SQL Schimbă numele de utilizator de autentificare Admin

Dacă sunteți proprietar de site-uri WordPress, există multe lucruri de care să aveți grijă.


Actualizarea constantă a conținutului blogului dvs., adăugarea de produse noi, schimbarea prețurilor și nici nu menționăm actualizarea regulată a pluginurilor, oferind unui dev cu acces și făcând multe alte lucruri ca parte a rutinei zilnice WordPress.

Uneori, dacă trebuie să reglați setările, găsiți un tutorial al unei pagini web lungi, cu multe instrucțiuni pentru a efectua o singură acțiune. Dar dacă știați că majoritatea acestor modificări pot fi modificate cu o simplă interogare SQL, o comandă pe care o executați în meniul managerului de baze de date.

Deoarece sunteți o persoană ocupată, iar economisirea timpului este o prioritate, iată întrebările SQL de bază care vă vor ajuta să obțineți rezultatele în câteva minute.

Primii pasi

Când există mai mult de un site web în contul de găzduire, înainte de a executa interogări SQL, trebuie să vă asigurați că modificați baza de date potrivită. Puteți găsi numele bazei de date atribuite unei anumite instalări WordPress în dvs. wp-config.php fișier pe șir:

define („DB_NAME”, „numele dvs. de nume”)

Baza de date WordPress Define

De asemenea, acordați atenție prefixului tabelului, deoarece veți avea nevoie să îl specificați odată ce rulează comenzile SQL. Se află în același fișier din partea de jos a setărilor paginii.

Prefix tabel WordPress

În acest exemplu de mai sus, numele bazei de date este _wp622. Prefixul tabelului este wpc7_. Acum, când îl știm, să mergem la managerul de baze de date. Majoritatea panourilor de control utilizează PHPMyAdmin pentru gestionarea bazelor de date.

phpMyAdmin

După ce vă aflați, găsiți numele bazei de date în listă și faceți clic pe ea:

Selectați baza de date

Înainte de a face modificări, asigurați-vă că creați o copie de rezervă pentru această bază de date, pentru a putea restaura rapid doar în cazul în care ceva nu merge bine.

Acoperim cum să faceți backup pentru WordPress în detaliu în ghidul nostru de rezervă generală. Dar pentru a vă oferi un pas rapid, alegeți Export opțiune, alegeți metoda și formatul în funcție de nevoile dvs. și apăsați Merge (aici am setat toate opțiunile implicite):

Baza de date de export

Odată terminat, sunteți în siguranță. Apăsați meniul SQL și să începem:

Meniu SQL

Înlocuiți adresa URL

Dacă intenționați să actualizați adresa URL a site-ului dvs. web adăugând certificatul SSL pe site-ul dvs. web sau efectuând alte modificări, asigurați-vă că utilizați următoarea comandă:

UPDATE wp_options SET option_value = replace (opțiune_valoare, 'http://www.oldurlofthewebsite.com', 'http://www.newurlofthewebsite.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';

Să spunem că vreau ca URL-ul meu să fie https //: iar numele meu de domeniu este example.com. În acest caz, trebuie să modific numele tabelei wp_options și chiar adresa URL:

UPDATE wpc7_options SET option_value = replace (opțiune_valoare, 'http://www.example.com', 'https://www.example.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';

SQL Înlocuiește Sitename

Și așteptați un mesaj de succes.

Mesaj de succes SQL

De ce este atât de important să o vezi? Dacă apăsați Merge dar există unele erori în interogare, sistemul nu va putea să îndeplinească solicitarea și veți primi erori în sensul că execuția a eșuat. Eroarea va arăta după cum urmează și va indica motivul pentru care procesul a eșuat.

Mesaj de eroare SQL

Vă rugăm să rețineți că această comandă este una de bază și va înlocui doar adresa URL principală a site-ului dvs. web, deci dacă intenționați să schimbați numele de domeniu al site-ului dvs. web de la example.com la test.net, va trebui să o modificați inclusiv toate tabele unde URL-ul site-ului dvs. web este întâlnit, cum ar fi wp-posts, wp-postmeta și, de asemenea, aveți grijă de tabelele cu rânduri care conțin URL generate de pluginuri (de exemplu, WooCommerce).

Pentru a face asta, veți avea nevoie cel puțin instruire SQL de bază. O altă opțiune ar fi să deschideți baza de date pe care ați exportat-o ​​în orice editor de text și cu Ctrl + H să înlocuiți toate mențiunile vechiului dvs. domeniu pe noua. Dacă sună prea complicat, există o serie de alte instrumente care ajută la automatizarea acestui proces (cum ar fi interconectați / căutați în baza de date și înlocuiți-o script sau Mai bine pluginul Căutare & Înlocuire bazat pe același script) în timp ce pur și simplu încărcați fișierul în folderul site-ului dvs. web pentru site-ul de lucru și îl deschideți într-un browser.

Creați un nou utilizator de administrator

Dacă trebuie să adăugați un nou utilizator cu rol de administrator la instalarea dvs., va trebui să utilizați următoarea comandă și să o modificați în funcție de preferințele dvs.:

INSERT INTO `wp_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VALORI ('yourlogin', MD5 ('yourpassword'), 'prenume nume', '[email protected]', '0');

INSERTĂ ÎN `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VALORI (NULL, (Selectați maxim (id) din wp_users),
'wp_capilities', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

INSERTĂ ÎN `wp_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VALUES (NULL, (Selectați maxim (id) din wp_users), 'wp_user_level', '10');

Rețineți că va trebui să modificați tabelele și valorile de conectare în funcție de dorința dvs. nume de utilizator și baze de date.

Vreau să creez un utilizator MyDeveloper cu parola parola mea, numele dezvoltatorului meu este John Doe iar e-mailul este [email protected]. Deci, întrebarea mea va arăta astfel:

INSERT INTO `wpc7_users` (` user_login`, `user_pass`,` user_nicename`, `user_email`,` user_status`)
VALORI ('Mydev', MD5 ('mypassword'), 'John Doe', '[email protected]', '0');

INSERTĂ ÎN `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VALORI (NULL, (Selectați maxim (id) din wp_users),
'wp_capilities', 'a: 1: {s: 13: "administrator"; s: 1: "1";}');

INSERTĂ ÎN `wpc7_usermeta` (` umeta_id`, `user_id`,` meta_key`, `meta_value`)
VALUES (NULL, (Selectați maxim (id) din wpc7_users), 'wp_user_level', '10'

SQL Creați un nou utilizator Admin

Rețineți că nu trebuie să modific numele rândurilor (adică. wp_user_level sau joacă cu numere 0, 10, 13 deoarece acestea înseamnă rolul utilizatorului și drepturile corespunzătoare. Odată terminat, apăs Merge.

Rezultatul trebuie să arate rezultatele de succes, precum următoarele:

SQL Creați un nou Rezultat utilizator Admin

Schimbați numele de utilizator

Pentru a schimba numele de autentificare al utilizatorului, reveniți la fila MySQL și executați următoarea comandă:

UPDATE wp_users SET user_login = 'newlogin' WHERE user_login = 'admin';

Să presupunem că numele dvs. de utilizator implicit este MyDeveloper, cel pe care l-ați creat înainte și doriți să îl setați secureduser în loc de asta. În cazul nostru particular, rulăm următoarea comandă, deoarece avem și prefixul implicit wp7c_:

UPDATE wpc7_users_users SET user_login = 'secureduser' WHERE user_login = 'mydeveloper';

Rezultatele de succes arată după cum urmează:

SQL Schimbare nume de utilizator de autentificare Admin Succes

Schimbați parola de administrator

Urmând regulile de securitate ale modificărilor obișnuite ale parolelor, poate doriți să modificați parola pentru dvs. secureduser. Iată întrebarea pentru aceasta:

UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 ('new_password') WHERE user_login = 'utilizatorul tău';

Pentru această anumită comandă de modificare a parolei, comanda noastră este următoarea:

UPDATE wpc7_users SET user_pass = MD5 ('$ tR0ngP @ s $ w03D') WHERE user_login = 'secureduser';

SQL Schimbă parola de admin

presa Merge și așteptați mesajul de succes:

SQL Schimbă parola de administrare Succes

Ștergeți spam

Pentru utilizatorii care publică o mulțime de postări și lasă comentariile deschise pentru interacțiune, problema cu comentariile spam poate deveni cu adevărat dureroasă. În timp ce puteți filtra comentariile prin aprobare manuală, probabil veți dori să găsiți o modalitate de a șterge rapid tot ceea ce nu ați aprobat. Iată cum:

Ștergeți din wp_comments WHERE wp_comments.comment_approved = 'spam';

Când sunt personalizate pentru cazul particular, discutăm aici:

Ștergeți din wpc7_comments WHERE wpc7_comments.comment_approved = 'spam';

SQL Șterge spam

Notă: prefixul trebuie să fie modificat în ambele locuri unde este îndeplinit wp_comments.comment_approved este câmpul separat din tabel.

Iată rezultatul reușit:

SQL Ștergeți succesul spamului

Ștergeți toate comentariile postate neaprobate

La un moment dat, este posibil să vă dați seama că v-ați săturat să filtrați și să citiți comentariile pentru articole înainte de a lua decizia finală de a le publica, deci doriți să le ștergeți. Există o comandă pentru asta:

Ștergeți din wp_comment WHERE comment_approved = 0

Rețineți, că comment_approved secțiunea nu are nevoie de modificare, deoarece această filă reprezintă funcția implicită din tabel care este imuabil.

Comanda modificată arată astfel:

Ștergeți din wpc7_comment WHERE comment_approved = 0

Ștergeți comentariile neaprobate SQL

Odată terminat, puteți vedea rezultatul obișnuit pentru comenzile executate cu succes:

Ștergere SQL Succes neaprobat


Deși poate părea că urmând instrucțiunile poate dura mai mult decât să faci lucrurile manual, nu este așa. Cu cât este mai mare site-ul dvs., cu atât mai mult timp aveți de petrecut pe acesta. O singură acțiune efectuată separat pentru 10 postări și vei ajunge cu 10x mai mult timp petrecut în execuție.

Deci, de fapt, economisiți o tonă din timpul dvs. prețios rulând aceste comenzi și puteți folosi acest timp pentru lucruri mai importante, cum ar fi planificarea conținutului sau căutarea ideilor de inspirație.

Blogging fericit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me