând „Nume site” + „Feed RSS” în Google.

Feedurile RSS pot fi, de asemenea, defalcate în funcție de categorie sau subiect. Acest lucru este mult mai relevant pentru revistele mari online (cum ar fi Wall Street Journal sau USA Today). De ce este cazul? Pentru că acele publicații au zeci, dacă nu sute, de secțiuni.

De ce este cazul? Pentru că acele publicații au zeci, dacă nu sute, de secțiuni.

Prin urmare, un cititor ar putea decide să se aboneze la întreaga lucrare sau doar la secțiunea sport.

Și acesta este un alt beneficiu de a avea un flux RSS. Este complet posibil ca unii cititori să găsească doar anumite articole atrăgătoare. Prin urmare, s-ar putea să dorească doar să se aboneze la ceva precum secțiunile de călătorie sau de afaceri.

După abonarea la RSS, este necesar ca utilizatorul să specifice modul în care va consuma informațiile. După cum am menționat, acest lucru necesită un fel de agregator sau cititor RSS.

Cea mai populară opțiune pentru aceasta era Google Reader. A fost un mod curat, extrem de eficient de a aduce împreună zeci de fluxuri RSS.

Din păcate, Google Reader a încetat să funcționeze în 2013. Deci, aceasta nu mai este o opțiune. Cu toate acestea, există multe alte cititoare RSS care sunt folosite astăzi.

Ce cititori RSS vin foarte recomandat?

După închiderea Google Reader, Google a recomandat în principal ca toți clienții să fie transferați la Feedly. Cu siguranță este cel mai asemănător cu Google Reader, dar totul depinde de propriile preferințe.

Există zeci de cititori RSS pentru a alege, dar aici sunt cele mai populare:

După cum am menționat, fiecare are farmecul său. De exemplu, Feedly imită Google Reader cu curățenia și organizarea sa, în timp ce Panda este mai mult un mod de a naviga pe mai multe site-uri web într-o singură interfață. Vă recomand să le testați pe toate pentru a vedea care este corect dacă intenționați să cumulați conținut. La urma urmei, va fi principalul tău hub pentru citirea articolelor.

Cum să utilizați RSS cu site-ul dvs. WordPress

După ce înțelegeți modul în care cititorii profită de RSS, este timpul să ne dedicați în ce și cum să fie proprietarii de site-uri WordPress.

Pentru început, ar trebui să știți că veți interacționa cu un RSS în unul sau două moduri. Primul și cel mai important aspect al RSS pentru proprietarii de site-uri este obținerea butonului RSS Abonament de pe site-ul dvs. Aceasta acționează ca o rețea de distribuție pentru conținutul dvs., fără ca voi să faceți multă muncă la finalul dvs..

Cum să adăugați un link și o pictogramă la fluxul dvs. RSS

Aveți câteva opțiuni de făcut pentru acest proces. Tehnic, poți să te apuci de o imagine RSS de la Google Images, să o plasezi într-un widget și să poți lega imaginea în bara laterală. Acest lucru v-ar salva necesitatea instalării unui plugin, dar de multe ori nu este cel mai curat mod de a include un buton RSS.

În primul rând, verificați dacă tema dvs. WordPress include un widget personalizat pentru pictogramele sociale. Dacă este disponibil un widget, ar trebui să-l poți insera în orice zonă pregătită pentru widget (bara laterală, subsolul sau chiar bara superioară).

Widget social total

Mai sus este un exemplu de widget social cu temă totală (care include, de asemenea, opțiuni pentru stilul butonului, dimensiunea, ordinea și altele). Dar dacă tema dvs. nu include această caracteristică încorporată, este posibil să găsiți că folosirea unui plugin este cel mai bun pariu.

Adăugați un singur buton RSS

Inițial, puteți încerca să inserați singur butonul RSS. Acesta poate fi cazul dacă doriți să îl mențineți separat de butoanele sociale sau poate să îl plasați în partea de jos a site-ului dvs. web.

Dacă este cazul, există câteva plugin-uri, cum ar fi Pictograma RSS Feed sau RSS Icon Widget. Ambele funcționează bine, dar nu veți obține nicio funcționalitate suplimentară, cum ar fi butoanele pentru creșterea urmărilor sociale.

Este mai comun să vedeți butonul RSS de lângă linkurile Facebook, Twitter și Pinterest, presupunând că le aveți.

Adăugați RSS cu link-uri de social media

Dacă doriți să combinați toate acele butoane la rând, puteți găsi, de obicei, pluginuri pentru butoanele de social media care permit și o pictogramă și un link personalizate sau o pictogramă RSS efectiv.

Pictogramele de socializare finale face truc pentru butoanele sociale și RSS, deoarece include și o pictogramă RSS și un câmp pentru a insera URL-ul dvs. RSS.

Care este URL-ul meu RSS?

WordPress generează automat un flux RSS pentru dvs. Acest flux este o compilație a articolelor dvs. și poate fi partajat cu URL-ul RSS. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, este necesară o adresă URL RSS pentru ca utilizatorii să vină și să facă clic pe buton. De cele mai multe ori veți insera această adresă URL într-un câmp de plugin, dar uneori este posibil să legați pur și simplu o imagine.

Indiferent, URL-ul dvs. RSS arată astfel: http://www.wpexplorer.com/feed/

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să înlocuiți textul „wpexplorer.com” cu site-ul dvs. Web real. După ce aveți această adresă URL, este destul de darnic să începeți să distribuiți fluxul RSS pe site-ul dvs. web.

Afișarea mai multor fluxuri RSS pe site-ul dvs. WordPress

Al doilea motiv pentru care puteți profita de RSS este dacă doriți să afișați feed-uri terță parte pe propriul site WordPress. De exemplu, este posibil să rulați un blog de finanțe și doriți să furnizați tendințele de stocuri dintr-o sursă mai actualizată și mai credibilă. La urma urmei, nu veți actualiza singuri variațiile de preț ale acțiunilor. Ești mai bine să preiați fluxul RSS de la CNNMoney sau Reuters și să îl introduceți în bara laterală.

Același lucru este valabil și pentru majoritatea blogurilor de știri, deoarece de multe ori este imposibil să ții pasul cu fiecare colț al ciclului de știri. Un blog de film nu ar dori să lipsească de la partajarea scorurilor Rotten Tomato. Și de aici intră în joc fluxul RSS Rotates Tomatoes.

Deci, această tactică RSS este mai degrabă despre furnizarea utilizatorilor dvs. de informații valoroase, spre deosebire de distribuirea conținutului pe internet.

RSS Feed Display Frontend

Pluginul de top pentru a crea un flux de știri RSS pe site-ul dvs. web se numește WP RSS Aggregator.

Descărcați pluginul WP RSS Aggregator și instalați-l pe site-ul dvs. web. Accesați fila Agregator RSS din tabloul de bord și completați totul, de la URL-ul RSS la numele sursei de alimentare. Vă va solicita alte setări, cum ar fi dacă doriți să faceți legătura cu sursa și dacă doriți să eliminați titlurile duplicate.

Adăugarea de fluxuri noi

După aceea, puteți gestiona toate fluxurile dvs. și le puteți afișa într-un flux constant pe site-ul dvs. web. Plasați fluxul în bara laterală sau pe propria pagină.

De ce ai nevoie de RSS pe site-ul tău WordPress

Unii bloggeri ar putea respinge RSS ca o tehnologie veche. Această noțiune este departe de a fi adevărată, în special cu cititorii experimentați în tehnologie. Unii bloggeri cred că este mai mult pentru reviste mari. Nici acest lucru nu este adevărat.

Unii bloggeri cred că este mai mult pentru reviste mari. Nici acest lucru nu este adevărat.

Chiar dacă primiți cinci sau zece cititori RSS, acest lucru este destul de bun pentru un blog de dimensiuni mici sau mijlocii. Este pur și simplu o modalitate diferită pentru utilizatorii dvs. de a accesa conținut, deci este o alternativă la lista de e-mail sau când postați pe rețelele de socializare.

Dacă aveți întrebări despre utilizarea RSS cu WordPress, informați-ne în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me