Ai auzit vreodată de WordPress Funcții conectabile? Dacă nu, atunci acest articol ar trebui să vă atragă atenția. În două cuvinte sunt funcții conectabile WordPress funcții de bază pe care le puteți trece peste. Toate aceste funcții sunt localizate într-un singur fișier: „wp-includes / pluggable.php„. Funcțiile conectabile au fost introduse în WordPress 1.5.1, dar în cele mai recente versiuni ale WordPress, această metodă nu se mai folosește. Funcțiile recente folosesc acum filtre la ieșirea lor. Însă puteți înlocui funcțiile conectabile, iar acest lucru aș dori să acopere în această postare.


Care funcții?

Funcțiile conectabile sunt:

Puteți face clic pe numele fiecărei funcții pentru a accesa pagina codex.

Cum să treceți peste funcțiile conectabile

Ei bine, acest lucru este destul de simplu, tot ce trebuie să faci este să creezi un fișier în plugin-urile dvs. care să conțină o instrucțiune „if (! Func_exists ())…” și apoi să redefiniți funcția. Vă recomand cu încredere să copiați și să lipiți funcția originală atunci când începeți. Așa ești sigur că funcția va funcționa. Iată un exemplu gol:

if (! function_exists ('wp_notify_postauthor')):
/ **
* Notifica un autor un comentariu / trackback / pingback la una dintre postările lor.
*
* @since 1.0.0
*
* @param int $ comment_id ID de comentariu
* @param string $ comment_type Opțional. Tipul de comentariu fie „comentariu” (implicit), „trackback” sau „pingback”
* @return bool Fals dacă e-mail-ul utilizatorului nu există. Adevărat la finalizare.
* /
function wp_notify_postauthor ($ comment_id, $ comment_type = '') {

/ * De aici redefiniți funcția * /

}
endif;

Aș dori să vorbesc despre funcția „wp_notify_postauthor ()”. Acesta este cel responsabil de trimiterea unui e-mail către autorii postării atunci când se adaugă un nou comentariu. Într-unul din pluginul meu, Managerul de probleme WordPress, a trebuit să dezactivez această notificare, dar numai un tip specific de postare personalizată. Deci, am copiat întreaga funcție și am adăugat pur și simplu aceasta:

if (! function_exists ('wp_notify_postauthor')):
/ **
* Notifica un autor un comentariu / trackback / pingback la una dintre postările lor.
*
* @since 1.0.0
*
* @param int $ comment_id ID de comentariu
* @param string $ comment_type Opțional. Tipul de comentariu fie „comentariu” (implicit), „trackback” sau „pingback”
* @return bool Fals dacă e-mail-ul utilizatorului nu există. Adevărat la finalizare.
* /
function wp_notify_postauthor ($ comment_id, $ comment_type = '') {

if ($ post-> post_type! = 'problemă'):

/ * conținutul funcției originale * /

endif;

}
endif;

Este simplu, dar funcționează excelent, fără a fi nevoie să faceți modificări uriașe sau să creați o funcție personalizată completă, conectată la o acțiune personalizată.

wp_mail ()

După cum ați văzut în lista funcțiilor conectabile, wp_mail () este o funcție conectabilă. Această funcție este cea utilizată pentru trimiterea de e-mailuri. Oriunde în WordPress când este trimis un e-mail, utilizează această funcție. Acesta este motivul pentru care personalizarea acestuia poate fi foarte interesantă. De exemplu, puteți utiliza un șablon implicit html pentru toate e-mailurile trimise de la instalarea WordPress.

Puteți, de asemenea, să trimiteți o copie ascunsă a fiecărui mesaj către un anumit e-mail pentru a avea un fel de backup (credeți-mă că acest lucru poate fi util când cineva vă spune că nu a primit mesajul!).

wp_authenticate ()

De asemenea, puteți modifica wp_authenticate () și adăugați câțiva parametri suplimentari pentru a impune securitatea pe site-ul dvs. (atacuri de forță brută, de exemplu).

auth_redirect ()

Această funcție este cea care verifică dacă un utilizator este conectat și, dacă nu, îi redirecționează către pagina de conectare. Asta ar fi destul de ușor să înlocuiți funcția și să redirecționați utilizatorul către o pagină personalizată, în loc de pagina de conectare implicită (de exemplu, dacă doriți să ascundeți folderul wp-admin).

wp_generate_password ()

Această funcție este cea care generează automat parole. Sincer, nu trebuie să-l modificați, dar acum, dacă știți care sunt atacurile de forță brută, ați putea fi interesat în crearea de parole mai puternice. Ei bine, aceasta este funcția de a îmbunătăți.

Concluzie

Pentru a încheia această scurtă postare despre funcțiile conectabile WordPress, aș dori să subliniez faptul că noile funcții nu mai funcționează așa. După cum am scris mai sus, acum folosesc filtre. Dar funcțiile conectabile sunt funcții importante, în special atunci când se creează pluginuri cu adevărat specifice. Dar fii atent când folosești funcții conectabile. Dacă funcția recent creată nu funcționează perfect, aceasta poate sparge o parte a site-ului dvs. web (în ceea ce privește funcționalitatea), așa că vă rugăm să le testați în toate condițiile.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me